Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Dohnal

BigBand Krnov

Mikuláš a swing patří k sobě

Krnov – Swing a Mikuláš v Krnově patří neodmyslitelně k sobě. Zásluhu na tom má BigBand Krnov, který každoročně v tento čas pořádá Mikulášské Swingobraní.

Volejbalisté Havířova po delší době zase vyhráli.

Volejbalisté SKV zvládli pětisetové drama

Havířov – Extraligoví volejbalisté SKV Havířov se po pětizápasovém čekání dočkali výhry. Stejně jako v případě Příbrami přišla doma a znovu byla pětisetová.

Petr Dohnal

Exšéf věznic Dohnal s rozkladem neuspěl, ministryně žádost zamítla

Praha – Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) zamítla žádost, kterou se odvolaný šéf Vězeňské služby Petr Dohnal domáhal vyřízení svého rozkladu proti odvolání z funkce, sdělilo ministerstvo. Dohnal proto na úřad podá správní žalobu pro nečinnost a úmyslné průtahy v řízení.

Ilustrační foto.

V Budějovicích visí otazník nad další akcí

Moravské Budějovice - Rozloučit se s létem patří mezi oblíbené činnosti mnoha lidí. Najdou se ale i takoví, kterým se tento nápad příliš nelíbí. Většinou se jedná o majitele domů v blízkosti místa konání akce. Spát jim nedá nadměrný hluk a další problémy v ulicích spojené s velkou návštěvností akcí.

Kontejnery na kovové obaly jsou odlišené hnědou barvou a jsou určené pro malé kovy.

Kontejnery účel plní, přesto se šíří výkup kradených kovů

Moravské Budějovice - Zákonodárci chtějí, aby obce zajistily třídění všech druhů odpadu, tedy i kovů. Na základě novely zákona o odpadech by v budoucnu mohly být kontejnery na kov ve všech obcích. Na Třebíčsku zatím existují pouze v Moravských Budějovicích. Ve městě se nachází také tři kontejnery na drobná elektrozařízení.

Generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek.

Šéf Vězeňské služby zrušil místo ekonomického náměstka Líbala

Praha – V polovině srpna skončí ve funkci ekonomický náměstek generálního ředitele Vězeňské služby Tomáš Líbal. Jeho šéf Pavel Ondrášek místo zrušil v rámci reorganizace řízení sboru. Líbal bude dělat ředitele věznice v Litoměřicích, jeho pravomoci náměstka převezme Ivo Gottwald. 

Petr Dohnal

Dohnal vyzve Válkovou k vyřízení rozkladu, pak podá žalobu

Praha - Odvolaný ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal vyzve ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou (ANO), aby vyřídila jeho rozklad proti odvolání. Pokud tak neučiní, podá na ministerstvo žalobu pro nečinnost. Řekl to dnes novinářům s tím, že Válková nadále prohlubuje nezákonný stav, který sama vyvolala. Podle vyjádření ministryně pro Českou televizi má Dohnal na podání žaloby právo, trvá však na tom, že Vězeňská služba za jeho vedení nenakládala s veřejnými penězi podle zákona.

Ministryně spravedlnosti Helena Válková.

Válková přerušila řízení o rozkladu proti odvolání exšéfa věznic Dohnala

Praha – Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) v pátek přerušila řízení o rozkladu, který podal exšéf Vězeňské služby ČR Petr Dohnal proti odvolání z funkce.  Řízení bylo přerušeno týden před koncem termínu, během kterého měla Válková o rozkladu rozhodnout. Ministerstvo zdůvodnilo přerušení tím, že byl minulý týden podán podnět k trestnímu řízení kvůli údajně předražené zakázce z Dohnalovy éry. Dohnal ale serveru řekl, že Válková jen účelově oddaluje rozhodnutí o rozkladu.

Ilustrační foto.

Soudy jedou na doraz, varuje nejvyšší vedení unie

Praha – Bušení na dveře, které nikdo neotevírá, připomíná dlouholeté naléhání Soudcovské unie na ministerstvo spravedlnosti. „Střídání šéfů tohoto resortu je tak časté a jeho vnitřní spory natolik vysilující, že na zásadní věci nezbývá čas," uvedl včera Tomáš Lichovník, který bilancoval šestileté období v čele unie, jež předčasně ukončil kvůli svému jmenování ústavním soudcem.

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (vpravo) a její první náměstkyně Hana Marvanová (v pozadí).

Válková v. Marvanová. V resortu je dusno

Praha – Před volbami šéf hnutí ANO Andrej Babiš rád mluvil o tom, že žijeme v matrixu, který je nutné změnit. 
A sázel přitom hodně na ženy, Věru Jourovou, Helenu Válkovou, Simonu Hornochovou a také Hanu Marvanovou. Právě tuto bývalou disidentku, polistopadovou političku 
a advokátku si ministryně spravedlnosti Helena Válková vymohla jako svou první náměstkyni.

Ilustrační foto.

Vězeňská služba prý po auditu odhalila dvě předražené zakázky

Rapotice (Třebíčsko)/Praha - Vězeňská služba předá Generální inspekci bezpečnostních sborů podnět k zahájení trestního řízení ohledně dvou údajně předražených zakázek z minulých let. Odhalil je prý audit, který zadala ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO). Řekl to dnes mluvčí Vězeňské služby Robert Káčer. Válková s poukazem na výsledky kontroly v dubnu odvolala tehdejšího šéfa služby Petra Dohnala.

Helena Válková

Válková: Muž, který smrtelně zranil policistku, mohl být uvězněn

Praha – Muži, který pod vlivem drog autem smrtelně zranil policistku na Mělnicku, mohl soud podle ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO) místo opakovaného zákazu řízení uložit vězení. Pokud soudce chyboval tím, že si nevyžádal například informace z registru přestupků, mohlo by být vůči němu podle ministryně zahájeno kárné řízení.

Generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek.

Šéf Vězeňské služby zrušil místo náměstka,který byl proti němu

Praha - Nový generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek zrušil místo svého prvního náměstka obsazené Marianem Prokešem, který se postavil za odvolaného Ondráškova předchůdce a kritizoval ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou. Prokeš to vnímá jako odvetu a chystá žalobu, uvedla dnes Česká televize (ČT).