Kreativ

ŠTÍTEK: žraloci

Ilustrační foto

Kuba spouští dlouhodobý program na ochranu žraloků

Havana - Dlouhodobý program na ochranu žraloků u svého pobřeží ve středu odstartovala Kuba. Akční plán, který vznikl ve spolupráci s organizací na ochranu životního prostředí Environmental Defense Fund (EDF) sídlící v USA, mimo jiné vytvoří chráněné rybí oblasti a stanoví hranice pro velikost úlovku. Informovala o tom agentura Reuters.

SKV Sharks Karlovy Vary

Sledge hokejová pohádka pokračuje, SKV Sharks odstřelili i Vídeň

Vídeň, Karlovy Vary – Sledge hokejová pohádka pokračuje. Hráči SKV Sharks Karlovy Vary po dvou výhrách v rámci nového ročníku České sledge hokejové ligy uspěli i za hranicemi. Tam deklasovali osmibrankovým přídělem nováčka soutěže, rakouský Warriors Vídeň.

Novopacký krytý bazén

Žralok v bazénu. Bláznovství, originalita?

Nová Paka - Jistě originálně pojali Pačtí volbu loga pro nový plavecký bazén, který má být zprovozněn před vánočními svátky. Areál bude mít ve svém znaku žraloka autorky Kateřiny Krausové.

Březnice (v bílém) - Sharks Malenovice (černá)

Otrokovické derby lépe zvládl B.U.M.

Zlín – První letošní otrokovické derby v rámci 6. kola Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) ovládl B.U.M. ,,Potřebovali jsme se herně zvednout, což se nám naštěstí se Šneky podařilo. Úvod byl ovšem hodně opatrný a houževnatý soupeř předváděl sympatický výkon. Naštěstí první branka v úvodu druhé třetiny nás uklidnila a otěže zápasu jsme převzali postupně do svých rukou," oddechl si po vyhraném zápase kapitán BUMu Jakub Štětkář.

Puk ZAMHL. Ilustrační foto

Žraloci se dál vezou na vítězné vlně

Zlín – Ani v pátém utkání Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) nepoznali hořkost porážky malenovičtí Žraloci, když si vyšlápli na Rudé kohouty (7:0).

Sledgehokej. Ilustrační foto.

SLEDGE HOKEJ: Žraloci urvali i skalp mistrovského Zlína

Ostrov – Úvod jako z partesu. Sledge hokejisté SKV Sharks Karlovy Vary v úvodním dvoukole České sledge hokejové ligy byli stoprocentní. Po skalpu nováčka z Dolného Kubína dosáhli ve šlágru na cenné vítězství nad zlínským Lappem v poměru 2:1.

Zelený dům pohody v Hodoníně se připojil k Evropskému týdnu mobility.

OBRAZEM: Umělecké duše kreslily při týdnu mobility na asfalt

Hodonín – Žralok, velryba, dinosaurus i abstraktní motivy ozdobily cestu před Zeleným domem pohody v Hodoníně. Jeho klienti spolu s dětmi ze škol a kýmkoli, kdo k budově centra v úterý dopoledne přišel, se připojili k Evropskému týdnu mobility.

Ilustrační foto.

Šipky: Odstartovala hlavní ligová soutěž

Jičín – O víkendu odstartoval jednadvacátý ročník Hlavní ligové soutěže šipkařských družstev. Vstup do soutěže vyšel na výbornou nováčkovi Extraligy Sklípku Vrchlabí, který přehrál pohodlným skórem 13:5 rezervu Lucky Darts Jičín.

Plumlovský kotlík 2015 - v hodnocení odborné poroty zvítězil tým Vocasi (v oranžovém), druhý skončil tým Mirga (vlevo), bronz brali Teletubbies (vpravo)

Je libo kotlíkový gulášek? Nejlepší vaří Vocasi

Plumlov – Vonící guláše a mlaskající návštěvníci všude kam se podíváte. Čtvrtý ročník Plumlovského kotlíku přilákal v sobotu do kempu Žralok třináct soutěžních týmů a stovky nadšených ochutnávačů.

Labutě na podhradském rybníku v Plumlově - 5. září 2015

Na Pohraďáku umírají labutě. Útočí na ně lidé i jejich psi

Plumlov – Napadení labutí i jejich usmrcení se poslední dobou řeší v Plumlově. Na zdejším Podhradském rybníku se uhnízdila rodina labutí, které však někteří lidé nedopřávají klid. Naopak na ně ještě se svými psy útočí. Výsledkem je úhyn dvou ptáků a zranění dalšího.

