Kreativ

ŠTÍTEK: bábovka

Nasazení v chebském domově pro seniory Skalka.

Dojatí senioři. Vojáci jim pečou bábovky a dělají kávové dýchánky

Když se rozhodlo, že se do boje proti pandemii v sociálních zařízeních zapojí armáda,  křižoval se nejen zdravotnický personál, ale především rodinní příslušníci. „Moje matka se narodila roku 1937 a pamatuje válku. Teď bude zavřená na pokoji, v televizi smyčka apokalyptických zpráv a pod okny budou běhat vojáci. To je pro tělo i duši devastující víc než covid,“ strachovala se například Libuše Veinerová.   

Drážní hasiči dostali za vrácení peněženky bábovku a buchty

O tom, že dělat dobré skutky se stále vyplácí, se přesvědčili tento týden nymburští drážní hasiči. Jeden z nich, Jan Rumpela, našel cestou z pravidelné roční zdravotní prohlídky na železniční poliklinice na chodníku ležet peněženku s poměrně značnou částkou peněz. Nezaváhal ani chvilinku a peněženku odevzdal veliteli jednotky.

Do kina míří film Bábovky

V havlíčkobrodském kině Ostrov dnes promítají komediální drama Bábovky od osmi hodin. Film natočený podle knižního bestselleru spisovatelky Radky Třeštíkové vypráví o tom, že všichni jsou propojení a díky tomu i malé věci dokážou někdy otřást světem. 

Tip botanika: z kopřiv upečte bábovku, z kerblíku cupcake

Trávíte čas v době karantény na zahradě a řešíte co s plevelem? Botanik Radomír Němec má jednoduchou radu: snězte ho! Ze své bohaté sbírky receptů na gurmánské využití i toho nejobyčejnějšího, co roste na zahradě vybral tentokrát kopřivovovou bábovku a cupcake z třebule.

Udělejte si bábovku, se kterou Maxijedlík vyhrál několik soutěží

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou.  Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na bábovku s vaječným koňakem. S ní vyhrál několik soutěží.

Udělejte si bábovku, se kterou Maxijedlík vyhrál několik soutěží

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou.  Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na bábovku s vaječným koňakem. S ní vyhrál několik soutěží.

Udělejte si bábovku, se kterou Maxijedlík vyhrál několik soutěží

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou.  Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na bábovku s vaječným koňakem. |S ní vyhrál několik soutěží.

Jak upéct skutečně chutnou bábovku? Poradil nám Maxijedlík

Pro všechny, kdo se v karanténě už naučili vařit a péct, nebo to ještě pořád zkouší, máme další tip, co chutného zkusit připravit. O svůj recept na bábovku se s čtenáři podělil muž, který si na pochutnání dá rád záležet, Maxijedlík Jaroslav Němec.

Ve Vysoké Peci soutěžili o nejlepší bábovku

Oříškové těsto, rumové aroma nebo pikantní ocet lahodily chuťovým buňkám návštěvníků klání o nejlepší upečenou bábovku. Své sladké i slané variace přinesly v neděli odpoledne dvě desítky tvůrců do obecního sálu ve Vysoké Peci. 

Gastroslavnosti v Litomyšli nabídnou i brouky na talíři

Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.

Gastroslavnosti v Litomyšli nabídnou i brouky na talíři

Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.

Gastroslavnosti v Litomyšli nabídnou i brouky na talíři

Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.