Kreativ

ŠTÍTEK: Oldřich Malý

Ilustrační foto.

Firmy budou propouštět, jinde zoufale chybí řemeslníci

Mostecko - Firmám chybí řemeslníci. Podle některých stavebních společností je situace na trhu přímo zoufalá. Stále více se jich snaží spolupracovat se středními školami, které jim dodají kvalifikované zaměstnance. Navíc si je mohou sami vychovat a po celé studium je podporovat.

Ilustrační foto.

Firmy budou propouštět, jinde zoufale chybí řemeslníci

Mostecko/ - Firmám chybí řemeslníci. Podle některých stavebních společností je situace na trhu přímo zoufalá. Stále více se jich snaží spolupracovat se středními školami, které jim dodají kvalifikované zaměstnance. Navíc si je mohou sami vychovat a po celé studium je podporovat.

Ilustrační foto

Úřad práce se chystá na krizi

Mostecko/ Vedení mosteckého úřadu práce zvážnělo. Poprvé, od počátku finanční krize v USA, státní úředníci oficiálně a jednotně přiznali, že se připravují na zvyšování nezaměstnanosti.

Ilustrační obrázek

Výrobce obinadel v Mostě za rok úplně skončí, bude propouštět

Most - Na konci příštího roku se zcela zastaví závod společnosti Hartmann – Rico v Mostě. Kdo z 249 zaměstnanců nevyužije nabídku na práci v jiném závodě firmy, bude si muset hledat jiné zaměstnání. Ukončení výroby obinadel a obvazů v Mostě oznámilo vedení společnosti.

Ilustrační foto.

Ubylo lidí, kteří přes půl roku nepracovali

Mostecko - Úřad práce v minulém měsíci zaznamenal zvýšený podíl dlouhodobě nezaměstnaných na celkovém počtu lidí, kteří našli práci. Je to příznivý signál, neboť to znamená snižování dlouhodobé nezaměstnanosti, sdělili analytici úřadu. Podle jeho vedení se projevila nová opatření takzvané aktivní politiky zaměstnanosti zaváděná v průběhu roku.

Jídelní kupony neboli stravenky.

Další chudí dostanou stravenky, tentokrát v Mostě

Most - Mostecká radnice ve čtvrtek potvrdila, že pro dlouhodobě nezaměstnané připravuje poukázky, které nahradí část peněžní pomoci v hmotné nouzi. Deník zjistil, že město vyhlásilo veřejnou zakázku na dodavatele poukázek. Pak ale výzvu stáhlo, protože chce zakázku ještě upřesnit.

Ilustrační foto

Další chudí Mostečané dostanou stravenky

Most - Tisíce lidí budou od 1. ledna 2009 dostávat od města Mostu místo části dávek poukázky na zakoupení zboží pro základní životní potřeby. Za poukázky dostanou v běžné obchodní síti potraviny, drogerii, oděvy, obuv a školní potřeby.

Mostecká burza práce.

Hledat si obživu bude snadnější, budou miniburzy práce

Most - Další velká Burza práce v Mostě bude na jaře příštího roku. Přesný termín náborů ještě není znám. Náboráři firem by měli rozložit stánky opět v kulturním domě Repre, který se podle vedení úřadu práce osvědčil. Zda se bude ve velkých jednorázových náborech pokračovat i v dalších letech, není jisté. Úřad chystá novinku, takzvané Miniburzy.

Vietnamci se v Mostě budou učit řemeslu. Ti úspěšní se budou moci uplatnit v rámci celé Evropské unie.

V Mostě se budou učit řemeslu žáci z Vietnamu

Most - Už za pár dní se začnou rekvalifikovat na Střední škole technické v Mostě - Velebudicích první zahraniční žáci, Vietnamci. Jde o projekt denního a rekvalifikačního studia, zaměřený na řemeslné obory.

Ilustrační foto.

Příběhy nezaměstnaných: Jak bojovali o práci

Mostecko - Sehnat si práci je mnohem snadnější než dříve. Alespoň statisticky. Před pěti lety, kdy bylo nejhůře, nabízel mostecký úřad práce jen tři stovky volných pracovních míst. Na jedno místo připadalo tehdy přes padesát nezaměstnaných. Dnes mají lidé mnohem větší šanci, že jim po výběrovém řízení firma napíše: Byl jste přijat/a.

Oslava postupu do žákovské ligy.

Hlučínská mládež má za sebou další veleúspěšnou sezonu

Hlučín - (FOTOGALERIE) Jestliže muži FC Hlučín svým počínáním ve II. fotbalové lize své příznivce pořádně rozesmutnili, u mládežníků se jednalo o pravý opak. Mladí Slezané se rvali na špici soutěží a v několika případech slavili postup.

Úřad práce

Průměrná doba bez práce jsou 3 roky

Mostecko - Zatímco někteří analytici předpovídají pro ČR zastavení poklesu nezaměstnanosti, na Mostecku se bude nezaměstnanost zřejmě dále snižovat.

Ilustrační foto

Nechcete stravenky? Jděte se rekvalifikovat

Mostecko - Litvínovští nezaměstnaní, kteří protestují proti stravenkám nahrazujícím část dávek, mohou legálně získat více peněz na živobytí a vyhnout se omezení. Tvrdí to vedení mosteckého úřadu práce.

Ilustrační foto

Kritici stravenek dostanou peníze, když půjdou na kurz

Mostecko - Litvínovští nezaměstnaní, kteří protestují proti stravenkám nahrazujícím část dávek, mohou legálně získat více peněz na živobytí a vyhnout se omezení. Tvrdí to vedení mosteckého úřadu práce.

