Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Pokorný (teolog)

Pavel Patera // HC Rytíři Kladno - HC Mountfield Č. Budějovice 3:1, O2  ELH 2011/12, hráno 15.1.2012

O hokejku bude hrát v neděli pět tipérů

Kladno - Už 72 minut odolává hranice stovky vstřelených branek v podání hokejových kladenských Rytířů. Naše soutěž, ve které se hraje o hokejku, s níž bude jubilejní trefa zaznamenána,má ve hře pouze pět účastníků, adeptů na zajímavou trofej.

Šéfka SHK Hodonín svolala na pátek tiskovou konferenci. Na setkání s fanoušky vysvětlila příznivcům Drtičů poslední kroky.

Gajošová: Hráči nás měsíčně stojí 250 tisíc korun

Hodonín – Devadesát minut besedovali v pátek odpoledne zástupci SHK Hodonín s fanoušky druholigového klubu. Další tiskové konference, kterou vedení Drtičů uspořádalo kvůli zavádějícím informacím a pomluvám na různých diskuzních fórech, se zúčastnily tři desítky příznivců.

Léčebna dlouhodobě nemocných v Novém Boru.

LDN se přestěhuje z Nového Boru

Česká Lípa/Nový Bor - Nový Bor na Českolipsku přijde o léčebnu dlouhodobě nemocných (LDN), zařízení se přestěhuje do areálu Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

Ilustrační foto.

Vánoční pohár judistů - tři zlatá děvčata

Benešov – V Kolíně se konalo finále Polabské ligy judistů zároveň jako Vánoční pohár. Benešovská výprava se vrátila se třemi zlatými, třemi stříbrnými a dvěma bronzovými medailemi.

Hodonínští hokejisté rychle zapomněli na nevydařený duel s Trutnovem a v dalším domácím zápase porazili Pelhřimov 5:3.

Dva hattricky a dva pěstní souboje. Drtiči potupili Pelhřimov

Hodonín - Spanilá druholigová jízda pokračuje. Hodonínští hokejisté i bez několika opor výtečně zvládli utkání s Pelhřimovem, čtvrtý tým skupiny Střed deklasovali 10:3. Sobotní duel rozhodla druhá třetina, kdy Drtiči svému soupeři nastříleli v krátkém sledu šest branek. Zdeněk Jurásek vstřelil hattrick, ke kterému ještě přidal dvě asistence. Své statistiky také vylepšil Martin Špok. Hodonínský útočník se také blýskl třemi góly a dvěma přihrávkami. Žilkova parta díky prohře Techniky v Břeclavi vede tabulku již o jedenáct bodů.

Úspěšní judisté a judistky. Ležící zleva: Josef a Jan Kahounovi. Vzadu zleva: Roman Fuksa, Petr Pokorný, Claudie Grewe, Lucie Bartůšková , Udo Grewe a Jakub Maršíček.

Přípravka Benešova vybojovala na tatami stříbro

Kralupy nad Vltavou – Nejmladší judisté a judistky SKP Benešov vybojovala v kategoriích přípravky a mláďat v celoroční soutěži výborné druhé místo jen šest bodů za domácím družstvem Kralup.

Ilustrační foto.

Vážně nemocným pomůže DIOP

Česká Lípa - O pacienty, kteří jsou například po cévní mozkové příhodě, budou pečovat na zcela novém pracovišti českolipské nemocnice.

Z utkání Kolín - Hodonín (0:4).

Kozlové u lídra tabulky neuspěli

Hodonín - Kolínští hokejisté výsledkově nezvládli souboj dvou předních druholigových týmů skupiny Střed a v 21. kole prohráli na půdě vedoucího Hodonína. Zápas sledovalo 1453 diváků, nejvyšší návštěva sezony!

Hodonínský útočník Martin Hollý před jindřichohradeckým gólmanem Tomášem Kubešem.

Fotbalovou výhru trefil Drtičům na jihu Čech Nesrsta

Jindřichův Hradec, Hodonín - Hodonínští hokejisté porazili silný Jindřichův Hradec i podruhé v sezoně. Po domácí výhře 5:4 v prodloužení se slovácký celek radoval i na jihu Čech. Fotbalovou výhru 1:0 a další cenné tři body zajistil Drtičům premiérovým gólem útočník Roman Nesrsta, který překonal výtečného gólmana Kubeše ve 38. minutě. Jihočeši svého soka přestříleli, ale brankář Hodonína Marek Peksa vychytal už čtvrtou nulu v sezoně.

Ilustrační foto

Judisté přivezli několik medailí

Poděbrady – Patnáct benešovských judistů se zúčastnilo 5. kola Polabské ligy v Poděbradech, kde startovaly věkové kategorie mláďat, mladších a starších žáků a žákyň.

Stavba dálnice u Lovosic.

ANKETA: Dálnice D8 se v polovině prosince prodlouží o další tři kilometry. Provoz na Teplice zhoustne

Teplicko - Dálnice D8 se v polovině prosince prodlouží o další tři kilometry. Bude otevřen poslední úsek před Českým středohořím vedoucí od Lovosic k obci Bílinka. Termín ještě není přesně stanoven, bude to ale kolem poloviny měsíce, řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová. Otevření dálnice zřejmě převede část aut na objízdnou trasu přes Teplice. Sice to ulehčí Lovosicím a údolí Labe, obyvatelé obcí ve středohoří se ale obávají toho, že pak už přetíženou silnici ani nepřejdou.

