Kreativ

ŠTÍTEK: Unhošť

Ze Dne Země v zahradě Kladenského zámku.

Už máte plány na víkend? Koná se Den Země, tulipánové slavnosti i jarní swap

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Nadcházející víkend je přímo nabitý nejrůznějšími akcemi. Nejen Kladeňáci se tak mohou těšit například na Den Země v Zahradě Kladenského zámku, ale také v Malých Kyšicích. Velký den bude v sobotu také na ploché dráze ve Slaném, v Unhošti si můžete vybrat nové kousky do svého šatníku a v neděli zažít ve Stehelčevsi tulipánovou romantiku.

Jezdci KBS Unhošť Kryštof Kouble a Matěj Škuta.

Kameny, přeháňky a blátivé koleje. Když se motorka zahákne o kořen

/FOTO,VIDEO/ První podnik sedmidílného světového seriálu EnduroGP 2024 mají za sebou jezdci KBS Teamu z Unhoště. Portugalské hory v okolí města Fafe tradičně nabídly náročný terén a to nejen na měřených testech, ale i přejezdech mezi časovými kontrolami. Mimo kamenité úseky ztěžovaly na mnoha místech jezdcům průjezd po dešťových přeháňkách hluboké blátivé koleje.

Útočník Duda musel brzy na plac místo Nováka

Rakovník zvládl derby s béčkem Kladna jde do čela I. A třídy

Fotbalový trenér Jaroslav Hamouz se úspěšně vrátil do Kladna. Ještě před několika měsíci tam trénoval mládež, ale pak převzal muže a nekompromisní cestou je vede do krajského přeboru. I tentokrát potvrdil stoprocentní jarní bodovou formu a béčko SK Kladno porazil 3:2.

SK Rakovník (ve žlutém) v domácí jarní premiéře přemohl jasně Podlesí 5:0.

Rakovník zvládl derby s béčkem Kladna jde do čela I. A třídy

Fotbalový trenér Jaroslav Hamouz se úspěšně vrátil do Kladna. Ještě před několika měsíci tam trénoval mládež, ale pak převzal muže a nekompromisní cestou je vede do krajského přeboru. I tentokrát potvrdil stoprocentní jarní bodovou formu a béčko SK Kladno porazil 3:2.

Fotbalový míč - ilustrační foto

Kam o víkendu za fotbalem? Rakovník zkusí sebrat body i Kladnu

Rakovničtí fotbalisté budou pokračovat v útoku na první místo v I. A třídě na hřišti sousedního Kladna, ale zápas se bude hrát v Unhošti, kde má kladenské béčko azyl. Za hranicemi okresu hraje také Mšec/Nové Strašecí, ale nedělní odpolední bitva v Dobrovízi slibuje podívanou, půjde o první místo v I. B třídě!

Tým KBS Unhošť je připravený na sezonu.

Motorkáři jdou start. Endurový KBS Team Unhošť čeká boj v Portugalsku

Po startu v italském Castiglion Fiorentino v rámci letošního mistrovství Evropy, kde se před týdnem představili členové uhošťského KBS Teamu, se enduroví jezdci nyní přesunou do Portugalska. Ve dnech 5.-7. dubna se tam koná podnik EnduroGP Portugal, což je úvodní díl sedmidílného seriálu mistrovství světa 2024.

Rakovničtí florbalisté se konečně radovali z výhry, č. 88 má Václav Vích, vedle Tadeáš Kyncl.

Rakovničtí florbalisté vstali jako bájný fénix z popela

Už několikáté kolo na rakovnických florbalistech leží velká deka a hráči se v zápasech spíše hledají. Pro předposlední představení se do sestavy vrátily některé opory a nadešel tak ideální čas přetrhnout nepříznivou šňůru proher. Zároveň týmy, kterým měl Rakovník čelit, jsou v tabulce pod ním a v předešlých kláních již byly poraženy. Avšak roli favorita FBC Rakovník potvrdil pouze ve druhém případě.

