Kreativ

ŠTÍTEK: video

Vizualizace budoucí podoby letiště v Ruzyni. Airport City Jih.

VIDEO: Terminál 2 na Ruzyni se rozšíří. Trať musí být dříve, určil Babiš

Větší kapacita i komfort, vše postupně ve třech etapách. Takové jsou plány Letiště Praha na rošíření Terminálu 2. Ministerstvo financí investici za 16 miliard korun schválilo, další projekty jako třeba paralelní dráha nebo železniční spojení se budou řešit se budou řešit podle aktuální situace na trhu.

TJ Slavoj Mýto - TJ Sokol Čížová 2:1

Mýto se zařadilo mezi elitní trio

/VIDEO/ Fotbalová horečka v Mýtě stoupá. Chlapi Slavoje si v divizní skupině A počínají nebojácně a na vlastní kůži to okusil protivník z jihu.

Mezi taxikáři doutnají spory

Konkurenční boj. Mezi pardubickými taxislužbami zuří válka

Propíchané pneumatiky, rozbitá okénka či blokování stání. V Pardubicích v posledních dnech začíná doutnat spor mezi místními taxislužbami. „Od konce minulého týdne evidujeme poškození dvou vozidel taxislužby. V obou případech se jednalo o rozbitá boční okénka, kdy úhrnná škoda předběžně dosahuje 18 tisíc korun,“ nastínil situaci policejní mluvčí Jiří Tesař.  

Slavnostní otevření dvou nových učeben

FOTO, VIDEO: Jeřabinka nabídne dvě nové učebny

Jeden z objektů v areálu Střední školy Jeřabinová byl včera poprvé představen veřejnosti. Centrum celoživotního a zájmového vzdělávání vzniklo za deset milionů při opravě a vybavení části budovy s číslem 4.

Nově zrekonstruované ledolamy u Karlova mostu 12. listopadu 2019 v Praze.

Strážci už jsou na místě. Karlův most dostal nové ledolamy

/VIDEO/ Výměna všech sedmi ledolamů u Karlova mostu je úspěšně u konce. Klády z dubového dřeva, které nyní budou chránit pilíře mostu, jsou zhruba 50 centimetrů široké a 12 metrů dlouhé. Technická správa komunikací (TSK) touto akcí odstartovala sérii rozsáhlých oprav Karlova mostu, které město plánuje v dalších 20 letech provést.

Zadní kola, která se za jízdy uvolnila z nákladního vozidla jedoucího ve směru z Prahy na Nové Strašecí, způsobila nehodu.

Uvolněná kola způsobila na dálnici D6 pořádnou paseku

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na dálnici D6 nedaleko sjezdu na Stochov a Kačici došlo v úterý dopoledne k dopravní nehodě. Tu způsobila zadní kola, která se za jízdy uvolnila z nákladního vozidla jedoucího ve směru z Prahy na Nové Strašecí.

Zadní kola, která se za jízdy uvolnila z nákladního vozidla jedoucího ve směru z Prahy na Nové Strašecí, způsobila nehodu.

Uvolněná kola způsobila na dálnici D6 pořádnou paseku

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na dálnici D6 nedaleko sjezdu na Stochov a Kačici došlo v úterý dopoledne k dopravní nehodě. Tu způsobila zadní kola, která se za jízdy uvolnila z nákladního vozidla jedoucího ve směru z Prahy na Nové Strašecí.

Ludmila Smrčková.

Případ týrání psů může být jen facebookovou hysterií

Případ údajného týrání psů na Českobudějovicku, které má mít na svědomí Ludmila Smrčková, přestává být tak jednoznačný, jak ho prezentují její kritici na facebooku. Ludmila Smrčková promluvila o tom, co se stalo a důkazy proti ní chybí.

Hledaný muž.

Dva pašeráci vezli kufry plné drogy. Skončili ve vazbě, komplice policie hledá

/VIDEO/ V sedmi kufrech se cizí státní příslušníci pokoušeli propašovat na území České republiky více než 140 kg drogy. Dvojici cizinců letících z Tel Avivu celníci minulý týden zadrželi.  Při rentgenové kontrole je systém upozornil na organický obsah uvnitř zavazadel. Při následné prohlídce pak objevili 142 kg čerstvých výhonků katy jedlé, které byly zabalené do ubrousků. V případě odsouzení hrozí oběma trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Tábor si připomenul památku veteránů.

