
Rejšice otupily Ostrou
Střední Čechy - Přehled výsledků víkendových zápasů fotbalové I. A třídy.
Střední Čechy - Přehled výsledků víkendových zápasů fotbalové I. A třídy.
Praha – Každý Čech ročně zkonzumuje přes tři litry zmrzliny, tedy přibližně 20 kusů. Z příchutí vede vanilková. Trh s balenou zmrzlinou loni klesl v ČR o jedno procento na téměř tři miliardy korun. Celkem si lidé koupí ročně zhruba 34 milionů litrů zmrzliny, z čehož je 13 milionů litrů jednotlivých porcí a 21 milionů litrů rodinných balení zmrzliny. Vyplývá to z údajů agentury AC Nielsen, které zveřejnila potravinářská firma Bidvest (dříve Nowaco).
Turnov - Na Hotelové škole v Turnově proběhl kulinářský kurz pro kuchaře, kteří se učili trpělivosti a preciznosti, dvou vlastností dobrého cukráře.
Chcete, aby se váš mazlíček olizoval až za ušima, a rádi se točíte v kuchyni? Zkuste mu připravit speciální pamlsky – nejenže mu uděláte radost, ale na rozdíl od těch kupovaných budete mít jistotu, co vlastně jí. Jen pozor – nejde o plnohodnotnou stravu, ale jen něco na zub!
Příbram - I tento týden jsme pro vás připravili několik tipů na víkendové akce.
Liberecký kraj - Na Hotelové škole v Turnově proběhl kulinářský kurz pro kuchaře, kteří se učili trpělivosti a preciznosti, dvou vlastností dobrého cukráře.
Liberecký kraj - Na Hotelové škole v Turnově proběhl kulinářský kurz pro kuchaře, kteří se učili trpělivosti a preciznosti, dvou vlastností dobrého cukráře.
Býchory – Po úspěchu se Sokolčí fotbalisté Sadské zase narazili. V dalším pokračování I.B třídy nestačili na celek Býchor, který hraje stejně jako Sadská o záchranu.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Na začátku všeho je obyčejné mléko. A na konci chutné a hlavně domácí mléčné výrobky. Za dobrotami bez chemických přísad stojí několik hodin práce studentů čtvrtého ročníku hradecké střední školy veterinární v Kuklenách.
Uherské Hradiště – Pětadvacátý tvořivý program, tentokrát s názvem Báleše, amolety a jiná těsta, od tety ze Starého Města připravilo na sobotní dopoledne pro zbožňovatele sladkých jídel etnografické oddělení Slováckého muzea Uherské Hradiště.
Býchory – To je proměna. Zatímco v podzimní části fotbalové I. B třídy skupiny C získaly Býchory pouhých pět bodů a krčily se na samém dně tabulky, za tři kola na jaře jich mají už šest. Po výhře v minulém kole v Ratboři (3:0) si tentokrát poradily na domácím hřišti se Sadskou, kterou porazily bez větších problémů 4:0.
Přibyslav – Pribináček patří mezi hrstku potravin, na kterých si můžeme pochutnat stejně jako kdysi naše babičky, když byly ještě dětmi.
Ratibořice - Posezení na mlejně, správa státního zámku Ratibořice a občanské sdružení Babiččino údolí 2006 ve spolupráci s Městským úřadem v České Skalici zvou na přestřižení symbolické pásky za doprovodu lidové muziky Šmikuranda z České Skalice.
Mladoboleslavsko, Mělnicko - Přehled výsledků zápasů fotbalové I. B třídy.
Střední Čechy - Přehled výsledků zápasů fotbalové I. A třídy.
Přibyslav – Pribináček patří mezi hrstku potravin, na kterých si můžeme pochutnat stejně jako kdysi naše babičky, když byly ještě dětmi.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
Recept nám poslala Miluše Andrlová, Choceň.
Recept nám poslala Iva Leštinová, Louny.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
Varnsdorf - Nedělní utkání na severu Čech se svěřencům Aleše Jindry hrubě nevyvedlo
Varnsdorf - „Kluci zase pochopili, že od začátku musí poctivě jezdit po zadku," řekl spokojený trenér Zdenko Frťala.
Recept nám poslala Jana Jelenová, Černčice.
Mladoboleslavsko - V sobotu startují jarní odvety ve fotbalovém okresním přeboru. Kdo se bude nakonec radovat?
Svitavy – Trenérovi naší party, která se zapojila do projektu „Hubněte s Deníkem", nic neuteče. Josef Hýbl, několikanásobný mistr České republiky v kulturistice a odborník na zdravý životní styl, je sleduje.
