Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Dohnal

Generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek.

Ministerstvo zahájilo přezkum jmenování Ondráška, Pelikán čeká smír

Praha - Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) zahájil řízení o přezkumu jmenování Pavla Ondráška do čela Vězeňské služby. Čeká smírné řešení a službu nyní vede podle něj jen Petr Dohnal, jehož odvolání zvrátil soud, a vrátil se tak do vedení věznic. Ministr to dnes řekl novinářům po zhruba hodinové schůzce s odcházejícím Ondráškem, který se ke schůzce zatím nevyjádřil.

Petr Dohnal

Dohnal chce stabilizovat ředitelství, věznice podle něj fungují

Praha - Staronový šéf Vězeňské služby Petr Dohnal se s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO) na dnešní první schůzce po Dohnalově návratu do čela sboru shodli na tom, že věznice fungují dobře. Problémem je situace na generálním ředitelství, Dohnalovým prioritním úkolem bude její stabilizace. Dohnal zároveň na tiskové konferenci popřel informace, že by v pondělí odvolal celkem tři náměstky. Připustil ale, že do budoucna nevylučuje další dílčí změny.

Petr Dohnal

Dohnal zahájil personální změny ve vedení Vězeňské služby

Praha - Staronový šéf Vězeňské služby Petr Dohnal dnes zahájil personální změny ve vedení bezpečnostního sboru. Vězeňská služba informovala, že odvolal náměstka pro logistiku a IT Miroslava Honzíka, podle zdroje ČTK přišli o post náměstka též Milan Brendl, který měl na starosti bezpečnost, a Pavel Horák, který řídil vzdělávání. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) napsal, že Dohnal mu změny avizoval předem. Dosavadní ředitel Pavel Ondrášek ve své reakci uvedl, že tyto kroky jsou zpochybnitelné, protože s nimi nesouhlasí.

Robert Pelikán

Pelikán: Dříve odvolaný Dohnal je nyní šéfem Vězeňské služby

Praha - Petr Dohnal je opět generálním ředitelem Vězeňské služby. Na tiskové konferenci to oznámil ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Reagoval na dnešní rozsudek Městského soudu v Praze, který zrušil správní rozhodnutí bývalé ministryně Heleny Válkové a jejího nástupce Pelikána (oba ANO) o Dohnalově odvolání z funkce. V čele Vězeňské služby tak končí Pavel Ondrášek, který byl do funkce jmenován po Dohnalovi. Válková soudní verdikt respektuje, po věcné stránce ale za svým rozhodnutím nadále stojí.

Petr Dohnal

Soud zrušil rozhodnutí o odvolání šéfa vězeňské služby Dohnala

Praha - Pražský městský soud dnes zrušil správní rozhodnutí ministrů spravedlnosti Roberta Pelikána a Heleny Válkové (oba ANO) ohledně odvolání šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala. Řekla to mluvčí soudu Markéta Puci. Co to pro Vězeňskou službu znamená, se zatím neví. Pelikán ohlásil na 16:00 briefing.

BigBand Krnov

Swingový Mikuláš v Kofola Music Clubu

Svátek svatého Mikuláše se v Krnově už hezkých pár let neobejde bez swingu. A tradice, kterou založil a stále dodržuje Big-Band Krnov, letos přináší Mikulášské swingobraní v Kofola Music Clubu. Příjemný večer hudby a tance se odehraje v sobotu 5. prosince od 20 hodin.

Bývalý generální ředitel vězeňské služby Petr Dohnal.

Dohnal zůstává v aktivní službě, Pelikán vyhověl jeho rozkladu

Praha - Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO) vyhověl rozkladu odvolaného šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala, který napadl rozhodnutí ministerstva ohledně svého přeřazení do záloh. Pelikán to dnes řekl s tím, že se podřídil názoru rozkladové komise. Situace se tak podle něj dostala zpátky do stavu, se kterým služební zákon nepočítá. Zda by rozhodnutí mohlo mít vliv na případnou Dohnalovu kandidaturu na post šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů, není podle ministra jasné. 

Východočeské divadlo Pardubice

Pomyslný most kultury mezi Hradcem a Pardubicemi je propojen

Hradec Králové, Pardubice - Vernisáž výstavy obrazů výtvarníka Jiřího Vavřiny a následná premiéra o životě a díle hudebního skladatele a učitele Jana Jakuba Ryby pod režijním dohledem Michaela Taranta s Tomášem Lněničkou v titulní roli, prozářily sobotní večer uplynulého víkendu v pardubickém Východočeském divadle.

Petr Borovec a Veronika Macková jako Tučňáci na arše

Pardubičtí herci dnes večer Bez nápovědy

Pardubice – Východočeské divadlo Pardubice připravilo pro svou 106. divadelní sezonu novinku v podobě zábavného diskusního pořadu Bez nápovědy, který naváže na své úspěšné předchůdce Pozváni na zámek, Večerní šumlování či Volání sirén.

