Kreativ

ŠTÍTEK: Unhošť

Poznáte obec na Kladensku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kladensku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte i menší obce regionu podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, z jaké obce vám snímky přinášíme dnes?

SK Braškov - Sokol Hostouň "B" 2:5 (1:4), I.B třída skupina A, 13. 9. 2020

Braškov senzačně přehrál Kladno, Hostouň poprvé naplno

Senzací 5. kola I. B třídy byla vysoká výhry Braškova nad béčkem Kladna. Šlo o derby, protože Kladenští převzali B třídu od Unhoště a pořád tam hrají. Také přišlo víc než dvě stovky diváků a ti viděli senzaci – Braškov vyhrál 4:1!

Otevření školy pro II. stupeň ve Svárově.

OBRAZEM: Svárovští se radují, konečně mají školu pro druhý stupeň i hudebku

/FOTOGALERIE/ Svárov zažil o víkendu velkou slavnost. Konečně se jim podařilo postavit a otevřít budovu základní školy pro děti ze II. stupně a stejně tak Základní uměleckou školu (ZUŠ). Ani jednu z nich obec dosud neměla. Vše je nyní pod jednou střechou. Zbrusu nová stavba je součástí původní areálu, kde roky funguje I. stupeň místní základky.

Tatran Rakovník (v zelenočerném) doma nestačil na béčko Hostouně a podlehl 0:3.

Krutý pešek pro Tatran, v Unhošti padl oslaben brankou v poslední minutě

Zápas, jaký nechce zažít žádný fotbalista, ale jaký už každý fotbalista někdy zažil. Celý zápas bojujete proti přesile, držíte se zuby nehty, na hřiště pokládáte všechno co je ve vás dobrého. A pak… v poslední minutě dostanete gól a je prázdno. Přesně to se stalo rezervě Tatranu Rakovník proti béčku Kladna.

Veřejnost mohla sledovat činnost rybářů, nebo si pochutnat na grilované rybě.

Den na rybářské baště v Unhošti

Unhoští rybáři pořádají v sobotu 29. srpna v areálu svého rybochovného zařízení za místním pivovarem tradiční akci s názvem Den na rybářské baště.

Zpěvák Petr Bende.

TIPY DENÍKU: Na Festivalu družeckých muzikantů zahraje i Petr Bende

Festivalu družeckých muzikantů čeká o předposledním srpnovém víkendu již sedmý ročník. Program startuje v pátek 21. srpna, kdy budou moci návštěvníci festivalu v družeckém sportovním areálu slyšet kapely hrající country a folk. V době od 17 hodin až do půlnoci se postupně představí skupiny TBC, Dudas Band, Tragédi nebo Tiché Volání Pavla Bobka.

Policejní kontrola. Ilustrační snímek

Za volantem neměli co dělat, nyní jim hrozí vězení

Policejní hlídky z Kladenska odhalily v uplynulých dnech hned dva hříšníky za volantem. Prvního z nich zastavili policisté ke kontrole v Unhošti v ulici v Topolech ve voze Citroën. Po předložení občanského průkazu se ukázalo, že třiatřicetiletý muž nemá za volantem co dělat, řidičák totiž vůbec nevlastní.

Řezbáři, malíři, kamenořezači i šperkaři a další výtvarníci budou týden tvořit na hradě Hauenštejn.

Děti pomohou s opravou hradu

Už 3. ročník mezinárodního dobrovolnického projektu se koná od 9. do 22. srpna na Horním hradě, tedy Hauenštejně. Na dva týdny tam přijedou děti z dětských domovů v Unhošti a v Lichnově.

SK Rakovník B (ve žlutém) přehrál doma v přípravě Lubnou jasně 5:0.

Na zajímavé fotbaly také ve čtvrtek

Dva docela zajímavé fotbalové duely nabízí čtvrteční podvečer 6. srpna. SK Rakovník B doma přivítá béčko Kladna, Zavidov pak vyrazí za hranice okresu do Zdic.

ježek

Hasiči z Unhoště zachraňovali ježka z metrové roury

Dobrovolní hasiči z Unhoště řešili v pondělí odpoledne nevšední případ. Pomáhali s vyproštěním ježka, který v obci Červený Újezd spadl do roury na okraji silnice. Trubka o průměru zhruba 20 centimetrů byla připravená pro stavbu oplocení a z cesty nijak nevyčnívala. Zvíře tedy nemuselo překonat žádnou bariéru a hned do ní spadlo.

