Region - Zahrádkáři, kteří předloni podlehli reklamě na atraktivní červenomasá jablka a obětovali řádově 300 až 700 korun za jeden stromek, se v těchto dnech dočkali své první sklizně. Zjišťují, které odrůdy jsou opravdu červené zvenku i zevnitř a u kterých je reklamní agentury nalákaly na počítačem upravené fotky jablek vylepšené o červenou barvu.
Paříž - Únava, stres, neklid, nálada pod psa. Ale co kdybyste změnili jídelníček? Lékařka Nina Cohenová-Koubiová, která se zabývá výživou a psychosomatikou, doporučuje některé potraviny, jejichž konzumace člověku může zvednout náladu. V první řadě to jsou tučné ryby.
Borůvkové hody probíhají coby jedna ze dvou kulinářských akcí roku v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem od soboty 15. do neděle 16. srpna. Většina tamních restaurací zve při borůvkovém víkendu na nejrůznější speciality, jimž dominují borůvkové knedlíky na mnoho způsobů.
St. Julien A je nejrozšířenější středně vzrůstná podnož, která je vhodná pro slivoně, meruňky a broskvoně. Vyznačuje se střední intenzitou růstu, uniformním růstem stromů, dobrým ukotvením na stanovišti, raným nástupem do plodnosti a nepodrůstá
St. Julien A je nejrozšířenější středně vzrůstná podnož, která je vhodná pro slivoně, meruňky a broskvoně. Vyznačuje se střední intenzitou růstu, uniformním růstem stromů, dobrým ukotvením na stanovišti, raným nástupem do plodnosti a nepodrůstá
Máte málo energie? Nestíháte všechno, co byste chtěli? Začněte žít zdravěji. Ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří i vyvážená strava plná vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Není snad nic lepšího než si dát denně hrst oříšků, které vám cenné látky doplní jednoduše a ještě si pochutnáte. Jedna hrst představuje optimální dávku, která pozitivně ovlivní vaši náladu a navodí příjemný pocit. Ráno si můžete oříšky přidat do jogurtu nebo müsli, večer jimi můžete nahradit nezdravé chipsy nebo tyčinky.
Amsterodam – Jedení půl hrsti ořechů každý den může podstatně snížit riziko předčasného úmrtí, naznačila studie nizozemských vědců. Odborníci z univerzity v Maastrichtu během desetileté studie zjistili, že u lidí, kteří jedí nejméně deset gramů oříšků denně, je riziko úmrtí o 23 procent nižší, uvedla britská BBC.
Praha - Roztíratelné rostlinné tuky, běžně označované jako margaríny, obsahují v mnoha případech málo tuku, ale hodně vody. Vyplývá to z testu časopisu dTest. Pod názvem margarín se smějí prodávat jen výrobky, které obsahují mezi 80 a 90 procenty tuku. Testovaných 22 výrobků obsahovalo od 20 do 60 procent tuku, uvedl dTest.
S příchodem zimy, kdy se zkracují dny, chybí lidskému organismu vitaminy ze slunečního svitu. Jak je doplnit? Buď můžeme utrácetza potravinové doplňky, nebo si můžeme dát norského lososa, což je jistě chutnější a zároveň zdravější. Jeho konzumace je totižjedním ze způsobů, jak doplnit Omega-3 nenasycené mastné kyseliny, vitaminy A, B12, D a antioxidanty.
Pojídat hodně ovoce a zeleniny je zdraví prospěšné, to víme všichni, ale jaké je ideální množství? Pět porcí denně, jak to doporučuje Světová zdravotnická organizace (WHO), anebo ještě více, aby se zvýšil ochranný účinek? Podle jednoho z dosud nejrozsáhlejších průzkumů na toto téma, jehož výsledky přinesla publikace British Medical Journal, se oněch pět porcí denně zdá nanejvýše vhodnou dávkou k zajištění blahodárných účinků ovoce a zeleniny. Je zde však práh, za nímž se tyto účinky již nezvyšují.
Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/ - Život dnešního psa zdaleka nevypadá tak, jak bylo zvykem před dvaceti nebo padesáti lety. Ze zahrad a polí se se svými páníčky přestěhovali do měst a malých bytů. Pes v očích člověka už není pouhé zvíře, ale člen rodiny.