V Autokempu Žralok i jeho okolí připravili organizátoři pro děti řadu soutěží. Těmi je provedly pohádkové bytosti.

Pohádkové bytosti provedly děti lesem plným her

Plumlov – V jedno velké parkoviště změnila Plumlov v sobotu odpoledne akce věnovaná dětem. Tradiční Pohádkový les v Autokempu Žralok přilákal do města na tisícovku návštěvníků. Ti si mohli vychutnat atmosféru kempu přeplněného stánky s dětskými aktivitami i občerstvením a také s živou hudbou. Těsně za branami areálu pak na děti čekaly soutěže a hry, kterými je provedly nejen pohádkové bytosti.

Linhartovský zámek. Ilustrační foto.

Linhartovy nabízí výlet do světa verneovek

Oblíbená noční prohlídka linhartovského zámku proběhne v sobotu 22. srpna od 21 hodin. V tu dobu se otevřou nejen brány zámku, ale také svět fantastických vynálezů a podmořských dobrodružství v duchu románů Julese Verna a filmů Karla Zemana.

Abhejali Bernardová

Češka dosáhla na Triple Crown. Bernardová přeplavala i úžinu Catalina

Los Angeles - Osmatřicetiletá Abhejali Bernardová přeplavala v úterý jako první Češka 34 kilometrů širokou úžinu mezi ostrovem Catalina a Los Angeles v USA. Podařilo se jí to za devět hodin a 46 minut. Bernardová tak jako první Češka získala takzvanou Triple Crown, Trojitou korunu dálkového plavání, do které se započítává kanál La Manche, maraton okolo Mannhattanu a právě úžina Catalina.

Princ William a Kate Middletonová

Vévodkyně z Cambridge absolvovala kurz v hloubkovém potápění

Londýn - Vévodkyně z Cambridge absolvovala kurz potápění pro pokročilé, takže teď bude stačit svému choti princi Williamovi při ponorech za žraloky. Oba se mohou nyní pustit až do hloubky 30 metrů, což je nejzazší hranice pro ponor pro rekreační potápěče. Princ William patří podle listu The Telegraph ke zkušeným potápěčům a loni po otci, princi z Walesu, převzal vedení britského klubu potápěčů.

Keše se dají hledat třeba jen s mobilním telefonem. Jedna z nich je ukrytá poblíž místa na snímku. Její tvůrce je Tomáš Berka z Tišnova na Brněnsku, mezi keškaři známý jako Berx.cz.

Výbava na populární kešky: navigace až za čtrnáct tisíc

Jižní Morava - Říkají si kačeři a kačerky nebo prostě keškaři. Nejde přitom o žádné ekologické sdružení nebo třídu v mateřské škole. Pod tímto názvem se skrývají příznivci hry na pomezí turistiky a vědomostních her. Populárnímu geocachingu podlehli i Jihomoravané.

Keše se dají hledat třeba jen s mobilním telefonem. Jedna z nich je ukrytá poblíž místa na snímku. Její tvůrce je Tomáš Berka z Tišnova na Brněnsku, mezi keškaři známý jako Berx.cz.

Výbava na populární kešky: navigace až za čtrnáct tisíc

Jižní Morava /FOTOGALERIE/- Říkají si kačeři a kačerky nebo prostě keškaři. Nejde přitom o žádné ekologické sdružení nebo třídu v mateřské škole. Pod tímto názvem se skrývají příznivci hry na pomezí turistiky a vědomostních her. Populárnímu geocachingu podlehli i Jihomoravané.

Žďárský triatlon 2015 se konal v okolí Pilské nádrže.

Vršovický žralok uzmul své třetí vítězství na Žďárském triatlonu

Žďár nad Sázavou – Pilská nádrž přivítala po krátké době další triatlonové závody. Pátý díl z šestikolového 29. ročníku Kepák Jihomoravské triatlonové ligy uspořádal žďárský klub SK AXIOM OrBiTt. Z vítězství na Žďárském triatlonu 2015 se potřetí v historii radoval Tomáš Martínek. Závodník z Prahy v barvách Leffi Teamu zdolal olympijskou trať (1,5 km plavání – 40 km na silničním kole – 10 km běh) v čase 2:02:29 hodiny.

