Kreativ

ŠTÍTEK: Unhošť

V Unhošti staví developer Bemett byty v ulici V Zahradách.

Na Kladensku se začaly stavět nové byty. Vznikne také školka nebo park

/FOTOGALERIE/ Výrazná proměna čeká Dubí, východní část města Kladna, kterou od centra dělí zhruba čtvrt hodiny jízdy. Letos v květnu tam developerská společnost Getberg zahájí výstavbou prvního bytového domu projekt, jenž do čtvrti přinese nejen nové byty, ale například i školku nebo park.

Zimní turnaj Milana Klempta ve Švermově je zahájen.

Žáci na Baníku: smutek domácího Švermova, radost v Přítočně

Zimní turnaj Milana Klempta, který pořádá na své umělé trávě pro mladší žáky Baník Švermov, pokračoval o víkendu dalšími duely. Velká radost panovala v táboře Velkého Přítočna, výborně zahrál i složený celek Lhoty a Doks a Unhošť poznala radost i smutek. Peška měli tentokrát domácí Švermováci.

Zimní běh Iva Domanského v Kladně. Vítězný  Vít Hlaváč a vpravo Daniel Vejmelka

Chodec uháněl nejrychleji. S Hlaváčem slavila i Fikesová, poprvé porazila tátu

/FOTOGALERIE/ Parádní počasí odměnilo účastníky letošního Běhu Ivo Domanského v Kladně. Legendárního borce, který běhání dával maximum během své kariéry i po jejím skončení, uctilo v prvním podniku Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka více než 130 borců. Nejlepší byl nakonec jediný účastník letní olympiády v Tokiu, domácí chodec Vít Hlaváč. Mezi ženami byla první Berta Fikesová. Třináctiletá dívka poprvé v kariéře porazila svého tátu, prezidenta pořádajícího Maraton klubu Kladno Metoda Fikese.

Myslivci z Unhoště uspořádali předvánoční hon.

PODÍVEJTE SE: Myslivci z Unhoště uspořádali předvánoční hon

Myslivci a myslivkyně z Honebního společenstva v Unhošti uspořádali za doprovodu svých loveckých psů v sobotu v pořadí již čtvrtý hon letošní sezóny. Společně se brzy ráno vydali do lesů, polí i k rybníku. V přírodě strávili pěší honci celé dopoledne, přičemž jejich kroky provázelo krásné slunečné počasí.

Tradiční pečení pro dobrou věc spojené s Vánočním bazarem v Centru služeb Slunce všem v Unhošti.

OBRAZEM: Tradiční pečení a Vánoční bazar v Unhošti pomohly potřebným

Tradiční pečení pro dobrou věc spojené s Vánočním bazarem se uskutečnilo tento týden v Centru služeb Slunce všem v Unhošti. Pod záštitou města Unhošť se tak letos mohla za dodržení všech hygienických opatření konat charitativní akce určená na podporu klientů se speciálními potřebami, Nadačního fondu Slunce pro všechny, dětí z Dětského domova v Unhošti i místních seniorů.

Nehoda u Unhoště.

Řidička bourala u Unhoště do stromu, utrpěla velmi vážná zranění

/FOTOGALERIE/ Mladá žena nezvládla na silnici mezi Unhoští a Pavlovem na zasněžené vozovce řízení, dostala smyk a narazila do stromu, kolem kterého se její Škoda Octavia doslova omotala. Poté ztratila vědomí. Z auta ji museli vyprostit hasiči. Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po 7. hodině ranní.

Vánoční Kladno Františka Červenky 2021 / 28. 11. 2021

FOTOGALERIE: Poprvé Červenkův memoriál. Vyhráli ho borci z SK Kladno

Covid-necovid, vánoční turnaj starší přípravky ve fotbale se opět konal. Ale poprvé už pod novým názvem Memoriál Františka Červenky po nedávno zemřelém funkcionáři, který právě pro mládež udělal neskutečné kvantum práce. Osm týmů jeho památku uctilo parádním fotbalem, nejúspěšnější pak byl celek SK Kladno 2011.

