
Miltra bude propouštět pracovníky i v prosinci
Městečko Trnávka – Téměř pět desítek zaměstnanců vyhlášené mlékárny zůstalo bez práce. Koncem roku přibudou další.
Městečko Trnávka – Téměř pět desítek zaměstnanců vyhlášené mlékárny zůstalo bez práce. Koncem roku přibudou další.
Choroby a různé neduhy neustále hrozí potrápit lidské tělo. Každý se proto snaží bojovat proti příznakům už v počátku a hledá všechny dostupné prostředky, jak se zase cítit fit.
Špičky – Co podniknout s kvalitní pálenkou či vynikajícím tvarohovým koláčem? Třeba je zapojit do soutěže a poměřit jejich jakost s podobnými produkty svých sousedů. Tak to už deset let dělají ve Špičkách a ani uplynulá sobota nebyla výjimkou.
Mladoboleslavsko - Přehled výsledků zápasů futsalistů ve vyšších soutěžích.
Bítovany - Choroby a různé neduhy neustále hrozí potrápit lidské tělo. Každý se proto snaží bojovat proti příznakům už v počátku a hledá všechny dostupné prostředky, jak se zase cítit fit.
Jindřichův Hradec – Myš na dně kelímku s Lipánkem. Televizní záběry holátka hlodavce, které údajně objevila malá holčička v oblíbené smetanové pochoutce, obletěly před časem republiku.
Jindřichův Hradec – Myš na dně kelímku s Lipánkem. Televizní záběry holátka hlodavce, které údajně objevila malá holčička v oblíbené smetanové pochoutce, obletěly před časem republiku.
Jižní Čechy - Vzpomínali jsme i na to, jak se jezdilo na jarmarky, jak se chodilo na výlovy a minule jsme si připomněli, jak jsme si dříve vykali. Dnes přichází na řadu téma domácích přípravků proti nemocem. Příště zavzpomínáme na to, jací byli dříve řemeslníci.
Krásná Lípa – Především možnost oslovit nové zákazníky a dostat se do povědomí turistů si od získání značky „Českosaské Švýcarsko regionální produkt" slibují drobní výrobci.
Střední Čechy - Přehled výsledků zápasů fotbalové I. A třídy.
Brozany - Derby fotbalového přeboru Ústecka mezi Litoměřicemi a Milešovem se na brozanské umělce nehrálo v rukavičkách. Kdo byl tvrdším týmem, napovídají žluté karty (4:6).
Vyškov - Vyškované se v příštím roce zřejmě dočkají pokračování farmářských trhů. Konat se asi budou každý týden, zákazníci se jich dočkají i v pátek nebo sobotu. Novinku vítají.
Vyškov - Vyškované se v příštím roce zřejmě dočkají pokračování farmářských trhů. Konat se asi budou každý týden, zákazníci se jich dočkají i v pátek nebo sobotu. Novinku vítají.
Česká Třebová – „Kdo neměl jabkanec, jako by nežil," to bylo heslo soboty v České Třebové. Nejen Třebovští si užívali v pořadí již třiapadesátou Jabkancovou pouť. A užívali si ji opravdu dosyta.
Recept nám poslala Alena Šerá z Horní Lidče.
Střední Čechy - Přehled výsledků zápasů fotbalové I. A třídy.
Recept nám poslal Lenka Jabůrková z Ostrova.
Děčín /8. DÍL/ - V dnešním díle seriálu z děčínské zoo vám představíme zvíře, kterému se v zoo přezdívá největší křikloun. Je jím seriema rudozobá.
Východní Čechy, Chrudim /POCTIVÁ VEČEŘE - ROZHOVOR/ - Co bylo hlavní skladbou jejich jídelníčku? Na to jsme se ptali Kamily Skopové, výtvarnice a folkloristky, která je autorkou několika čtenářsky oblíbených kuchařských knih s recepty na tradiční česká jídla.
Rejšice – Ve fotbalové I. A třídě, skupině B, béčko Benešova z Rejšic body nedovezlo, navíc přišlo o vyloučeného Hronka.
Hrozny můžete využít nejen na dezerty, moučníky a jiné sladkosti, ale i při přípravě masových a jiných slaných jídel.
Benešov – Jak se na chodbách základní školy v Dukelské ulici dali rozpoznat žáci druhých a třetích tříd? Snadno. Měli pusy upatlané od jogurtů a dalších mléčných výrobků, jejichž ovocné i jiné sladké příchuti rozpoznávali se zavázanýma očima.
Vitějovice /FOTOGALERIE/ – Vstávají ve tři hodiny ráno. Zadělají na koláče, pizzu, chléb nebo třeba i vánočky. Okolo páté ráno začínají dávat do pece a pak už jen sledují, jak jejich dobroty mizí z improvizovaného prodejního pultu před vitějovickou obecní pecí.
Tábor – Když se ve volné přírodě hodně zadaří, může dospělá surikata přivést na svět až šesterčata. V táborského zoologické zahradě se dostali na polovinu.
Horšovský Týn /FOTO/ – Týnská škola využila filmy, uspořádala přednášku i ochutnávku.
Střední Čechy - Přehled výsledků zápasů fotbalové I. A třídy.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy.
Mladoboleslavsko - Přehled výsledků zápasů obou skupin III. třídy.
