Slovácko - Cukroví na Vánoce objednává na Slovácku rok od roku více lidí. Podle cukrářů se jedná především o mladé lidi, kteří nemají mnoho času, nebo i o starší, kteří už nemohou stát hodiny u sporáku. Potvrdila to majitelka cukrářství v Uherském Hradišti Alena Běhávková.
Špičky -Vůně koláčů a domácí slivovice se o víkendu nesla sálem kulturního domu ve Špičkách. Konal se zde čtvrtý ročník soutěže o Špičkový koláč a Špičkovou slivovici.
Špičky -Vůně koláčů a domácí slivovice se o víkendu nesla sálem kulturního domu ve Špičkách. Konal se zde čtvrtý ročník soutěže o Špičkový koláč a Špičkovou slivovici.
NOVÝ JIČÍN-LIBHOŠŤ - Zatímco pro většinu národa jsou Vánoce v září ještě na hony vzdálené, u pětasedmdesátileté Zdeňky Hanzelkové z Nového Jičína-Libhoště voní celý dům.
HRADEC KRÁLOVÉ - Pořad Vaříme s Habadějem vysílá Český rozhlas Hradec Králové víkend co víkend bezmála dvacet let a jeho obliba u posluchačů stále roste. Recepty, které během let zazněly v éteru, se dají počítat na tisíce a vydaly by na několik knih. Ta nejčerstvější právě vychází.
ČESKÁ TŘEBOVÁ - Po vzoru někdejších chalupníků vítali členové Spolku od svaté Kateřiny v České Třebové novodobé poutníky, resp. milovníky gastronomických zážitků, jabkanci, originální pochoutkou z brambor.
ČESKÁ TŘEBOVÁ - Spolek od svaté Kateřiny připravil v sobotu už po sedmačtyřicáté Jabkancovou pouť, spojenou s konzumací místní delikatesy - jabkanců, což jsou voňavé placičky z brambor plněné tvarohem.
ZAJÍMAVOSTI - Jídelníček ovlivňuje výkonnost malých sportovců, ale důležitý je i pro jejich zdravý vývoj. Nestačí nabízet pouze menší porce toho, co sami jíme.
Jídelníček ovlivňuje výkonnost malých sportovců, ale důležitý je i pro jejich zdravý vývoj. Nestačí nabízet pouze menší porce toho, co sami jíme. Výživa musí pokrýt požadavky dané intenzivním růstem i fyzickou aktivitou.
PROSTĚJOV - Na tvarohové šátečky, marmeládové koblihy a povidlové koláče téměř a nebo úplně bez náplně si naříkají někteří zákazníci prodejny pečiva firmy Penam na náměstí E. Husserla v Prostějově. Podle zdejších prodavaček si přišlo na výrobky stěžovat nebo je reklamovat více lidí.
NEPLACHOV - Netradiční zábavu, při níž se může sejít celá vesnice, si vymyslely na tuto sobotu neplachovské ženy. Soutěžily o to, která z nich umí upéct nejlepší buchtu.
BŘECLAV - Je mu třicet devět let a odpykává si svůj trest v břeclavské věznici s dohledem. Zatímco mnozí z jeho spoluvězňů tráví většinu svého času čtením, hraním karet nebo posedávánímv cele, on svou zálibu dotáhl do dokonalosti.
CHRUDIM - Číšníci a kuchaři ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště obchodu a služeb se zúčastnili odborné stáže v partnerské škole ve slovenském Prešově.
BŘECLAV - Je mu třicet devět let a odpykává si svůj trest v břeclavské věznici s dohledem. Zatímco mnozí z jeho spoluvězňů tráví většinu svého času čtením, hraním karet nebo posedávánímv cele, on svou zálibu dotáhl do dokonalosti.
PLZEŇ - Chléb, rohlíky, máslo, mléko, tvaroh či sýr – to jsou výrobky, jejichž cena v těchto dnech stoupá rapidně nahoru. Kupuje je téměř každý a málokterý zákazník podle našeho průzkumu se zdražením souhlasí.
PLZEŇSKO - Chléb, rohlíky, máslo, mléko, tvaroh či sýr – to jsou výrobky, jejichž cena v těchto dnech stoupá rapidně nahoru. Kupuje je téměř každý a málokterý zákazník podle našeho průzkumu se zdražením souhlasí.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
Dužina většiny tykví (dýně, patison a spol.) je jemná, chutná a dají se z ní vytvořit jídla sladká i slaná, polévky, přílohy i dezerty. Můžete z ní připravit salát s olejovou zálivkou, nebo ji zavařit jako sladký kompot. Zkuste některý z našich receptů a uvidíte, že si dýňová jídla zamilujete.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
Zelenina a ovoce - Ty by měly být ve vašem jídelníčku bohatě zastoupené. Vhodné jsou všechny druhy zeleniny, protože obsahuje 80–90 % vody a je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů. Navíc má minimum energie, proto ji můžete jít prakticky neomezeně.
OLOMOUC - Zoologická zahrada na Svatém Kopečku představila první narozená mláďata fenků, malých psovitých šelem podobných lišce. Dva samci se narodili 13. srpna. Pavilon netopýrů, kde fenkové žijí, musel být na první tři týdny po porodu mláďat uzavřený.
KLATOVY - Pekaři v regionu hlásí, od září ceny pečiva vzrostou. Podle zemědělců může za růst cen zvýšená poptávka po obilí od výrobců biopaliv a sucho v cizině.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
ČESKO - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou. Když se řekne Chodsko, jako první každého napadnou typické koláče. Tradiční chodské koláče mají dvě podoby, které se od sebe odlišují způsobem zdobení.
Český ráj udělil své první ochranné známky. Logem se siluetou Trosek se mohou pyšnit i kozí sýry, tvarohy, žervé a jogurty, které pocházejí z malé kozí farmy, jež se jmenuje Kamínka. V Chuchelně nedaleko Semil ji založila Hanka Maturová. Přes své mládí jedna z nejznámějších chovatelek koz v Česku.
MIROSLAV - Už osmý ročník Meruňkobraní vypukne tento pátek v Miroslavi na Znojemsku. Návštěvníci se mohou i letos těšit na tradiční soutěž o Knedlíkového krále.
PRAHA - Vajíčka přidávaná do malty, Bruncvík, král Václav IV. a lazebnice Zuzana – to jsou snad nejznámější pověsti dotvářející genia loci Karlova mostu.
„Tys musel spadnout z višně!“ Toto úsloví nevyznívá ve prospěch dotyčného, ale zanevřít kvůli tomu na višně by byla škoda. Dají se z nich totiž vytvořit doslova kulinární zázraky.
OLOMOUCKÝ KRAJ - Po sérii případů onemocnění listeriózou v loňském roce se hygienici vydali na další tažení proti bakterii. V Olomouckém kraji odebrali 24 vzorků lahůdkářských a cukrářských výrobků. Výsledek? Negativní.
ZLÍNSKO - Soutěž v pojídání švestkových knedlíků, která je každoročně vyvrcholením Vizovického trnkobraní, má nové pravidlo. Po zkušenostech z předchozích ročníků nesmějí jedlíci před kláním pít jakýkoliv alkoholický nápoj, řekl novinářům organizátor soutěže
ROŠTEJN - Jubilejní desátý ročník Hodokvasu probíhal po celý víkend na Roštejně u Telče. Tento rok byl tematický nazvaný O nevydařeném honu na muflona.