Letošní vítězové Narozeninové pětky Lucie Zaplatílková z AC Tepo Kladno a Ondřej Čadek ze Sokola Unhošť.

Na Lapáku rekordy nepadaly, vítězové ale byli spokojeni

Pohár běžců Kladenska a Rakovnicka finišuje. Do konce seriálu by měly zbývat závody v Unhošti a Třtici, přičemž se organizátoři ještě snaží dohnat i manko, které na jaře zavinila covidová opatření. Z března odložená Narozeninová 5 tak našla v kalendáři místo až v polovině listopadu.

Archiváři Kladna ještě v původní sestavě s už nežijícím Janem Soldánem (vlevo). Vedle něj Jan Šejhl a Petr Hubáček.

HRDINOVÉ OKRESU: Duo „X“ navazuje na práci sportovních archivářů

Nestřílejí branky, nevychovávají slavné hráče, přesto se i oni podílejí na historii kladenského hokeje. Řeč je o archivářích, které nespojuje jen láska k faktům a nejrychlejší kolektivní hře. Ale také písmenko x v přezdívce. Představujeme Petra „Gimaxe“ Hubáčka a Jana „Astixe“ Šejhla.

Tomáš Borák v dresu SK Kladno.

Béčka drží čelo, nezaváhala. Nejtěžší to měla Hostouň

Nedělní odpoledne svádělo k návštěvě jednoho z B třídních lákavých zápasů. Ale zatímco na Braškově vyhrálo béčko Slaného až příliš snadno, v Hostouni předvedly Lány, že právem patří hned za trojici silných béček. I když i ony prohrály.

Jeden z prvních ligových hokejistů Kladna  v historii oslavil devadesátku - Josef Zvolský.

Jeden z prvních ligových mušketýrů Josef Zvolský oslavil devadesátku

Josef Zvolský je jedním z posledních pamětníků, kteří hájili barvy hokejového Kladna v době, kdy poprvé postoupilo mezi československou elitu, tedy v roce 1952. Nedávno oslavil devadesátiny a pořád je v dobré kondici, jen kolena ho zlobí. Pro Deník zavzpomínal nejen na hokejové začátky, ale také na svoje volejbalové roky, protože sportu pod vysokou sítí obětoval také velkou část své sportovní duše.

Smrt chlapce u Unhoště.

Zastřelený chlapec u Unhoště: policie už zná výsledky pitvy

/FOTOGALERIE/ Policie už zná po týdnu výsledky soudní pitvy těla čtrnáctiletého chlapce, který byl minulé úterý v noci nalezen v lesním porostu u Unhoště Na Štokách s prostřelenou hlavou. Kriminalisté od první chvíle spíše vylučovali, že by za smrtelným zraněním stála cizí osoba. Závěry patologů a odborníků rovněž potvrzují, že chlapec se nejspíše opravdu sám zastřelil.

Smrt chlapce u Unhoště.

Tragédie u Unhoště. V noci v lese nalezli mrtvého chlapce, zřejmě se zastřelil

/FOTOGALERIE/ Čtrnáctiletý chlapec byl v úterý 28. září v noci nalezen bez známek života v lesním porostu Na Štokách nedaleko Unhoště. Hoch byl střelen do hlavy. Na místo vyjeli záchranáři, policisté i kriminálka. Podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Homolové již nebylo chlapci pomoci a přivolaný lékař konstatoval smrt. Na místo dorazil i koroner. Podle informací Deníku hoch docházel do deváté třídy základní školy. 

Volejbalový turnaj ve Slaném.

Na kurtech došlo i k souboji otce a syna

První zářijová sobota patří ve Slaném patří tradičně poprázdninovému volejbalovému turnaji příchozích. Na kurty Sokolovny Slaný dorazilo přes šedesát hráčů.

Ilustrační foto - Diskotančení.

