Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Pokorný (teolog)

Ilustrační foto

Lékařů je nedostatek a stárnou

Česká Lípa – Nedostatek lékařů, případně jejich vysoký věk, to jsou problémy zdravotnictví na Českolipsku. Lidé lékaře potřebují a budou potřebovat. Přesto, že z demografického hlediska je náš okres výrazně mladší, hodně marodíme a také úmrtnost je poměrně vysoká.

Ilustrační foto

Judisté Benešova vyrubali v Chomutově osm medailí

Chomutov – Mezinárodní velké ceny města Chomutova se zúčastnili zástupci 25 oddílů nejen z Čech, ale i z Polska, Německa, Rakouska a Ruska a judisté a judistky SKP Benešova se na tatami rozhodně neztratili a vybojovali osm medailí.

Projet se na kolečkových bruslích po boku olympijské vítězky Martiny Sáblikové? Tento sen si mohl splnit každý, kdo v sobotu 4. června po obědě popadl brusle a vyrazil na zlínské náměstí Míru.

Desítky bruslařů se proháněly se Sáblíkovou

Zlín /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Projet se na kolečkových bruslích po boku olympijské vítězky Martiny Sáblikové? Tento sen si mohl splnit každý, kdo v sobotu 4. června po obědě popadl brusle a vyrazil na zlínské náměstí Míru.

Tomáš Rupert  s německým ovčákem Muki z Milberku ze ZKO Litoměřice vybojoval zlatou příčku.

Výběrový závod vyhrál Tomáš Rupert a Muki

Rokycany – V neděli se sešli v okresním městě příznivci sportovní kynologie. V areálu ZKO – Rokycany proběhl výběrový závod na Mistrovství České republiky dle Národního zkušebního řádu v nejobtížnější kategorii ZVV3 (zkouška všestranného výcviku psa třetího stupně), kterého se účastnilo devět psovodů z celé ČR.

Zdravotnické zařízení vykázalo zisk 150 tisíc, ale ještě na podzim to vypadalo na ztrátu

Nemocnice hospodaří se ziskem. Šetřit museli začít už vloni

Česká Lípa – Hospodaření českolipské nemocnice s poliklinikou skončilo vloni ziskem 150 tisíc korun. Přitom ještě na podzim výsledky napovídaly, že zdravotnické zařízení bude stejně jako v předchozích letech ztrátové v řádu několika desítek milionů korun.

Ilustrační foto

Obviněného šéfa policie střídá muž z Brna

Znojmo /AKTUALIZOVÁNO/ - Nové vedení má policie na Znojemsku. Nejvyšší pozici zastává Marian Žák. Obvodní oddělení řídí Lukáš Janda. Vystřídali tak dva ze tří nedávno obviněných policistů.

Ilustrační foto

Kdo řídí znojemskou policii? To se veřejnost nedozví

Znojmo – Na jedné straně závažné sdělení policejní inspekce o trestné činnosti tří znojemských policistů, na straně druhé mlžení, vyhýbavé odpovědi či odvolávání se na náhubkový zákon. Tak vypadá po necelém týdnu kauza, ve které měli tři muži zákona zachránit ženě ze Znojma řidičský průkaz.

Ilustrační foto

Policii měl ovlivnit bývalý starosta

Znojmo – Na jedné straně závažné sdělení policejní inspekce o trestné činnosti tří znojemských policistů, na straně druhé mlžení, vyhýbavé odpovědi či odvolávání se na náhubkový zákon. Tak vypadá po necelém týdnu kauza, ve které měli tři muži zákona zachránit ženě ze Znojma řidičský průkaz.

Ilustrační fotografie

Vedení znojemské policie čelí obvinění

Brno, Znojmo – Dva nejvýše postavené policejní důstojníky na Znojemsku a dalšího policistu začalo stíhat státní zastupitelství Brno-venkov pro podezření ze zneužití pravomoci. Měli zařídit, že jistému řidiči zůstal řidičský průkaz, přestože byl takzvaně vybodovaný a měl by o něj přijít. Podnět ke stíhání dala Inspekce Policie České republiky.

