Kreativ

ŠTÍTEK: tvaroh

Tvarohová štola

Tvarohová štola s kandovaným ovocem

Cukroví je hotovo, z vánočního pečení teď už zbývá jen vánočka nebo štola. Přinášíme tip na jednoduchou štolu z tvarohového těsta, plnou oříšků a kandovaného ovoce.

Ilustrační foto

Čím nakrmit štěně

Každý, kdo si pořizoval první štěně, ví, jaké je to vzrušení a na jak dlouho vás to zaměstná. S prvním dnem, kdy malého pejska přivedete domů, se vše změní. Na zavedené rituály musíte zapomenout, protože středobodem všeho dění je „ono“…

Jabkancová pouť 2016.

Na pouti zavoní jabkance

Česká Třebová - Stánky s rozličným zbožím, muzika, dlouhé fronty a nakonec lahodná pochoutka. Českou Třebovou v sobotu ovládne sedmapadesátý ročník tradiční Jabkancové pouti, a to před chalupou U kostelíčka pod rotundou svaté Kateřiny.

Libiš v derby porazila Klíčany 3:1.

Konec dobrý, všechno dobré. Libiši znovu vyšel závěr

Libiš /FOTOGALERIE/ – Bojovali nejen s houževnatým domácím soupeřem, ale i s velkým větrem, který utkání výrazně ovlivňoval. Přesto hned dvojí bitvu zvládli a slaví tři body. Fotbalisté Libiše v krajském přeboru porazili Klíčany 3:1, dramatické utkání musel rozhodnout až samotný závěr.

Kly na domácí půdě porazily Sázavu 3:1.

Dřina pomohla. Kly slaví třetí vítězství v řadě

Kly – Zvládli to! Fotbalisté Kel v I. A třídě porazili na domácí půdě poslední Sázavu 3:1. Domácí hráli více než polovinu utkání v přesilovce, byli lepším týmem, přesto se na body nadřeli víc, než možná sami čekali. I tak ale slaví naprosto zaslouženě třetí triumf za sebou. A to se počítá ze všeho nejvíc.

Zahradnický a ovocnářský veletrh Zahrada Čech 2017, jen první den navštívilo několik tisíc návštěvníků. Bylo z čeho vybírat a na co se dívat.

Značku Regionální potravina získalo osm výrobků

Litoměřice – V doprovodném programu zahradnického veletrhu Zahrada Čech 2017 byla oficiálně udělena prestižní značka Regionální potravina vyhodnoceným vítězným výrobkům. Certifikáty a odměny převzali zástupci producentů z rukou náměstka ministra zemědělství Pavla Sekáče.

Ilustrační foto

Máslo stále zdražuje. Kdy už to skončí?

Bez klubové karty by ale zákazník za máslo zaplatil 54,90 koruny. V dalších prodejnách, které redaktor Deníku navštívil od pátku 16. září do včerejška, se nejlaciněji dalo máslo pořídit za 55 až 56 korun.

Třetí ročník akce s názvem Chleba z pece v infocentru Zvonice Soláň

Zvonice na Soláni voněla o víkendu chlebem

Na sto padesát návštěvníků si uplynulé sobotní odpoledne nenechalo ujít třetí ročník akce s názvem Chleba z pece, která se konala v Informačním centru Zvonice Soláň.

Ilustrační foto

Semice schytaly třetí debakl

Nové Strašecí – Čtyři, šest, pět. To jsou gólové příděly fotbalistů Semic v posledních třech zápasech. Ve 4. kole nejvyšší krajské soutěže prohrál tým na půdě Nového Strašecí jasně 0:5.

Ilustrační foto.

Tlačenku a sýr z Krnovska ocenil hejtman

Sýry, sirupy, dortíky, medy, tlačenky… Celkem 117 tuzemských potravin od 33 výrobců hodnotili porotci soutěže o Regionální potravinu Moravskoslezského kraje.

Olomoucká provozovna loštické Tvarůžkové cukrárny

Nesmrdí, tváří se sladce, jsou ale slané. Laskominy z tvarůžků

Dnes startujeme již čtvrtou tematickou část našeho seriálu Poznáváme Česko. Po pohádkách, sakrálních stavbách a technických unikátech nastal ten správný čas na zklidnění a doplnění energie. V tomto týdnu vám přinese přehled restaurací, hospůdek, sklípků či minipivovarů. Po týdnu v Gastronomickém Česku pro vás chystáme opět trochu vzruchu, přineseme vám seznam adrenalinových center. A nezapomeňte, z každého místa, které s námi navštívíte, nám můžete pomocí MMS poslat fotografii a zúčastnit se tak soutěže o iPhone. Každý týden rozdáváme jeden. Dnes si na začátek dáme něco sladkého… a vlastně i slaného.

