Kreativ

ŠTÍTEK: tvaroh

Tuchlovický David Portužák (v červeném) se střetl v hlavičkovém souboji s poříčským Davidem Braným.

Poříčí v Tuchlovicích pšenka nekvetla

Tuchlovice – Na hřišti druhých a již postupujících Tuchlovic odehrálo fotbalový zápas I. A třídy čtvrté Poříčí nad Sázavou, kterému však pšenka nekvetla. Ve vyrovnaném zápase byli důraznější v koncovce domácí, když třikrát překonali brankáře Kumštu, hosté se trefili až v samotném závěru.

Šťastná kočka? Základem je kvalitní strava

O labužnících se říká, že jsou mlsní jako kocouři. Víte proč? Zatímco psí společníci k jídlu čuchnou, a když nenajdou závadu, bez váhání se do něj pustí, s kočkami je to mnohem těžší. Po řádném očichání nejdříve obsah misky ochutnají jazykem, až teprve potom ho rozkoušou a pomalu si ho vychutnávají.

Ilustrační foto.

Červené Pečky favorita nezaskočily

Poříčany – Papírové předpoklady se naplnily. Fotbalisté Červených Peček nepřekvapili a na půdě Poříčan prohráli 0:2. Jejich záchrana v I. A třídě je stále ve velkém ohrožení.

Ilustrační foto

Zbuzany načepovaly sedleckoprčickým hráčům desítku

Zbuzany - Lídr tabulky fotbalové I. B třídy, skupiny D, ze Zbuzan, opět prokázal, proč je jasně nejlepším celkem a míří za postupem, když nastřílel deset gólů do sedleckoprčické sítě. Zbuzany se tak staly čtyři kola před koncem již postupujícím do I. A třídy.   

Ilustrační fotografie.

Rodičky a těhotné mají větší výběr jídel

Třebíč - Rodičky a těhotné ženy mají od začátku května v Nemocnici Třebíč větší výběr jídel. K tradičnímu obědovému menu budou mít alternativní výběr ze dvou dietních pokrmů. Vedení nemocnice tak chce zpříjemnit pobyt a usnadnit ženám náročné období.

Z fotbalového utkání I.B třídy Libice nad Cidlinou - Milovice (4:1)

FOTO: Libice střílela v derby parádní branky

Libice n. C. – Jediné okresní derby fotbalového víkendu obstaraly celky Libice nad Cidlinou a Milovic v nejnižší krajské soutěži. Lídr soutěže doma svého soka porazil. Milovice zůstaly přikovány na předposlední příčce tabulky.

Ilustrační foto

Sedleckoprčičtí Suse nechytili

Říčany - Na jaře dosud naplno bodující Říčany ve fotbalové I. B třídě si připsaly další výhru, když díky dvěma ranám kanonýra Suse porazily Sedlec-Prčice 2:0.  

KOPANÁ  - ilustrační foto.

Varnsdorf doma klopýtl a zůstává třetí

Varnsdorf - Severočeský Varnsdorf ve středeční dohrávce proti Sokolovu ztratil dva body. Tým, který je pod taktovkou Zdenka Frťaly, remízoval 1:1 a s jednobodovým odstupem na druhý Zlín zůstal na bronzovém stupínku.

Velikonoce v Ratibořicích.

U mlýna se mlsaly dobroty i pletly pomlázky

Ratibořice /FOTO/ - Pletení pomlázek, zdobení kraslic či papírových vajíček a hlavně spousta specialit a dobrot, které ke mlýnu neodmyslitelně patří. Taková byla už tradiční akce „Velikonoce na mlejně", která se konala od soboty až do pondělí.

Velikonoce na zámku 2014

Oslavte Velikonoce na zámku!

Pardubice – Žáci středních škol Pardubického kraje budou v předvelikonočním čase v neděli a pondělí 29. a 30. března prezentovat řemesla a tradice na pardubickém zámku.

Mlékárna v Městečku Trnávka

Konec temného období. Miltra chystá návrat a obnovu výroby

Městečko Trnávka - Vyhlášené mlékárně Miltra v Městečku Trnávka snad svítá na lepší časy. Po více jak ročním strádání a několika změnách vlastníků se v lednu letošního roku v podniku opět začalo s výrobou tvarohu pod vlastní značkou.

