Kreativ

ŠTÍTEK: Unhošť

Svatojánský běh se uskutečnil již po devětadvacáté.

Svatojánský běh ovládl Vojtěch Šulc, mezi ženami triumfovala Jana Zímová

Kladno /FOTOGALERIE/ – Celkem sto třicet jedna běžců a běžkyň se zúčastnilo druhého letošního závodu Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka – Svatojánského běhu. Tradiční trailový závod dlouhý 7 a půl kilometru, který startuje u SOU Kladno, ovládl v čase 25:18 Vojtěch Šulc (Třebusice), mezi ženami byla nejrychlejší Jana Zímová z Maratón klubu Kladno, které stačil jako jediné ženě čas pod půl hodiny (28:43).  

Pracovní listy nesly nápis "Příběh srdíčka."

Žáci ZŠ Chyňava si přibližovali česko-italskou stopu zajímavým projektem

Chyňava /FOTOGALERIE/ - Koncem ledna uběhlo přesně 100 let, co se italští váleční exulanti vraceli zpět do svých domovů. Na Chyňavě a v okolních obcích strávili nakonec více než 4 roky. Ovšem vztahy mezi Italy a Čechy již nezmizely, což dodnes dokládá například Stezka česko-italského přátelství, která před několika lety vznikla v Chyňavě. 

Ilustrační foto

Lidí v Kladně ubývá, obce v okolí se naopak spíše rozrůstají

Kladensko /INFOGRAFIKA/ - Lidé přicházejí a odcházejí. Na Kladensku některé lokality patří dlouhodobě k atraktivním a lidi táhnou. Do jiných se stěhují jen sporadicky. V Kladně ubylo za uplynulých rok 256 obyvatel. Trvale zde žije okolo 65 tisíc obyvatel, přitom ještě před pětadvaceti lety bylo Kladeňáků historicky nejvíce, a to 73,6 tisíc.

Ilustrační foto

Kněževes brala zlato, nejlepším brankářem byla dívka

Rakovník – Sedmý díl fotbalového Redoby tour pokračoval v novém roce turnajem pro starší přípravky. Osm celků, z toho tři z rakovnického okresu, si dalo dostaveníčko v rakovnické sportovní hale. Vítězem se stal fotbalový potěr FK Kněževes.

Ilustrační foto.

Také obce na Kladensku se už vážně zamýšlejí nad tím, co s oleji

Kladensko – Kam s jedlým olejem? To je problematika, kterou se zabývají obce také na Kladensku. Od roku 2020 budou mít totiž všechny povinnost třídit kromě plastu, papíru a skla také jedlý olej. Speciální kontejnery a popelnice, aniž by jim to dosud ukládal zákon, už si některé obce pořídily, jinde jejich nákup zvažují. V každém případě už nyní mohou mnozí občané využívat služeb přinejmenším sběrných dvorů.

Ilustrační foto.

Unhoštští chystají sběrný dvůr, ale ceny za odpad zatím nezvýší

Unhošť - Město Unhošť se dlouhodobě dobře stará o odpadové hospodářství a kromě popelnic pro běžný a separovaný komunální odpad vytvořilo už před lety pro své obyvatelé také sběrné místo pro odkládání nadměrného odpadu. Radnice tak předešla tomu, že se nepotřebné harampádí bude válet po příkopech za obcí.

Dětský domov v Unhošti slavil jubileum.

OBRAZEM: Dětský domov v Unhošti slavil jubileum

Unhošť - Dětský domov v Unhošti oslavil 10 let svého trvání pod vedením ředitele Jiřího Beránka. Slavnostní večer se nesl v duchu zábavné revue a uskutečnil se v městském kinosále. Oslavu moderoval Petr Jančařík. Na pódiu vystoupily děti žijící celoročně v unhošťském zařízení i jejich vychovatelé.

Ilustrační foto

Běžeckou pětku vyhrál chodec!

Unhošť – Vítězem běžecké Čertovské pětky se stal v Unhošti největší favorit předposledního podniku třicetidílného Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka. První v cíli byl atlet AC Tepo Kladno Vít Hlaváč.

Unhošťská jachtařka Klára Himmelová

Unhošťskou královnu vodní plochy dohání brácha

Kladno - Klára Himmelová je česká jachtařská naděje věnující se okruhovému jachtingu v jednoposádkové lodní třídě Laser. Na této lodi jezdí od jara letošního roku. Ještě v loňském roce brázdila vodní plochy v „dětské“ třídě Optimist, ve které sklidila spoustu úspěchů, o kterých jsme čtenáře Kladenského deníku informovali.

