Kreativ

ŠTÍTEK: Unhošť

FK Kralupy 1091 - ilustrační foto

Marné výjezdy. Vedení Kralup se po porážce omlouvalo fanouškům

S těsnými porážkami se ze zápasů na hřištích béček ze sousedního okresu vraceli ve vloženém kole I. A třídy ve skupina A oba vyslanci Mělnicka. Dynamu prodloužila šňůru bez bodů i vstřeleného gólu rezerva Slaného, Kralupy nepotvrdily lepší start do soutěže v duelu se zálohou Kladna.

SK Kladno B - TJ Kovohutě Podlesí 3:2 / 1. A. tř. / 19. 8. 2023

Podlesí v Unhošti potkal kolaps, navíc přišlo o Šlapáka na půlku podzimu

Po domácí prohře s Rakovníkem chtěli nutně bodovat a nejlépe vyhrát. Fotbalisté Podlesí byli blízko k prvnímu vítězství v sezoně, když proti béčku Klada vedli díky trefám letní posily Martina Poláka 2:0. Domácí ale následně předvedli parádní obrat a třemi góly za necelou čtvrt hodinu otočili vývoj utkání na svou stranu. Po závěrečném hvizdu se tak oni mohli radovat z vítězství 3:2.

9. ročník Kába Cupu vyhrál tým Unhoště (ve fialovém) před Zákolany.

Velké drama v závěru Kába Cupu. Na Bundesligu vyrazí nakonec Unhošť

/FOTO, VIDEO/ Neuvěřitelné vyvrcholení mělo nedělní finále 9. ročníku Kába Cupu mladých fotbalistů. Mladíci z Unhoště zachránili remízu proti Zákolanům doslova v poslední vteřině a v následném penaltové rozstřelu uspěli také. V krásné areálu v Horních Počaplech na Mělnicku následovala obrovská vlna euforie vítězů, kteří se navíc mohou těšit na parádní výhru - zájezd na bundesligový zápas RB Lipsko.

Ilustrační foto.

Na silnici u Unhoště srazilo osobní auto cyklistku

Na silnici u Unhoště srazilo v úterý 13. června dopoledne krátce před devátou hodinou osobní auto cyklistku. Zranění nejsou vážná. Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková, žena utrpěla odřeniny a po ošetření byla ponechána na místě. „Transport nebyl nutný,“ doplnila mluvčí záchranky.

SK Rakovník (ve žlutém) prohrál doma s Jílovištěm 0:1.

Rychlý nástup Cábelíků rakovnická parta přežila, pak už válela

O trochu lépe se dýchá fotbalovému SK Rakovník v I. A třídy. Pomohl si jasnou výhrou 6:1 nad béčkem Králova Dvora a pomohli mu i Kladeňáci, kteří vyhráli ve Slaném. Právě s Kladnem B se Rakovník utkání příští týden na hřišti v Unhošti a ještě potřebuje bodovat.

Přesně po čtyřiceti letech se jel závod Karlovy Vary - Unhošť. Vítězný Václav Nežerka

Slavná cyklotour Karlovy Vary - Unhošť slavila čtyřicítku. A s plnou parádou

/FOTO, VIDEO/ Čtyřicáté výroční oslavil populární cyklistický závod Karlovy Vary – Unhošť stylově. V neděli mu hrálo do karet i parádní počasí, i když závodníci si stěžovali na nepříjemný vítr. Včetně toho nejrychlejšího Václava Nežerky, který dorazil do cíle na Václavské náměstí v Unhošti s jasným náskokem před ostatními borci. Těch se sešlo na startu 85 včetně tří statečným žen.

Cyklisté při zastávce v Družci

Z Varů na kole do Unhoště po 40ti letech. Legendární závod protne Rakovnicko

Po tříleté pauze, přesně čtyřicet roků od svého vzniku, odstartuje v neděli 21. května populární cyklistický závod Karlovy Vary – Unhošť. Jezdci na jeho trasu dlouhou 121,5 km vydají z karlovarského letiště v 10:00 a cíl naplánovali pořadatelé z unhošťského HAF klubu do Unhoště ve 12:30 hodin.

Cyklisté při zastávce v Družci

Z Karlových Varů se pojede na kole do Unhoště přesně po čtyřiceti letech

Po tříleté pauze, přesně čtyřicet roků od svého vzniku, odstartuje v neděli 21. května populární cyklistický závod Karlovy Vary – Unhošť. Jezdci na jeho trasu dlouhou 121,5 km vydají z karlovarského letiště v 10:00 a cíl naplánovali pořadatelé z unhošťského HAF klubu do Unhoště ve 12:30 hodin.

