Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Dohnal

Ilustrační foto.

Paralyzér mají jen strážníci v Budějovicích. Ale nenosí jej

Třebíčsko - Elektrický paralyzér strážníci na Třebíčsku a v okolí používat nebudou. Donucovací prostředek, který omračuje pomocí silného elektrického výboje, má ve výbavě pouze Městská police v Moravských Budějovicích. Ani tam ale paralyzér strážníci u sebe nenosí.

Ilustrační foto

Pardubická filharmonie ve svátečním

Pardubice - České Vánoce s Komorní filharmonií je název pořadu, který pardubický orchestr připravil na dnešek od 19.30 hodin pod dirigentskou taktovkou Jaroslava Kyzlinka do Sukovy síně Domu hudby.

VO Vavex Příbram

Vavex hostí rivala z Brna

Příbram/ Dnes se hraje 11. kolo volejbalové Extraligy mužů. Příbram v něm hostí Brno. Hraje se od 17 hodin.

Listopad 89 v Pardubicích

Jak vzpomínají na listopad?

Pardubice - Pohnutá doba a neopakovatelná atmosféra. Tak popisují osobnosti Pardubic své zážitky z listopadových dnů.

Auto na hybridní pohon

Hybridní automobil nakonec dostalo divadlo

Pardubice - Zaměstnanci Východočeského divadla se budou moci vozit v autě na hybridní pohon. Automobil Toyota Prius s hybridním motorem jim na rok bezplatně zapůjčila pardubická pobočka tohoto výrobce.

Ilustrační foto.

Radar přivádí lidi k šílenství. Chtějí jej zničit

Moravské Budějovice - Je to šikana a velký byznys pro město i firmu, a nic jiného. To si myslí někteří lidé v Moravských Budějovicích. Řeč je o radarech, které ve městě měří rychlost a každého, kdo překročí povolenou hranici, vyfotografují. Hříšníka pak čeká pokuta minimálně 1500 korun. Někteří se nachytají i opakovaně.

Hrad Kunětická hora

Cikánské nebe vznikne na Kunětické hoře

Kunětická hora - Ve Východočeském divadle (VČD) v Pardubicích jdou do finále zkoušky hudebně dramatické balady o zloději koní Cikáni jdou do nebe. Inscenace bude mít veřejnou generálku v amfiteátru na vyhlídce hradu Kunětická hora v pátek večer od 20.30 hodin. Ve stejný čas začnou i obě víkendové premiéry (v sobotu a neděli).

Ilustrační foto

Divadlo ulovilo rybu. V angažmá je Petr Novotný

Pardubice - Východočeské divadlo (VČD) ulovilo do svých řad velkou rybu. Nabídku do pardubického angažmá totiž přijal jeden z nejuznávanějších českých režisérů současnosti Petr Novotný.

V Konstantinových Lázních byla zahájena 205. lázeňská sezona. Prusíkovu pramenu požehnali páter Josef Ludolf Kazda (v popředí) a místní farář Pavel Fialka

Nová sezona byla zahájena

KONSTANTINOVY LÁZNĚ - V Konstantinových Lázních byla v sobotu slavnostně zahájena 205. lázeňská sezona.

Ilustrační foto

S divadlem se prý žije líp

Pardubice - S divadlem se žije líp! Tak zní motto, kterým se snaží pardubický stánek paní Thálie nalákat do hlediště nové diváky.

Příprava na "pardubickou StarDance"

Založí na městě vlastní taneční soubor?

Pardubice - Náš Deník proklouzl na společný trénink politiků a herců na Pardubický divadelní ples humoru a dobré zábavy, který se koná v sobotu večer od 19.30 hodin v Ideonu.

Hrad Kunětická hora

Bude se na Kuňce zas hrát?

Kunětická hora - Bude se na rondelu středověkého hradu opět hrát divadlo? Zřejmě ano, a to i přesto, že zatím na podporu od města a kraje čeká marně.

Martin Fahrner

Fahrner teď zřejmě půjde na úřad práce

Pardubice - Bývalý šéfdramaturg Východočeského divadla (VČD) Martin Fahrner , který v Norsku poskytl třiatřicetileté Barboře Škrlové identitu svého třináctiletého syna Adama, je prý ochoten české policii předložit závěrečný protokol z vyšetřování v Norska.

Martin Fahrner

"Norský otec" Škrlové Fahrner teď zřejmě půjde na úřad práce

Pardubice - Bývalý šéfdramaturg Východočeského divadla (VČD) Martin Fahrner (na ilustračním snímku), který vNorsku poskytl třiatřicetileté Barboře Škrlové identitu svého třináctiletého syna Adama, je prý ochoten české policii předložit závěrečný protokol zvyšetřování vNorska.

Josef Škrla

Škrlovi Mravenci přežili. Ve firmách

Brno - Členové skupiny Mravenci, kterou vedl Josef Škrla, spolu zůstali i po rozpadu oddílu. Podnikali ve stejných firmách. Kdo je opustil, stal se štvancem.

Martin Fahrner

Fahrner: Barboře Škrlové bych pomohl znovu a rád

Pardubice/Šumperk - Bývalý šéfdramaturg Východočeského divadla (VČD) vPardubicích Martin Fahrner, který třiatřicetileté Barboře Škrlové vNorsku půjčil identitu svého třináctiletého syna Adama, se v úterý vrozhovoru pro televizi Nova vyjádřil, že sám netuší, kdo stojí za celou kuřimskou kauzou.