Kreativ

ŠTÍTEK: tvaroh

Pomazánka. Ilustrační foto.

Tipy, jak rozšířit obzory silvestrovských chutí

Zlínský kraj - Po vánočním hodování, kdy si na své přišli všichni milovníci sladkých chutí, nastává poslední den v roce, a to už budou vládnout chutě zcela jiné. Vzhledem k mírně zvýšené konzumaci alkoholu přijdou k chuti pikantní dobroty a dobrůtky. 

Děti si užily zábavné odpoledne v jídelně .

Pestré odpoledne v jídelně

Díky nabídce naší školní jídelny se mohlo další odpoledne pro předškoláky odehrát právě v tomto oblíbeném prostředí.

Jabkancová pouť 2014.

Pod rotundou pekli jabkance

Česká Třebová - „Máme tady zase zimu a s ním svatou Kateřinu," zazpívali v sobotu kolem 14. hodiny u chalupy pod rotundou „jabkancoví umělci". To už je sledovaly davy Třebováků, kteří jako každý rok přišli na tradiční Jabkancovou pouť.

Jabkancová pouť 2014.

Pod rotundou pekli jabkance

Česká Třebová – „Máme tady zase zimu a s ním svatou Kateřinu," zazpívali v sobotu kolem 14. hodiny u chalupy pod rotundou „jabkancoví umělci". To už je sledovaly davy Třebováků, kteří jako každý rok přišli na tradiční Jabkancovou pouť.

Třiapadesátá Jabkancová pouť.

V sobotu pod rotundou opět zavoní jabkance

Česká Třebová – Pod rotundou svaté Kateřiny opět po roce zavoní jabkance, tradiční českotřebovská pochoutka z brambor plněná tvarohem, maštěná máslem a sypaná cukrem. Od časného rána na ni v sobotu budou stát fronty stovky a stovky nejen Českotřebováků. Spolek od svaté Kateřiny letos uspořádá už 54. ročník tradiční Jabkancové pouti.

Ilustrační foto.

Břežany se z Poděbrad vracely s prázdnou

Poděbrady – S jistotou třetí příčky vstupovali břežanští fotbalisté do posledního kola nejnižší krajské soutěže. Na defenzivu Slovanu Poděbrady však hráči recept nenašli. Zato domácí přetavili dvě chyby hostující obrany ve dvoubrankové vedení, které dokázali udržet. Břežany II si tak z lázeňského města odvezly porážku 0:2.

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK FEST přilákal k Becherplatzu stovky lidí, kteří si pochutnávali na řadě specialit. Jídla měla jedno společné. Jako příloha se k nim podávaly rozličné knedlíky.

Jedlíci spořádali stovky knedlíků

Karlovy Vary - Přes tisíc kusů knedlíků, kolem dvou stovek příloh a další dva metráky masa zpracovaného do zabijačkových pochoutek. A jedlíci skoro všechno spořádali. Tak vypadal v sobotu druhý ročník Karlovarského knedlík festu, gastronomické akce, která by se měla stát tradičním podnikem oživujícím ulice lázeňského města.

Automatů na prodej čerstvého mléka z farem evidují veterináři v kraji jen deset. Dříve jich bylo 17. Odbyt mléka nebyl tak velký a přístroje se chovatelům nevyplácely. Ilustrační foto.

Na farmách přibyly mlékárny. Automaty na mléko stagnují

Vysočina – Někteří podnikatelé stáhli automaty z obchodů a umístili je na svých farmách. Na zemědělských farmách v Kraji Vysočina přibývají malé mlékárny. Podle údajů krajské veterinární správy jich nyní funguje sedmnáct. Farmáři v nich vyrábějí z kravského a kozího mléka různě ochucené sýry, krémy, jogurty, tvarohy i kefír.

Stoletá žena je hlavně střídmá

Stoletá žena je hlavně střídmá

Plzeň – Jako o skromné a střídmé ženě, která oplývá životním elánem, hovořili o Marii Mudrové její příbuzní na včerejší oslavě. Plzeňanka, jež už dva roky bydlí v zařízení Senior residence Terasy, prožila své sté narozeniny v rodinném kruhu.

