Kreativ

ŠTÍTEK: tvaroh

Blanenští férově snídali v zámeckém parku.

Chutný happening v zámeckém parku. Blanenští férově posnídali

Blansko /FOTOGALERIE/ – Na více než sto padesáti místech v republice se v sobotu ve stejný čas uskutečnil piknikový happening na podporu fairtradových a místních pěstitelů. Blanenští férově snídali v zámeckém parku. „Zúčastnilo se dvaašedesát lidí. Akce se zde konala už pošesté," uvedl blanenský organizátor Stanislav Komínek.

Ilustrační foto.

Krátce z Hradce: Aukce fotografií pomůže Natálce

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Podpořit čtyřletou Natálku Kóré, která trpí opožděným psychomotorickým vývojem 
a nedávno utrpěla popáleniny na 35 procentech dolních končetin, můžete ve středu v hradecké filharmonii.

Ze slavnostního otevření mlékárny na Střední škole zemědělské a veterinární v Lanškrouně.

Mléko si zpracují od A do Zet

Lanškroun – Mlékárna na Střední škole zemědělské a veterinární škole hlásí plný provoz. Žáci obou oborů, které škola nabízí, tak vidí zpracování mléka skutečně od od začátku do konce.

Ilustrační foto

V Poříčí potřebují recept na vyhrávání penalt

Poříčí nad Sázavou – Podeváté, z toho popáté na jaře se dostali fotbalisté Poříčí nad Sázavou v krajském přeboru po remíze do penaltového rozstřelu a poosmé prohráli, když jim s Vraným nestačilo ani sedm proměněných penalt.

Ilustrační foto.

Komisi zaujalo hovězí i větrník

Orlickoústecko – Hodnotitelská komise navrhla osm výrobků k udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2016. Některé z nich pochází od producentů z Orlickoústecka.

Ilustrační snímek z fotbalu.

Knedlíky dělat nemusí, derby zvládli

Sadská – Pět gólů nabídlo okresní fotbalové derby nejnižší krajské soutěže mezi celky Sadské a nováčka z Pátku. Úspěšnější byli domácí fotbalisté, když se v jejich dresu trefil dvakrát Plot a jednou Lukáš Svoboda, na straně hostí mířil dvakrát přesně Sporiš.

Logo regionální potraviny

Devět nováčků nese pečeť

Liberecký kraj - Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016.

Z utkání Radim - Jedomělice (0:1).

Slunéčko: Byl to prostě zápas blbec

Radim /FOTOGALERIE/ – Důležité utkání Radim výsledkově nezvládla a v záchranářském souboji v I. A třídě doma prohrála s týmem Jedomělic 0:1.

Potravinářský výrobek 2015

Potravinářský výrobek 2015

Lysá nad Labem - Na výstavišti v Lysé byli oceněni v rámci soutěže Potravinářský výrobek 2015 regionální výrobci a jejich produkty 

Regionální potravina. Ilustrační snímek.

V Libereckém kraji se koná po sedmé soutěž o Regionální potravinu

Liberec - Regionální agrární rada Libereckého kraje vyhlásila soutěž o Regionální potravinu Libereckého kraje. Letos se koná už po sedmé. Regionální označení získalo v kraji už 39 produktů, loni jich výrobci do soutěže přihlásili 53, označení jich získalo šest.

V mirovické škole otevřeli nový bufet.

OBRAZEM: Školáci už mají nový bufet

Mirovice – Nevyužívaná třída se proměnila ve školní bufet, který bude zároveň sloužit jako klubovna. Splnilo se tak přání dětí, které v mirovické základní škole zastupuje školní parlament.

Ilustrační foto

Šest statečných vybojovalo bod

Mladá Boleslav – Futsalisté Arsenalu Benešov sahali v Mladé Boleslavi po první výhře ve druholigové sezoně, nakonec o ní přišli patnáct vteřin před koncem, kdy domácí Maňas vyrovnal z drtivého tlaku v závěrečné domácí power-play.

Mlékomat v Heřmanicích.

Mlékomaty v Ostravě „drží" stálí zákazníci

Mléko mohou v posledních měsících lidé nakupovat za výrazně nižší ceny než dříve. Řada hypermarketů i dalších velkých prodejen totiž nabízí krabicové mléko v akčních slevách za 10,90 koruny, někdy stlačí dokonce cenu i pod 10 korun.

