Kreativ

ŠTÍTEK: bábovka

Spisovatelka Radka Třeštíková

Radka Třeštíková vydává detektivku

Novou knihu vydává v těchto dnech jedna z nejčtenějších českých spisovatelek Radka Třeštíková, autorka bestselleru Bábovky. Třeštíkové detektivní novinka Osm se na pultech knihkupců objeví 15. června, upřesnila Veronika Sonnková ze skupiny Albatros Media. Knihu vydává nakladatelství Motto, které do skupiny patří.

Ilustrační foto.

Spojili košt bábovek a slivovice

Co bylo dřív? Bábovky, nebo slivovice? V Tlumačově na Zlínsku v tom mají jasno. Přece bábovky. Protože právě tam se uskutečnil košt bábovek historicky dříve než slivovice. Rozhodně tam ale před patnácti lety dostali dobrý nápad, a to obě akce spojit.

Zakoupením bábovky k svačině pomohli zraněným živočichům.

O bábovku byl mezi studenty zájem. Výtěžek pomůže zraněným zvířatům

Neveklov /FOTOGALERIE/ - Studentka Obchodní akademie v Neveklově na Benešovsku zorganizovala ve škole pro spolužáky a učitele originální dobročinnou akci. Napekla doma bábovky a jejich kousky nabízela za symbolických pět korun ke svačině. Výtěžek z prodeje byl určen stanici pro zraněné živočichy ve Voticích, kterou provozuje Ochrana fauny ČR.

Zakoupením bábovky k svačině pomohli zraněným živočichům.

Bábovkou pomohli zraněným živočichům

Neveklov – Studentka obchodní akademie zorganizovala ve škole pro spolužáky a učitele originální dobročinnou akci. Napekla doma bábovky a jejich kousky nabízela za symbolických pět korun ke svačině.

14.ročník Zlaté husy Bedrčské.

Pokus uplatit hodnotící porotu bábovkou soutěžícím nevyšel

Bedrč – Sbor dobrovolných hasičů uspořádal v sobotu tradiční soutěž spojenou s ochutnávkou - Zlatou husu Bedrčskou. Její zažitý princip spočívá v tom, že soutěžící nafasuje husu a musí její porce libovolným způsobem připravit, přinést na sobotní akci a nabídnout účastníkům i porotě k ochutnání.

KANONÝR. Jaroslav Bůbela  z Nedašovy Lhoty

Nenapadlo nás, že jsme jak Leicester, usmál se Bůbela

Nedašova Lhota – Dát gól v derby, to je pocit jako pochutnat si v neděli odpoledne na bábovce od maminky. Zkrátka báseň. A kanonýr Nedašovy Lhoty Jaroslav Bůbela si chrochtal, jak kdyby snědl bábovku celou. Bylnici totiž vstřelil v 18. kole fotbalového okresního přeboru branky hned dvě. „Měl jsem velkou radost, na zápase bylo hodně lidí. A v derby mají góly větší cenu," usmíval se 19letý útočník.

V Litomyšli se během víkendu spořádaly tuny guláše.

Provoněná Litomyšl a recepty na každém rohu

Litomyšl – Jen si pojďte dát porci specialit z domů i ze světa. Tak by možná lákala sama Magdalena Dobromila Rettigová ke svému stánku. Lidé však na letošním čtvrtém ročníku Gastroslavností ochutnávali všechny možné dobroty přes japonské suši až po skvělou domácí svíčkovou.

V areálu humpoleckého atletického stadionu se v úterý po druhé hodině odpolední mimo jiné rozléhalo řinčení plechovek, a to vždy, když se soutěžícímu podařilo nějakou z nich po hodu míčkem shodit na zem.

Aby mladí viděli, že ještě nejsme žádné staré bábovky

Humpolec – Zatímco někteří možná kvůli úternímu nevlídnému počasí změnili program, zhruba dvě desítky humpoleckých seniorů si podle původních plánů oblékly sportovní oblečení, přidaly bundy s kapucí a vyrazily déšť nedéšť na atletický stadion, kde se odpoledne konaly první humpolecké Sportovní hry pro seniory.

Ilustrační foto.

K husičce letos přibyla bábovka

Litomyšl – Týden plný gastronomických pochoutek se ve Smetanově městě pomalu rozjíždí. První zájemci o vybrané delikatesy už navštěvují restaurace a sbírají razítka do karet gurmánského poutníka.

Férová snídaně ve Zlíně

Ve Zlíně snídali férově. Podpořili tím i záchranu parku

Zlín – Bábovky, uzeniny, čaje, kávy či limonády připravené ze surovin od lokálních producentů a hlavně dobrá nálada. To byla nezbytná výbava každého, kdo se v sobotu chtěl zúčastnit dalšího ročníku Férové snídaně ve Zlíně.

Bábovka ilustrační foto

Výstava bábovek a pečiva se koná po celý víkend ve Fryštáku

Fryšták - Bábovka. Sladká pečená pochutina typická nejen pro Česko, ale také pro Polsko a Rakousko, provoní o víkendu Fryšták. Domácnosti, které ji rády a s chutí připravují, mají příležitost se pochlubit: ve městě se totiž koná tradiční Výstava bábovek a pečiva.