Ilustrační foto

Medaile zacinkaly dvaadvacetkrát

Neratovice – Pětadvacet judistů a judistek SKP Benešov bojovalo na početně obsazeném turnaji v Neratovicích (celkem 217 účastníků), kde vybojovali osm prvních, deset druhých, čtyři třetí, dvě čtvrtá a jedno páté místo.

Prvomájový Ekojarmark na olomouckém Horním náměstí

EDO: Blue Effect, psychiatr Höschl i noční vycházka

Olomouc – Největší ekologický festival v České republice, který pestrým kulturním a vzdělávacím programem každoročně oživuje jarní Olomouc, startuje již příští úterý. Letošní jednadvacátý ročník Ekologických dnů Olomouc (EDO) nese podtitul O zemi v čase tří krizí – enviromentální, sociální a ekonomickou.

Petr Peš

Peš: Musíme pokrýt první lajnu Orlové

Hodonín /ROZHOVOR/ – Hodonínská čtyřicítka, Petr Peš, převzal kvůli nemoci Petra Pokorného úlohu kapitána před prvním čtvrtfinálovým duelem play off v Orlové. Po porážce 1:5 hrozí jeho týmu ve čtvrtek vyřazení.

Ilustrační foto.

Konec operací v České Lípě?

Česká Lípa - Jestliže protestující lékaři, zejména anesteziologové, z českolipské nemocnice nevezmou své výpovědi zpět, může to ohrozit a ochromit chod některých oddělení

Ilustrační foto.

Lékaři se mohou vrátit

Liberecký kraj – Nemocnice v Libereckém kraji se návratu lékařů, kteří podali výpověď v souvislosti s akcí Děkujeme, odcházíme, nebrání.

Ilustrační foto.

Nemocnice vyjednává s lékaři

Česká Lípa – Místy bouřlivá atmosféra provázela jednání vedení českolipské nemocnice s lékaři ve výpovědi, které se účastnil také náměstek hejtmana a předseda dozorčí rady NsP Zdeněk Bursa.

Ilustrační foto.

V Boru nechtějí přijít o LDN

Nový Bor – Ekonomická situace českolipské nemocnice nutí její vedení hledat cesty, jak ji zlepšit. Jedním z možných návrhů je převedení Léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) z Nového Boru do objektu nemocnice v České Lípě.

Ilustrační fotografie

V Mimoni vyšetřují údajný pokus o znásilnění

Českolipsko - Údajný pokus o znásilnění dvanáctileté dívenky v Mimoni vyšetřují liberečtí kriminalisté. Dívka se sama se slzami v očích dokulhala na policejní služebnu v pondělí v podvečer.

Ilustrační snímek.

Chtěl mě znásilnit, vypověděla dvanáctiletá dívka policistům

Mimoň – Údajný pokus o znásilnění dvanáctileté dívenky v Mimoni vyšetřují liberečtí kriminalisté. Dívka se sama se slzami v očích dokulhala na policejní služebnu v pondělí v podvečer. Tvrdila, že ji neznámý muž zatáhl do dodávky, odvezl na neznámé místo, kde se ji snažil svléknout a znásilnit.

Ilustrační foto.

S nožem v ruce ukončil dlouhotrvající spor o majetek

Cvikov – Pěti bodnými ranami ukončil rodinný spor o majetek šestadvacetiletý muž z Děčínska. Ten napadl o sedm let staršího muže v rodinném domku ve Cvikově v pondělí kolem osmé hodiny večer. Útočník skončil v policejní cele.

Ilustrační foto

Nemocnice musí odvrátit krizi

Česká Lípa /ANKETA/– Zajištění akutní péče, odklady plánovaných operací. Takový je scénář nemocnic v Libereckém kraji po 1. březnu 2011, kdy se chystají odejít lékaři. Kolik jich bude, je zatím nejasné.