V dokeském přírodním divadle bude Den řemesel a tvoření. Akce podpoří Dr. Klauna

V neděli 26. září se v Přírodním divadle v Doksech u Kladna koná Den řemesel a tvoření. Přijďte si vyzkoušet řemesla a tvořivé dílničky spolu se zábavou na podiu. Můžete se těšit například na sokolníka, na točení hlíny na kruhu, tvoření mozaiky, keramiky, přáníček. Vyzkoušet výtvarné koutky, malování na kamínky, malování na obličej nebo navštívit školičku bubnování. Bára Ladrová Vás rozhýbe společně s Myšákem Edou a jejich Pohádkovým diskotačením. Svým úžasným hlasem Vás potěší talentovaný Jakub Vostřák. Panda Art Stream společně s Jaroslavem Vaculíkem Vás zasvětí do tajů bubnování a předvede i svou šou. Divadelní hrou na závěr nás pobaví Taška Kladno.

SK Kladno "B" - Sokol Hostouň "B" 1:1 (1:0), I.B.tř.sk.A, 11. 9. 2021

Hostouň dohrávala derby s Kladnem bez dvou vyloučených, ale urvala bod

Derby mezi Kladnem a Hostouní je vždycky trochu vyostřené a je celkem jedno, že aktuálně se odehrává jen na úrovni rezervních celků v I. B třídě. Oba týmy si v sobotu sestavu vylepšily borci z áčka a tak se na hřišti v Unhošti hrál pěkný zápas. Remízu 1:1 brali víc hosté z Hostouně, kteří zápas dohrávali v devíti.

Houslista Micheal Hejč. Foto: archiv Michaela Hejče

Houslista Hejč zahraje v kladenské zámecké zahradě. Podpoří tím ZUŠ Unhošť

V Kladně se uskuteční jedinečný koncert ikony české houslové scény a uznávaného evropského houslisty Michaela Hejče na podporu ZUŠ Unhošť. Jako hosty si Michael Hejč pozval Natálii Grossovou, Dětský balet Praha a žáky ZUŠ Unhošť. Koncert se chystá na čtvrtek 9. září 2021 v zahradě Kladenského Zámku od 19 hodin. Předprodej vstupenek na tento jedinečný koncert je v informačním centru Města Kladna a na vstupenky.mestokladno.cz

Ze slavnostního otevření mateřské školy v Unhošti.

OBRAZEM: V Unhošti slavnostně otevřeli mateřskou školu

V Unhošti ve Wolkerově ulici byla tento týden slavnostně otevřena přistavěná a rekonstruovaná mateřská škola. V zařízení pro předškoláky, které svému účelu slouží od 70. let minulého století, byla zásahem navýšena kapacita na 200 dětí. Město pro nástavbu a úpravy interiéru získalo dotaci převyšující 25 milionů korun.

Myslivci z Unhoště na Národních mysliveckých slavnostech v zámku Ohrada.

PODÍVEJTE SE: Myslivci z Unhoště získali prestižní ocenění za naučnou stezku

Myslivci z Unhoště zabodovali v Národních mysliveckých slavnostech. Na návrh Rady Českomoravské myslivecké jednoty jim byla udělena umělecká cena v kategorii Díla umělecko-průmyslová za ztvárnění Naučné stezky sv. Huberta, která se nachází na Kaplířce, u brány křivoklátských lesů mezi Unhoští a osadou Markův mlýn.

Sobota 3. července v obci Stebno na Lounsku.

Sbírka kladenského a unhošťského Červeného kříže pomohla poničenému Stebnu

Oblastní spolek Českého červeného kříže Kladno, společně s Místní skupinou červeného kříže Unhošť, v uplynulých dnech společně předal výtěžek humanitární sbírky v obci Stebno na Lounsku. Jedná se o vesnici, jejíž obyvatelé byly postiženi nešvary počasí ve stejné době, kdy na Jižní Moravě řádilo všemi známé tornádo. Neskutečná vlna solidarity na pomoc zdevastovaných obcí na Jižní Moravě přinesla mnoho humanitární pomoci i dobrovolníků, kteří pomáhali občanům po boku hasičů a vojáků při likvidaci škod.

