Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Pokorný (teolog)

Úspěšní judisté Benešova ve Vlašimi.

Judisté Benešova získali devatenáct medailí

Vlašim – Místní oddíl Spartak  pořádal mezioddílový turnaj, kterého se vedle domácích zúčastnili judisté a judistky z Mladé Vožice a také dvaadvacetičlenná výprava SKP Benešov, která vybojovala osm prvních, šest druhých a pět třetích míst.

Trojice znojemských policistů stanula ve středu 27. června u soudu kvůli tomu, že měli pomoci bývalé ženě starosty k tomu, aby nepřišla o řidičák.

Starostově bývalé manželce řidičák zůstal, prý kvůli policii

Zlín, Znojmo – Měla přijít o řidičák, protože byla takzvaně vybodovaná. Nakonec k tomu nedošlo. Údajně jí totiž měli pomoci tři policisté, kteří její poslední pokutu, kterou dostala za telefonování během jízdy, měli „ztopit". Touto řidičkou navíc byla bývalá manželka exstarosty. Na vše se ale přišlo a tato trojice strážců zákona stanula ve středu 27. června u soudu.

Držení Ládi Kofnovce ve vítězném utkání.

V domácím prostředí judisté získali 23 medailí

Benešov – V hale ZŠ Dukelská pořádal SKP judo Benešov Memoriál Antonína Tichého, turnaj pro přípravku, mláďata, mladší a starší žáky a žákyně, ve kterém mělo 36 domácích závodníků medailové žně, když mezi 230 borci získalo 23 cenných kovů .

Ilustrační foto

Devětkrát brali benešovští judisté medaile

Čáslav – Devět medailových umístění ze druhé části krajských přeborů v judu získali borci SKP judo Benešov.  Na nejvyšší stupeň se postavili Udo Grewe, Tomáš Pikora, Viktorka Fuksová, Alena Vojtová a jediná benešovská zástupkyně v kategorii dospělých Petra Králíčková.

Jiří Piskač (vpravo) úspěšně útočí a poráží prvního ze tří soupeřů před limitem na ippon.

Adam Vojta podal mimořádný výkon

Chomutov, Neratovice – Judisté a judistky SKP judo Benešov se na Českém poháru v Chomutově neztratili – Adam Vojta a Andrea Maršíčková přivezli zlato a Alena Vojtová bronz. Na regionálním turnaji v Neratovicích brali Benešovští šest prvních a sedm druhých míst.

Viktorie Fuksová (vlevo) skončila první a Claudie Grewe na 3. místě.

Viktorka Fuksová zazářila

Týn nad Vltavou – Na turnaji v Týně nad Vltavou bojovalo více jak 250 judistů a judistek z Čech, Německa a Rakouska. Osmičlenná výprava Benešova si odvezla jedno první, dvě třetí a jedno páté místo.

Předsedkyně SHK Hodonín Jana Gajošová.

Crlíkovi jsem nabídla místo asistenta, říká Gajošová

Hodonín – Leskly se jí oči, byla dojatá. Stála na střídačce a jen zpovzdálí sledovala rejdění na ledové ploše. Předsedkyně SHK Hodonín Jana Gajošová po posledním domácím zápase letošního ročníku emoce neskrývala. Po středečním duelu s Kláštercem nad Ohří byla nesmírně šťastná. I když Drtiči přišli kvůli administrativní chybě o dva body, užívala si společně s hráči a fanoušky krásné chvíle.

Andrea Maršíčková (vpravo) se připravuje na na chvat v rozhodujícím zápase o první místo.

Judisté přivezli tři medaile

Jablonec nad Nisou – Judisté a judistky SKP Benešov  získali při Českém poháru v Jablonci nad Nisou tři medaile –  zlato starší žákyně Andrea Maršíčková, bronz dorostenec Martin Kudrna a mladší žák Tomáš Pikora. 

Zimní posila Kostelce Rudolf Jelínek (v zeleném) se trefila hned v první mistrovském zápase. Kostelec vyhrál ve víkendovém šlágru nad Násedlovicemi 5:0.

Horákovi pálili. Svozilovi se červenali. Kostelec deklasoval Následovice

Kyjov – Bitva dvou předních týmů třetí třídy skupiny A? Ani náhodou! Kostelec jasně ovládl víkendový šlágr, na umělé trávě v Kyjově deklasoval Násedlovice 5:0. Lídr soutěže atraktivní duel nezvládl. Moravia navíc dohrávala bez vyloučených bratrů Svozilových a zraněného gólmana Trávníčka. Místo něj šel do hostující branky hráč Marek Trávník.