Ilustrační foto

Při nehodě na dálnici u Kladna se zranili dva lidé

Kladensko - V pátek jen několik minut před šestou hodinou byla oznámena dopravní nehoda na dálnici D6 za sjezdem na obec Unhošť ve směru do Prahy. Při dopravní nehodě havarovala dodávka, ve které cestovaly dvě osoby.

Ilustrační foto

Nebezpečný řidič kamionu skončil v cele

Kladensko - Unhošťským policistům se podařilo dopadnout podezřelého řidiče, který riskantní jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu, a to na trase z Kladenska do Prahy.

Ilustrační foto.

Rezerva SK poprvé ztratila, gólman Kudrna v bráně čaroval

Unhošť – Hlavně díky brankáři Kudrnovi získali dva body, gólman předvedl několik parádních zákroků. Fotbalová rezerva SK Rakovník sice v dalším kole krajské I.B třídy ztratila první bod, se dvěma ale musela být nakonec maximálně spokojena.

Ilustrační foto

Na silniční stojedničce se chystají velké stavby

Střední Čechy – Stavět se má začít v příštím roce, hotovo by mělo být v roce 2020. To jsou základní údaje o dvou chystaných dopravních stavbách, s nimiž v pondělí vyslovili souhlas středočeští radní. Schválili zařazení plánů na vybudování druhé etapy obchvatu Jesenice a rekonstrukce vozovky mezi Unhoští a Červeným Újezdem do zásobníku projektů připravených pro financování s přispěním evropských dotací.

Ilustrační foto.

Kam na fotbal na Kladensku

Kladensko - Krajské soutěže nabízejí čtyři okresní derby a Unhošť přivítá lídra I. B třídy.

Kralupy hostily MOS výběrů OFS Kladno, Rakovník, Beroun a Mělník (kat. U11)

Kladenským mladíkům se turnaj v Kralupech nepovedl

Kladensko /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Minulý týden vybraní vyrazili mladí fotbalisté kladenského okresu reprezentovat svůj okres na hřiště Čechie Kralupy nad Vltavou. Na turnaj okresních fotbalových svazů byli hráči vybráni z předcházející jediné přípravné akce pro každý ročník pod záštitou OFS Kladno.

Výlov sledovalo mnoho pozorovatelů.

Unhošští rybáři vylovili rybník Bulhar

Unhošť /FOTOGALERIE/ - Nezvykle živo bylo v sobotu ráno v okolí rybníku Bulhar v Unhošti. Místní rybářská organizace totiž pořádala jeho výlov, který byl zahájen se svítáním kolem sedmé hodiny, přičemž slavil velký zájem pozorovatelů. Těch se ráno sice sešla jen hrstka, v pozdějších hodinách se ovšem hráz rybníka zaplnila.

Ilustrační foto

Tatranu pomohlo zranění Asníka

Unhošť – Rezerva Tatranu Rakovník otočila ve druhém poločase zápasu fotbalové I.B třídy v Unhošti skóre a veze domů tři body.

Ilustrační foto

Výměna křesel čeká patrně jen Kladno a Stochov

Kladno - Povolební vyjednávání v řadě měst a obcí na Kladensku stále ještě neskončila, přesto už někde situaci dokáží odhadnout a tuší, kdo by mohl zasednout do čela radnic. Jak zjišťoval Kladenský deník, ve větších městech regionu mnohde zůstane rozložení sil stejné, jako tomu bylo v předchozích čtyřech letech. Koalice budou podle všeho pracovat často tak, jak se osvědčily.

Starostka Unhoště Iveta Koulová (TOP 09).

Unhoštští dali ve volbách nejvíce hlasů dosavadní starostce

Unhošť - V Unhošti pokračují povolební vyjednávání. Na velké změny to ale nevypadá. Jak řekla dosavadní starostka Iveta Koulová (TOP 09), ráda by, kdyby současná koalice pokračovala v započaté práci, jelikož byla, podle jejích slov, v uplynulých čtyřech dobře fungující. Její TOP 09 získala v Unhošti ve volbách8 mandátů z možných jednadvaceti.

LUCIE brzy vydá desku Evolucie. Zatím z ní posluchači znají pouze jeden hit Takhle tě mám rád.

