Kreativ

ŠTÍTEK: Oldřich Malý

Ilustrační foto

Futsalové derby slibuje obrovskou bitvu

Ostrava, Brušperk - Derby jako hrom se dnes chystá v brušperské sportovní hale. Úřadující vicemistr CC Jistebník hostí zachraňující se Mikesku Ostrava.

Ilustrační foto

Futsalové derby slibuje obrovskou bitvu

Ostrava, Brušperk - Derby jako hrom se dnes chystá v brušperské sportovní hale. Úřadující vicemistr CC Jistebník hostí zachraňující se Mikesku Ostrava.

K nejžádanějším profesím na trhu práce patří svářeči.

Nejžádanější profese: svářeč. Vyhrává i nad sekretářkou

Mostecko - Svářeči jsou na Mostecku nejžádanější profesí. Nejvíce nezaměstnaných je mezi nekvalifikovanými dělníky, prodavači a uklízeči. Špatně jsou na tom isekretářky a sekretáři, zvyklí pracovat vkancelářích– bez práce jich je téměř pět set. Řebříček zveřejnil mostecký úřadpráce.

Ke třem bodům pomohl v utkání proti Vysokému Mýtu futsalovému Jistebníku Oldřich Malý (vlevo).

Jistebník udržel výhru i bez Sluky

Brušperk - Vydřenou výhru si v 16. kole 1. ligy futsalu připsali hráči R. Mroček Jistebník. Na domácí palubovce přivítali Východočechy z Vysokého Mýta. V průběhu utkání vedli až o tři branky, ale v závěru, kdy už hráli bez zraněného Sluky, museli o body bojovat až do závěrečné sirény.

Brankář Jistebníku Petr Krayzel udržel v 15. kole první futsalové ligy čisté konto, a výrazně se tak podepsal na výhře s Pardubicemi.

Krayzel vychytal proti Torfu čisté konto

Brušperk - Rychlý mat dvojice Tomáš Sluka, Oldřich Malý a jistota v podobě Petra Krayzela „zavinil“ další tři body Jistebníku v 15. kole nejvyšší soutěže v utkání proti Torfu Pardubice.

Českobrodský pivovar.

Zaniklý pivovar v Českém Brodě: to je neslavný konec slavné tradice

Český Brod/ Snaha radnice v Českém Brodě na sousedním Kolínsku obnovit zájem občanů města o jeho historii a s ní spjaté tradice je chvályhodná. Proto bych chtěl touto stručnou statí přiložit ruku, či spíše klávesy k dílu a připomenout čtyřicáté výročí uzavření zdejšího pivovaru, které spolu se zrušením českobrodského okresu v roce 1960 přispělo podstatnou měrou k úpadku prestiže města a tím i patriotismu jeho obyvatel.

Českobrodský pivovar.

Zaniklý pivovar v Českém Brodě: to je neslavný konec slavné tradice

Český Brod/ Snaha českobrodské radnice obnovit zájem občanů města o jeho historii a s ní spjaté tradice je chvályhodná. Proto bych chtěl touto stručnou statí přiložit ruku, či spíše klávesy k dílu a připomenout čtyřicáté výročí uzavření zdejšího pivovaru, které spolu se zrušením českobrodského okresu v roce 1960 přispělo podstatnou měrou k úpadku prestiže města a tím i patriotismu jeho obyvatel.

Ilustrační foto

Důvod nezaměstnanosti? Obce stárnou

Mostecko - Podle posledních statistik mosteckého Úřadu práce za měsíc listopad je současně v evidenci 9 740 osob, což je o čtyři sta lidí méně než v říjnu.

Ilustrační foto.

Jistebník přehrál Hodonín

Brušperk - Na nejslabší tým 1. ligy futsalu, Bulldogs Hodonín, narazil v dohrávce 10. kola poslední vicemistr, R. Mroček Jistebník. Do jeho sestavy se vrátil Malý s Kašickým a oba se zapsali mezi střelce. Na palubovce brušperské sportovní haly vynikl zvláště Oldřich Malý, autor čtyř branek vítězného celku.

Ilustrační foto

Projekt pomůže najít lidem práci

Most - V pátek byl mostecké veřejnosti představen nový projekt s názvem „Pomoc dlouhodobě nezaměstnaným na Ostravsku a Mostecku“. Ten byl připraven Ministerstvem práce a sociálních věcí, Správou služeb zaměstnanosti, odborem trhu práce v souladu s Operačním programem Rozvoj lidských zdrojů. Projekt je také zastřešen mosteckým úřadem práce.

Ilustrační foto

Obce pějí chválu

Mostecko - Úřad práce v Mostě úspěšně ukončil další ze svých projektů. Veřejně prospěšné práce si chválí obyvatelé i starostové obcí, kde byli klienti Úřadu práce v rámci veřejně prospěšných prací. Mnohé obce si nechaly smlouvy prodloužit a zaměstnat tak VPP i příští rok.

