Kreativ

ŠTÍTEK: video

Městský park - Moravské Budějovice. Stávající stav – letecký snímek.

VIDEO: Prolétnout se opraveným parkem. To nabízí vizualizace

Moravské Budějovice – Na webových stránkách města Moravské Budějovice si lidé můžou seznámit s atraktivně zpracovanými vizualizacemi návrhu, jak by měla ve finále v budoucnu vypadat revitalizace městského parku. Počítačová animace dokonce ukazuje průlet územím.

Jubilejní desátý ročník galavečeru Boxeři dětem v Kulturním centru Rakovník.

Pro Adámka bylo vybráno úžasných 112 tisíc korun a 550 Euro!

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Jubilejní desátý ročník galavečera Boxeři dětem provázela tradičně úžasná atmosféra. Boxeři i ostatní, kteří zavítali do Kulturního centra Rakovník, ukázali, že mají srdce na správném místě a Adámkovi všichni společně vybrali skvělých 111 824 Kč a 550 Euro. Peníze půjdou na nový elektronický vozík.

Z odpoledního setkání u příležitosti 30. výročí sametové revoluce v Čáslavi

Výročí sametové revoluce si připomněli rovněž v Čáslavi

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Třicáté výročí 'sametové revoluce' si připomněli čáslavští občané řadou oslav během prosluněné neděle 17. listopadu. První akcí celodenních oslav bylo dopolední promítání snímku 'Jak to říct dětem' v Komenského síni evangelické fary. V odpoledních hodinách položili představitelé města s občany kytice a zapálili svíčky u pomníku obětem v Mahenově ulici. Byly proneseny proslovy a Modlitba za svobodu.

Marta Kubišová, Karel Kryl i zásah Veřejné bezpečnosti proti demonstrantům, to všechno s trikolorami na klopách a s hořícími svíčkami ve dlaních mohli spatřit účastníci happeningu v Uherském Hradišti. V neděli 17. listopadu po 17. hodině přenesli revolučn

VIDEO: Zásahová jednotka VB mlátila demonstranty v Hradišti

Marta Kubišová, Karel Kryl i zásah Veřejné bezpečnosti proti demonstrantům, to všechno s trikolorami na klopách a s hořícími svíčkami ve dlaních mohli spatřit účastníci happeningu v Uherském Hradišti. V neděli 17. listopadu po 17. hodině přenesli revoluční atmosféru roku 1989 herci Slováckého divadla i místní studenti na tamní místo demonstrací, na Mariánské náměstí.

Extraligoví hokejisté Zlína (ve žlutém) v rámci 19. kola doma hostili Liberec.

VIDEO: Berani padli podruhé za sebou. Nestačili na Liberec

FOTOGALERIE/ Druhou porážku v řadě si připsali hokejisté PSG Berani Zlín. Po páteční porážce 0:1 na Kladně podlehli v neděli i 3:4 Liberci. Berani v průběhu střetnutí prohrávali už 1:4, zápas dokázali ještě zdramatizovat, na body ale nedosáhli.

Dravci, sovy i lovečtí psi. Sokolníci se ukázali v centru Brna

Dravci, sovy i lovečtí psi. Sokolníci se ukázali v centru Brna

Brno /VIDEO/ - Výr velký, puštík rezavonohý nebo anglický setr. Lidé mohli v sobotu na brněnském náměstí Svobody vidět u příležitosti Světového dne sokolnictví zvířata, která jsou s tradicí sokolníků úzce spojena. Uslyšeli také lovecké vytrubování na lesní rohy nebo si vyzkoušeli tradiční sokolnické oděvy z Kazachstánu a z arabských zemí.  

Před sochou T. G. Masaryka, se v neděli sešlo několik stovek lidí, aby uctili výročí 30. let sametové revoluce. 17.11. 2019

VIDEO: Samet si v Prostějově připomínali hudbou

FOTOGALERIE/ Připomínka 30. výročí sametové revoluce se v Prostějově linula v kulturním duchu. Klavírní koncert Daniela Juna, poslechové písně Karla Kekešiho nebo státní hymna v podání Radima Schwaba.

