Kreativ

ŠTÍTEK: žraloci

Radimská kkoule je již tradicí

Petanqueový turnaj ovládli žraloci z Radimi

Tradiční turnaj v petanque opět ovládl místní tým Žraloků z Radimi. Připsali si tak vítězství za rok 2014. Ačkoli je v kalendáři červenec 2015, turnaj se hrál zpětně. Tradičně se koná na podzim, jenž v loňském roce byli pořadatelé dlouhodobě mimo republiku. Tradiční soutěž se tak musela posunout.

Koupání v Podhradském rybníku v Plumlově

Plumlov je teď plný turistů, ke koupání láká i Podhraďák

Plumlov, Mostkovice – Plumlovská přehrada i její okolí začínají zažívat nápor návštěvníků. Nejde přitom pouze o lidi, kteří se přijeli vykoupat. Slibný začátek července tak hlásí i z kempů a stejně tak z Plumlovského zámku. Zvláště právě provozovatelé či majitelé kempů, kterých je v sousedství přehrady hned několik, si aktuální situaci pochvalují.

Mořský svět v pražských Holešovicích nabízí největší expozici mořských živočichů v České republice.

Mořský svět v Holešovicích se neustále vyvíjí a zdokonaluje

Praha /FOTOGALERIE/ - Stálá expozice Mořský svět na holešovickém Výstavišti v Praze je i v létě úžasnou alternativou k cestám za mořem a objevováním úžasného světa pod mořskou hladinou. Od svého otevření v roce 2002 se neustále vyvíjí, přibývají nové druhy živočichů i nové nádrže.

Trabant sraz Morava v plumlovském kempu Žralok

V Plumlově burácelo 216 trabantů a wartburgů. Podívejte se

Plumlov – Největší koncentraci dvoutaktních strojů v České republice zažil o víkendu Plumlov, kde se od pátku konal tradiční Trabant sraz Morava. Do autokempu Žralok u Podhradského rybníka se sjely více než dvě stovky trabantů a wartburgů.

Nicolas Werbík

Werbík míří do zámoří. Tam, kde řádil Crosby

Zlín – Stejný dres přes hlavu dřív převlékali ještě „neznámí" teenageři Sidney Crosby, Vincent Lecavalier, Brad Richards nebo Michael Frolík. Dnes jsou z nich hvězdy NHL. Od příští sezony bude tmavomodrý dres Rimouski Océanic v erbu se žralokem ve vlnách oblékat i zlínský odchovanec Nicolas Werbík.

Žralok - ilustrační foto.

V Severní Karolíně zabil žralok sedmnáctiletého hocha

Waves – Úřady na východě Spojených států hlásí další útok žraloka na člověka v posledních týdnech. Novou obětí mořského predátora se stal 17letý chlapec, který v sobotu plaval v moři v Severní Karolíně. Uvedla to dnes agentura AP.

Závod se startem i cílem v autokempu žralok spojil pohyb a pivo.

V Plumlově se pilo jako o závod. Doslova

Plumlov – O tom, že se dá spojit pohyb a pití piva, se snažil v sobotu přesvědčit plumlovský Autokemp Žralok. S heslem „Pivo dělá hezká těla" se zde na start postavily desítky závodníků. Ti měli před sebou sedmikilometrovou cestu a sedm piv. V každé hospodě a občerstvení po cestě jedno.

Ilustrační foto

V USA představují v přírodě největší riziko včely, vosy či sršni

New York - Kdykoli se na světě objeví nový případ útoku žraloka na člověka, proběhne sdělovacími prostředky vlna paniky, jako by se právě Čelisti přelily z filmového plátna do nejbližšího oceánu, napsal zpravodajský server CNET.com. Pravda je ale taková, že po světě běhá, plazí se či létá řada zvířat, která ročně zabijí mnohem víc lidí, než žraloci – včetně například krav.

Z loučení předškoláků v MŠ Kdyně.

Kdyňské loučení se školkou

Kdyně – Předškoláci z mateřské školy v Dělnické ulici ve Kdyni pozvali své hosty na krátký výlet do mořské hlubiny. Byl rozloučením dětí se školkou. Slunce pálilo, takže všem přítomným přišlo vhod pozvání dětí do mořských vln.