Ilustrační foto

Opilci musí střízlivět v nemocnici

Česká Lípa - Na absenci záchytky, která je dlouholetým problémem, narážejí několikrát do týdne strážníci, záchranáři a nemocniční personál

Ilustrační foto

Blanensko: O vítězi 7. kola Tipligy rozhodl opět los

Blanensko – Hned pět soutěžících získalo v sedmém kole Tipligy po jedenácti bodech. V deseti vybraných zápasech padlo celkem jednatřicet branek. Tomuto tipu byli nejblíže Jiří Stehlík mladší z Kotvrdovice a Petr Pokorný s Blanska, kteří měli na kuponech čtyřiatřicet branek.

Shořelý lis na balíky v Kačici

Na poli opět hořelo, plameny pohltily lis na balíky

Kačice – Neuplynuly ani tři dny od pondělního požáru sladovnického ječmene na poli u Kačice, kde tamnímu zemědělskému družstvu rukou neznámého žháře shořela úroda za více než sto šedesát tisíc korun, a na obilných lánech Agrodružstva hořelo znovu.

 Kateřina Došková ze Sparty (nahoře) v hlavičkovém souboji s Veronikou Pincovou ze Slavie (dole).

Krupka ulovila reprezentantku Doškovou a myslí na postup!

Krupka - Druholigový FK Krupka hlásí do světa dívčí kopané úžasnou zprávu: „Získali jsme několik výrazných posil, tou nejzářivější je devětadvacetiletá reprezentantka Kateřina Došková z pražské Sparty!“ Družstvo, které v minulé sezoně patřilo k šedému průměru soutěže, je tak rázem jedním z favoritů. O novinkách v FK Krupka jsme si povídali s prezidentem klubu Petrem Pokorným.

Požár u Kačice zničil pět a půl hektaru sladovnického ječmene.

Úrodu u Kačice pohltil oheň

Kladensko -Pro zemědělce je nyní nejdůležitější dostat sklizeň co nejdříve pod střechu. Letošní úroda je i tak málo kvalitní

Ilustrační foto

Turisté na Ústecku bloudí, chybí značkaři

Ústecký kraj – Na zastaralé a špatné značení turistických tras si stěžují někteří cestovatelé. Značkaři přiznávají, že jim chybí dobrovolníci. Obnovu značení se prý ale snaží zvládnout.

Ilustrační foto

Turisté bloudí, chybí značkaři

Ústecký kraj – Na zastaralé a špatné značení turistických tras si stěžují někteří cestovatelé. Značkaři přiznávají, že jim chybí dobrovolníci. Obnovu značení se prý ale snaží zvládnout.

Ředitel českolipské nemocnice Petr Chmátal.

Rozhovor s MUDr. Petrem Chmátalem

Česká Lípa - Česká populace drží smutné světové prvenství v počtu nádorových onemocnění tlustého střeva. Kromě správné diagnózy je pro úspěšnou léčbu nutné odstranit zasažené části střeva.

V novoborském baru došlo k brutálnímu útoku.

Za útok mačetou má jít do vazby

Česká Lípa/ Nový Bor - Patnáctiletý mladík brutálnímu řádění v novoborském baru jen nepřihlížel. Vyšetřovatelka ho již obvinila a chce ho poslat do vazby.

Ilustrační foto

Za útok mačetou má jít mladík do vazby

Českolipsko – Až šest let hrozí teprve patnáctiletému mladíkovi, jehož policisté v pondělí dopoledne zadrželi v souvislosti s brutálním útokem v baru v Novém Boru.

Ilustrační foto.

Na pohotovosti chybějí lékaři

Česká Lípa - Čas prázdnin snížil zájem lékařů o služby. S akutními potížemi pomohou praktičtí lékaři nebo záchranná služba

Ilustrační foto

Vedra udeřila. Pozor na kolapsy!

Českolipsko – Počasí v tomto týdnu je doslova jako na houpačce. Na prudké změny teplot nejsme zvyklí, proto bychom měli dbát doporučení odborníků.

Ilustrační foto.

Kynologové z Rokycan drží pohár

Rokycany – Putovní pohár z třicetiletého soupeření mezi kynology z Rokycan a Greizu se vrátil v sobotu do našeho okresního města. Šestičlenný tým porazil přátele z Německa 1486:1163 a oplatil jim tak loňskou porážku!

Kapitán SHH Hodonín Petr Pokorný (v tmavém) se proti soupeři výraznějši neprosadil. Drtiči nakonec museli skousnout porážku 5:14.

Drtiči jako lachtani. Zápas v inline hokeji si ale užili

Hodonín – Drtiči zakončilí náročnou letní přípravu přátelským zápasem v inline hokeji. Před sto diváky prohráli na zimním stadioně TEZA se Skalicí Kings 5:14. O výsledek však v pátek odpoledne rozhodně nešlo, neboť hráči SHK nastoupili za oba týmy.