Kreativ

ŠTÍTEK: Oldřich Malý

Petr Nečas navštívil Šluknovsko

Volná místa? Jen do konce roku

Šluknovsko – Při návštěvě Šluknovska slíbil premiér Petr Nečas a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek peníze na stovku míst na veřejně prospěšné práce (VPP) na Šluknovsku.

Problémy na severu Čech neberou konce.

Sto pracovních míst pro Šluknovsko vyjde na 2,7 milionu

Děčínsko – Zhruba na 2,7 milionu korun odhaduje krajský úřad práce náklady na vytvoření 100 míst na veřejně prospěšné práce (VPP) na Šluknovsku, které slíbil v pondělí v Rumburku ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09).

Oldřich Malý, bývalý šéf mosteckého a krajského úřadu práce.

Úřad práce se změnil. A propouští

Most – Boj s nezaměstnaností funguje v novém režimu. Tisíce žadatelů o práci by přesuny a zeštíhlování úřednictva neměly pocítit. Posílí však kontroly. A stát prý ušetří.

Ilustrační foto

Ústecká Krajská zdravotní chce propustit 150 lidí, hlavně sester

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní (KZ) chce podle MfD do léta propustit asi 150 lidí, hlavně sester a nižšího zdravotnického personálu. Nejvíc jich má odejít z Mostu. Bude zavírat i lůžkové části některých oddělení. Společnost spravuje pět velkých nemocnic v Ústeckém kraji a s asi 6300 zaměstnanci je jedním z největších zaměstnavatelů v kraji.

Ilustrační foto

Bez práce je méně lidí než vloni

Mostecko – Devatenáctiletý Michal, továrenský dělník, dostal před pár dny výpověď. Propustili ho bezdůvodně ve zkušební době. Včera se šel poprvé v životě zaevidovat na mostecký úřad práce.

Poloopuštěná státní budova DHO v centru Mostu.

Úřady přišly v Mostě o miliony kvůli byrokracii

Most – „Todlencto si nafoťte!“ směje se po nočním flámu mladá žena. Je neděle ráno a bruneta ve vysokých kozačkách ukazuje do počmáraného průchodu v centru Mostu. V tunelu, ucpaném z jedné strany drahým autem, je poházené čísi oblečení.

Ilustrační foto

Skoro tři miliony dostali nezaměstnaní od státu

Mostecko – Zedník David Malhaus nesehnal u firem práci přes pět měsíců. Teď má svou živnost, zakázky a daří se mu. Jak je to možné, když na podnikání neměl dost peněz? „Pomohl mi mostecký úřad práce,“ vysvětluje.

Ilustrační foto

O práci přišlo méně horníků, než byl plán

Mostecko – Desítky hornických rodin nemusejí letos chystat krizové scénáře pro zajištění chodu svých domácností. Dvě místní šachty propustily méně zaměstnanců, než se očekávalo.

Ilustrační foto

Horníci a chemici si zažádají o podporu

Mostecko /OD SOUSEDŮ/ - Už je to tady. Průmysl se začíná zbavovat stovek lidí. Mostecká centrála úřadu práce včera oznámila, že se připravuje na hromadné propouštění zaměstnanců velkých firem.

Úřad práce v Mostě. Ilustrační foto.

Už je to tady. Průmysl se začíná zbavovat stovek lidí

Mostecko – Přichází první vlna většího propouštění. Těžební firma Vršanská uhelná uvolní ze dvou šachet sto jedna lidí. Chemička Unipetrol RPA postupně propustí při rušení své staré uhelné teplárny sto pracovníků.

Ilustrační foto

Stávka: Státní úředníci zamkli před lidmi

Most – Státní zaměstnanci ve středu v několika městech České republiky stávkovali proti mzdovým úsporám, které vláda plánuje na příští rok. V Mostě byl částečně uzavřen jen provoz státní sociální podpory.

Ilustrační foto

Stávku státních zaměstnanců Mostečané pociťují na sociálce

Most – Dnešní stávku, kterou vyhlásily odbory kvůli vládním úsporným opatřením ve státní sféře, Mostečané doplatí jen částečně. Stávka se dotkne provozu státní sociální podpory. Na mosteckém magistrátu nebo dopravním podniku budou zaměstnanci pracovat beze změn.

Ilustrační foto

Lidé bez práce by měli hlásit úřadu dovolenou předem

Mostecko – Nezaměstnaní, kteří chtějí odjet třeba na chatu, k moři nebo za příbuznými na Moravu, by měli delší nepřítomnost hlásit předem úřadu práce. Nebudou pak vyřazeni z evidence kvůli absenci. Úřad tvrdí, že respektuje potřeby klientů.

Ilustrační foto

Most má první obchod pro chudé

Most - Nezaměstnanost klesla, ale bída nemizí. Úřad už učí negramotné, první samoobsluha pro chudé nabízí jídlo s prošlou minimální trvanlivostí.

Ilustrační foto

Po zátahu našli dělníci práci

Mostecko – Kontroloři úřadu práce podezírají jednu montážní firmu na Mostecku, že od loňského léta zneužívala laciné námezdní síly dvou desítek nezaměstnaných.

Ilustrační fotografie.

Domácí výroba lidi ožebračila

Mostecko – Někteří nezaměstnaní si nelegálně vydělávají na živobytí otrockou prací ve svých bytech. Když je zaměstnavatel podvede, ze zoufalství ho udávají, aby se domohli spravedlnosti.

Ilustrační foto

Pomoc lidem bez práce vázne

Most – Oprava mostecké sportovní haly nepomůže dělníkům, kteří berou dlouhá léta dávky. Město svou investici nezařadilo do plánu boje s nezaměstnaností.

Ilustrační foto.

Nezaměstnaní podvádějí, nutí je k tomu firmy

ČR - Úřady práce škrtají ze své evidence stále více nezaměstnaných, kteří porušují stanovené podmínky. Jen letos v únoru takto přišlo o podporu 6065 lidí, což je o 631 více než před rokem.

Ilustrační foto

Nezaměstnaní podvádějí, nutí je k tomu firmy

ČR - Úřady práce škrtají ze své evidence stále více nezaměstnaných, kteří porušují stanovené podmínky. Jen letos v únoru takto přišlo o podporu 6065 lidí, což je o 631 více než před rokem.