Život dnešního psa zdaleka nevypadá tak, jak bylo zvykem před dvaceti nebo padesáti lety. Ze zahrad a polí se se svými páníčky přestěhovali do měst a malých bytů. Pes v očích člověka už není pouhé zvíře, ale člen rodiny. Podle toho se k němu lidé také chovají - nechávají ho spát v posteli, dávají mu ochutnávat lidské jídlo a berou ho třeba na nákupy. Veterináři ale upozorňují, že městský pes strádá, a pokud nemá dostatečnou péči, je více nemocný a dříve umírá. Jak se Češi ke svým mazlíčkům chovají?
Praha - Biopotraviny jsou nutričně hodnotnější než produkty konvenčního zemědělství. Vyplývá to z výsledků nové mezinárodní studie vedené britskou Newcastle University. Podle studie, na níž v tiskové zprávě upozornili ekologové z Hnutí Duha, obsahují biopotraviny o desítky procent více antioxidantů a polyfenolů, zároveň méně reziduí pesticidů a těžkých kovů. Výsledky podobných studií se však výrazně odlišují. Jiné v minulosti dokazovaly, že biopotraviny hodnotnější než běžné produkty nejsou.
Podle měření Solární a ozonové laboratoře Českého hydrometeorologického ústavu síla ozonové vrstvy soustavně klesá. Sluneční záření je stále agresivnější, a proto je zapotřebí naše tělo účinně chránit.
Trutnovsko - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
J. Novotná, Kralupy nad Vltavou: Jak je to s hubnutím pomocí zelené kávy? Prý se jejím užíváním dá shodit až 14 kilogramů za 4 týdny. Zajímalo by mě, jaký je Váš názor na tento zázrak přírody.
Jediné víno, které se od letošního podzimu může prodávat v českých lékárnách, je z Břeclavska. Stojí za ním společnost ResVinia. Její červené víno, které je směsí několika odrůd, je vyrobené z hroznů z katastru Velkých Bílovic a Moravského Žižkova.
Sao Paulo– S kapslemi proti smrdutým následkům nadýmání zkouší prorazit na brazilském trhu jedna místní farmaceutická firma. Její pilulky prý dokážou zápach větrů neutralizovat. Anebo možná spíše „zastínit". Kapsle totiž obsahují „česnekový olejíček".
Břeclavsko – Jediné víno, které se od letošního podzimu může prodávat v českých lékárnách, je z Břeclavska. Stojí za ním společnost ResVinia. Její červené víno, které je směsí několika odrůd, je vyrobené z hroznů z katastru Velkých Bílovic a Moravského Žižkova.
Zlín – Putovní výstava „Řasy a sinice ve výživě člověka" dorazila do Zlína. Až do konce měsíce se můžete v budově U1 Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně přesvědčit o významu řas v lidské výživě.
Téma lámavých a třepících se nehtů bývá v ženských kolektivech často frekventované. Ženy si stěžují i radí navzájem. Je na místě navštívit nějakého odborníka či si nechat vlastní nehty překrýt umělými?
Valtice – Višňák a burčák obsahují zdraví prospěšné látky. To je známá věc. Vsadili na to ve Valticích. Takzvané burčákomaty rozesela tamní společnost po celé republice. Již několik týdnů zájemcům nabízí višňák. Lidé si jej někde mohou natočit i sami. Burčák přijde na řadu později. Byť se podle zákona může vyrábět a prodávat již v první srpnový den.
Tokio - Novinkou v kosmetické péči o obličej je šnečí sliz. Ošetření, jehož součástí je umístění živých šneků přímo na obličej klientky, zavádí jeden z kosmetických salonů v centru japonské metropole Tokia. Píše o tom deník The Daily Telegraph.
Brno – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zadržela ve spolupráci s Celní správou ČR na letišti v Praze-Ruzyni zásilku potravinového doplňku z USA. Výrobek s názvem Nature's Plus COMMANDO 2000 totiž obsahoval látku N-acetylcysteine, jejíž přítomnost v potravinách české zákony zakazují, informoval dnes mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Olomouc – Vynikající sezonu zažívají letos na jahodových plantážích v Olomouci a okolí. Zatím, dodávají pěstitelé opatrně. Pokud by přišla bouřka a kroupy, bylo by s dozrávajícími plody zle. O samosběr je v těchto dnech obrovský zájem a pěstitelé upozorňují, že jahody vzhledem k počasí rychle dozrávají.