Medvědi na Štědrý den hodovali

Medvědi na Štědrý den hodovali

Český Krumlov – Huňáči Vok a Kateřina se ve Štědrý den nemohli dočkat, až je medvědář Jan Míša Černý vypustí zpoza mříží. Důvod byl jasný. Od rána nosili místní i přespolní medvědům pamlsky. Ty pokládali na kameny, nebo věšeli na stromky speciální bavlnkou, která se postupně zcela rozpustí a medvědům neublíží. Veškeré pamlsky navíc osobně ochutnal i medvědář, takže medvědi si mohli býti jistí, že je čekají jen samé dobré věci.

Ilustrační foto.

Vánoční svátky stráví v nemocnici na tři sta pacientů

Valašské Meziříčí, Vsetín – Kolem tří set pacientů prožije vánoční svátky v nemocnicích ve Vsetíně a Valašském Meziříčí. Zaměstnanci obou zařízení dělají všechno pro to, aby stonajícím pobyt mimo domov co nejvíce zpříjemnili. Na jednotlivých odděleních už v těchto dnech svítí vánoční stromky. Pacienti, kterým to jejich zdravotní stav dovolí, se mohou těšit rovněž na bramborový salát a rybu.

Fastav Zlín. Ilustrační foto

Zlín překvapil výhrou v Mladé Boleslavi

Zlín – Fotbalová devatenáctka Zlína se blýskla. V hraném 20. kole první ligy staršího dorostu zvítězila na hřišti třetí Mladé Boleslavi 1:0. V neúplné tabulce figuruje s 24 body na 14. místě. „Kvůli velké marodce v týmu figurovali hráči ze sedmnáctky, i tak jsme uhráli výborný výsledek. Kluci se se staršími protihráči popasovali na výbornou, za což jim musím poděkovat," těšilo trenéra Fastavu Marcela Frajta.

Dobový inzerát z klatovských novin z let 1920 - 1930

Výpravy zpět aneb co se kdysi psalo 300

Klatovsko – Přinášíme další díl seriálu o zajímavostech regionu, v němž nahlížíme do novin starých sto i více let, abychom zjistili, co zajímavého se psalo v minulosti.

PŘÍPRAVA DORTŮ zakončila třídenní snažení účastníků cukrářského kurzu na Střední škole pedagogické, hotelnictví a služeb. Bohatě zdobené dezerty při následném rautu zhodnotili rodiče a přátelé mladých cukrářů.

FOTO: Mladí kuchaři připravovali moučníky. Trendem jsou dnes nepečené a light

Litoměřice - Bohatým moučníkovým rautem a představením své práce rodičům, příbuzným a přátelům zakončili studenti Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích třídenní cukrářský kurz. Jako každý rok jím i letos provázela známá cukrářka a autorka kuchařek Pavlína Berzsiová.

Ilustrační foto

Obžalovaní sudí vyběhnou na krajská hřiště také o nadcházejícím víkendu

Střední Čechy /UVNITŘ ČLÁNKU ANKETA/ – Třináct rozhodčích, namočených do korupční aféry v krajském fotbale, bude rozhodovat zápasy středočeských soutěží o nadcházejícím víkendu. Přestože jejich jména jsou po zahájení hlavního soudního přelíčení případu už několik dní veřejně známa, tak komise rozhodčích Středočeského krajského svazu musí podle slov svého šéfa ctít presumpci neviny.

Výroba sýrů na Bulovně

Vyrábět čerstvé sýry se naučí i studenti zemědělské školy

Rakovník – Nejen s chovem koz a samozřejmě krav se přímo v praxi seznamují studenti Střední zemědělské školy v Rakovníku na Školním statku Středočeského kraje Bulovna, ale také vidí zpracování mléka a výrobu sýrů v malé sýrárně. Zkušenost se jim může hodit v praktickém životě, například při podnikání.

V Památníku Velké Moravy ochutnávali návštěvníci staré slovanské pokrmy.

V Památníku Velké Moravy ochutnávali jídla Slovanů

Staré Město – Dovědět se něco víc o stravě obyvatel Velké Moravy . Tuto možnost nabídli všem zájemcům v pátek zaměstnanci Slováckého muzea, respektive Památníku Velké Moravy ve Starém Městě, kde se akce konala.