Příbramští Bon Pari vyprodali klub Barovka.

Za Bon Pari přijeli fanoušci až ze Zlína

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Příbramský klub Barovka v pátek 15. listopadu večer doslova praskal ve švech. Po delší pauze v něm totiž vystoupila legendární kapela Bon Pari, která patří k průkopníkům tzv. nové vlny v bývalém Československu. Pro své fanoušky si připravila dvacítku svých největších hitů ze své bohaté téměř čtyřicetileté existence.

Oslavy listopadových událostí na Velkém náměstí ve Strakonicích.

VIDEO: Strakonice si připomněly Samet 1989

Několik desítek lidí si v neděli 17. listopadu na Velkém náměstí ve Strakonicích připomnělo události z listopadu 1989. Na pódiu u lékárny začal program v 15 hodin, během něj promluvily některé osobnosti města. Po půl páté večer zazněla Modlitba pro Martu a po ní se vydal průvod se zapálenými svíčkami k nedalekému kostelu sv. Markéty, kde oslavy 30 let pádu komunismu pokračovaly.

V Plzni začaly oslavy před polednem

FOTO, VIDEO: Plzeň si připomíná 30. výročí sametové revoluce

Cesta svobody neboli plzeňské oslavy 30. výročí sametové revoluce začaly v Plzni už před polednem odhalením pamětní desky kardinálu Beranovi na chrámu sv. Bartoloměje a vernisáží výstavy, která připomněla, co se v Plzni v listopadu roku 1989 dělo.

Sametový koncert v Moravských Budějovicích

OBRAZEM: Sametový koncert oprášil písně z přelomové éry

Moravské Budějovice /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Sametovým koncertem si v Moravských Budějovicích připomněli 30 let od 17. listopadu 1989. Ve velkém sále Besedy vystoupili žáci a učitelé místní základní umělecké školy, pěvecké sbory a orchestr (J)elita band.  

U budovy rakovnického gymnázia se uskutečnila připomínková akce k 30. výročí začátku sametové revoluce.

Listopadové události si připomněli u sochy Sisyfa

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Lidé po celé České republice si připomínají události, které odstartovaly sametovou revoluci a porážku totalitního režimu. V Rakovníku si lidé tyto mezníky a statečnost studentů, ale i dalších lidí, připomněli v neděli dopoledne u budovy rakovnického gymnázia.

Jak žít v souladu s přírodou poznávaly děti mateřinky

OBRAZEM: Jak žít v souladu s přírodou poznávaly děti mateřinky

/FOTO, VIDEO/ Místní rostliny, zvířata i lidové tradice a zvyky, ale také výroba elektrické energie solárními panely či planeta Země a blízký vesmír. To je jen část témat, která zaujala třídy Koťat a Soviček mateřinky Prokopa Velikého v Tachově. Ve středu totiž předškoláci i mladší děti navštívili ekocentrum v Krsích.

BK Opava – Svitavy 85:79 (18:16, 49:36, 64:59)

VIDEO: Opava dál válí, skalpovala Tury

/FOTOGALERIE/ Basketbalová Opava je k nezastavení. Slezané v sobotu porazili díky skvělé druhé čtvrtině Svitavy 85:79. Svěřenci trenéra Petra Czudka si připsali deváté vítězství v sezoně. Další povedené utkání odehrál kapitán Šiřina, autor třiadvaceti bodů a osmi asistencí.

Na jičínském náměstí se sešlo šest set studentů. Cestou utvořili lidský řetěz.

FOTO, VIDEO: Studenti si v Jičíně znovu zazvonili klíči

Na počátku revolučních událostí v roce 1989 stáli studenti. Ti současní už znají dobu předlistopadovou jenom z vyprávění. Přesto, nebo možná právě proto, se mnozí z nich aktivně zapojili do letošních vzpomínkových akcí. Sbírali vzpomínky pamětníků, zúčastnili se mnoha besed, navštívili tématické výstavy.