Kreativ

ŠTÍTEK: Žítková

Částkov - Mistřice. Ilustrační foto.

Střídání stráží: Částkov předstihl Mistřice

Slovácko - Ve skupině B základní třídy udělali fotbalisté Dolního Němčí B zřejmě klíčový krok k postupu do okresní soutěže. Stoper Bojkovic Janíček v roli gólmana napodobil Čechův penaltový zákrok z Ligy mistrů

Muzikantský ples v Citadele.

Parket v litvínovské Citadele ovládly pohádkové postavy

Litvínov - Postavičky z kreslených i hraných pohádek, nových i starších, českých i zahraničních se v sobotu sešly v litvínovské Citadele. Muzikantský ples, letos s mottem „Z pohádky do pohádky“, se opět nesl na přátelské, uvolněné notě.

Čečera ze Starého Hrozenkova. Ilustrační foto.

Čečera pokřtila své nové cédéčko

Starý Hrozenkov - Nové CD nazvané Čečera vydal před Vánocemi ženský sbor Čečera ze Starého Hrozenkova společně s Informačním střediskem pro rozvoj moravských Kopanic.

Obecní úřad ve Vyškovci. Ilustrační foto.

Víc už šetřit nemůžeme, shodují se malé obce

Slovácko - Šetříme už teď, kde se dá, v příštím roce to nebude jiné. Tak by se dala v krátkosti shrnout ekonomická situace malých obcí na Slovácku, kde je většina starostů navíc takzvaně neuvolněných. To znamená, že vykonávají starostování zdarma při svém běžném zaměstnání. Nezatěžují tím už tak omezené rozpočty svých obcí.

Ilustrační foto

STK: Žítková má tři body, Podolí pokutu devět tisíc

Uherské Hradiště – Kontumace utkání ve prospěch Žítkové a pokuta ve výši devět tisíc korun pro Podolí. Tak zní verdikt Sportovně-technické komise Okresního fotbalového svazu (STK OFS) Uherské Hradiště v případě nedohraného utkání Základní třídy, skupiny B mezi Žítkovou a Podolím. Domácí navíc zaplatí pokutu tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Ilustrační foto.

Inzultace v Žítkové: verdikt odložen

Slovácko - Kauza „Žítková“, která na konci minulého týdne otřásla fotbalem na okrese, zatím nemá rozuzlení. Sportovně-technická komise Okresního fotbalového svazu Uherské Hradiště (OFS UH) sice vyslechla svědky ze strany Žítkové a Podolí i rozhodčího Tomana, verdikt však ještě nevynesla.

Nemocnice v Uherském Hradišti. Ilustrační foto.

Pomezní skončil po inzultaci v nemocnici

Žítková - Celou podzimní sezonu byl zatím klid, žádné vážnější extempore se na fotbalových hřištích v okrese nekonalo. Až přišlo předehrávané jarní kolo a všechno je jinak.

Obecní úřad v Žítkové

Žítková: zastupitelstvo bylo divoké

Žítková – Musíte jet do Prahy s demižony jak starosta Suché Loze, a hned nebudou dluhy. Žasnu nad tím, jaké tady vykládáte nesmysly. Víte vůbec, kde je na Žítkové dům č.p. 1?

Obecní úřad v Žítkové

Ostuda. Další obstrukce v Žítkové

Žítková – Zvláštní věci se dějí v Žítkové. Ani po třech týdnech od opakovaných komunálních voleb tam dosavadní starostka Eva Hargašová (KDU-ČSL) nesvolala ustavující zasedání zastupitelstva. Politici mluví o ostudě.

Ilustrační foto.

Medlovice s Žítkovou řádně potrápily favority

Slovácko – Fotbalisté Kunovic, kteří přesvědčivě převálcovali v neúplné sestavě hrající Stříbrnice, musí být stále ve střehu. Už se zdálo, že by jejich jediný pronásledovatel mohl zaváhat v Medlovicích, Topolná ale pět minut před koncem přece jen vstřelila vítězný gól. Ve skupině B mělo namále vedoucí Strání, těsnou výhru v Žítkové ale nakonec uhájilo.

Ilustrační foto

Brankář béčka Strání Děcký dvakrát skóroval z penalt

Uherskohradišťsko – Vedle základní třídy skupiny A, která už měla za sebou dvě jarní kola, odstartovala o víkendu i skupina B. Ani jeden z největších favoritů nezaváhal, Březová a částečně i Podolí se však přesvědčily, že ani soupeři ze spodních pater tabulky nemusí být snadnou kořistí.

Ilustrační foto.

V Žítkové vrcholí předvolební atmosféra

Žítková – Eva Hargašová versus Josef Pernička. Dlouholetá starostka obce za KDU-ČSL proti manažerovi v barvách ČSSD, který na stráních Bílých Karpat žije teprve pátým rokem. Volební klání na Žítkové o tomto víkendu vstoupí do prodloužení. Kdo vsítí zlatý gól?

František Miko

František Miko: Volební sliby se nám daří plnit

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Teprve něco málo přes půl roku vládne fotbalu na Uherskohradišťsku nový předseda. Po Ladislavu Vacenovském, který nečekaně odešel do fotbalového nebe, převzal štafetu František Miko, jenž při volbě předsedy Okresního fotbalového svaz (OFS) porazil čtyři protikandidáty.

Ilustrační fotografie.

V obecních kronikách chybí celé roky

Slovácko – Chtěli byste se z nějakého důvodu dozvědět, co se před pěti lety dělo v Hostějově? Tak to máte smůlu. V obecní kronice najdete prázdné stránky.

Ilustrační foto.