Jak se kuchtilo v Poniklé?

Jak se kuchtilo v Poniklé?

Poniklá - Prázdniny jsou sice už přede dveřmi, ale školáci z Poniklé se ještě s chutí zapojili do školního projektu Připrav si zdravou svačinku, neboť zdravě bychom měli jíst i v době prázdnin. Ti mladší kuchtili doma s maminkami a hotovou svačinku přinesli k prezentaci do školy, žáci druhého stupně se pustili do příprav přímo ve škole. A tak se všude krájelo, míchalo, vařilo, v kuchyni se pod dozorem kuchařek i peklo.

Mlékomat v Heřmanicích.

Provozovatelé mlékomatů: Drží nás stálí zákazníci

Poptávka po čerstvém mléku se v průběhu posledních měsíců ustálila. Podle Tomáše Kořínka mladšího, obchodního ředitele společnosti TOKO Agri, je v současnosti v republice zhruba 200 mlékomatů a každý měsíc přibývá jeden nový.

Malibu prohrálo s Mělníkem i potřetí v sezoně.

Další ostuda přišla v poháru

Mělník – Doslova až do dna si vypili pohár hořkosti této sezony futsalisté Malibu. V jejím posledním zápase totiž vypadli v semifinále krajské části poháru s čerstvým účastníkem nejvyšší české soutěže. Sezonu zakončily Růžovky debaklem ve fungl nové mělnické sportovní hale 1:9.

Hrad Kašperk

Víkend na Kašperku bude patřit buchtám. Ale nejedlým

Kašperk – Do středověku se o nadcházejícím víkendu 27. a 28. května vrátí hrad Kašperk. Akce „Víkend plný buchet" z cyklu Oživená historie nebude ovšem věnována buchtám k jídlu, ale tomu, jak se ve středověku vyráběly cihly, tzv. buchty.

Populární Restaurant Day měl v sobotu v Nymburce další díl.

OBRAZEM: Vařili, hodovali a pomohli charitě

Nymburk - Populární Restaurant Day měl v sobotu v Nymburce další díl. Amatérští restauratéři si tentokrát dali dostaveníčko na unikátní farské zahradě, kam za nimi dorazily stovky gurmánů z města i okolí.

Prachatice umožnily všem zájemcům posnídat lokální a fairtradové dobroty.

Prachatičtí posnídali férově

Prachatice - Co je férová snídaně se mohli přesvědčit návštěvníci, kteří se pohybovali v dopoledních hodinách na prachatickém náměstí.

Pejsci všech možných plemen, stáří a velikosti v sobotu soutěžili o přízeň poroty u přehrady Na Žabinci. Výtěžek z akce přispěl na dětské oddělení brodské nemocnice.

Brod si volil nejhezčí voříšky

Havlíčkův Brod – Krásné počasí v sobotu přilákalo na louku Na Žabinci všechny chovatele a milovníky pejsků z Brodu i okolí. Konala se zde první Havlíčkobrodská voříškiáda.

V rožnovské Střední škole zemědělské a přírodovědné se ve středu 10. května 2017 konal Seminář o regionální bioprodukci s podtitulem Zaostřeno na mléčné výrobky. Součástí programu byl také kurz farmáře a lektora Ivana Hrbka, který studenty učil, jak vyráb

Studenti vyráběli sýr a sbírali zkušenosti

Dvacítka studentů rožnovské střední školy zemědělské a přírodovědné se v polovině týdne zúčastnila kurzu výroby přírodních sýrů pod vedením předsedy svazu faremních zpracovatelů, lektora a farmáře Ivana Hrbka.

Dávejte pozor, jaké potraviny kupujete!

Tvaroh s marží 97 procent. Výrobci zápasí s řetězci

Výrobci potravin si stěžují na obchodní řetězce. Při výkupu jejich výrobků je nutí k poskytování stále větších slev. Zákazníci je však nepocítí a za potraviny platí vysoké ceny. Řetězce si do nich podle výrobců započítávají příliš vysoké marže.

Kanylu doktoři zavádějí pacientům při závažnějších operacích. Ilustrační foto.

Stížnost na lékaře? Pacient platí za důkazy. Komora to chce změnit

Vraťte nám právo nahlížet do zdravotnické dokumentace pacientů, požaduje Česká lékařská komora. Nemůže prý řešit stížnosti na chyby lékařů. Poslanci sněmovního zdravotního výboru jsou pro. Pacienti v současnosti shánějí důkazy o chybách lékařů sami a na vlastní náklady. Vyjde je to na stokoruny.