Ilustrační foto

Na východě USA zaútočil žralok, dvě děti přišly o ruce

Washington - Žralok na východě Spojených států zaútočil na dvě děti, obě přišly o ruce. Dnes o tom informovala agentura AP. Incidenty na stejné pláži ve státě Severní Karolína se odehrály zhruba hodinu po sobě, což vyvolalo kritiku za nedostatečnou reakci úřadů. Ty se hájí tím, že neměly dostatek času vyhlásit v oblasti zákaz koupání.

Ilustrační foto.

Z reklamních kšeftů měly utéct desítky milionů korun

Praha - Rozsáhlý daňový únik organizovaný v metropoli a v blízkém okolí hlavního města odhalil pracovní tým Kobra, sdružující detektivy z protikorupční policie, zástupce Finanční správy ČR a finančně analytického útvaru ministerstva financí. V pondělí o tom informoval mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

Ilustrační foto.

Potápěč přežil útok bílého žraloka, dloubl ho do oka

Kapské Město – Potápěč, fotograf a průvodce Mathieu Dasnois z Kapského Města přežil útok velkého bílého žraloka, kterého několikrát praštil pěstí a dloubl do oka, aby unikl z jeho čelistí. Informoval o tom zpravodajský server The Times.

Ilustrační foto.

U francouzského ostrova Réunion se rozšíří lov žraloků

Saint-Paul (Francie) – Francouzská vláda v pátek povolila rozšíření lovu žraloků v oblasti ostrova Réunion, který je zámořským departementem Francie v Indickém oceánu. Důvodem je podle agentury AFP snížení zájmu turistů o tuto oblast v důsledku zvýšeného počtu útoků žraloků na lidi.

Ilustrační foto

Brodští Hroši na úvod sezony porazili oba pražské celky

Havlíčkův Brod – V Praze o víkendu odstartovala naše nejvyšší softballová soutěž a brodští Hroši dokázali zvítězit jak v sobotu v Radotíně, tak v neděli s Tempem a společně se Spectrem Praha se usadili v čele soutěže.

Ilustrační foto.

Ženy ani dorost Žraloků nebodovali, PFL má prvního finalistu

Příbram – O víkendu 18. a 19. dubna se ve většině florbalových soutěží nehrálo, neboť vrcholila Extraliga žen a mužů v pražské O2 Aréně. Ženy týmu Žraloci Příbram odehrály poslední dva zápasy sezony, v nichž dokázaly potrápit bronzový tým tabulky Plzeň a vysoko podlehly Královu Dvoru. Žádný bod si nepřipsali ani dorostenci, když kromě rezerv Startu a Chodova podlehli i posledním Nebušicím.

Keltská noc v Plumlově

Z krajské pokladny si ukousne Keltská noc i plumlovský zámek

Plumlov – Čtrnáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu nebo třetí ročník šermířského víkendu na plumlovském zámku. Mezi čtrnácti významnými akcemi, které se rozhodlo finančně podpořit olomoucké hejtmanství, jsou i dvě z regionu. Na jejich pořádání uvolní kraj dohromady 180 tisíc korun.

V kempu Žralok se připravují na sezonu i vodní skauti z plumlovského oddílu Bukanýr. Své umění předvedou třeba prostřednictvím vodní bitvy na Podhradském rybníku, kterou chystají na 31. května v rámci oslav dne dětí.

Žralok chystá opravy i discgolf. Baldovec zve na dobrou kuchyni

Prostějovsko /PŘEHLED AKCÍ/ - Nejen turistické památky, ale také kempy se na Prostějovsku chystají na novou sezónu. Do ní jdou hned s několika změnami. Například v plumlovském Autokempu Žralok si návštěvníci nově užijí dalšího sportu.

Ilustrační foto

Finanční poradce. Ohrožená profese?

Praha - Zavřete oči a přeneste se do časů pohádek, kdy se říkávalo, že dobrá rada je nad zlato. Teď je zase otevřete rčení totiž stále platí, zejména v oblasti financí. Vždyť jen málokdo má čas na studium stále komplexnějších produktů, proto názor kvalifikovaného odborníka, řekněme nezávislého finančního poradce, může mít skutečně cenu zlata.