Miminka. Ilustrační foto

V nemocnicích se loni narodilo téměř 5,5 tisíce dětí

Liberecký kraj – V porodnicích v Libereckém kraji přišlo loni na svět 5448 dětí. Ve srovnání s předloňským rokem tak měli lékaři a sestry porodnických oddělení práce téměř stejně. Dětí se na nich sice loni narodilo méně, ale pouze o sedm.

Ilustrační foto

Lékaři: nevolnictvíse plíživě navrací

Česká Lípa - Nespokojení jsou zejména mladí lékaři, ale nejen s finančním ohodnocením. Systém zdravotnictví nutí nemocnice šetřit i tam, kde by se rozhodně nemělo

Ilustrační foto

Nechte léčebnu v Novém Boru

Nový Bor - Vedení nemocnice zvažuje, zda by nebylo ekonomičtější a praktičtější přemístit lůžka léčebny dlouhodobě nemocných do České Lípy. Zatím nerozhodli, ale zastupitelé si přejí, aby vše zůstalo při starém

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

Z nemocnice chce odejít polovina lékařů

Česká Lípa/ Liberec - Zhruba polovina z více než stovky lékařů krajské Nemocnice s poliklinikou v České Lípě se připojila k výzvě lékařského odborového klubu (LOK) „Děkujeme odcházíme“.

Po výtečnících zůstala spoušť.

Lidská hyena zneuctila urny

Kladno -Pozůstalým, kteří mají ostatky svých příbuzných uložené v kolumbáriu v Kladně–Dubí, zůstaly jen oči pro pláč. Neznámý vandal zde poškodil desítky schránek na urny, vylámal kovové rámečky ze zdia rozbil i skleněná okénka.

Benešov v Ústí. Zleva: M. Maršíček, J. Sládek, T. Pikora, A. Maršíčková, P. Pokorný, leží: V. Vinter.

Tomáš Pikora vybojoval zlatou medaili v Turnaji nadějí

Ústí nad Labem – Sedmičlenná skupina benešovských judistů vyrazila do Ústí nad Labem, kde se konal Turnaj nadějí určený pro mláďata a mladší žáky a žákyně. Benešov reprezentovali Tomáš Pikora, Andrea Maršíčková, Michal Maršíček, Vladimír Vinter, Jiří Sládek, Petr Pokorný a Petr Havlík.

Ilustrační foto

Újezdečka povede opět Pokorný

Újezdeček – Obec Újezdeček bude mít pro nadcházející čtyřleté volební období na postu starosty stávajícího představitele obce Petra Pokorného. Ve veřejné volbě, která provázela celé hlasování, byl také zvolen na post místostarosty Josef Žampach.

Pobočka Všeobecné zdravotní pojišťovny v České Lípě.

Patnáct milionů musí zaplatit nemocnice do konce roku

Česká Lípa – Nemocnice v České Lípě musí do konce roku uhradit přeplatek záloh za loňský rok. Není to už původních 21 milionů, ale 15,5 milionu korun, které bude muset vrátit všeobecné zdravotní pojišťovně.

Panelové domy na sídlišti Špičák

Padající deska zranila těhotnou ženu

Česká Lípa – Jednadvacetiletou těhotnou ženu zranila v neděli večer deska, kterou někdo vyhodil z okna paneláku na českolipském sídlišti Špičák.

Ilustrační foto.

Urologie se spojila s chirurgií

Česká Lípa - V českolipské nemocnici spojili dvě lůžková oddělení. Vedení ujišťuje, že pacientů se tento krok nijak nedotkne

Jan Čaloun to umí s golfovou holí stejně dobře, jako s hokejkou.

FOTOGALERIE: Jan Čaloun vypálil golfistům rybník

Ústí nad Labem – Dva dny v dešti bojovali nejlepší ústečtí golfisté a golfistky na hřišti Terasy o titul mistr klubu ve hře na rány. Ženský titul obhájila už potřetí po sobě mladičká Eva Soukupová, což nikoho nepřekvapilo.