Komuniké č. 8 z výkonného výboru OFS

Uherské Hradiště -VV OFS schválil rozpočet OFS Uh. Hradiště na rok 2011 s náklady ve výši 591 tisíc Kč a doposud předpokládanými výnosy 490 tisíc Kč. Rozpočet vychází z toho, že obdržíme asi 250 až 300 tisíc Kč dotací na činnost z ČMFS a výrazně budou poníženy oproti skutečnosti roku 2010 náklady našeho OFS.

Ilustrační foto

Stalo se, nebo se nestalo? Samosůdky

Slovácko /POVĚST, 1. ČÁST/ - Tak se nazývalo malebné údolíčko s pramínkem křišťálové vody, jež tryskala ze skály jako láska z dívčího srdce. Pramínek svým tichým bubláním zpívá píseň života a mladí lidé, kteří toto milé zákoutí navštěvují, té písni rozumí.

Ilustrační foto.

Nové volby na Žítkové budou 9. dubna

Žítková – Termín nových komunálních voleb v bělokarpatské obci Žítková je znám. Podle informací Vladimíra Řepky z Ministerstva vnitra ČR se nové volby v Žítkové uskuteční 9. dubna 2011.

V Karpatech vyrostly obrázkové rozcestníky.

V Bílých Karpatech vyrostly obrázkové rozcestníky

Bílé Karpaty – Nové rozcestníky a směrové tabule vznikají na obou stranách česko-slovenské hranice v Bílých Karpatech. Na rozdíl od tradičního turistického značení se na nich nacházejí obrázkové směrovky, které navigují k zajímavým turistickým cílům na Moravě a Slovensku.

Ilustrační foto.

V Žítkové se budou opakovat volby

Žítková /AKTULIZOVÁNO V 19:03/ – Krajský soud v Brně zamítl všechny stížnosti na regulérnost voleb v Hluku, Košíkách i Žítkové. V Žítkové se proto zastupitelé zvolení za KDU-ČSL rozhodli složit své mandáty. Počet zastupitelů tím klesl pod zákonem stanovených pět členů a volby v obci se budou muset opakovat.

Ilustrační foto.

Dolněmčané uštědřili Bystřici debakl

Slovácko - Fotbalisté Dolního Němčí dokázali parádně zužitkovat výhodu jednoho muže v poli a bez vyloučeného Hankeho hrající Bystřici pod Lopeníkem nasázeli sedm branek.

Ilustrační foto.

Kunovice už nejsou stoprocentní

Slovácko - Fotbalisté Kunovic se mohli až do víkendu chlubit stoprocetní bilancí. V Březolupech ale nedokázali vyzrát na pevnou obranu tamního B-týmu a po bezbrankové remíze ztratili první dva body. přsto s přehledem zůstávají na prvním místě tabulky skupiny A.

Ilustrační foto.

Nervydrásající derby ovládly Mistřice

Slovácko - Fotbalová základní třída pokračovala již čtvrtým kolem. Ve skupině A svedl los dohromady zatím stoprocentní týmy Mistřic a Topolné. v napínavém derby si počínali lépe domácí, který dokázali otočit nepříznivý průběh a zvítězili 4:2.

Ilustrační foto.

Kopaničářské derby ovládla Žítková

Slovácko - V základní třídě se už po třech kolech pomalu ukazuje, která mužstva by si to měla rozdat o postup. Především ve skupině A se na čele pevně usadila trojice Kunovice, Mistřice, Topolná. V béčku zůstává jediným týmem bez ztráty bodu béčko Strání.

Ilustrační foto.

Noční bouře vyvracela stromy a zvedla hladiny

Zlínský kraj /AKTUALIZOVÁNO/ – Silná bouřka, která se přehnala z pátku na sobotu Zlínským krajem, se postarala o práci profesionálním i dobrovolným hasičům. Kvůli vyvráceným stromům, jež blokovaly dopravy, měli osm výjezdů.

Ilustrační foto.

Zloděj si z chaty v Žítkové odnesl vše cenné

Žítková – Další chata v rekreační oblasti Žítková se stala terčem zloděje. Klid a nepřítomnost dalších lidí jsou ideální podmínky pro zloděje, kteří se doslova přiživují na chatařích.

Ilustrační foto.

Suchá Loz nasázela deset branek

Slovácko – Stejně jako v minulém kole fotbalové základní třídy i tentokrát byly k vidění pořádné kanonády. Tak největší v Suché Lozi, kde domácí nasázeli deset branek Bystřici pod Lopeníkem

Ilustrační foto.

Béčko Kněžpole poprvé na kolenou

Slovácko - Fotbalisté Kunovic si za pás připli cenný skalp, když na domácím hřišti zdolali béčko Kněžpole. Pro vedoucí tým tabulky to byla vůbec první porážka v soutěži.

Chvílemi se člověk na plese litvínovského gymnázia cítil jako na soutěži krásy.

OBRAZEM: Ples litvínovského gymnázia

Most - Pro letošní maturitní ples si vybralo litvínovské gymnázium opět prostory kulturního zařízení Repre. Přítomni byli nejen samotní maturanti, jejich rodiče, prarodiče, příbuzní, absolventi, ale také starosta města Litvínova Daniel Volák a ředitel gymnázia Karel Zdražil.

Odstraňování spadlých stromů na komunikaci.

Hasiči opět odklízeli popadané stromy

Uherskobrodsko - Plné ruce práce s popadanými stromy po větrné smršti měli opět hasiči na Uherskobrodsku. Ve čtvrtek museli čtyřikrát vyjíždět k polámaným stromům a větvím, které ohrožovaly řidiče.