Start Kalspotkrosu v Kamenných Žehrovicích.

Na Kalspotkrosu se ztratili běžci a nestihli start

Sedmdesátka běžců se vydala na další ročník Kalspot krosu v okolí Kamenných Žehrovic a Doks. Trať měřila 6,2 kilometru a Pražan Michal Vokrouhlík ji jako jediný dal pod 23 minut – přesně o tři vteřiny. Hned za ním skončila letos výborně připravená dvojka z Unhoště – Ondřej Čadek a Jan Kárník. Ženám vládla kladenská Denisa Elznicová.

První ročník naučné stezky od myslivců z Unhoště.

Myslivci z Unhoště uspořádali první ročník naučné stezky

/FOTOGALERIE/ Členové Mysliveckého sdružení Unhošť uspořádali v sobotu 19. června 1. ročník soutěže Na myslivecké stezce aneb Poznáváme společně přírodu. K myslivecké chatě Na Kaplířce pozvali mezi sebe veřejnost, aby děti i dospělí zažili na devíti zastaveních na tříkilometrové stezce nevšední dobrodružství a poznali, s čím vším se může člověk setkat v přírodě.

Tuchlovice - Lhota 3:1, Neumana ohrožuje Brnovják

Lhota ulovila Neumana, za zápasy bude jezdit pouze ven

Dál od komína, tak by se dal přeložit plán fotbalové Lhoty pro přípravná utkání na sezonu. Účastník krajského přeboru už tradičně nelituje jet za zápasem o pár kilometrů víc než ostatní kluby. Vyhýbá se tím riziku někdy zbytečných ostrých střetů s zápasech se sousedy a zároveň poznává týmy ze sousedních krajů.

Lhotecká Rozkvetlá kaštanka 2021

FOTO: Běžci jsou zpátky v závodech, užili si rozkvetlou kaštanku ve Lhotě

Šedesátka běžců se vydala v sobotu na trať známé lhotecké kaštanové aleje vedoucí nahoře nad Ploskovem až do Lhoty. Na trati lemované krásnými rozkvetlými kaštany byl tentokrát nejrychlejší Ondřej Čadek z Unhoště, který dorazil do cíle v čase 26 minut a 39 vteřin. Nejrychlejší ženou byla pak Adéla Voráčková z Kilpi Racing Teamu.

Výtvarnice Hana Faberová a její dílo.

Cherchez la femme! Výtvarnici Hanu Faberovou inspirují (nejen) ženy

Umělkyně Hana Faberová, která aktuálně žije v Unhošti na Kladensku, má ráda kontrasty, a to na plátně i v životě. Mladá ekonomka našla zalíbení v umělecké tvorbě, její obrazy se vyznačují kontrasty barev i tvarů. Vášeň pro kubismus posunula dál, vdechla totiž život novému osobitému stylu, který nazvala omnikubismus. Ten kombinuje reálné výjevy s kubistickými prvky.

Zahradní slavnost, 21. narozeniny Domova dobré vůle Slunce v Nouzově.

Domov dobré vůle Slunce oslavil výročí. Nechyběl ani narozeninový dort

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Domov Dobré vůle Slunce v Nouzově slaví jedenadvacet let své existence. Kvůli pandemii koronaviru v zařízení pro osoby se speciálními potřebami kulatiny vloni oslavit nemohli, tudíž si zahradní slavnost užili klienti zařízení s přáteli, patrony a dalšími mecenáši teprve tento týden.

Načerpejte inspiraci na víkend s našimi tipy!

TIPY DENÍKU: Zdolejte Dobšický puchýř a získejte malou odměnu

Přinášíme vám další pořádnou várku víkendových tipů! Tomuto víkendu bude vládnout celorepubliková akce Noc kostelů, ale nebude jediná. Zúčastněte se Dobšického puchýře nebo si v sobotu s dětmi projděte Cestu kouzel. To a mnohem více se dozvíte v aktuálních tipech deníku.

Načerpejte inspiraci na víkend s našimi tipy!