Vystoupení gospelového souboru Nozizwe Ubuntu & Choir za doprovodu kapely MAT Band v Kladně.

Podívejte se: V Kině Sokol vystoupil gospelový soubor Nozizwe & Ubuntu Choir

/FOTOGALETIE, VIDEO/ Sál kladenského Kina Sokol přivítal v neděli večer vystoupení gospelového souboru Nozizwe & Ubuntu Choir za doprovodu kapely MAT Band pod vedením sbormistryně a zpěvačky Lucie Nozizwe Jiyane z Unhoště. Zcela vyprodaný sál se společně celý večer pohupoval v rytmu afrických písní a mnozí se zapojili i na parketu.

Turnaj starších přípravek v Kladně. Stříbrní SK Kladno modří

Přípravkám vládlo Kladno, za triumfem ho vedl bývalý reprezentant

/FOTO, VIDEO/ V neděli se ve sportovní hale Kladno odehrál turnaj fotbalových starších přípravek pro ročníky 2013 a mladší. Vítězem se stali mladíci z SK Kladno, jehož vedení nasadilo o rok mladší družstva. Výborně hrála také druhá Unhošť a čtvrté Velké Přítočno. 

Zemědělci ze Slánska, Lounska i Karlových Varů vyjeli do Prahy ve dvě hodiny ráno ze shromaždiště ve Vítově.

Zemědělci, kteří vyrazili z Vítova ku Praze: Už jsme u zdi, hrajeme vabank

/FOTO, VIDEO/ Už před druhou hodinou ranní měli zemědělci v traktorech a dalších strojích sraz ve Vítově. Sto padesát vozidel nejen z Kladenska vyráželo na pražský protest v noci od farmy Karla Dryáka. Zemědělci chtějí dát hlasitě najevo nesouhlas s tím, jakým směrem se ubírá české zemědělství. Cílem protestního shromáždění je prostranství před budovou ministerstva zemědělství.

Turnaj minipřípravek v Unhošti pořádal OFS Kladno v čele s trenérem Graasroots Markem Novobilským.

Obrazem: Svaz přichystal pro nejmenší další turnaj, dorazilo patnáct klubů!

Okresní fotbalový svaz Kladně se dál snaží rozhýbat co nejvíc fotbalové dění už od kořenů. I proto uspořádal další ze série oblíbených turnajů minipřípravek, kde se nehraje o umístění ani na výsledky, ale jen pro radost z pohybu a vstřelených branek. Tradičně se bojovalo v Unhošti, kde sešlo celkem 15 klubů a v nich 120 dětí – pěkná čísla.

V Unhošti oslavili masopust.

Podívejte se: V Unhošti se s masopustem rozloučili ve velkém stylu

/FOTOGALERIE/ Žáci prvního až třetího ročníku Základní školy Unhošť si vyrobili nádherné masky a společně prošli městem. Průvod doprovázela hudba na Orffovy nástroje a harmoniku, nechyběl ani zpěv. Cestou jsme zavítali na obě spodní budovy školy a starším spolužákům jsme zazpívali.

Také deváťáci ze ZŠ Kladno, Cyrila Boudy se intenzivně připravují na letošní přijímačky. Na snímcích úlohy z matematiky.

Kladensko: Na jakých základních školách žáci nejlépe zvládají přijímačky

Jak deváťáci zvládají přijímačky na gymnázia a střední školy? Deník získal zajímavá data z databáze Cermatu a projektu prijimacky.ai, která prozrazují, na jakých základních školách na Kladensku zvládají žáci nejlépe přijímací testy. Pro řadu rodičů to může být překvapivé zjištění. Údaje jsou z let 2017 až 2023 a týkají se přijímaček z matematiky a českého jazyka na čtyřletá studia.

