Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Zonyga

Ilustrační foto.

Sraz motorkářů rozzáří ohňová show a ohňostroj

Topolná – Do Topolné se opět sjedou příznivci silných strojů. V sobotu se v místním středisku Bůrovce totiž už podvanácté koná sraz motorkářů. Stejně jak v minulých letech tak i letos se mohou návštěvníci těšit na bohatý hudební program. Zahrají například Morčata na útěku, Elbereth se zpěvákem Jiřím Zonygou nebo domácí Neutral.

Zpěvák Jiří Zonyga.

Ze Zonygy bude podvodník. V muzikálu Svatba (ne)bude

Břeclav – Na premiéru muzikálu Svatba (ne)bude se nyní chystá lanžhotský rodák Jiří Zonyga. Uvede ji pražské Divadlo Kalich. Zonyga se do své role zatím vžívá jako člen hereckého ansámblu zájezdového divadla. To si hru poprvé „vystřihlo" tento rok v Lounech.

Zpěvák Jiří Zonyga.

Ze Zonygy bude podvodník. V muzikálu Svatba (ne)bude

Břeclav – Na premiéru muzikálu Svatba (ne)bude se nyní chystá lanžhotský rodák Jiří Zonyga. Uvede ji pražské Divadlo Kalich. Zonyga se do své role zatím vžívá jako člen hereckého ansámblu zájezdového divadla. To si hru poprvé „vystřihlo" tento rok v Lounech.

Z druhého ročníku benefičního koncertu „Zde domov můj- Říp 2014“.

Benefiční koncert pod Řípem: nemocnice získala přes 20 tisíc korun

Říp /FOTOGALERIE/ - O víkendu se pod úpatím symbolu češství, horou Říp konal pod záštitou Ústeckého kraje 2. ročník benefičního koncertu „Zde domov můj - Říp 2014". I když bylo počasí chladnější, než jsme byli zvyklí před pár dny, na Řípu se to hvězdami jen hemžilo.

Ondřej Ruml

Květnovým hostem pořadu Na Zámečku s ... je Ondřej Ruml

Teplice - Dalším hostem pravidelného měsíčního talk-show Antonína Moravce je zpěvák, muzikálový herec, multiinstrumentalista a skladatel Ondřej Ruml. Ondra přijede do Teplic v pondělí, 19. května, pořad začíná v 19.00 hod. v hlavním sále Zahradního domu v Teplicích. Vstupenky na tento pořad si můžete již nyní zakoupit v Hudebninách na Masarykově tř. v Teplicích.

Zámecký pivovar Břeclav.

Dospělí vyrazí za pivem a hvězdami, děti do podzemí

Břeclav /TIP NA VÍKEND/ – Břeclavský pivovar, který má bezmála šest set let dlouhou historii, začal loni po delší pauze opět vařit pivo. Obnovil také hned dvě tradiční značky regionálního zlatavého moku, a tak se vše rozhodl patřičně oslavit. Po loňské třídenní oslavě znovuzahájení provozu, která doplatila na chladné počasí, letos pivovar přichází s celodenními Slavnostmi břeclavského piva. Na nich už v sobotu zahrají známá jména české a slovenské rockové a popové scény. Představí se však i břeclavští muzikanti.

Radonické májové slavnosti 2014.

FOTO: Zábavné Májové slavnosti v Radonicích

Radonice - Spoustu zábavy si ve čtvrtek užili všichni, kdo zavítali do Radonic. Zdejší májové slavnosti měly totiž celodenní program napěchovaný a pestrý tak, jako málokterá veselice.

Jiří Zonyga

Břeclavský pivovar na slavnostech sází na známé kapely

Břeclav – Do konce dubna mohou lidé pořídit vstupenky na Slavnosti břeclavského piva za zvýhodněné ceny. Kromě piva lákají pořadatelé na vystoupení hudebních osobností. Akce se uskuteční odpoledne desátého května na louce
u břeclav­ského zámku.

Jiří Zonyga.