Detektivní crazy komedie Bláznivé nůžky

Bláznivé nůžky se přesouvají na Malou scénu ve dvoře divadla

Pardubice - Pravděpodobně nejdéle uváděná hra v historii Východočeského divadla se zdárně drží na repertoáru už od 13. října 2007, kdy měla českou premiéru právě na prknech pardubického Městského divadla. Od té doby dosáhla úctyhodných, téměř vždy vyprodaných 123 repríz.

Petr Dohnal

Exředitel Vězeňské služby Dohnal podal správní žalobu proti svému odvolání

Praha – Bývalý generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal podal správní žalobu proti rozhodnutí o svém odvolání z funkce. Žaloba směřuje jak proti ministerstvu spravedlnosti, tak proti šéfovi resortu Robertu Pelikánovi (za ANO). Dohnal tvrdí, že rozhodnutí bylo nezákonné, a požádal pražský městský soud o přednostní projednání věci, uvedla mluvčí soudu Markéta Puci.

Ilustrační foto

Soud vzal bývalého ředitele litoměřické věznice do vazby

České Budějovice - Českobudějovický soud dnes vzal do vazby ředitele litoměřické vazební věznice Tomáše Líbala. V pondělí ho zadržela kvůli podezření z korupce Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Důvodem vazby je obava z možného ovlivňování svědků, řekla státní zástupkyně Božena Mikešová. Líbal je obviněný z vydírání a podplácení.

Tomáš Líbal, exšéf litoměřické věznice a někdejší ekonomický náměstek Vězeňské služby

Českobudějovický žalobce: Šéf litoměřické věznice byl obviněn

Litoměřice, České Budějovice - Ředitel litoměřické vazební věznice Tomáš Líbal, jehož v pondělí zadržela Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), byl obviněn. ČTK to  řekl žalobce Petr Dušek z krajského státního zastupitelství v Českých Budějovicích.

Tomáš Líbal, exšéf litoměřické věznice a někdejší ekonomický náměstek Vězeňské služby

Inspekce zadržela ředitele litoměřické věznice

Litoměřice, Praha – Generální inspekce bezpečnostních sborů dnes zadržela ředitele Vazební věznice Litoměřice a bývalého náměstka generálního ředitele Vězeňské služby ČR Tomáše Líbala. Zadržený je podezřelý, že se pokusil vydírat a uplácet současného generálního ředitele Pavla Ondráška.

Petr Dohnal

Pelikán zamítl rozklad exšéfa věznic Dohnala, ten podá žalobu

Praha – Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) zamítl rozklad, který podal bývalý šéf Vězeňské služby Petr Dohnal proti svému odvolání z funkce. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Dohnal své odvolání označuje za nezákonné a chce je zvrátit. Podle ČT nyní podá žalobu ke správnímu soudu.

Ilustrační foto.

Kamery se po anketě opět rozšíří

Moravské Budějovice - Zda se cítí občané ve městě bezpečně, jaká místa považují za riziková a zda jim vadí kamery v ulicích. Na to se ptala anketa, kterou vedení města spolu se strážníky uspořádalo v Moravských Budějovicích.

Petr Dohnal

O rozkladu bývalého šéfa Vězeňské služby musí do 30 dnů rozhodnout ministr

Praha – Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) musí do 30 dnů rozhodnout o rozkladu, který před více než rokem podal proti svému odvolání z funkce bývalý šéf Vězeňské služby Petr Dohnal. Dnes to stanovil pražský městský soud, který vyhověl Dohnalově žalobě na ochranu proti nečinnosti správního orgánu. Dohnal své odvolání označuje za nezákonné a chce je zvrátit.

Bývalý generální ředitel vězeňské služby Petr Dohnal.

Exšéf věznic Dohnal přišel o 60 procent platu, musí být doma

Praha - Bývalému řediteli Vězeňské služby Petru Dohnalovi snížil jeho nástupce Pavel Ondrášek o 60 procent plat. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Ondrášek zdůvodnil snížení tím, že Dohnal nepracuje. Bývalý ředitel ale tvrdí, že je doma z donucení, protože mu služba neumožnila po loňském odvolání přejít na jiné místo. Podle televize se chce Dohnal kvůli platu soudit. Již dříve podal na stát žalobu kvůli údajné nečinnosti ve vyřizování rozkladu proti odvolání.

Helena Válková

Spor o ministryni. Jde o Válkovou?

Praha – Helena Válková usedla před rokem do křesla ministryně spravedlnosti jako expertka na trestní právo 
s pověstí bojovnice proti Kindlově klanu na plzeňských právech. Zatímco 
u jmen jako Milan Chovanec či Martin Stropnický měl prezident Miloš Zeman odborné výhrady, Helenu Válkovou si naopak pochvaloval.

Zahájení Grand festivalu Smíchu 2015 obstarali klauni.

Festival smíchu končí. Kdo získá titul Komedie roku?

Východní Čechy, Pardubice /OD SOUSEDŮ/ - Přehlídka nejlepších komedií minulého roku se pomalu blíží ke svému konci. Do soutěže se již zapojilo všech sedm komedií, patnáctý ročník Grand Festivalu smíchu má ještě poslední úkol.