Ilustrační foto.

Tři motorky bouraly skoro na jednom místě

Plné smůly, a to skutečně v nebývalé koncentraci, byly v úterý vpodvečer jízdy motocyklistů na silnici II/201 Unhoště na Kladensku. Přesněji – východně od Unhoště směrem k Jenči. Nebo na vzdálenější Hostouň, pokud bychom se bez odbočení drželi stejné silnice. Nedlouho po sobě se tam účastníky nehody stali hned tři motorkáři – a to prakticky na dohled od sebe.

Ilustrační foto.

TIPY DENÍKU: Vycházka, koncert, blešák nebo volejbalový turnaj

Kladenský deník přínáší přehled nejzajímavějších událostí, které se uskuteční o následujícím víkendu. Patří mezi ně například páteční hudba na slánském náměstí, velvarský bleší trh, volejbalový turnaj nebo výstava v Unhošťi. Jedním z největších víkendový lákadel pak jistě je vycházka, kterou pořádají buštěhradští Věčně mladí senioři. Jedná se o výšlap z Řevničova do Lužné. V pátek 10. července v 8.10 hodin se vydají od Macíků autobusem do Kladna, odkud pojedou dále vlakem do Řevničova. Následovat bude lesní pochod do Lužné.

Ilustrační foto.

Unhošťské hřiště se promění v letní kino

Tribuna fotbalového hřiště v Unhošti se ve čtvrtek 9. července promění v hlediště letního kina. V něm budou moci příchozí zhlédnout českou komedii o domovní schůzi – Vlastníci.

Ilustrační foto.

Dětem při opouštění dětských domovů bude pomáhat projekt Inkubátor

Celkem čtyři dětské domovy ve Středočeském kraji se zapojily do pilotního projektu s názvem Sociální inkubátor. Jeho hlavním cílem je pomoci mladým lidem vykročit do samostatného života. To bývá zejména pro děti z dětských domovů obrovským problémem. Projekt realizuje spolek Mimo domov za podpory Středočeského kraje.

Dětský domov Nové Strašecí.

Dětem při opouštění dětských domovů má pomoci projekt Inkubátor

Celkem čtyři dětské domovy ve Středočeském kraji se zapojily do pilotního projektu s názvem Sociální inkubátor. Jeho hlavním cílem je pomoci mladým lidem vykročit do samostatného života. To bývá zejména pro děti z dětských domovů obrovským problémem. Projekt realizuje spolek Mimo domov za podpory Středočeského kraje.

Klienti Centra služeb Slunce všem v Unhošti dostali do kavárny nový nábytek a také vůz.

Z ARCHIVU: Láďa Smoljak žije dál

/FOTOGALERIE/ Vozidlo pořízené pro klienty se speciálními potřebami za 300 tisíc korun ze sponzorských peněz, nadačního fondu i Centra služeb Slunce všem bylo před deseti lety pokřtěno v Unhošti a dostalo jméno po Ladislavu Smoljakovi. Zavzpomínat na tuto akci si můžete díky archivu Deníku.

Ilustrační foto

Policisté zachránili sebevraha, bez jejich pomoci by zemřel

Policisté z obvodního oddělení v Unhošti byli voláni uplynulou sobotu ve dvě hodiny v noci, aby se zapojili do pátrání po pohřešovaném jedenačtyřicetiletém muži z Prahy. Ten se, dle sdělení manželky, měl pokusit o sebevraždu, což jí sdělil přes sociální sítě. Na základě lokalizace jeho mobilního telefonu, bylo zjištěno, že se nachází v katastru obcí Pavlov, Hostouň a Dolany.

Libušín (v modrém) přehrál v přípravě Tatran Rakovník B 4:1.

3:1 Libušínu v 85. minutě nestačilo, Kladno B srovnalo

Více než dvě stovky lidí přišly na nedělní odpolední fotbálek do Libušína. Baník hostil nově poskládané béčko SK Kladno, a přestože chvíli před koncem vedl 3:1, bojovní hosté stihli vyrovnat. V hlavní roli byl ex-ligista Václav Kalina, který obě rozhodující trefy připravil.

Libušín (v modrém) přehrál v přípravě Tatran Rakovník B 4:1.