Mlékárna v Městečku Trnávka

Konec temného období. Miltra chystá návrat a obnovu výroby

Městečko Trnávka - Vyhlášené mlékárně Miltra v Městečku Trnávka snad svítá na lepší časy. Po více jak ročním strádání a několika změnách vlastníků se v lednu letošního roku v podniku opět začalo s výrobou tvarohu pod vlastní značkou.

NA TALÍŘI. Metyji potřenou povidly a posypanou mákem je potřeba pokapat omastkem. Prastaré jídlo je poměrně laciné a chutné.

Baňáci zkoušeli zapomenuté recepty ze Slovácka

Babice /FOTOGALERIE/ - Brambory a jídla z nich jsou v dědinách na Slovácku velmi oblíbené. Žádná jiná potravina nevytvořila tolik svérázných jídel s ještě svéráznějšími názvy jako brambory. Třeba zapomenutou metyji z nich.

Ilustrační foto.

Překvapení: Vykáň prohrála

Jesenice – Tak to čekal asi málokdo. Fotbalisté Vykáně, dosavadní lídr krajské I.A třídy, prohráli na půdě jedenácté Slavie Jesenice. Kvůli tomu přišli o první flek tabulky.

Mláďata emu hnědého se v hodonínské zoo vylíhla z modrých vajec.

Hodonínská zoo má znovu mláďata emu. Po 28 letech

Hodonín - Mláďata emu hnědého se po letech vracejí do Zoo Hodonín. Tohoto druhého největšího nelétavého ptáka na světě návštěvníci znají po celou dobu její historie. Roztomilá pruhovaná černobílá kuřata, s nimiž měli někdejší chovatelé velké zkušenosti, ale vídali naposledy před osmadvaceti a více lety. Od roku 1987 totiž zoo držela pouze solitérního samce a ten byl na mláďata skoupý.

Volíte správné krmivo pro Vaši kočku?

Volíte správné krmivo pro Vaši kočku?

Vše, co Vaše kočka potřebuje, najde v krmivech Propesko, která jsou připravována ve spolupráci s veterináři na základě nejnovějších poznatků a pomocí moderních technologií. Pro špičkovou kondici zvířete jsou pak určeny výrobky s komplexem For Life se speciálně dodanými látkami. Vybrat si můžete granule, kapsičky i konzervy s širokým spektrem příchutí, nechybí ani pamlsky – všechno je samozřejmě připravené tak, aby byla chuť pro kočku neodolatelná.  

Tvarůžková cukrárna rodiny Poštulkovy v centru Olomouce

V centru Olomouce otevřela Tvarůžková cukrárna

Olomouc – Tváří se sladce, ale chutnají slaně. Netradiční moučníky se sýrem s nezaměnitelným aroma nabízí v centru Olomouce ulici zbrusu nová Tvarůžková cukrárna rodiny Poštulkovy z Loštic. Poprvé se zákazníkům otevřela v úterý 3. března.

Ze soutěže Filmové speciality s Klasou.

Bělohradští kuchaři v soutěži Filmové speciality s Klasou

Lázně Bělohrad / Praha - V konkurenci tří set týmů se Bělohradští probojovali do užšího výběru. Sítem prošlo pouze třicet trojic. V jedné z desítek se pak umístili na třetím postu, zabodovali s receptem Divoká panenka pro Pepina.

S hotelem Horizont připravíme raviolu

S hotelem Horizont připravíme raviolu

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou připravil seriál Vaříme s deníkem. Pod pokličku kuchařského umění nechává v gastronomickém kalendáři postupně nahlédnout Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Josef Pulíček ukazuje nová jehňata

Jaro se kdesi za kopci probouzí: na farmách se rodí jehňata

Pěnčín - Na kozí a ovčí farmě v Pěnčíně na Jablonecku už propuklo jaro na plné obrátky, přestože na horách panuje zimní lyžařská sezona. Aktuálně tu mají na 150 jehňat od celkem 500 ovcí, které chovají na mléko a na maso. Zhruba ještě tři stovky se jich narodí a to ve dvou vlnách.

Ilustrační foto.

Pod privátní značkou obchody prodávají 18 procent zboží

Praha - Prodej zboží pod vlastní privátní značkou obchodních řetězců se na celkových tržbách obchodníků za potraviny a drogerii podílí v ČR z 18 procent. Je to výrazně méně než evropský průměr, který činí 30 procent. Vyplývá to ze studie společnosti Nielsen. Za poslední čtyři roky se podíl zboží, které obchodní řetězce nabízejí pod vlastní značkou, v Česku téměř nezměnil.