Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na bábovku s vaječným koňakem. |S ní vyhrál několik soutěží.
Vidím na Deníku, že se můžeme podělit s ostatními na vašich stránkách se svými recepty. Tak vám posílám můj speciální recept na bábovku s vaječným koňakem.
Pro všechny, kdo se v karanténě už naučili vařit a péct, nebo to ještě pořád zkouší, máme další tip, co chutného zkusit připravit. O svůj recept na bábovku se s čtenáři podělil muž, který si na pochutnání dá rád záležet, Maxijedlík Jaroslav Němec.
Dobrý den, koukal jsem na Deníku, že se můžeme podělit s ostatními na vašich stránkách se svými recepty. Tak vám posílám můj speciální recept na bábovku s vaječným koňakem.
Dobrý den, koukal jsem na Deníku, že se můžeme podělit s ostatními na vašich stránkách se svými recepty. Tak vám posílám můj speciální recept na bábovku s vaječným koňakem.
Zima se pomalu blíží ke konci, rozlučte se s ní sladkými domácími dezerty. Upečte si s Deníkem točený perník, šlehačkovou bábovku nebo borůvkový cheesecake. A pokud si s pečicí troubou zrovna dvakrát nerozumíte, jistě oceníte jednoduchý dezert panna cotta.
Oříškové těsto, rumové aroma nebo pikantní ocet lahodily chuťovým buňkám návštěvníků klání o nejlepší upečenou bábovku. Své sladké i slané variace přinesly v neděli odpoledne dvě desítky tvůrců do obecního sálu ve Vysoké Peci.
V pořadí již čtvrté místo provoněné levandulí přibylo na Šumpersku a Olomoucku. K Levandulovému statku v Bezděkově, kavárně v Zábřehu a bistru v Olomouci přibylo první říjnový Levandulové bistro v Úsově. A teď tam úřadovali jedlíci.
Jeřišno – V sobotu 28. září se v Jeřišně konalo svatováclavské posvícení. Odpoledne si členové tamního spolku Fantazáci připravili zábavný program pro děti, večer se pak v hospodě U Doubravky konala zábava. Sváteční den navíc zpestřila soutěž o nejlepší bábovku.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Na první přípravné utkání odcestovala do Benešova, pro nějž bude zápas proti věhlasnému soupeři naopak završením uplynulého ročníku. Ještě před duelem museli ale Benešovští splnit řadu soupeřových úkolů.
Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.
Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.
Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.
S trolejbusem jezdí prvním rokem a hned v něm stráví i Vánoce. Čtyřiadvacetiletá Nikol Plšková to však bere s nadhledem. Jen co vystoupí poslední cestující, očekává manžela s bramborovým salátem!
Kutná Hora - Na Palackého náměstí v Kutné Hoře rozdávali kutnohorští skauti v neděli 23. prosince mezi 14. a 17. hodinou Betlémské světlo. Lidé přicházeli s lucerničkami a odnášeli si plamínek symbolizující věčné světlo v našich duších.
Ostrov - Asi tak nějak to vypadalo za první republiky, když se lidé vypravili do přírody na nedělní piknik a o televizích a jiných elektronických vymoženostech se jim ani nezdálo.
Vyškov /FOTOGALERIE/ - Koláčky, bábovky, chlebíčky, čaj i káva. Takto vypadá snídaně ve Vyškově před knihovnou. Je druhá květnová sobota a jak poukazuje knihovnice Ivana Šrámková, dnes se snídá férově. „Každý rok rádi podpoříme značku fairtrade prostřednictvím Férové snídaně,“ říká Šrámková. Tato akce je pořádána od roku 2011 po celém světě, ale i v mnoha městech České republiky. Myšlenka je prostá: sejít se s přáteli, sousedy či známými a posnídat společně.
České Budějovice - Piknikový happening na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů s názvem Férová snídaně NaZemi se v sobotu uskutečnil v Akademické knihovně Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Náměšť nad Oslavou – Tohle nebude jen tak nějaký nábor. Uchazeči, které v březnu armáda vybere na pozice předsunutých leteckých návodčích, budou muset splňovat velmi přísné parametry. Dostanou se pak na prestižní pozici, která jim zajistí účast v zahraničních misích. Mimochodem – tam jsou čeští návodčí ceněnými profesionály ve svém oboru.
Jevišovka – Když tenhle rozhovor skončil, zůstala lehce na vážkách, zda se vrátí k pečení vánoční bábovky. Jako její babička a mnoho generací před ní. „Uvidíme,“ pousmála se. Místopředsedkyně Sdružení občanů chorvatské národnosti v České republice Lenka Kopřivová líčila, jak ještě před druhou světovou válkou vypadaly Vánoce v Jevišovce, Dobrém Poli, Novém Přerově a dalších obcích na Břeclavsku. Některé zvyky se zachovaly dosud.
Březník – Jednohubky a bábovky budou hlavními aktéry sobotního státního svátku v Březníku. Pošesté se v místní sokolovně sejdou milovníci těchto pokrmů a budou mezi sebou soutěžit o to, která bábovka a jednohubka má tu nejlahodnější recepturu.
Tábor – Ještě než volební místnost největšího okrsku na Táborsku navštívili první nedočkavci, měli už členové jeho komise za sebou první stěžejní díl své práce.
Višňové - Prézle, kalamář nebo kudluf jsou výrazy ze slovníku jazyka višňovského, který dal během tří týdnů dohromady devětašedesátiletý Jan Havlíček z Višňové na Znojemsku. Pětadvacetistránkovou sbírku krajových výrazů nechal zveřejnit na webu městyse, další slova ještě doplňuje.