Kastelán linhartovského zámku Jaroslav Hrubý se rozhodl, že na srpnovou noční prohlídku zámku nachystá netradiční výzdobu. Společně s kolegy ze Základní školy Město Albrechtice z papíru vyrábí ponorky, ježovky, žraloky i další obyvatele mořských hlubin.

Svět z Verneovek se právě vrací do kina i na zámek

Linhartovský zámek i krnovské kino Mír v srpnu nabídnou návrat do dětství, kdy jsme hltali utopické vynálezy v románech Julesa Verna i ve filmech Karla Zemana, který atmosféru naivního dobrodružného světa dokázal převést do filmové podoby.

Mezinárodní hudební festival Keltská noc v plumlovském kempu Žralok.

VIDEO: Keltští nadšenci zaplnili plumlovské podzámčí

Plumlov – Hudební maraton keltské hudby, taneční vystoupení, keltský tábor s ukázkami tradičních řemesel či spiritualistická sezení s čarodějkou, to vše čekalo na letošní návštěvníky Keltské noci. Čtrnáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu přilákal do kempu Žralok u Podhradského rybníka stovky lidí.

Ilustrační foto.

U Tasmánie zabil žralok muže; surfař Fanning je znovu v moři

Canberra - U břehů australského ostrova Tasmánie zabil včera žralok muže, který se tam potápěl s dcerou. Podle australských médií pomoc přivolala dívka, která vystřelila světlici. Do australských vod se včera vrátil surfař Mick Fanning, který přežil střet se žralokem před šesti dny v Jihoafrické republice.

Keltská noc v Plumlově. Ilustrační foto

Bujará Keltská noc je tady! PROGRAM má nabitý

Plumlov – Oslavovat keltskou hudbu a život budou po roce opět v Plumlově. Kemp Žralok u Podhradského rybníka bude už po čtrnácté patřit Mezinárodnímu hudebnímu festivalu Keltská noc.

Australský surfař Fanning pocítil útok žraloka.

Souboj o život. Australský surfař Fanning měl srážku se žralokem

Port Elizabeth /VIDEO/ - Dramatické chvíle ve společnosti žraloků prožil australský surfař Mick Fanning na závodech J-Bay Open v Jihoafrické republice. Trojnásobný mistr světa spadl po srážce se žralokem ze surfu do vody, souboj o život, který navíc v přímém přenosu zachytila televize, ale zvládl bez zranění.

Ilustrační fotografie.

CIAF: Messerschmitt Me 262 už upřesnil přílet

Hradec Králové - Na 22. ročníku mezinárodního leteckého festivalu CIAF 2015, který proběhne o víkendu 5. až 6. září na královéhradeckém letišti, bude zrestaurovaný letoun Messersmitt Me 262 patřit k těm nejvyhledávanějším účastníkům. Jde první proudový stíhací letoun, který byl zaváděn do sériové výroby nacistickým Německem koncem druhé světové války.

Ilustrační fotografie.

CIAF: Messerschmitt Me 262 už upřesnil přílet

Hradec Králové - Na 22. ročníku mezinárodního leteckého festivalu CIAF 2015, který proběhne o víkendu 5. až 6. září na královéhradeckém letišti, bude zrestaurovaný letoun Messersmitt Me 262 patřit k těm nejvyhledávanějším účastníkům. Jde první proudový stíhací letoun, který byl zaváděn do sériové výroby nacistickým Německem koncem druhé světové války.

Ilustrační foto.

CIAF: Messerschmitt Me 262 už upřesnil přílet

Hradec Králové - Na 22. ročníku mezinárodního leteckého festivalu CIAF 2015, který proběhne o víkendu 5. až 6. září na královéhradeckém letišti, bude zrestaurovaný letoun Messersmitt Me 262 patřit k těm nejvyhledávanějším účastníkům. Jde první proudový stíhací letoun, který byl zaváděn do sériové výroby nacistickým Německem koncem druhé světové války.

Ilustrační fotografie.

CIAF: Messerschmitt Me 262 už upřesnil přílet

Hradec Králové - Na 22. ročníku mezinárodního leteckého festivalu CIAF 2015, který proběhne o víkendu 5. až 6. září na královéhradeckém letišti, bude zrestaurovaný letoun Messersmitt Me 262 patřit k těm nejvyhledávanějším účastníkům. Jde první proudový stíhací letoun, který byl zaváděn do sériové výroby nacistickým Německem koncem druhé světové války.