Lucie Nozizwe Jiyane v hornobezděkovském penzionu Lívanec při zkoušce sboru. Ten vystoupí v Kině Sokol v Kladně 18. února.

Nozizwe z Unhoště vypráví prostřednictvím písní o Africe a své lásce k ní

/FOTO, VIDEO/ Jihoafrickou hudbu, která dokáže rozveselit, zvednout ze židlí, roztančit i rozplakat, nabízí posluchačům hudební těleso Nozizwe and Ubuntu Choir za doprovodu kapely M.A.T. Band. Unikátní sbor, který dala před pěti lety dohromady Lucie Nozizwe Jiyane z Unhoště, koncertuje 18. února od 19 hodin v kladenském Kině Sokol na hlavní třídě TGM.

Žáci malovali jeskyní malby a tvořili mamuty.

Žáci Základní školy Unhošť si přímo ve škole postavili pravěkou jeskyni

/FOTOGALERIE/ Žáci 3.A a 3.C ZŠ Unhošť si v rámci prvouky osvojili dějepisné učivo o pravěku zážitkovou metodou. Vše začalo v unhošťském muzeu, přednáškou paní Štěpánové o pravěkých dějinách v okolí Unhoště. Děti si měly možnost zblízka prohlédnout repliky nástrojů a zbraní. Pravěká doba je nadchla. 

Fotbalový turnaj přípravek  / Unhošť  6. 11. 2023

Video, foto: Špunti na hřišti. Fotbalové nadšení tryskalo v unhošťské hale

Trenýrky jim někdy sahají až ke kotníkům, do mičudy ještě pořádně kopnout neumí, a tyhle řádky si ještě ani nebudou možná umět přečíst. Ale radost a nadšení z fotbalu mají jako největší hráči planety, možná někdy i větší. I proto bylo krásné sledovat sobotní turnaj nejmenších přípravek v Unhošti. Výsledky v tomhle článku nečekejte, medaile za výhru dostali všichni!

Novoroční ohňostroj Kladno otevřel ve středočeském městě rok 2023.

Rakušan vyzval k Silvestru bez ohňostroje. Smečno ho odložilo, Kladno nic neruší

Ministr vnitra Vít Rakušan vyzval ve středu města a obce, aby v reakci na tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze (FF UK) a v Klánovickém lese zrušily plánované novoroční ohňostroje. V největším středočeském městě se novoroční ohňostroj uskuteční podle plánů. Ovšem například ve Smečně se novoroční ohňostroj odkládá. 

Žáci TJ Unhošť se jako vítězové 9. ročníku Kába Cupu vydali za odměnu na bundesligový zápas Lipsko - Hoffenheim. A navštívili i Vánoční trhy v Lipsku.

Foto: Unhošťáci vyrazili na Bundesligu. Odměna za triumf v Kába Cupu je nadchla

V létě vyrazí do Lipska tisíce českých fotbalových fanoušků, aby tam navštívili první zápas českého týmu na Euru proti Ronaldovu Portugalsku. Už před Vánoci však do stejného německého města vyrazili nadějní borci z Unhoště. Ti vyhráli před časem velký žákovský turnaj Kába Cup a hlavní odměna přišla právě nyní: návštěva bundesligového duelu RB Lipsko – TSG 1899 Hoffenheim.

V pátek 1. prosince se v hale Základní školy Unhošť odehrála nevídaná akce, která zanechala nejen mladé, ale i starší děti s úsměvem na tváři.

Čertoviny v ZŠ Unhošť: Mladí organizátoři připravili nezapomenutelnou akci

/FOTOGALERIE/  V pátek 1. prosince se v hale Základní školy Unhošť odehrála nevídaná akce, která zanechala nejen mladé, ale i starší děti s úsměvem na tváři. Organizátoři této skvělé akce byli žáci devátých tříd, kteří se ujali úkolu, připravit nezapomenutelný zážitek pro své mladší spolužáky od první do třetí třídy. Akci pojmenovali Čertoviny a bylo jasné, že připravují něco opravdu zábavného a originálního.