3:1 Libušínu v 85. minutě nestačilo, Kladno B srovnalo

Více než dvě stovky lidí přišly na nedělní odpolední fotbálek do Libušína. Baník hostil nově poskládané béčko SK Kladno, a přestože chvíli před koncem vedl 3:1, bojovní hosté stihli vyrovnat. V hlavní roli byl ex-ligista Václav Kalina, který obě rozhodující trefy připravil.

BLANKA DVOŘÁKOVÁ v kavárně Slunce v Unhošti.

Pečení pro dobrou věc provoní Kavárnu Slunce

Po vynucené odmlce se do ulic vrací tradiční vyhlášená akce Pečení pro dobrou věc. Nadační fond Slunce ji pro všechny přichystal setkání již na středu 17. června od 10 do 17 hodin před stejnojmennou kavárnou v Unhošti vedle autobusového nádraží.

Turnaj ve Velkém Přítočně: Unhošť (ve žlutém) přehrála na úvod Družec 6:2.  Neuberger uniká Křivánkovi

Ex-doberáci v tričku Kladna Čechii vůbec nešetřili

Zajímavá fotbalová příprava se odehrála v sobotu na Velké Dobré, kde plynule navázala na místní cyklistickou akci Na kole kolem Velké Dobré. Na trávníku už se ale jezdilo bez velocipédů a víc šlapali do pedálů borci nově se rodícího týmu SK Kladno B, které A třídy Čechii Velká Dobrá porazilo 4:2.

Vítězné týmy turnaje v Libušíně - SK Vinařice.

FOTO: Malé fotbalisty špatná předpověď nevystrašila

Letní turnaj Baníku Libušín fotbalových přípravek přilákal na 176 děti z šestnácti týmů, a byť předpověď počasí nevěstila nic dobrého, odehrálo se největší mládežnické klání jara na Kladensku v ideálním fotbalovém počasí.

Slavnostní otevření čističky odpadních vod v Unhošti.

Unhošť má novou čističku, město ji zaplatilo ze svého

/FOTOGALERIE/ Obyvatelé Unhoště mají k dispozici nově zrekonstruovanou čistírnu odpadních vod. Práce začaly v listopadu roku 2018 a probíhaly za plného provozu čistírny. Rekonstrukce čistírny byla zcela v režii města Unhošť, která se pro stavbu rozhodla i bez dotace. 

U Dobrovíze se stala v neděli odpoledne tragická nehoda, jeden člověk zemřel, další dvě osoby byly zraněny, z toho jedna těžce.

Střet vlaku s autem si vyžádal lidský život a dvě zranění

/FOTOGALERIE/ Sanitky, vrtulník se záchranářskou posádkou, ale bohužel i auto pohřební služby bylo v neděli 7. června odpoledne vidět u železniční stanice v Dobrovízi na Praze-západ. Na železničním přejezdu zajištěném pouze výstražnými světly se po čtvrté hodině střetl osobní vlak s osobním autem. Jeho vrak odtlačil desítky metrů od místa nárazu.

U Dobrovíze se stala v neděli odpoledne tragická nehoda, jeden člověk zemřel, další dvě osoby byly zraněny, z toho jedna těžce.

Střet vlaku s autem si vyžádal lidský život a dvě těžká zranění

/FOTOGALERIE/ Sanitky, vrtulník se záchranářskou posádkou, ale bohužel i auto pohřební služby bylo v neděli odpoledne vidět u železniční stanice v Dobrovízi na Praze-západ. Na železničním přejezdu zajištěném pouze výstražnými světly se po čtvrté hodině střetl osobní vlak s osobním autem. Jeho vrak odtlačil desítky metrů od místa nárazu.

Pilot Tomáš Rouček // Sokol Hostouň - Meteor Praha 2:1 (1:1), Divize sk. B, 16.10. 2016

Fotbalové přípravy: premiéra béčka Kladna i výhra Libušína

První přípravný duel má za sebou béčko SK Kladno složené z mladých hráčů plus zkušených Tesaře, Kaliny a Švembery a některých borců Unhoště. Doksy byly o gól lepší a Kladno přehrály 3:2 zásahy Pešičky, Dlouhého a Zlaty. Za hosty, které vedli trenéři Tomáš Abrham a zmíněný Jaroslav Tesař, se trefili Mačura a Donát.

Ilustrační foto.

