Kreativ

ŠTÍTEK: bábovka

Záběry z prázdninových akcí Grunexu.

Konec propařených nocí, prázdniny skončily, ale není čas smutnit

Dva měsíce uplynuly jako voda a máme tu začátek školního roku. Končí nám období, kdy jste nemuseli myslet na školu a propařili každý den až do noci, či dokonce až do rána následujícího dne. Na herním portálu Grunex.com jste mohli zažít spoustu zábavy v podobě speciálních letních projektů.

Soutěž o nejchutnější bábovku a MDŽ

Není to žádná legrace

Ač to vypadá lákavě, není to žádná legrace, ohodnotit za sebou pětadvacet bábovek. Však se porotci Jiří Švarc ml., Jaroslava Čechová, Pavel Beneš st., Alena Náglová a moje maličkost snaží.

Soutěž o nejchutnější bábovku a MDŽ

Dobré a originální bábovky umí celá rodina

Krakov –  Karel Staněk svoji aspikovou bábovku, která porotě nejvíce chutnala, dělal poprvé v životě: „Vůbec to byl můj první výtvor, co se týká vaření. Ale jsem pro každou legraci, a když se ve vsi něco děje, rád se přidám,“ přiznal.

Vánoční výstava ve Slabcích

Historické bábovky připomněly staré časy

Slabce - Ani stísněné prostory bývalé prodejny u Nováků neubraly lesk vánoční výstavě pořádané zahrádkáři ve Slabcích. Naopak, dodaly jí pravou vánoční atmosféru.

Ilustrační foto.

Ořechů se urodilo málo, ceny cukroví vzrostou

Hospodyňky budou muset před vánočními svátky sáhnout hlouběji do kapsy. Jádra vlašských ořechů, která se přidávají do vanilkových či pařížských rohlíčků, bábovek nebo tlapek, letos kvůli opětovné neúrodě podraží. Kilo může stát až tři sta korun.

Zlínské Ekocentrum Čtyřlístek uspořádalo v neděli 9. října ve zlínské části Obeciny tradiční Jablečnou neděli. Lidé si mohli domů odnést jak čerstvě vylisovaný mošt, tak ochutnat i výrobky z jablek. Děti zase soutěžily na jablečné téma.

Co s jablky? Upéct vynikající bábovku, nebo si zažonglovat

Zlín – /FOTOGALERIE/ Každý rok na podzim si někteří lámou hlavu s tím, co dělat s nadúrodou jablek. Nejjednodušší variantou je samozřejmě je snít čerstvé. Ale když už se je člověk přejí a přece jen jich je pořád doma hromada, co s nimi dál?

Vokální skupina Mošny z Brna zpívala na 22. ročníku festivalu Zahrada v Náměšti na Hané. Snímek z koncertu v zámecké zahradě.

Letošní zahrada: dobrá muzika, buchty i bahenní lázeň

Náměšť na Hané /FOTOGALERIE/ – Jedna kapela lidem navařila čaj, druhá ji chtěla trochu trumfnout, a tak zpěvačka upekla bábovku. Jakkoli je slovo fenomén poslední dobou otřepané, tentokrát sedí: koncert, při němž může publikum zároveň posnídat, jinde než na festivalu Zahrada v Náměšti na Hané divák nenajde.

Druhé netradiční čtení s domácí bábovkou.

Druhé netradiční čtení s domácí bábovkou

Nové Město nad Metují - V sobotu 28. května se v novoměstské knihovně uskutečnilo v pořadí již druhé netradiční čtení s domácí bábovkou. Na odpolední neformální setkání pozvaly čtenáře knihovnice z oddělení pro dospělé.

Netradiční vánoční prohlídka na hradě Bítov s ochutnávkou v hradní kuchyni.

OBRAZEM: Hradní kuchyň provoněly klobásy a bábovka

Bítov - Letos nově otevřené pokoje hrabat Daunů, výstava betlémů, zpívání koled v hradní kapli ale především vánočka baronky Olgy, kastelánovy klobásky či kastelánčin svařák a punč lákaly v sobotu i v neděli návštěvníky na netradiční návštěvu a prohlídku hradu Bítova.

Netradiční předvánoční výstava nabídla různé variace na téma bábovka.

Na výstavu bábovek přišly stovky lidí

Fryšták /FOTOGALERIE/ – Voňavá, nadýchaná bábovka a k ní dobrá káva anebo čaj. Spojení, které vyvolává představu domácí pohody a klidu. Není to přitom pečivo typické pouze pro Moravu či Čechy, v různých obdobách ji dobře znají i obyvatelé dalších sousedních zemí.

Kralice v modrém. Ilustrační foto

Kraličtí po boji prohráli s Holicí, měli určitě navíc

Kralice na Hané - V utkání na kralickém trávníku byl současný lídr tabulky nejvyšší krajské soutěže favoritem, ale Kraličtí bojovali srdnatě a v první části hry si mohli zajistit náskok, který by hosty značně vystrašil…

Mořice, pátek 4. 6. 2010 - dopoledne

Hasiči svádí bitvu s lagunou, pomohla jim i bábovka

Mořice /ROZŠÍŘENÁ VERZE/ – Obrovské jezero na polích u obce, zaplavená lokalita „Trávník“ včetně několika sklepů rodinných domků, hasiči usilovně odčerpávající vodu. Tak to vypadá v Mořicích, kde s vodou bojují od úterní noci. Půda v okolí nebyla schopná pojmout nové přívaly vody a vytvořená laguna se tak začala přelévat přímo do vesnice.

Na prvním ročníku výstavy bábovek ve Fryštáku se sešlo třicet druhů

OBRAZEM: Ve Fryštáku vystavují bábovky

Fryšták /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Když učitelka fryštácké základní školy Sylva Knedlová s nápadem uspořádat výstavu bábovek přišla, netušila, s jakou odezvou se setká.

Sochař Radim Hanke pokračuje v tvorbě sochy prvorepublikového podnikatele Tomáše Bati

VIDEO: Hanke: Sádrová forma je jako bábovka

Zlín /FOTOGALERIE/ - Ještě dlouhá doba čeká zlínského sochaře Radima Hankeho, než uvidí sochu Tomáše Bati staršího, kterou právě tvoří, zcela hotovou. Momentálně má vytvořen hliněný model v nadživotní velikosti, na který se musí vyrobit forma.

Naivní divadlo - ilustrační fotografie.

V Lublani dostali za odměnu herci Naivního bábovku

Liberec - Několik mezinárodních festivalů absolvovalo od konce června do 7. července liberecké Naivní divadlo. Ve Slovinsku si dokonce herci kromě potlesku vysloužili od pořadatelů také domácí bábovku.

Pavla Juráňová (uprostřed) z Babic.

Miss Bábovka je Pavla Juráňová z Babic

BABICE - Miss Bábovka je z Babic a jmenuje se Pavla Juráňová. Jmenování nejhezčí dívky sportovního podniku se uskutečnilo v sobotu 16. června v rámci akce s názvem Babické pískoviště.

Zapečené špagety se špenátem

Uvařte si: Nedělní oběd

Sluníčko a teplo nás láká do přírody, tedy pěkně daleko od sporáku. To lepší kuchařské já v nás nám ale velí zas se tolik neodbývat.