Novinka Lucie už brzy vyjde. Druhý singl jí napsal Oskar Petr

Kapela Lucie tvoří od ledna 2018 v legendárním studiu Sono v Unhošti. V červnu vypustila do éteru letní hit Takhle tě mám rád, který naznačuje, že kapela žánrově moc velké tvůrčí změny dělat nechce. Stále jsou pro ni zásadní proplétající se dvojhlasy v refrénech a hutné kytary.

Ilustrační foto

Lány na první vítězství čekají

Lány - Na první vítězství fotbalisté Lán stále čekají. V dalším kole krajské I.B třídy prohráli doma s Unhoští jasně o čtyři branky a se dvěma body jsou v tabulce poslední.

Ilustrační foto.

Vlaky z Kladna do Prahy týden nejedou. Lidé musí po silnici

Kladensko - Zcela jinak, než jak jsou zvyklí, pojedou v pondělí 1. října do zaměstnání lidé z Kladenska, kteří za prací v Praze běžně jezdí po železnici. Jejich vlaky totiž nejedou. Nepřijedou se zpožděním, ale nevyjedou vůbec.

Ilustrační foto

Domácí zdravotní péče nekolabuje, sestry za lepším neodcházejí

Kladensko - O domácí péči je nejen na Kladensku poměrně velký zájem. Budou ale lidé, kteří by ji pacientům poskytovali? Charita České republiky, která službu v mnoha okresech poskytuje, je ve stávkové pohotovosti. „Pokud stát neprodleně domácí zdravotní péči finančně nepodpoří, bude si muset připravit několik tisíc lůžek pro ležící a umírající pacienty, kteří jsou nyní ošetřování sestrami domácí zdravotní péče, protože tato forma zdravotní péče z důvodu finančního krachu skončí,“ uvedl k aktuální situaci ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

18. ročník Kladenského maratonu.

FOTO, VIDEO: Sokolovský Sokol letěl nejrychleji

Kladno – Vítězem 18. ročníku Kladenského maratonu se stal premiérově Jan Sokol ze Sokolova, který doběhl do cíle náročné trati v čase 2:44,20 hodiny. Druhý skončil s téměř půlminutovým mankem loni vítězný varnsdorfský Petr Hasoň a třetí nejlepší „domácí“ borec Jakub Schoř z Unhoště.

Radnice na náměstí Starosty Pavla v Kladně.

Nejen dlouholeté starosty trápí přílišná byrokracie

Kladensko – Říjnové volby do zastupitelstev obcí se kvapíkem blíží a na Kladensku jde znovu do voleb mnoho starostů, kteří jsou aktuálně ve funkci. Mezi nimi je také dvanáctka osobností, které byly minimálně do zastupitelstva či rovnou na pozici starosty obce zvoleny už v roce 1994.

Ilustrační foto.

Západně od Prahy chystá kraj práce na silnici i nad silnící

Střední Čechy – O krok blíž k zahájení prací se dostaly dvě sice menší, nicméně významné dopravní stavby západně od Prahy. Zařazení projektů na silnicích druhých tříd dohromady za 34 milionů korun do zásobníku projektů připravených pro spolufinancování z evropských prostředků schválili krajští radní.

Ilustrační foto

Lišanský kouč Jelínek byl pořádně naštvaný

Unhošť – Ve svém prvním venkovním vystoupení v krajské I.B třídě v Unhošti fotbalisté z Lišan až na poslední čtvrthodinu znovu nepropadli a celkový výsledek neodpovídá dění na hřišti.

Unhošť (ve žlutém) sice bojovala, na Králův Dvůr prostě neměla.

Marný pohárový boj Unhoště, Králův Dvůr jí dal osmnáct branek

Unhošť – Druhé kolo Poháru České pojišťovny proti sobě v neděli večer svedlo mužstva, která od sebe v českém florbalu odděluje pět ligových výkonnostních stupňů. Unhošťští Jeleni se netajili tím, že už premiérový postup do 2. kola proti Královu Dvoru je historickým úspěchem klubu. V utkání byli domácím týmem a uspořádali ho v kladenské hale BIOS. A svůj velký zápas si užili, sympaticky bojovali. Prvních deset minut dokázali držet s Králodvorskými krok. Po dvou slepených gólech pak museli otevřít hru a hrálo se stylem „nahoru-dolů“. Při vší úctě k domácímu gólmanovi Bubnovi byla spíše nepřesná muška hostí důvodem, že skóre se už do konce třetiny neměnilo.

Ilustrační foto

Fotbalisté přeladí na pohár

Rakovnicko – Do úvodního kola AGRO CS Poháru Středočeského krajského fotbalového svazu zasáhne i několik okresních celků.