Prvního kola Zimního poháru města Přerova v lukostřelbě se zúčastnilo jen šestnáct závodníků.

Lukostřelci zahájili zimní sezonu

PŘEROV - Třináctý ročník Zimního poháru města Přerova v lukostřelbě odstartoval v hale SK Přerov prvním kolem, kterého se zúčastnilo jen šestnáct závodníků.

Prvního kola Zimního poháru města Přerova v lukostřelbě se zúčastnilo jen šestnáct závodníků.

Lukostřelci zahájili zimní sezonu

PŘEROV - Třináctý ročník Zimního poháru města Přerova v lukostřelbě odstartoval v hale SK Přerov prvním kolem, kterého se zúčastnilo jen šestnáct závodníků.

Snížit nezaměstnanost pomahájí i pořádané burzy práce, kde hledají zaměstnání stovky lidí.

Desetitisícová hranice nezaměstnanosti padla

MOST - „Konečně to můžeme oznámit,“ sdělil Deníku v pátek v půl třetí odpoledne ředitel úřadu práce Oldřich Malý. “Po dlouhých osmi letech se nám podařilo pokořit desetitisícovou metu,“ dodal.

Obránce Juřinky Škařupa (s míčem)

Dramatický duel se nedohrál - inzultace

JUŘINKA - Zápas dvou týmů, které podzim zklamal, skončil sice v 95. minutě, ale zůstal nedohrán. V páté minutě nastavení rozhodčí Ponížil viděl jako jeden z mála přítomných faul v pokutovém území, nařídil penaltu a hostující Bolf vzal právo do svých rukou.

Studenti aplikované chemie Jan Ondřej a Lukáš Bourek ukazují návštěvníkům veletrhu, jak lze ve zkumavce vyrobit malé "blesky" s pomocí kyseliny sírové.

V Mostě začal veletrh škol

MOST - Nejstarší školáci z měst a vesnic míří s učiteli a rodiči do Mostu. Ve 12 hodin začal včera v Repre třídenní veletrh vzdělávání Sokrates 2007.

Ilustrační foto

Na Mostecku je mnoho nezletilých, kteří se evidují na úřadu práce

MOSTECKO - Mostecko se potýká s vysokým počtem mladých lidí, kteří se hlásí po ukončení základní školy do evidence úřadu práce. Nyní je to 207 osob do 18 let se základním vzděláním, v ostatních regionech v průměru jen kolem deseti až 20 chlapců a děvčat, řekl dnes novinářům ředitel mosteckého úřadu práce Oldřich Malý.

Ilustrační foto

Práci má v kraji rekordní počet lidí

ÚSTECKÝ KRAJ - Dvě hranice pokořila nezaměstnanost v regionu v měsíci říjnu. Počet lidí bez práce klesl poprvé od roku 1998 pod 50 tisíc, a míra nezaměstnanosti se dostala pod 11 procent – na 10,8.

Studentka představuje obor asistent zubního lékaře na veletrhu Sokrates v loňském roce.

Kam vyrazit o víkendu?

MOSTECKO - Mostečané mají o nastávajícím víkendu zažít mnoho zajímavých událostí.

Futsalisté VŠB Ostrava

Vysokoškolákům se daří a chtějí Jistebník překvapit

OSTRAVA - Futsalová první liga dnes fanouškům nabídne další atraktivní derby. Ostravští Vysokoškoláci, kterým se letos nečekaně daří a jsou po osmi kolech na skvělém třetím místě, přivítají ve své hale v Ostravě-Porubě úřadujícího vicemistra CC Jistebník.

Ilustrační foto

Úřad práce bere nezaměstnaným volno

MOSTECKO - Pět až šest tisíc nezaměstnaných z Mostecka navždy zůstane v evidenci uchazečů o práci. Taková je nejchmurnější předpověď úřadu práce.

Strážník mostecké městské policie hlídá u brány na stavbu, aby někdo z nelegálně zaměstnaných neutekl.

Na stavbě pracovalo 15 nezaměstnaných

MOST - Ze 77 lidí, kontrolovaných předminulý pátek v oploceném staveništi na 1. náměstí v Mostě, jich celkem patnáct porušilo zákon o zaměstnanosti. Neoznámili předem nástup do práce. Všichni byli v den zátahu oficiálně nezaměstnaní. Třináct jich patřilo do evidence mosteckého úřadu práce, jeden byl registrován jako klient teplického úřadu práce, jeden byl z Brna.

Budova DHO, ktará by měla být úřadem práce zrekonstruována.