VIDEO: Tábor si připomenul památku veteránů

V pondělí dopoledne se konal u příležitosti oslav Dne válečných veteránů pietní akt u památníku obětí první světové války na hřbitově pod Kotnovem v Táboře. Účastnili se ho příslušníci táborské vojenské posádky společně se zástupci města a řadou dalších osobností politického a kulturního života. Dnem válečných veteránů byl vyhlášen 11. listopad. Právě v tento den v roce 1918 bylo podepsáno příměří a skončila Velká válka. Poprvé se slavil již v roce 1919. Tábor si ho připomíná od roku 2001. Jeho symbolem se stal květ vlčího máku podle básně Johna McCrae V polích flanderských.

Pietní akt se konal v Parku Hrdinů.

V Nymburce si připomněli Den veteránů pietním aktem

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Duchovní, pamětníci, školáci, zástupci vedení města a v neposlední řadě členové Klubu vojenské historie Druhý pluk Nymbursko. Ti všichni si v pondělí v 11 hodin připomněli 101. výročí konce první světové války, které se po celém světě slaví jako Den veteránů.

Krumlovská jedenáctka 2019.

VIDEO: Svatomartinský dobročinný běh si dalo devadesát běžců

Šedesát šest jednotlivců a dvanáct štafet se v neděli od českokrumlovského Hornobránského rybníka vydalo v poledne po svazích Křížové hory, aby zdolali jedenáct, respektive pět a půl kilometru, to v případě štafet. Konal se tam první oficiální ročník Krumlovské jedenáctky, svatomartinského dobročinného běhu.

Opět bez vody byla Česká studánka, kterou turisté v sobotu 9. listopadu symbolicky zamkli.

Uzamkli Českou studánku

/VIDEO/ Opět bez vody byla Česká studánka, kterou turisté v sobotu 9. listopadu symbolicky zamkli.

Vojtěch Merunka a režisér filmu Václav Marhoul.

Jazyk filmu Nabarvené ptáče pomáhal vytvářet čáslavský rodák Vojtěch Merunka

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Nový český film Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula ovládl na podzim kina napříč republikou. Herci v něm promlouvají mezislovanštinou, uměle vytvořeným jazykem, kterým se domluví bez učení 350 milionů Slovanů. Jeho spoluautorem a propagátorem je čáslavský rodák Vojtěch Merunka. „Ljudi razumějut bez velikogo učenja,“ řekl mezislovansky Vojtěch Merunka.

Ledvice (v bílém) - Dobroměřice 4:1

FOTO A VIDEO: Dobroměřice v Ledvicích vybouchly jako přehřátý reaktor

Bitvu o první místo v tabulce I. A třídy vyhrály jednoznačně Ledvice. Dobroměřice, které před týdnem nasázely Rumburku devět branek, u ledvické elektrárny vybouchly jako přehřátý černobylský reaktor. Po výhře 4:1 se na čele uvelebila Viktorka, která by poprvé v historii klubu ráda ochutnala nejvyšší krajskou soutěž.

Od odvozu na místo obřadu až po hostinu po prvním manželském polibku. Vše potřebné si mohli zamilované páry vybrat na sobotním svatebním veletrhu v brněnském hotelu Courtyard.

Zástup svatebních šatů? Dřív to bylo jednodušší, byly jen dvoje, směje se žena

Brno /VIDEO/ - Zářivě bílé svatební šaty i oblek skvěle padnou, svatebčané se dobře baví v nádherně zdobených prostorách a prstýnky, které si při obřadu zamilovaný pár nasadí, se zářivě třpytí. Dokonalý svatební den přesně podle svých představ si mohli Brňané v sobotu naplánovat na svatebním veletrhu v brněnském hotelu Courtyard.

Gastrofestival Svatomartinský speciál na kroměřížském výstavišti

Gastrofestival na výstavišti lákal na netradiční pochoutky, dobré víno i hudbu

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Lidé chodí se sklenkou v ruce od stánku ke stánku a ochutnávají mladé víno. Z food trucků se line vůně pečeného či grilovaného masa a do toho zní Cimbálová muzika Valašského Souboru Kašava. Tak vypadal další gastrofestival na kroměřížském výstavišti, tentokrát na téma svatomartinského hodování.

Příbram - SFC Opava.

VIDEO: Pozápasové ohlasy po zápase v Příbrami

Slezané opět vyšli střelecky naprázdno, ale narozdíl od minulého domácího utkání proti Spartě jim udrželi v zadu nulu a tak vydolovali v Příbrami alespoň bod za remízu 0:0. Zápas hodnotili i oba trenéři. Domácí kouč Příbrami Roman Nádvorník a hostující Josef Dvorník.