Olomouc – Vynikající sezonu zažívají letos na jahodových plantážích v Olomouci a okolí. Zatím, dodávají pěstitelé opatrně. O samosběr je v těchto dnech obrovský zájem a pěstitelé upozorňují, že jahody vzhledem k počasí rychle dozrávají.
Určitě není náhoda, že plody rakytníku řešetlákového mají zářivou oranžovou barvu. Připomínají nám žhavé slunce a léto, které se snažíme co nejvíce trávit pod oblohou. Navzdory všem varováním si ale nechceme připustit, že je-li slunečního záření příliš, škodí zdraví. Na druhé straně se bez něj neobejdeme. Díky rakytníku však můžeme své kůži dopřát bezpečnější schůzky se sluníčkem.
Počátkem týdne je Měsíc ve dnech Raka, který ovlivňuje oblast hrudníku a břicha: plíce, žaludek, orgány ústící do tenkého střeva játra, žlučník a dvanácterník , žlázy s vnitřní sekrecí, mléčné žlázy a celý hormonální systém. Nekonzumujte těžká jídla a živočišné tuky, které tyto orgány zatěžují.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Zachovat si zdraví znamená začít včas řešit poruchy ve vašem organismu, které s léty přibývají. Ženy jsou tím zaskočeny více než muži, protože mají dojem, že tím ztrácejí kontrolu nad svým tělem. Jsou také ochotny diskutovat o tom, jaký způsob řešení poruch je pro ně bezpečnější a častěji využívají prostředky přírodní medicíny. Proto je pro ně prospěšné seznámit se s účinky oleje z plodů rakytníku řešetlákového.
Možná jste teprve nedávno přehodnotili svůj přístup ke zdraví a rozhodli se ho podpořit, jak nejlépe to člověk sám preventivně zvládne. Možná už plánujete změnu životního stylu. Pokud to tak je, můžete ideálně začít detoxikací organismu a úpravou jídelníčku.
Zachovat si zdraví znamená začít včas řešit poruchy ve vašem organismu, které s léty přibývají. Ženy jsou tím zaskočeny více než muži, protože mají dojem, že tím ztrácejí kontrolu nad svým tělem. Jsou také ochotny diskutovat o tom, jaká léčba je pro ně bezpečnější a častěji využívají prostředky přírodní medicíny. Proto je pro ně prospěšné seznámit se s účinky oleje z plodů rakytníku řešetlákového.
Správně připravený čaj se pozná podle lahodnosti a jemných chutí. Avšak i čajem se dá předávkovat. Co v jeho přípravě nepodcenit a po jakém druhu čaje sáhnout v následujících měsících? To Deníku poradil člen prestižní Mezinárodní čajové unie a čajový kouč Jaromír Horák, který už čtyři roky v Čajové škole na Kampě v Praze učí laiky i profesionály, jak správně na čaj.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Správně připravený čaj se pozná podle lahodnosti a jemných chutí. Avšak i čajem se dá předávkovat. Co v jeho přípravě nepodcenit a po jakém druhu čaje sáhnout v následujících měsících? To Deníku poradil člen prestižní Mezinárodní čajové unie a čajový kouč Jaromír Horák, který už čtyři roky v Čajové škole na Kampě v Praze učí laiky i profesionály, jak správně na čaj.
Počátek týdne je vhodný k pročištění trávicího traktu, které ovlivňuje měsíc ve dnech Panny. Vyzkoušejte k tomuto účelu Psyllium. Vlákninu, která se nechává nabobtnat v nápoji nebo v jogurtu, užíváme při zácpě, čištění střeva a redukci k zasycení žaludku.
Počátek týdne je vhodný k pročištění trávicího traktu, které ovlivňuje měsíc ve dnech Panny. Vyzkoušejte k tomuto účelu Psyllium. Vlákninu, která se nechává nabobtnat v nápoji nebo v jogurtu, užíváme při zácpě, čištění střeva a redukci k zasycení žaludku.