TIPY DENÍKU: Milovníci jídla pozor! Street food festival je tu

Přinášíme vám další pořádnou várku víkendových tipů! Tomuto víkendu bude vládnout celorepubliková akce Noc kostelů, ale nebude jediná. Všichni velcí jedlíci si budou moci pochutnat na Jarním street food festivalu a milovníci umění si budou moci zajít na výstavu. To a mnohem více se dozvíte v aktuálních tipech deníku.

Načerpejte inspiraci na víkend s našimi tipy!

TIPY DENÍKU: První letošní Blešák na vzduchu je tu!

Přinášíme vám další pořádnou várku víkendových tipů! Tomuto víkendu bude vládnout celorepubliková akce Noc kostelů, ale nebude jediná. Den dětí budete moci oslavit na zábavné trase, budete moci nakoupit na Blešáku na vzduchu nebo navštívit chovatelské trhy ve Štítarech. To a mnohem více se dozvíte v aktuálních tipech deníku.

Načerpejte inspiraci na víkend s našimi tipy!

TIPY DENÍKU: Oslavte s dětmi jejich svátek

Přinášíme vám další pořádnou várku víkendových tipů! Tomuto víkendu bude vládnout celorepubliková akce Noc kostelů, ale nebude jediná. S dětmi již tento víkend budete moci oslavit jejich svátek nebo si snad troufnete na cyklo závod? To a mnohem více se dozvíte v aktuálních tipech deníku.

Ilustrační foto.

Sobotní nordic walkingová vycházka opět povede k Unhošťským mlýnům

Vážení příznivci nordic walkingu a pohybu na čerstvém vzduchu, přátelé, kamarádi, nastává dlouho očekávaný okamžik. Vycházka po Unhošťských mlýnech se nemohla uskutečnit tradičně na 1. máje, ale po zvážení jsme rozhodli, že v "máji" se konat bude, a to v sobotu 29. května 2021.

Retro odpoledne v Zámecké zahradě v Kladně.

OBRAZEM: V Kladně se konalo Retro odpoledne, vzpomínka na Zdeňka Milera

Kladenská Zámecká zahrada patřila v sobotu milovníkům starých časů. Akce s názvem Retro odpoledne se tu konala u příležitosti 100. výročí narození kladenského rodáka Zdeňka Milera, autora po celém světě známé postavičky Krtečka. I proto se tu podepisovaly hned dvě knihy, které s tímto výročím souvisí, první s názvem Zdeněk Miler (nejen) Krtek a druhá Život podle Emily, které podepisovala autorka druhé z nich Emílie Milerová, vdova po tomto ilustrátorovi. 

Zajeďte si o víkendu do autokina!

TIPY DENÍKU: Zajeďte si o víkendu do autokina

O víkendu startuje na parkovišti pod Svatou Horou "kára" s názvem a značkou filmová kultura a tankuje 8 filmových hitů během 3 dní. V nabídce jsou i filmy pro malé i velké. To a mnoho dalšího, jako přednášky, promítání filmů nebo koncerty, vám přinášíme v našich víkendových tipech.

Vydejte se na provoněnou procházku!

TIPY DENÍKU: Vydejte se na provoněnou procházku

Dochází vám tipy na výlety? Vydejte se na zámek Loučeň, který kromě svých zahrad s labyrinty otevřel také své komnaty. To a mnoho dalšího, jako přednášky, promítání filmů nebo koncerty, vám přinášíme v našich víkendových tipech.

Vydejte se objevovat malebná zákoutí Kutné Hory na prohlídce  města s průvodcem!

TIPY DENÍKU: Objevujte malebná zákoutí Kutné Hory

Dochází vám tipy na výlety? Vydejte se objevovat malebná zákoutí Kutné Hory na prohlídce  města s průvodcem. A kdo ví, třeba se dozvíte i nějakou "peprnější" historku. To a mnoho dalšího, jako přednášky, promítání filmů nebo koncerty, vám přinášíme v našich víkendových tipech.