Budoshow v Brně.

Mistr zlomil dřevěnou desku, dostal bábovku

Brno /REPORTÁŽ/ – Drobná dívka předstupuje před sloupec sedmi betonových desek. Nadechne se, rozkročí a švihnutím ruky rychlejším, než oko stačí postřehnout, desky rozpůlí. Jako by byly z pudinku. Na sedmnáctém ročníku Budoshow nejsou ženy ani muži žádné křehotinky. Divákům předvádějí to nejlepší ze světových bojových umění.

Piknikovali, aby podpořili fairtradové pěstitele

FOTO: Piknikovali, aby podpořili fairtradové pěstitele

Teplice - Fairtradová káva nebo čaj, bábovka z domácích vajec a fairtradového cukru, mléko a sýry od lokálních farmářů. Takové dobroty posnídala skupinka 40 lidí, kteří se v sobotu sešli na společném pikniku v Zámecké zahradě v Teplicích.

Slovinská kuchyně: buchta zvaná potica.

Potica: Tradiční slovinská bábovka s rumem

Slovinská kuchyně patří mezi trestuhodně opomíjené. Tato nádherná země však nabízí výjimečnou kombinaci středomořské a balkánské kuchyně. Vyhlášená je také svými skvělými dezerty. A jelikož jsme si v seriálu našich receptů ještě nic sladkého nepřipravili, dnes je ta pravá chvíle.

Slovinská kuchyně: buchta zvaná potica.

Potica: Tradiční slovinská bábovka s rumem

Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Slovinská kuchyně patří mezi trestuhodně opomíjené. Tato nádherná země však nabízí výjimečnou kombinaci středomořské a balkánské kuchyně. Vyhlášená je také svými skvělými dezerty. A jelikož jsme si v seriálu našich receptů ještě nic sladkého nepřipravili, dnes je ta pravá chvíle.

Soutěž o nejlepší bábovku v Krakově

Porota to měla těžké, všechny bábovky byly letos výborné

Krakov - Odborná porota v Krakově na Rakovnicku vybírala už potřetí tu nejlepší domácí bábovku. A úkol neměla lehký. Musela ochutnat dvacet jedna kousků a ještě spravedlivě rozhodnout! „Už od středy nesnídám sladké a k obědu jsem měl knedlo vepřo zelo," nechal se slyšet jeden z porotců, Pavel Beneš.

Ilustrační foto.

Místo bábovky vezl nemocné babičce konopí

Chrudim - Až rok svobody může stát devětadvacetiletého muže z Královehradeckého kraje starost o nemocnou babičku. Zatímco Červená Karkulka nesla babičce v košíčku ve stejnojmenné pohádce bábovku a kytičku, mladík chtěl nemocné příbuzné ulevit více než dvaceti gramy marihuany. Alespoň to tvrdil celníkům, kteří u něj při silniční kontrole drogu objevili.

Ilustrační foto.

Místo bábovky vezl nemocné babičce konopí

Chrudim - Až rok svobody může stát devětadvacetiletého muže z Královéhradeckého kraje starost o nemocnou babičku. Zatímco Červená Karkulka nesla babičce v košíčku ve stejnojmenné pohádce bábovku a kytičku, mladík chtěl nemocné příbuzné ulevit více než dvaceti gramy marihuany. Alespoň to tvrdil celníkům, kteří u něj při silniční kontrole drogu objevili.

Jaromír Jágr na zahájení tenisového Mistrovství světa družstev hráčů do čtrnácti let v Prostějově

Jágr na Hané: Moje výživa je kola, bábovka, knedlíky

Prostějov /FOTO/  – Hokejová hvězda a nově i hráč New Jersey Devils Jaromír Jágr se zúčastnil zahajovacího ceremoniálu Mistrovství světa družstev hráčů do čtrnácti let v tenise, které se již popatnácté odehrává v Prostějově.

Regionální potravina Olomouckého kraje

Sýr a bábovka. Regionální značkou se pyšní v Partutovicích i v Porubě

Hranicko – Zemědělské družstvo v Partutovicích a Farma Zdeňka v Porubě. To jsou dva podniky z Hranicka, které zabodovaly v soutěži Regionální potravina 2013. Zatímco farmáři z Hustopečska zaujali čerstvým bílým sýrem, partutovické družstvo ochromilo odbornou komisi takzvanou Partutovickou bramborovou bábovkou.

EVŽENIE ZABLOUDILOVÁ se svým vnukem přišla podpořit svého kandidáta v sobotu dopoledne.

Chvíle si zpříjemnili koňakovou bábovkou

Konstantinovy Lázně – V Konstantinových Lázních si volební komise zpříjemňovala chvíle čtením novin, povídáním a zejména koňakovou bábovkou, kterou upekla jedna z členek volební komise, Marie Tuswaldová.