Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Dohnal

Ilustrační foto

Policie měří snadněji rychlost aut

Třebíčsko – Městští strážníci v Třebíči před rokem a půl úplně vzdali měření rychlosti na území města. Bylo to zbytečné plýtvání energií. Z tisíce zastavených aut mírně překročili rychlost dva šoféři.

Ilustrační fotografie

Strážníci se loni nechali očkovat

Vysočina - Jedna z verzí, proč měl Martin Nehyba z Jihlavy napadnout bezdomovce Františka Vogla alias Vajgláka byla, že se měl v jeho restauraci vykálet.

Hradní slavnost na Špilberku.

Na Špilberku oslavovali Ferdinanda III.

Brno – Do sedmnáctého století přivedlo Brňany nedělní odpoledne na nádvoří hradu Špilberk. Koná se tam totiž Lidová hradní slavnost překřtěná na Den císaře Ferdinanda III. I tato akce láká především děti.

48. ročník Ceny Chodska a Memoriál MVDr. Jiřího Rojta.

Vítěze Ceny Chodska vykoupali

Domažlice /FOTOGALERIE, VÝSLEDKY/ – Ani Jiří Mayer z Jezdecké stáje Ohrazenice neušel v neděli 29. května nedobrovolné koupeli. Stejně jako všech sedmačtyřicet vítězů předchozích ročníků byl i nejlepší jezdec 48. Ceny Chodska vhozen po slavnostním dekorování do vodního příkopu kolbiště pod Vavřincem v Domažlicích.

Krnovské Swingobraní.

Bigband na Swingobraní bude hrát Glenna Millera

Krnov – Šesté swingobraní připravil krnovský Bigband na sobotu 7. května do Městského divadla v Krnově. Tentokrát se rozhodl uctít mistra swingu Glenna Millera a jeho vrstevníky. Koncert začíná v 19 hodin, předprodej vstupenek ve škole a infocentru.

Známý manželský herecký pár Jana Hlaváčová a Luděk Munzar v Pardubicích natáčí nový televizní příběh s názvem Podvodnice.

Známý herecký pár točil v kavárně Podvodnici

Pardubice – Známý manželský herecký pár Jana Hlaváčová a Luděk Munzar v Pardubicích natáčí nový televizní příběh s názvem Podvodnice. „Je to milé potkat se s manželem na place, ale také trochu zvláštní,“ svěřila se herečka Jana Hlaváčová.

Každý cvrnk rozhoduje a Martina Sikorová to moc dobře ví

FOTOGALERIE: V malé hale cvrnkali kuličky na ledě

Pardubice – Hraní kuliček není jen sezonní záležitostí, dají se hrát i na ledě. Záludnost ledové plochy si v Pardubicích vyzkoušely desítky lidí. Kuličkiáda se konala letos podruhé a byla součástí soutěžního divadelního festivalu Grand Festivalu smíchu.

Vyzkoušeli „na koleni“ zhotovit první nožík a už je to nepustilo. Dnes je výroba krásných nožů především z damascénské oceli živí. Někteří zákazníci chtějí kudlu podle nákresu. Nožíři ale raději ponechávají proces vzniku náhodě.

OBRAZEM: Prohlédněte si nejlepší nože

Jaroměřice nad Rokytnou – Projíždím Jaroměřicemi a ve změti ulic kousek od zámecké zahrady hledám dílnu nožířů Dohnalových. Kdo má slabost pro excelentní originální kudly z damascénské oceli, ví, o kom je řeč. Tihle dva, táta a syn, jsou v Česku ve svém oboru na špičce.

Ilustrační foto

Česká premiéra v sobotu večer v divadle!

Pardubice – V sobotu a v neděli se na prknech Východočeského divadla v Pardubicích uskuteční od 19 hodin česká premiéra hry Liška v kurníku aneb Pan ministr v Kmínovicích.

Nejčastějším prohřeškem, kterého se majitelé psů dopouštějí, je volný pohyb psů a znečištění veřejného prostranství.

Za měsíc dostali majitelé psů 17 pokut

Třebíčsko – Za poslední čtyři týdny řešili třebíčští strážníci jednadvacet případů, kdy majitelé psů porušili městskou vyhlášku. Ta jasně vymezuje nejen pohyb psů v obydlených částech města, ale zaměřuje se i na znečišťování veřejného prostranství.

Divadlo zná svého stotisícího diváka. Stala se jím Alena Kubečková

FOTOGALERIE: Divadlo odměnilo jubilejního diváka

Pardubice – Východočeské divadlo (VČD) stále patří podle statistiky ministerstva kultury k nejnavštěvovanějším českým jednosouborovým divadlům, více diváků přichází pouze do pražské Státní opery a do Divadla na Vinohradech.

Kavárna Bajer vylepšuje kolorit třídy Míru, která jinak dělá městu spíše ostudu.

Kavárnu Bajer chtějí vyhodit z centra

Pardubice - Známá kavárna Miloslava Bajera v centru města je v ohrožení. Městský rozvojový fond dal totiž kavárníkovi z prostor na třídě Míru výpověď.

Ilustrační foto

DISKUZE: Měly by obce mít pod kontrolou automaty?

Pardubice - Poslanci tento týden schválili návrh zákona, podle nějž budou moci obce a města ovlivnit, zda nové hrací automaty včetně videoloterijních terminálů chtějí, nebo ne. Neprošel tak návrh rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny, aby starostové neměli na tyto věci vůbec vliv.Návrh však ještě musí schválit Senát. My jsme se zeptali osobností Pardubicka, jaký je jejich názor na tuto problematiku.