Rekonstrukce úřadu práce za 100 milionů

MOST - Přibližně 100 milionů korun zaplatí stát za rekonstrukci poloprázdné budovy DHO, v jejíž krajní části sídlí mostecký úřad práce. Pokud státní úřad získá od města Mostu celý objekt a nic nezdrží přípravu, začne přestavba už koncem příštího roku.

Tito tři muži se snažili utéct ze stavby obchodního centra na 1. náměstí. Vedlo je k tomu zřejmě nelegální zaměstnávání. Strážníci je však chytili.

Mostecko trápí notoričtí nepracující bez vzdělání

MOSTECKO - Přestože nezaměstnanost na Mostecku od roku 2003 papírově klesá, málokdo jásá. Novým fenoménem je nezaměstnatelnost „tvrdého“ jádra dlouhodobě nezaměstnaných, které odmítá trvalejší práci nebo rekvalifikaci.

Policista hlídá prostor před staveništěm, aby odtud neutíkali lidé, kteří pracují "na černo"

Policie obklíčila staveniště

MOST - Zástup ozbrojených městských policistů v kuklách v pátek 12. října ráno obklíčil stavbu obchodního a bytového komplexu na 1. náměstí v Mostě. Úřad práce hledal nelegálně pracující nezaměstnané. Nečekanou kontrolu doprovázela cizinecká a pohraniční policie a Policie ČR. Strážníci hlídali únikové cesty.

Lidé se pokoušejí na březnové burze práce najít zaměstnání.

Tři sta lidí musí na burzu práce povinně, chce to úřad

MOST - Mostecký úřad práce zaúkoloval 200 nezaměstnaných z Mostu a 100 nezaměstnaných z Litvínova a okolí. V úterý 16. října si musejí shánět místo na druhé Burze práce v mosteckém Repre. Pokud nedorazí, mohou přijít na půl roku o sociální dávky.

Členové rady Mostecka prosazují změnu legislativy, chtějí zabránit zneužívání sociálních dávek.

Velká rada je pro zpřísnění výplat dávek

MOST - Dát sociální dávku jen těm nezaměstnaným, kteří odpracují určitý počet hodin. Prosadit úlevy firmám, které poskytnou studentům praxi. Méně zatížit daněmi živnostníky v prvním roce podnikání a rozšířit nabídku celoživotního vzdělávání.

Zrušené obchodní a kulturní středisko Zahražany stálo městskou pokladnu miliony. A půjde k zemi.

Do Mostu přicházejí potravináři

MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.

Markéta Vozková ukazuje, jak snadné je dostat se přes plot do ruiny objektu Zahražany.

Výrobce polévek chce do Mostu

MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.

Ilustrační foto

Šéfem strážníků bude Schwarz

MOST - Bývalý státní policista Bronislav Schwarz, žijící a pracující na Mostecku, nahradí odstupujícího ředitele mostecké městské policie Václava Hříbala.

Oldřich Malý, ředitel mosteckého úřadu práce.

Úřad práce chce přísnější zákony

MOST - Mostecký úřad práce chce změnit zákony. Poprvé v historii navrhl balíček legislativních změn. Je jich jedenáct. Co přinesou, když je parlament přijme?

Ilustrační foto

Futsalisté Jistebníku budou hrát v Brušperku

JISTEBNÍK N. O., BRUŠPERK - Zajímavou změnou prohází futsalový vicemistr z Jistebníku. Od nadcházející sezony, která zahajuje prvním kolem 7. září, bude hrát v Brušperku na Frýdecko-Místecku a nikoliv v Bílovci, kde působil od ledna roku 2002.

Ilustrační foto

Lidé mizí z firem

MOSTECKO - Sen politických vizionářů - dát práci masám nezaměstnaných ve velkých průmyslových zónách - se hroutí. Deník zjistil, že v nových továrnách budovaných Japonci bude možná pracovat dva tisíce lidí z jiných firem. Zatím tomu odpovídá trend. Pracující jdou za lepším a nikdo je nemůže zastavit. Jsou vážnou konkurencí pro nezaměstnané, kvůli kterým zóny vznikaly za velké peníze z veřejných zdrojů.

Ilustrační foto

Maturanti jsou bez práce

MOSTECKO - Počet lidí bez práce se zřejmě zvýší. Přibude nezaměstnaných absolventů, kteří po maturitě nepůjdou na vysoké školy. Těm, kteří si chtějí užít posledních prázdnin, státní zprostředkovatelé radí: Hledejte si práci, čím dříve, tím lépe.

Ilustrační foto

Střelce neoficiálně vede Hnilica z Hříškova

OKRES LOUNY - Žebříček střelců fotbalové III. třídy vede podle dosud dodaných informací Petr Hnilca z postupujícího Hříškova se 24 brankami o jediný gól před Jiřím Denkem z Vroutku, z jehož utkání ale dosud nevíme střelce.