Kurz Elite Ref Academy v Unhošti pro nadané rozhodčí ze Středočeského a Královéhradeckého kraje.

Foto: Tucet talentovaných rozhodčích hned po kurzu mířil na ostré zápasy

Nejperspektivnější rozhodčí Středočeského kraje se tradičně sešli v Unhošti, aby se celý den věnovali pod křídly svých mentorů posouvání svých dovedností. V rámci rozhodcovské akademie Středočeského fotbalového svazu (SKFS) zamířili tentokrát do Unhoště také arbitři z Královéhradeckého kraje. Všichni i účastníci semináře se hned v sobotu rozjeli na blízké stadiony a řídili tady duely krajských soutěží.

Lídr I. A třídy Chlumec (v červeném) otočil duel v Unhošti a Kladno B porazil 3:2.

Kladno mělo lídra na lopatě, ale Chlumec se nedal. Slaný nevyužilo přesilovku

Blízko dalšího cenného skalpu byli mladí fotbalisté béčka SK Kladno, kteří v pátečním předehrávaném duelu I. A třídy vedli v poločase nad vedoucím týmem tabulky I. A třídy Chlumcem 2:0. Ale zkušení hosté zápas nezabalili a na hřišti v Unhošti zvládli po obrátce duel otočit. V dalším pátečním duelu Jíloviště přehrálo rezervu SK Slaný 2:1. Béčko Králova Dvora nestačilo vůbec na Kosoř.

Fotbalový míč

Kam o víkendu za fotbalem na Kladensku: Kladno už v pátek

Opět už v pátek začne víkendový program fotbalových mistrovských zápasů na Kladensku. Bude to v Unhošti, kde o špičku I. A třídy bojující SK Kladno B přivítá nejsilnějšího možného protivníka - jasně vedoucí Chlumec z Berounska.

Florbalisté Dobříše.

Dobříš padla s lídrem, přesto jako nováček skončila druhá

Florbalisté Dobříše byli v letošní sezoně nováčkem PH+SČ ligy, přesto se od začátku zařadili k největším favoritům soutěže. O posledním hracím víkendu sezony bojovali ještě o postup výš, avšak souboj s lídrem rozhodl, že skončí na druhém místě.

McDonald´s Cup Kladno 2023.

McDonald´s Cup opět v Kladně a opět bere výhru slánská 3.ZŠ

Během jednoho týdne už podruhé bojovaly výběr škol z celého Kladenska o postup do krajského kola fotbalového McDonald´s Cupu. Stejně jako ve starší kategorii 4.-6. tříd se i v mladší 1.-3. tříd vedlo nejlépe 3. ZŠ ve Slaném, kde tedy vyrůstají opravdu skvělí fotbalisté. Teď to jen potvrdit ve Vlašimi na oblastním kole 12. května.

SK Kladno "B" - SK Slaný "B" 3:1 (2:0), I. B. tř., sk. A / 4. 6. 2022. Tomáš Abrham nedohrál kvůli křečím

Zlatý žolík Abrham rozhodl. S radostí sprintoval až na Fialku

Další výhru v I. A třídě slaví fotbalisté SK Kladno B a je hodně sladká, syn kouče Tomáš Abrham mladší ji totiž trefil až v nastaveném čase. Pro poslední rezervu Králova Dvora je výsledek krutý, protože odehrála dobrou partii a ukázala, že výhra na Vestcem nebyla dílem náhody.

Předseda SKFS Tomáš Neumann (nahoře třetí zleva) předal s členy výkonného výboru OFS Kladno v čele s předseda Petrem Blažejem (vlevo) Cenu Dr. Václava Jíry dlouholetému členovi STK Janu Zatloukalovi (nahoře druhý zleva).

Kolečské srdce Jan Zatloukal převzal od šéf kraje Cenu Václava Jíry

Už v roce 2020 získal Cenu Václava Jíry za celoživotní práci pro fotbal šéf Sportovně-technické komise OFS Kladno Jan Zatloukal. Tehdy si ji nemohl převzít, proti byl covid, který podobné akce rušil jednu za druhou. Ve čtvrtek večer se po třech letech funkcionář z Kolče přece jen dočkal. Cenu mu předal předseda SKFS Tomáš Neumann.

Petr Pavel dorazil do volebního štábu, 28. ledna 2023, Praha.