SK Rakovník vyrovnal až v nastavení

SK Rakovník využil penaltu až v nastavení, remíza je fajn

Rakovník – V šestém kole krajského přeboru se v Rakovníku představil další nováček soutěže – SK Rejšice. Vzhledem k nepříznivému počasí byla na stadionu velmi slušná návštěva 200 platících diváků, ti bohužel viděli pouze remízu 2:2.

Z utkání FK Kolín - Varnsdorf (0:5).

Proti Varnsdorfu to byl očistec

Kolín /FOTOGALERIE/ – Tvrdě trénovali, posílili se. Ale ani to jim nepomohlo. Fotbalisté Kolína ani ve svém šestém utkání v nové sezoně druhé ligy nebodovali. Naposledy doma prohráli s Varnsdorfem vysoko 0:5.

Ilustrační foto

Kondrac propásla první poločas

Říčany - Ve fotbalové I. B třídě nezvládla ofenzivně laděná Kondrac zápas v Říčanech, když hlavně v první půli propadla.

Táborníci navštívili muzeum v Novém Strašecí

Pomohli selce najít lis na tvaroh a pak si umíchali pomazánku

Nové Strašecí – Návštěva Vysoké brány v Rakovníku, povídání o myslivosti s Vladimírem Kubičkou, seznámení s muzejní činností prostřednictvím her, to vše stihli během jednoho dne účastníci muzejního příměstského tábora. Patří mu pokaždé poslední prázdninový týden.

Táborníci navštívili muzeum v Novém Strašecí

Pomohli selce najít lis na tvaroh a pak si umíchali pomazánku

Nové Strašecí - Návštěva Vysoké brány v Rakovníku, povídání o myslivosti s Vladimírem Kubičkou, seznámení s muzejní činností prostřednictvím her, to vše stihli během jednoho dne účastníci muzejního příměstského tábora. Patří mu pokaždé poslední prázdninový týden.

Ilustrační foto

Rejšice se nedočkaly ani v souboji nováčků

Ostrá – Fotbalisté Rejšic si v krajském přeboru nadále musejí počkat na první vítězství. V souboji nováčků soutěže v Ostré prohráli tříbrankovým rozdílem. Zápas ale tak jednoznačný nebyl, hosté byli domácím nepříjemným sokem.

Ilustrační foto

Rejšický nováček bušil do favorita marně

Rejšice – Fotbalisté Rejšic vzdorovali jako nováček krajského přeboru třetímu mužstvu posledního ročníku Dobříši srdnatě. Vyrovnanou partii převážily na stranu favorita až v samém závěru dvě do konce dovedené akce.

Neckyáda ve Vavřinči.

Při neckyádě vypluly na vodu laminátová káď i sáňky na barelech

Malý Újezd – Na hladině kalu na návsi ve Vavřinči plula zvláštní plavidla, lodní posádky každého z nich se snažily rychle dosáhnout protějšího břehu. Lopatami, které nahradily pádla, zabírali členové devíti týmů na sobotní neckyádě o sto šest. A těm, kteří se při závodu vykoupali, to nevadilo.

Příprava: Rejšice - Dobrovice B

Rejšice prý platily nováčkovskou daň

Klecany – Mají za sebou historickou premiéru v krajském přeboru. A vůbec ne špatnou. Fotbalisté Rejšic mohli na jitrocelem protnutém trávníku loni se zachraňujících Klecan při větší střelecké efektivitě klidně pomýšlet na vítězství. Nakonec brali bod za remízu 1:1.

Tenisový klub Pod svahem uspořádal tenisovou akademii pro nejmenší.

OBRAZEM: Tenisový týden plný zábavy

Všebořice - Nejmladší tenisový klub Pod svahem ve Všebořicích uspořádal tenisovou akademii pro ty nejmenší. Dva mladí trenéři Honza Šíma a Jiří Propal připravili pro dvacítku neposedů náročný program, který by dospěláky odrovnal.