Ilustrační foto

Úřad práce začne chodit na kontroly i o víkendech

Mostecko - Kontroloři mosteckého úřadu práce budou mít delší pracovní týden. A nepoctiví zaměstnavatelé o starost víc. Kdo vydělává i o víkendu, může ho vyrušit úředník s policejní ochranou.

Ilustrační foto

Maturant může ušetřit tisíce

Mostecko - Maturanti a lidé do osmnácti let věku mají větší šanci si najít práci než před čtyřmi lety. Počet mladých nezaměstnaných klesá s rostoucím počtem volných míst.

Interiéry obchodního komplexu Central Most.

Nezaměstnanost stále klesá, pomáhá tomu i Central Most

Mostecko - Konec zimy a příchod teplého počasí ovlivnili snížení nezaměstnanosti na Mostecku. Oproti měsíci březnu má mostecký úřad práce v evidenci o 523 žadatelů o práci méně. Pokles v tomto měsíci je standartní. Ovlivňují to hlavně sezonní práce,“ vyjádřil se Deníku ředitel Úřadu práce Most Oldřich Malý.

Ilustrační fotografie.

Chudí bez práce budou v pondělí demonstrovat

Litvínov - Systém rozdávání pěněžních poukázek místo sociálních dávek sklízí podle mosteckého úřadu práce konečně úspěch, lidé kteří stravenky pobírají ovšem silně protestují.

Ilustrační foto

Chudí bez práce se spojili

Litvínov - Systém rozdávání pěněžních poukázek místo sociálních dávek sklízí podle mosteckého úřadu práce konečně úspěch, lidé kteří stravenky pobírají ovšem silně protestují.

Trénink sebeobrany.

Úřednice trénují sebeobranu

Mostecko - Netrénovaní útočníci by si měli rozmyslet, zda se jim vyplatí přepadnout babičku s kabelkou nebo bouchnout v rozčilení úřednici ze státní sociální podpory.

Ilustrační foto.

Nezaměstnanost rekordně klesla

Mostecko/ Z armády zoufalých nezaměstnaných zbývá na Mostecku po třech letech náborů a krácení dávek 9 000 lidí bez práce.

Ředitel 8. ZŠ Roman Ziegler představuje dětem Ivetu Kafkovou, členku školní dohledové služby mostecké městské policie. Včera prošla s ředitelem celou školu a seznámila se s kantory a žáky všech tříd.

Civilní ochranka hlídá děti ve škole

Most - Když bude deváťák ubližovat na chodbě prvňákovi nebo kouřit u školy, zakročí specialistka mostecké městské policie. Dozoru žen-matek možná využijí všechny školy.

Ilustrační foto.

První zápas patřil Praze

Praha, Jistebník - S porážkou a vyloučeným Oldřichem Malým se vrátili z prvního semifinálového duelu nejvyšší soutěže futsalisté Jistebníku. Ti na půdě favorizovaného Eco Investmentu tahali za kratší konec pomyslného lana celý zápas.

Ilustrační foto

V prvním duelu uspěl favorit

Praha -Výhrou favorita, pražského Eco Invetsmentu, skončil první zápas semifinálové série 1. ligy futsalu mezi domácím týmem a loňským vicemistrem z Jistebníku.

Mnozí lidé  protestovali proti poukázkám, které dostávají místo příspěvku na živobytí. Kupony však splnily svůj účel - nezaměstnanost klesá.

Krácení dávek se v Litvínově osvědčuje

Litvínov - Odpůrci zavádění stravenek místo sociálních dávek čelí nepříjemné pravdě. Razantní snížení dávek prosazené pravicovou českou vládou pomáhá snižovat nezaměstnanost na Mostecku.

Ilustrační foto.

Chráněné dílny i invalidé bojují o přežití

Mostecko - Společnosti, které zaměstnávají hlavně zdravotně postižené, zatím nepropouštějí. Snaží se udržet dotovaná místa i s nižšími příspěvky od státu. Některé chráněné dílny zvýšily výrobu a shánějí další zakázky, aby se uživily.

Přesila hráčů šumperské Delty: vlevo vykukuje Tezner, vpravo se přetlačuje se soupeřem z Jistebníku Lukáš Okleštěk.

Futsalový sen končí, Delta vypadla

Šumperk/ Také druhý zápas čtvrtfinálové série nejvyšší futsalové soutěže nedopadl pro šumperskou Deltu dobře. Dlouho doslova neuvěřitelná sezona šumperských futsalistů nakonec končí možná až moc smutně.

Ilustrační foto.

Úřad chce dotovat práci pro ženy s dětmi

Mostecko - Nezaměstnanost na Mostecku dlouhodobě klesá. Koncem ledna úřad práce evidoval celkem 9 682 nezaměstnaných, o 3 419 méně než před rokem. České ekonomice se daří i v Podkrušnohoří, kde přibývá investorů a volných míst.

Nezaměstnaní se učí pracovat na počítači

Pět set vyvolených má dostat práci

Mostecko - Přes třicet nezaměstnaných už našlo práci během školení snázvem Dost dobrá šance. Jeden znejvětších sociálních projektů současnosti má povzbudit stovky dlouhodobých uchazečů opráci zMostecka a Ostravska.

Kontrola nelegálních zaměstnancí na stavbě obchodního centra Central Most.

Zaměstnavatelé pozor: Úřad práce ověří hlášky udavačů

Mostecko - Nezaměstnaní pracující načerno riskují půl roku totální bídy bez dávek na jídlo, na nájem, bez zdravotního a sociálního pojištění. Deník zjistil, že úřad práce už brzy schválí plán nových kontrol na odhalování nelegálního zaměstnávání.