Ligoví fotbalisté táhnou malenovické žraloky

Žraloci z Malenovic v přestřelce nezaváhali a slaví titul vicemistrů

Zlín – Dle posledních výsledků to pro ně měla být pouze formalita. Ovšem napajedelský PORR se malenovickým Žralokům tvrdě vzepřel a poslední krok k upevnění druhého místa v tabulce jim pořádně znepříjemnil. Nakonec ale přece jen Malenovičtí mohou po posledním kole slavit.

Ilustrační foto.

Ve světových mořích bylo popsáno 228.450 živočišných druhů

Oslo - Vědci loni popsali nových 1500 obyvatel světového oceánu, ale zároveň se utvrdili v přesvědčení, že většinu mořské fauny lidstvo ještě nezná. Podle vědecké zprávy publikované ve čtvrtek v Oslu obývá světová moře 228.450 živočišných druhů, ale možná až dva miliony dalších ještě popsány nebyly.

Paleontolog Miroslav Bubík na přednášce v Českém Těšíně.

Po stopách žraloků a jiných pravěkých tvorů

Český Těšín - Po stopách třetihorních žraloků a jiných pravěkých tvorů, jejichž zkameněliny byly objeveny v Bystřici i v dalších místech regionu, se vydali minulý týden členové Klubu Muzea Těšínska.

SKV Sharks Karlovy Vary

Žraloci míří do Prahy pro bronzové mediale

Karlovy Vary – Bronz. Sledge hokejisté SKV Sharks Karlovy Vary se v sobotu 7. března podívají do Prahy. Tam na ně čeká druhé utkání série, ve které jde o bronz České sledge hokejové ligy.

Paleontolog Miroslav Bubík na přednášce v Českém Těšíně.

Po stopách žraloků a jiných pravěkých tvorů

Český Těšín - Po stopách třetihorních žraloků a jiných pravěkých tvorů, jejichž zkameněliny byly objeveny v Bystřici i v dalších místech regionu, se vydali minulý týden členové Klubu Muzea Těšínska.

Žahavé krásky, nové obyvatelky Mořského světa v Praze.

Mořský svět v Praze přivítal nové žahavé obyvatelky

Mořský svět představil v posledních dnech novou atrakci, unikátní nádrž s medúzami. Akvárium je zakomponováno v prostorové tvorbě, která znázorňuje kresbu pre-nautiluse na motivy Jules Verna a díla 20 tisíc mil pod mořem. Do ponorky Nautilus je umístěno kruhové akvárium, které připomíná průhled do ponorky.

Žahavé krásky, nové obyvatelky Mořského světa v Praze.

Mořský svět v Praze přivítal nové žahavé obyvatelky

Praha - Mořský svět představil v posledních dnech novou atrakci, unikátní nádrž s medúzami. Akvárium je zakomponováno v prostorové tvorbě, která znázorňuje kresbu pre-nautiluse na motivy Jules Verna a díla 20 tisíc mil pod mořem. Do ponorky Nautilus je umístěno kruhové akvárium, které připomíná průhled do ponorky.

Domorodci na ostrově Malakula.

Návštěva nejkrásnějšího lodního vraku i ostrova Malakula

Jičín - Na únorovém setkání Jičínské besedy opustíme regionální tématiku a necháme se zahrnout vrchovatou mírou divoké a nebezpečné exotiky. Našim hostem bude jičínský potápěč, cestoval a pedagog Mgr. Radek Bohuňovský, s nímž se prostřednictvím jeho filmů z cest, doprovázených výkladem, nejdříve podíváme, jak vypadá kontaktní potápění s mořskými predátory, konkrétně se žralokem obrovským a mantou obrovskou na Palau a Filipínách.

SKV Sharks Karlovy Vary

Sledge hokejisté Sharks přichystali Spartě potupnou prohru!

Ostrov – To byla jízda. Ostrovský zimák se o víkendu otřásal v základech. Domácí derniéru si tu totiž odbyli sledge hokejisté SKV Sharks Karlovy Vary. A loučení to bylo velkolepé. A aby ne. V rámci České sledge hokejové ligy totiž nastoupili Žraloci k prvnímu duelu o ligový bronz.