Hokejista Branislav Rehuš.

Mazancův hit mě probudil, řekl Rehuš

Hodonín – Až důrazný zákrok obránce Vajgaru Davida Mazance probudil hodonínského útočníka Branislava Rehuše, který nastoupil ve třetím semifinálovém duelu společně s novými parťáky Martinem Bučkem a Martinem Štěpánem v prvním útoku Drtičů. Třiadvacetiletý forvard se všem v elitní lajně dlouho hledal a byl dokonce u obou inkasovaných branek. Po sobotním utkání byl slovenský hokejista hodně sebekritický. „Pokaždé nejde hrát tak, jak bychom si představovali. Poděkování patří klukům z druhého a třetího útoku, kteří dali góly i za nás,“ řekl Rehuš, který se v závěru duelu zapsal i mez střelce.

Policejní důstojník Mojmír Pavelka

Tři znojemští policisté půjdou před soud

Znojmo – Mojmír Pavelka, bývalý šéf policistů na Znojemsku, Petr Pokorný, bývalý vedoucí obvodního oddělení ve Znojmě a jeden řadový policista půjdou před soud. Státní zastupitelství je obžalovalo ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Kapitán Drtičů Petr Pokorný

Kapitán Drtičů Pokorný: Pátý zápas nikdo nechtěl hrát

Hodonín – V kabině Drtičů patří mezi služebně nejstarší hráče. Jeho slovo má váhu, respekt si dokáže sjednat přístupem k tréninku i výkony na ledě. V pátek se však kapitán Drtičů Petr Pokorný proměnil v elitního kanonýra. Pětatřicetiletý obránce se v pátek dvakrát v rozmezí devětatřiceti vteřin trefil do sítě Břeclavi. Dva góly zkušeného zadáka nasměrovaly Hodonín do semifinále play off, které startuje už v úterý.

Ilustrační foto

Kapitán Pokorný posunul hodonínské Drtiče do semifinále play off

Břeclav, Hodonín – Dvě přesné přesilovkové rány hodonínského kapitána Petra Pokorného rozsekly nervózní čtvrtý čtvrtfinálový duel i celou, značně vypjatou, sérii. Drtiči otočili v 57. minutě, za devětatřicet vteřin, třeskutou bitvu a radují se z postupu do semifinále play off. Pro Břeclav, která od 50. minuty po gólu Popolanského vedla 1:0 a živila naději na páté rozhodující utkání, sezona skončila.

Ilustrační foto

Judisté přivezli pět zlatých

Neratovice – Malí judisté a judistky SKP Benešov se vypravilo do Neratovic na druhé letošní randori a pět jich vystoupilo na stupeň nejvyšší.

Ilustrační foto

K černým pasažérům přibudou už brzo šedí

Plzeň - Plzeňské městské dopravní podniky zavádí nevídané novinky týkající se kontroly cestujících. Například hodlají obléci část svých revizorů do stejnokrojů a kromě černých pasažérů začnou evidovat i ty méně závadové, takzvané šedé.

Ilustrační foto

K černým pasažérům přibudou už brzo šedí

Plzeň – Plzeňské městské dopravní podniky zavádí nevídané novinky týkající se kontroly cestujících. Například hodlají obléci část svých revizorů do stejnokrojů a kromě černých pasažérů začnou evidovat i ty méně závadové, tzv. šedé.

Hokejový turnaj v Zásadě pod širým nebem.

Winter Classic v Zásadě aneb lední hokej pod širým nebem

Zásada - Již třetím rokem pokračoval hokejový turnaj v Zásadě na fotbalovém hřišti. Díky skvělému počasí se klání ve stylu Winter Classic v NHL velmi vydařilo. Z vítězství se nakonec radoval výběr Rebel Březno, který ve finále porazil Dream Team 10:3.

Ilustrační fotografie

Zemědělci se začínají bát o řepku

Kladensko –Extrémní mrazy škodí nejen živočichům. Ani rostliny nemusí přežít nízké teploty. Zemědělci už se pomalu začínají obávat, jak plodiny přežijí letošní zimu. „Zatím nelze říci, zda ke škodám na úrodě dojde. Teprve se uvidí po oblevě,“ řekl Petr Pokorný, který má na starosti rostlinnou výrobu v Agrodružstvu Kačice.

Bronzový Josef Kahoun (nahoře) svádí souboj na zemi.

Benešovští judisté zaváleli

Kamenice u Prahy – Na turnaji v Kamenici u Prahy změřilo síly 25 benešovských judistů, kteří přivezli osmnáct medailí, z toho šest zlatých.