Zahradní dům má před sebou nabitý týden

Teplicko - Ve středu od 20.00 hodin oslaví v kavárně Narozeniny Zuzany Michnové a Jiřího Schelingera. Pravidelný měsíční pořad Narozeniny (v dubnu bude Karel Kryl) pořádá Malá Paříž, o.s. společně s teplickou Konzervatoří a jedná se o vzpomínkový pořad na známé umělce, kteří v tento měsíc slaví nebo by slavili narozeniny. Účinkují zpěváci a hudebníci příznivci zmíněných osobností. Tento večer je kavárna nekuřácká.

Ilustrační foto

Festival piva a hudebních hvězd rozparádí podzámčí v Břeclavi

Břeclav – Hudební zákusek k pivu? České kapely Děda Mládek Illegal Band nebo Argema. A jako hlavní chod známé slovenské kapely No Name a Horkýže Slíže. Břeclavské pivní slavnosti nabídnou i regionální dezert v podobě zpěváka Jiřího Zonygy a doprovodné kapely Větry z Jihu. Festival plný hudebních hvězd se v Břeclavi uskuteční 10. května.

Tisíce lidí v sobotu přišly do areálu břeclavského zámku. Na Svatováclavské slavnosti. Zahrál tam i Jiří Pavlica s Hradišťanem.

OBRAZEM: Na Svatováclavské slavnosti v Břeclavi si našly cestu tisíce lidí

Břeclav – Plná parkoviště v blízkosti zámku. Korzující davy lidí do centra Břeclavi v sobotu přilákaly dvaadvacáté Svatováclavské slavnosti. Hlavní program začal vystoupením Spirituál kvintetu. Jeho členové si zahráli i spolu s Jiřím Pavlicou a jeho skupinou, než Hradišťanu přenechali pódium.

Spirituál Kvintet

Spirituál kvintet i folklor. Břeclav vyhlíží oslavy

Břeclav – Cimbálová muzika Hradišťan Jiřího Pavlici, legendární pěvecké těleso Spirituál kvintet, swingový orchestr Zatrestband, rockový zpěvák Jiří Zonyga či obnovená břeclavská kapela HB Stop. Ti všichni zahrají na louce pod břeclavským zámkem. A to druhý den Svatováclavských slavností, které ovládnou Břeclav poslední zářijový víkend. Vstupné se tradičně vybírat nebude.

Ilustrační foto.

Burčák v Hustopečích poteče, a to i v dešti

Hustopeče – Přestože komorní slavnosti milovníků burčáků odstartují až za dva týdny, přípravy jsou v plném proudu. Zásedání burčákových komisí se účastní jak starosta Hustopečí a produkční tým, tak členové burčákové policie a tamní vinaři.

Jiří Zonyga

Pro hodonínskou Oázu zazpívá i Jiří Zonyga. Na benefici

Hodonín - Pohled do tmy. To je název benefičního koncertu, který návštěvníků poodhalí život nevidomých lidí. Výtěžek pomůže středisku speciálních služeb Oáza Hodonín. „Jde o dobročinnou akci k dvacátému výročí organizace. Program začne v pátek v pět hodin odpoledne a od sedmi pak na něj naváže hlavní vystoupení," uvedla jedna z pořadatelek Tereza Nguyenová.

Comeback po šesti letech.

Lidi u vína roztančí rockeři z Katapultu či Tublatanky

Velké Pavlovice /TIP NA VÍKEND/ - Pořadatelé vinobraní už dobře ví, že se vyplatí stejnou měrou dbát na kvalitu vína i zábavy při jeho ochutnávání. Na zvučný program tak vsází i oslava vína a burčáku ve Velkých Pavlovicích. Tam zahájí dvoudenní program už v pátek odpoledne. Kromě lidových tradic dojde i na známé hudební hosty, jež zahájí novou festivalovou tradici Vinohraní.

Trojice kamarádek a studentek z Hodonína se rozhodla pomáhat.

Trojice studentek pomůže nevidomým z Oázy

Hodonín - Už podruhé se trojice dívek z Hodonína rozhodla pomoci těm, kteří pomoc potřebují. Díky projektu O2 Think big, který je finančně podpořil v jejich plánech, vloni pomohli hodonínskému stacionáři Vlaštovka téměř třiceti tisíci korun. Letos pomohou Občanskému sdružení Oáza v Hodoníně.

Ilustrační foto.