Klasické těsto nahraďte bramborovým, místo obvyklých jablek přidejte tvaroh se sušenými brusinkami a netradiční moučník je na světě.
Frýdecko-Místecko - Regionální potraviny zažívají v posledních letech nebývalý boom. Na zájmu zákazníků je vidět, že stoupá povědomí i o produktech, které se vyrábějí na Frýdecko-Místecku.
Liberecko - Příliš časté podávání knedlíků, uzenin či sladkých jídel a naopak málo zeleniny, ovoce, těstovin, ryb nebo bezmasých jídel. I to zjistili hygienici při kontrole pestrosti jídelníčků v 39 mateřských a základních školách a jedné střední v kraji.
Krhanice – Už celých šest měsíců si mohou lidé koupit ve faremní mlékárně krhanického soukromého zemědělce Františka Mikoláše celou řadu mléčných výrobků.
Střední Čechy - Přehled výsledků zápasů fotbalové I. A třídy.
Krhanice – Už celých šest měsíců si mohou lidé koupit ve faremní mlékárně krhanického soukromého zemědělce Františka Mikoláše celou řadu mléčných výrobků.
Buchlov - „Studniční voda byla takzvaně mrtvá, protože do ní lidé házeli mrtvoly zvířat a odpadky, ale existovala i živá, a to v potoce, který tehdy nemělo co znečistit," začíná speciální prohlídku hradu Buchlov průvodce.
Liberecký kraj - Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje roku 2013 se staly bezlepkové loupáky z Jizerských pekáren. Jde o 240gramové balení loupáků, určených k dopečení v pečícím sáčku. Titul získaly loupáky v konkurenci 54 dalších výrobků kraje a je udělen na dva roky.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - Ovocné knedlíky a vzpomínky na staré časy. Jak to jde dohromady, vědí v chatové osadě Dubina ve Svinarech. V neděli se sešli na vzpomínkovém setkání bývalých soutěžících právě v pojídání knedlíků.
/REPORTÁŽ/ Kácov – Rychle. Hlavně rychle, abych už byla co nejdříve na nádvoří kácovského zámku. Je sobota a já už se nemůžu dočkat, až uvidím zajímavé klání v pojídání švestkových knedlíků!
Liberecký kraj - Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje roku 2013 se staly bezlepkové loupáky z Jizerských pekáren. Jde o 240gramové balení loupáků, určených k dopečení v pečícím sáčku. Titul získaly loupáky v konkurenci 54 dalších výrobků kraje a je udělen na dva roky.
Liberecký kraj - Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje roku 2013 se staly bezlepkové loupáky z Jizerských pekáren. Jde o 240gramové balení loupáků, určených k dopečení v pečícím sáčku. Titul získaly loupáky v konkurenci 54 dalších výrobků kraje a je udělen na dva roky.
Liberecký kraj - Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje roku 2013 se staly bezlepkové loupáky z Jizerských pekáren. Jde o 240gramové balení loupáků, určených k dopečení v pečícím sáčku. Titul získaly loupáky v konkurenci 54 dalších výrobků kraje a je udělen na dva roky.
Pravidelný pětidenní jídelní režim dodržuje necelá polovina českých dětí. Zhruba deset procent se stravuje pouze třikrát denně, dalších 10 procent více než pětkrát. Často vynechávají svačiny. To vyplynulo ze srpnového průzkumu iniciativy Vím, co jím a piju, který se zaměřil na stravování a především na roli svačin u mladších školáků.
Českobudějovicko – Stravování ve školních jídelnách řídí předpisy ministerstva. Určují složení obědů a podíl jednotlivých složek jako je maso, cukry, tuky, mléko, ryby, ovoce nebo zelenina.
Českobudějovicko – Stravování ve školních jídelnách řídí předpisy ministerstva. Určují složení obědů a podíl jednotlivých složek jako je maso, cukry, tuky, mléko, ryby, ovoce nebo zelenina.
Pravidelný pětidenní jídelní režim dodržuje necelá polovina českých dětí. Zhruba deset procent se stravuje pouze třikrát denně, dalších 10 procent více než pětkrát. Často vynechávají svačiny. To vyplynulo ze srpnového průzkumu iniciativy Vím, co jím a piju, který se zaměřil na stravování a především na roli svačin u mladších školáků.
Pravidelný pětidenní jídelní režim dodržuje necelá polovina českých dětí. Zhruba deset procent se stravuje pouze třikrát denně, dalších 10 procent více než pětkrát. Často vynechávají svačiny. To vyplynulo ze srpnového průzkumu iniciativy Vím, co jím a piju, který se zaměřil na stravování a především na roli svačin u mladších školáků.
Pravidelný pětidenní jídelní režim dodržuje necelá polovina českých dětí. Zhruba deset procent se stravuje pouze třikrát denně, dalších 10 procent více než pětkrát. Často vynechávají svačiny. To vyplynulo ze srpnového průzkumu iniciativy Vím, co jím a piju, který se zaměřil na stravování a především na roli svačin u mladších školáků.
Uherský Brod - V letním seriálu Slováckého deníku se dovíte, co můžete udělat pro to, abyste žili zdravěji, jak zhubnout a celkově zlepšit svou životosprávu.
DENÍK - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, kterou si zpestříte například víkendové odpoledne.