Je rozhodnuto: Kladensko si za svého prezidenta zvolilo generála Petra Pavla

Sečteno mají už i na Kladensku. Oproti prvnímu kolu prezidentských voleb zde na plné čáře zvítězil tentokrát generál Petr Pavel. První kolo ze čtyř volebních obvodů Kladno, Slaný, Unhošť a Velvary, ovládl z poloviny Andrej Babiš. Ve druhém kole přišlo nejen více voličů, ale k Petru Pavlovi se tentokrát přiklonili i příznivci neúspěšných kandidátů z prvního kola.

Ilustrační foto

Zimní Liga mistrů začíná, hostí ji opět Švermov

Jako zimní Ligu mistrů nazvali organizátoři velký fotbalový turnaj mladších žáků na umělé trávě Baníku Švermov. Utkávat se tady bude až do zahájení jarní části soutěži sedmička klubů. Startuje se v neděli 29. ledna.

Z volebního štábu generála Petra Pavla

Na Kladensku je sečteno. První kolo prezidentských voleb vyhrál Petr Pavel

Sečteno při volbě prezidenta mají i na Kladensku. S velkým náskokem zde v celkovém součtu vyhrál první kolo prezidentských voleb Petr Pavel, kterému dalo důvěru 39,31 procenta voličů a získal 33 175 hlasů. Andrej Babiš oslovil 34,84 procenta voličů, kteří mu věnovali 29 405 hlasů.

Ježíškův strom splněných přání podporuje lidi v nouzi, i ty, kteří už nemají příbuzné.

Obrazem: Ježíškův strom splněných přání podporuje lidi v nouzi

Tradice stromu splněných přání, kterou dlouhé roky organizuje město Kladno a díky které najdou děti z dětských domovů dárky pod stromečkem takové, jaké si přály, se zalíbila i dalším subjektům a po vzoru Kladna ji uplatňují několik let například také ve Slaném. V duchu krásného zvyku vytvořil svoji vlastní i kladenský Central, který ji nazval Ježíškův strom splněných přání.

Vánoční dobročinný bazar v prostorách Centra služeb Slunce všem v Unhošti.

Cukroví i škvarkové placky. V kavárně proběhne Pečení pro dobrou věc

Vánoční dobročinný bazar se uskutečnil v pátek 16. prosince a v sobotu 17. prosince v prostorách Centra služeb Slunce všem v Unhošti. Desítky návštěvníků přivítali manželé Blanka a Jaroslav Dvořákovi, zakladatelé škol Slunce pro osoby s handicapem a stejně tak starostka Unhoště Iveta Koulová.

Vánoční turnaj OFS Kladno mladších přípravek.

Obrazem: Vánoční Kladno přípravek: parádní bitva o první místo

Vánoční turnaj mladších přípravek pořádaný Okresním fotbalovým svazem se letos opět vydařil. Ve sportovní hale Bios v Kladně se sešlo sedm týmů z osmi pozvaných a k vidění byl fotbálek plný nadšení a dětské radosti ze hry. Vítězem se stal prakticky domácí SK Kladno, jen o chloupek za ním zůstala druhá Unhošť.

Turnaj rozhodčích v Unhošti. Vítězný OFS Rakovník

Fotogalerie: Rozhodčí bojovali pošesté o pohár. Slavil zase Rakovník

Už pošesté se setkali fotbaloví rozhodčí z celého Středočeského kraje, aby se v unhošťské hale utkali ve fotbalovém turnaji. Vítězem se stal opět výběr okresu Rakovník, kde je sice rozhodčích trvale nedostatek, ale když už někdo píská, často to dotáhne do nejvyšší soutěže. A hlavně, místní sudí umí do balonu i kopat, což v Unhošti jen potvrdili.

Fotbalová příprava: Kladno (v bílém) nečekaně vyhrálo na hřišti SK Slaný vysoko 7:1.

Kam na fotbal: dvě derby Kladno - Slaný i velká bitva o okres

Ve znamení dvou derby mezi největšími kluby okresu Kladno bude nadcházející fotbalový víkend. Celky SK Kladno a SK Slaný se nejprve utkají v sobotu dopoledne divizním souboji a po obědě se střetnou v Unhošti také béčka v I. A třídě.

V Unhošti vysadili dobrovolníci desítky stromů.

Obrazem: V Unhošti vysadili dobrovolníci desítky ovocných stromů

Jako odkaz příštím generacím vysadili podél Uhelné cesty v Unhošti místní obyvatelé a další dobrovolníci desítky ovocných stromů a ořešáků. Všem, kteří přiložili ruku k dílu, stačily rukavice, lopata, rýč a kbelík nebo stavební kolečko. Sazenice stromků byly za dohledu organizátorů zasazeny do předem připravených jamek, opatřeny ochranou proti hlodavcům a zality. Zapojili se lidé z různých spolků včetně myslivců.