Recept nám poslala Radka Soukupová, Příbram.
Recept nám poslala Pavla Fornůsková Janálová, Uherské Hradiště
Recept nám poslala Bohuslava Kvetanová, Brno.
Mladoboleslavsko - Mistrovské boje se rozhořely také ve fotbalové I. A třídě.
Praha - Výtvarná dílna, ukázky výroby jitrnic či tradičních řemesel, taneční vystoupení a masopustní průvod doprovodí v sobotu odpoledne v pražském Letohrádku Kinských otevření výstavy. Má název Venkov a je příspěvkem do cyklu Národního muzea nazvaného Peníze.
Historicky první farmářské trhy má za sebou Český Těšín. Podle organizátorů se setkaly s velkým zájmem Těšíňanů z obou částí města.
Městečko Trnávka – Výroba sýrů, tvarohu, zákysů a dalších mléčných produktů v mlékárně je zastavená. Téměř čtyři desítky zaměstnanců ale chodí do práce dál. Provoz se nezastavil úplně.
Městečko Trnávka – Výroba sýrů, tvarohu, zákysů a dalších mléčných produktů v mlékárně je zastavená. Téměř čtyři desítky zaměstnanců ale chodí do práce dál. Provoz se nezastavil úplně.
Praha /INFOGRAFIKA, ROZHOVOR/ - Dá se roztírat, má díry, zapékáme ho, posypáváme jím těstoviny nebo ho snoubíme s vínem. Ročně ho sníme zhruba 15 kilo, čímž se řadíme do evropského průměru. Vynikáme ale ve spotřebě toho taveného. Když už někdo nejí sýr, většinou je to kvůli potravinové nesnášenlivosti. Jak se sýr vyrábí a podle čeho poznat ten, který vám bude nejvíce chutnat?
Žirovnice, Želiv – Při nejnovějším udělování certifikátů s názvem „Vysočina regionální produkt" bylo Pelhřimovsko v rámci kraje úspěšné.
Bohdalov – „Krájejte ho až za hlavou, ta je prázdná," smála se před rozkrojením svého soutěžního štrúdlu ve tvaru krokodýla Růžena Augustinová z Bohdalova.
Mladoboleslavsko - Další kolo fustalových soutěží pokračovalo opět o víkendu.
Jihlava - Na farmách v Kraji Vysočina přibývají mlékárny, v současnosti jich funguje 15. První začala asi před sedmi lety zpracovávat kravské mléko rodina Němcova v Netíně, teď je takových malých provozů v kraji devět. Výrobky z vlastního mléka dělá na Vysočině rovněž šest chovatelů koz.
Havlíčkův Brod - O povědomí důležitosti kvality půdy a její nezastupitelné roli v životě člověka má přispět putovní výstava s názvem Malování s barvami Země.
Vysočina - Na farmách na Vysočině přibývají mlékárny, v současnosti jich funguje 15. První začala asi před sedmi lety zpracovávat kravské mléko rodina Němcova v Netíně na Žďársku, teď je malých provozů v kraji devět. Výrobky z vlastního mléka dělá na Vysočině rovněž šest chovatelů koz.
Nové Město na Moravě – Farmářské trhy v Novém Městě na Moravě jsou tak úspěšné, že je začali pořádat i v zimě. Produkty farmářů místních a z blízkého okolí nakupovali lidé na Vratislavově náměstí poprvé v sobotu od osmi hodin ráno.
Hluzov – Hospůdka v Hluzově u Černotína na Hranicku se stane vždy jednou do roka dějištěm velké degustační soutěže.Vzorky slivovice, již vypálili zdejší pěstitelé, ale nehodnotí odborná porota, ale místní lidé.
Hluzov – Hospůdka v Hluzově u Černotína na Hranicku se stane vždy jednou do roka dějištěm velké degustační soutěže.Vzorky slivovice, již vypálili zdejší pěstitelé, ale nehodnotí odborná porota, ale místní lidé.
Východní Čechy – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.
Východní Čechy – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.
Rychnovsko – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.
Nová Paka – Učitel odborného výcviku ve Střední škole gastronomie a služeb Nová Paka Petr Kozák nám nabídl recept na netradiční tvarohovou vánočku.
Městečko Trnávka – Téměř pět desítek zaměstnanců vyhlášené mlékárny zůstalo bez práce. Koncem roku přibudou další.
Městečko Trnávka – Téměř pět desítek zaměstnanců vyhlášené mlékárny zůstalo bez práce. Koncem roku přibudou další.