Česko zpívá koledy na Kladensku.

Koledy s Deníkem si letos opět budete moct zazpívat i na Kladensku

/VIDEO, FOTO/ V předvánočním období, které je pro mnoho lidí téměř synonymem chaosu, je schopnost hudby sjednocovat více než vítaná. Již tradiční akce Deníku s názvem Česko zpívá koledy sílu hudby k propojování lidí dokazuje už 13 let a i letos to nebude jinak.Minulý rok se tato oblíbená akce po dvou covidových letech vrátila v živé podobě na české náměstí, kostely a další místa. Letos se lidé napříč Českou republikou společně potkají ve středu 13. prosince od 18 hodin.

Čertovská pětka v Unhošti 2023.

Na Čertovské pětce vládl chodecký reprezentant Hlaváč, slavil i Tušinovský

/FOTO, VIDEO/ Předposlední podnik letošního Poháru běžců Kladenska a Rakovníka zavedl závodníky včetně těch z Berounska do nedaleké Unhoště, kde pro ně místní Sokol připravil 16. ročník Čertovské 5. A povedl se náramně. Po dlouhé době měli běžci pravé zimní podmínky, které ale na druhou stranu dělaly závod náročnější, což se promítlo do konečných časů.

Čertovská pětka v Unhošti 2023.

Na Čertovské pětce slavil chodecký reprezentant Hlaváč, prosadil se i Pilík

/FOTO, VIDEO/ Předposlední podnik letošního Poháru běžců Kladenska a Rakovníka zavedl závodníky do Unhoště, kde pro ně místní Sokol připravil 16. ročník Čertovské 5. A povedl se náramně. Po dlouhé době měli běžci pravé zimní podmínky, které ale na druhou stranu dělaly závod náročnější, což se promítlo do konečných časů.

Čertovská pětka v Unhošti 2023.

Na Čertovské pětce byl po čertech dobrý chodecký reprezentant Hlaváč

/FOTO, VIDEO/ Předposlední podnik letošního Poháru běžců Kladenska a Rakovníka zavedl závodníky do Unhoště, kde pro ně místní Sokol připravil 16. ročník Čertovské 5. A povedl se náramně. Po dlouhé době měli běžci pravé zimní podmínky, které ale na druhou stranu dělaly závod náročnější, což se promítlo do konečných časů.

7. ročník fotbalového turnaje rozhodčích SKFS v Unhošti. Vítězný OFS Rakovník

Nejlepší jsou rozhodčí z Rakovníka. V Unhošti oslavili zlatý hattrick!

/FOTO, VIDEO/ Tradiční fotbalový turnaj středočeských rozhodčích se odehrál už po osmé v Unhošti. A měl i v posledních letech tradičního vítěze ve výběru OFS Rakovník. Ten zdolal v semifinále velkého soka z Kladna a ve finále nadějný výběr Kutné Hory. „Vítej zlatý hattricku,“ smál se šéf vítězů Josef Váňa.

U Unhoště se srazila dvě auta a poté skončila ve svodidlech.

Druhá středeční nehoda na D6. U Unhoště bourala dvě auta, létaly kusy svodidel

/FOTOGALERIE/ Ke druhé středeční nehodě na dálnici D6, tentokrát ve směru na Karlovy Vary u Unhoště, došlo v časném odpoledni. Srazila se tam dvě auta a poté skončila ve svodidlech, jejichž kusy dolétly i na dálnici ve druhém směru na Prahu. A poškodily další auta. Na místě zasahovali záchranáři s vrtulníkem, policisté i hasiči.

Čtvrtý ročník pochodu Memorial 1620 letos poprvé kopíroval cestu stavovského vojska z Rakovníka na Bílou horu.