Folklórní jubileum: mistřínský festival bude podesáté

Svatobořice-Mistřín - Výstavy, koncerty, vystoupení mnoha folklorních souborů, divadla i taneční zábavy jsou velkými lákadly na letošní jubilejní desátý ročník Mezinárodního folklorního festivalu Mistřín. Ten ve Svatobořicích-Mistříně začne už příští týden ve čtvrtek.

Slovácký brankář Dušan Melichárek předává pochodeň střelkyni Adéle Sýkorové, která oheň zapálila.

Na olympiádu dětí dorazily sportovní hvězdy

Uherské Hradiště - Dana Zátopková, Květa Jeriová- -Pecková, Martin Doktor, Oldřich Svojanovský nebo Lukáš Krpálek. To je jen zlomek sportovních osobností, které dorazily na zahajovací ceremoniál dětské letní olympiády do Uherského Hradiště.

Atletický stadion při Základní škole Englišova hostil krajské kolo OVOV. Na mladé atlety čekalo hned několik disciplín, například hod míčem vzad, přitahování na lavici a samozřejmě běh na několik způsobů.

Mladí sportovci se utkali v krajském kole OVOV

Opava /FOTOGALERIE/ - Přesně po dvou týdnech se do areálu opavské Základní školy Englišova vrátila oblíbená sportovní soutěž Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů a v rámci krajského kola se bojovalo o postup do finále. Na něj nakonec dosáhly SG D. a E. Zátopkových z Ostravy a domácí ZŠ Englišova Opava.

Polyfonia nahrávala své nové album i s rockovou kapelou.

Pěvecký sbor Polyfonia pokřtí své rockové album s hvězdami

Břeclav - Pěvecký studentský sbor Polyfonia, jenž působí při břeclavském gymnáziu od roku 1969, pokřtí tuto neděli už své čtvrté album. Poprvé však sborové hlasy vybočí z tradičního repertoáru a vyseknou poctu rockové muzice. Novinku s názvem Ro©k Polyfonie představí na galakoncertu se vzácnými hosty.

Jiří Štědroň se k princi  z Popelky po mnoha letech vrátil. Samozřejmě ne jako princ, ale jako král Popelkova...

Jiří Štědroň: Návrat prince k Popelce přes Ordinaci (v Růžové zahradě)

Praha  - A nejen přes Ordinaci, ale i přes divadelní hru Jsme tým, tři knižní tituly, několik písní a divadelní prkna v Semaforu, v Ypsilonce a v divadle v Ústí nad Labem… Tím princem je zpěvák, herec a autor Jiří Štědroň. Kromě několika hitů tehdy tzv. „středního proudu" se do pamětí diváků zapsal jako princ  z prvního televizního zpracování Popelky – a k princi  z Popelky se po mnoha letech vrátil.

Sportovní královnou roku 2009 na Náchodsku se stala mažoretková mistryně Evropy Anna Bergerová.

Vstupenky jsou na OS ČSTV

Hronov - V pátek 15. března dojde v hronovském Čapkově sále k vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec, reprezentant okresu Náchod za rok 2012.

Sportovec roku. Ilustrační foto.

Nejlepší sportovec a Hvězda Deníku je už za dveřmi

Znojmo – Kdo si svými sportovními výkony řekl o titul nejúspěšnějšího sportovce roku 2012, se lidé dozví na slavnostním galavečeru, který se koná v pondělí 4. března ve štukovém sálu Louckého kláštera. Výsledky určuje odborná komise ve čtyřech kategoriích. Zároveň také mohli čtenáři Znojemského deníku Rovnost vybrat svoji sportovní hvězdu.

V Národním domě bude dekorován nový král ústeckého sportu.

Kdo obsadí volný trůn pro sportovce Ústecka?

Ústí nad Labem - Už je to tady! V Národním domě bude večer úderem 18. hodiny dekorován nový král ústeckého sportu. Kdo usedne na volný trůn? Obhájí svůj loňský triumf boxer Zdeněk Chládek nebo bude mít krajská metropole nového vládce?

Vicekrálovnou je lyžařka Katka Mondlová.

Martin Debnar obhájil prvenství

Prachaticko – Pondělní galavečer ve vimperském hotelu Zlatá hvězda definitivně uzavřel anketu Nejúspěšnější sportovec roku 2012.