Bouřky na Kladensku a Rakovnicku za sebou nechaly škody

/FOTGALERIE/ Bouřky posledních dnů a také deště způsobily v některých obcích Kladenska Rakovnicka škody. Ze čtvrtka na pátek byla dokonce vydána výstraha, která platila od čtvrteční půlnoci do páteční sedmé hodiny ranní. Silný vítr a liják a mají za následek poškozené střechy a polámané stromy. Hasiči proto vyjížděli v rámci okresu Kladno a Rakovník k šesti událostem.

Ilustrační foto.

Toužíte po zahrádce s chatičkou? Máte smůlu. Nejsou!

Česko je národem zahrádkářů. Kdo vlastní zahrádku nebo rekreační chatu, má doslova zlatý důl. Mladí lidé, kterým bylo ještě před pár lety plahočení na záhonu na hony vzdálené, teď po získání alespoň maličké zahrádky doslova pasou. Chtějí trávit volný čas v přírodě za městem a s rodinou posedět u ohýnku, zchladit se v bazénu či si něco sami vypěstovat.

SK Kladno, z. s. - FK Meteor Praha VIII, z.s. 1:2 (0:1) Pen: 4:5, DIVIZE B, 26. 10. 2019

Na fotbal v Kladně zatím diváci nesmějí

Už v sobotu 30. května sehrají fotbalisté SK Kladno první přípravné utkání po koronavirové krizi. Soupeřem jim bude Dukla Praha B a vzhledem ke stále probíhajícím vládním nařízením bude duel hrán bez přítomnosti diváků. Vstup bude povolen pouze trenérům a hráčům klubu.

Nehoda. Ilustrační foto.

V Unhošti nabourala žena autem do stromu

Ve středu 27. května v 17.30 hodin vyjížděli hasiči, policisté a záchranáři k dopravní nehodě v Unhošti. Žena, která řídila osobní auto, narazila v Křivoklátské ulici do stromu. Při nárazu utrpěla těžká zranění. Z vozidla navíc vycházel dým a bylo podezření, že automobil začne hořet.

8. ročník Kalspotkrosu v Kamenných Žehrovicích

Strašákem byly po dešti kluzké seběhy

Sobotní ranní déšť odradil pár desítek běžců, ti ale mohli jen litovat, protože 8. ročník Žehrovického Kalsportkrosu se nakonec uskutečnil za ideálního počasí.

Nehoda na dálnici D6 u Kladna.

Na dálnici D6 u Kladna se srazila dvě auta

/FOTOGALERIE/ Na 11. kilometru dálnice D6 u Kladna ve směru na Karlovy došlo ve čtvrtek večer ke střetu dvou osobních automobilů. K nehodě vyjely kolem půl deváté jednotky HZS Kladno a SDH Unhošť. Nehoda se stala v levém jízdním pruhu, provoz byl proto v místě střetu omezen.

Trénink Stark Cycling Teamu.

Že mi to pořád jezdí? Díky partě z amatérského týmu, říká paralympionik Stark

Cyklistika ho dávno učarovala. Není moc dní v roce, kdy z Jenče, kde žije, nevyrazí přes Hájek směrem k Unhošti a pak směrem na Křivoklát. A to navzdory tomu, že se Michal Stark může po úrazu z dětství spoléhat jen na jednu nohu a koncem června oslaví kulaté pětapadesátiny. Důvod je prozaický, jezdit na kole ho pořád baví

Logo SK Kladno.

B třída se změnou, Unhošť se spojila s SK Kladno

Od příští sezony dojde ve fotbalové I. B třídě ke změně. Dosavadní tradiční účastník soutěže TJ Unhošť se spojila s SK Kladno a stane se B týmem největšího klubu z Kladenska. Mužstvo bude vystupovat pod hlavičkou SK Kladno B, domácí zápasy však nadále bude hrát v Unhošti. V Kladně hrál B tým naposledy v roce 2010 v divizi, po sestupu SK z ligy ho vedení zrušilo.

Klára a Jiří Himmelovi v akci

Sportovci v nouzovém stavu: Jachtaři unikli ze Španělska za pět dvanáct

/FOTOGALERIE/ Kladenský deník v době pandemie koronaviru spustil seriál „Sportovci v nouzovém stavu“. Nahlédněte s námi pod pokličku kladenských sportovců. Co dělají během nouzového stavu, jak se udržují v kondici a co je nepříjemná životní situace naučila? Odpovídali sourozenci Klára a Jiří Himmelovi z Unhoště, talentovaní jachtaři.