Memorial 1620 kopíroval cestu stavovského vojska z Rakovníku na Bílou horu

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Již počtvrté se o víkendu uskutečnila dvoudenní akce s názvem Memorial 1620 – Cesta k porážce, kterou pořádá rakovnické muzeum. Celého sedmapadesáti kilometrového pochodu sledujícího trasu stavovského vojska při přesunu z Rakovníka na Bílou horu se zúčastnilo 27 účastníků, z nichž nejmladšímu bylo pouhých 11 let.

Motocyklisté KBS ÚAMK Teamu Unhošť se na MS v Portugalsku neztratili

Porucha autobusu a pekelné vedro. Motocyklisté z Unhoště jsou sedmí na světě

Závěr mistrovství světa v enduru mají za sebou motocyklisté Matěj Škuta, Kryštof Kouble z KBS ÚAMK Teamu Unhošť. Poslední dvě části GP Enduro 2023, jak se říká seriálu světového šampionátu, se jely v Portugalsku. První zastávkou bylo začátkem října město Valpaços, seriál vyvrcholil o týden později v Santiagu do Cacém.

Radana Lapáčková při závodě na juniorském mistrovství Evropy v Jeruzalémě

Běhání si Radana Lapáčková zamilovala. Našla jsem se v tom, říká stýplařka

Na slavných Běchovicích to byla minulou neděli její první silniční desítka. Na vítězství v juniorské kategorii si však Radana Lapáčková z Unhoště věřila. Finalistka letošního mistrovství Evropy v závodě na 3000 metrů překážek proběhla cílem na Pražačce v čase 37:59, což byl náskok víc než minutu a půl před druhou juniorkou.

Jezdcům týmu KBS ÚAMK Unhošť se letošní sezoně daří. Matěj Škuta

Soutěžáci z Unhoště mají podíl na evropském titulu. Další výzvou je finále MS

/FOTO, VIDEO/ Před týdnem slavili v Polsku motocyklisté Matěj Škuta, Kryštof Kouble, Matyáš Chlum a Jaroslav Kalný týmový titul mistrů Evropy, nyní se už se přesouvají do Portugalska na závěr mistrovství světa v enduru. Na trůn pro nejlepší tým kontinentu se Češi vrátili po dvou letech. K tomu jim dopomohly výsledky ze závěrečného čtvrtého dílu seriálu v Kielcích.

Dětské hřiště na Koželužce v Unhošti, které vzniklo z iniciativy místních maminek už před dvaceti lety, má aktuálně novou podobu.

Hřiště v Unhošti navrhovali maminky společně se školáky. Pomohli i sousedé

/VIDEO, FOTO/ Dětské hřiště na Koželužce v Unhošti, které vzniklo z iniciativy místních maminek už před dvaceti lety, má aktuálně novou podobu a pro potřeby nejmenších dětí i předškoláků bylo slavnostně otevřeno minulý týden. Nechybělo vystoupení dětí z hudební školy a stejně tak animační program Báry Ladrové s myšákem Edou a celou jejich partou.

SK Kladno B - Dobroměřice 3:5  / příprava 22. 7. 2023 (Novo)

Mladíci z SK na středu nenavázali a padli s posledními Voticemi

Z hrušky rychle spadli na zem. Řeč je o mladících z SK Kladno B, kteří po středeční sladké výhře nad silnými Kralupy chtěli výsledek potvrdit v dalším domácím duelu I. A třídy oproti zatím posledním Voticím. Jenže tentokrát se jim v Unhošti nevedlo a padli 1:2.

FK Kralupy 1091 - ilustrační foto

Marné výjezdy. Vedení Kralup se po porážce omlouvalo fanouškům

S těsnými porážkami se ze zápasů na hřištích béček ze sousedního okresu vraceli ve vloženém kole I. A třídy ve skupina A oba vyslanci Mělnicka. Dynamu prodloužila šňůru bez bodů i vstřeleného gólu rezerva Slaného, Kralupy nepotvrdily lepší start do soutěže v duelu se zálohou Kladna.