Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Zonyga

Nejúspěšnější sportovec roku.

ANKETA: Čtenáři, zvolte svoji sportovní Hvězdu Deníku

Hradec Králové – Čtenáři, máte možnost zvolit Hvězdu Deníku v anketě o Nejúspěšnějšího sportovce Královéhradeckého kraje, kterou pořádá KS ČSTV ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, agenturou ČOK-CZ a Deníky.

Vánoční trhy. Ilustrační snímek.

Vánoce pod radnicí budou pestré

Mikulov – Kulturní dárky různých žánrů bude Mikulov rozdávat už tuto sobotu od deseti hodin dopoledne. Vánoce pod radnicí nabídnou i jarmark, dílničky pro děti, zvířátka v betlému a domácí zabíjačku.

Ilustrační foto.

Břeclavští rockoví mohykáni se vrátí na pódium

Břeclav /TIP NA VÍKEND/ - Odpolední čaje, rockové kytary, vlasy na ramena, koketování s cenzurou a nefalšovaný prožitek z hudby. To jsou atributy, které patřily nejen na Břeclavsku k živým koncertům sedmdesátých až osmdesátých let minulého století.

Kyjovský okruh - ilustrační foto.

Kyjovský okruh rozduní motorky i rockeři

Kyjov – Řev motorů, prudké zatáčky, tleskající návštěvníci i silné stroje. Tak vypadá každoročně akce, která zaplňuje ulice Kyjova. Osmý ročník Kyjovského okruhu letos doplní také drsní rockeři.

Košumberské léto 2011 v Luži vyvrcholilo vydařenými Městskými slavnostmi.

FOTOGALERIE: Městské slavnosti bavily diváky

Luže – Město Luže ve spolupráci s Jednotou divadelních ochotníků Jaroslav a oddělením kulturních služeb krajské knihovny v Pardubicích připravily na prázdniny na zřícenině hradu Košumberk, bohatý kulturní program.

Ilustrační foto

Velký pivovarský mejdan potrvá dva dny

Hanušovice – Přípravy na tradiční Pivovarské slavnosti, které bude již po sedmé hostit areál pivovaru Holba v Hanušovicích, jsou v plném proudu. Pořadatelé na první zářijový víkend pozvali řadu hvězd, budou také vítězi velké letní soutěže předávat automobil.

V Kroměříži zahrál v úterý 14. prosince 2010 při příležitosti prvního ročníku desetidenního vánočního jarmarku Jiří Zonyga, vítěz hudební soutěže X-FAKTOR.

Jiří Zonyga: X Factor mi dal zkušenosti a vzal rádoby kamarády

Zvěřínek /ROZHOVOR/ - Na Multižánrovém festiválku ve Zvěřínku platil za hlavní hvězdu. Vítěz X Factoru z roku 2008 Jiří Zonyga z Břeclavi. Po vítězství se mu splnil sen živit se hudbou. Nymburskému deníku neunikl před několika všetečnými otázky. Působil naprosto vyrovnaně a spokojeně.

Poetické léto se sedleckými víny.

Vinařství zve na Poetické léto se Sedleckými víny

Sedlec – V termínech pátého července, třiadvacátého července a třináctého srpna se v Sedleci uskuteční tradiční akce nazvaná Poetické léto 2011 se Sedleckými víny. Začátek bude vždy v deset hodin dopoledne.

Jiří Zonyga

Zonygu čeká v létě oddych

Břeclav – Koncerty, zkoušení s kapelou, dokončování desky a nápady, jak vylepšit a ozvláštnit představení. Mnozí by řekli, že jde o pracovně strávené léto. Ne tak populární břeclavský zpěvák Jiří Zonyga. Ten letošní prázdniny podle svých slov konečně stráví oddychem.

Amfora - FC Stavaři

Amfora se utkala v Popovicích s týmem stavařů

Popovice /FOTOGALERIE/ – Vzácnou návštěvu přivítal v pátek Amfík Bukovina v Popovicích. V exhibičním utkání se tam s týmem FC Stavaři utkalo slavné fotbalové mužstvo osobností české kultury a sportu Amfora.

Vizážisticko-kadeřnická show Proměny.

Proměny opět pomohly. Rekordní částkou

Břeclav /FOTOGALERIE/ - Břeclavský dům školství patřil v sobotu už druhému ročníku charitativní akce s názvem Proměny. Jejich letošním cílem bylo pomoci těžce nemocnému devítiletému Petru Jankovičovi z Lednice.

Ilustrační foto

Gospel pomůže dětem v Tanzánii s ošacením

Břeclav /TIP NA VÍKEND/ - Komu se nechce víkendové večery trávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a rád by naplnil svůj program kulturním vyžitím, tomu je určena tato rubrika. Najde v ní tip na zajímavou kulturní akci, která se na Břeclavsku o víkendu uskuteční.

Degustace vín na Valtické vinné trhy.

Valtické vinné trhy otevírají své brány

Valtice – Areál valtického zámku hostí už od pátku čtyřiačtyřicáté Valtické vinné trhy. Tento Wimbledon mezi výstavami tentokrát návštěvníkům nabídne 830 vzorků vín ze sto čtyřiceti vinařství z České republiky, Rakouska a Slovenska.

Ilustrační foto.

Středočeské pivní slavnosti se nelíbí ODS

Velká Dobrá - Druhý ročník Středočeských pivních slavností se uskuteční nadcházející víkend na letišti ve Velké Dobré na Kladensku. Akci pořádanou Středočeským krajem kritizují opoziční občanští demokraté. Podle jejich názoru je v době různých škrtů v krajském rozpočtu moc megalomanská.

Ilustrační foto.

Pivní slavnosti u Velké Dobré se nelíbí ODS

Velká Dobrá – Druhý ročník Středočeských pivních slavností se uskuteční nadcházející víkend na letišti ve Velké Dobré. Akci pořádanou Středočeským krajem kritizují opoziční občanští demokraté. Podle jejich názoru je v době různých škrtů v krajském rozpočtu moc megalomanská.

Jiří Zonyga v hornobojanovickém nahrávacím studiu.

Zonyga točí desku plnou lidovosti a středověku

Břeclav /FOTOGALERIE/ - Prvky keltské a lidové muziky, vlivy středověké hudby a také několik nových písniček. Tak by měla vypadat deska břeclavského zpěváka Jiřího Zonygy, kterou v těchto dnech natáčí v dolnobojanovickém nahrávacím studiu. Pokud všechno půjde tak, jak má, potom by světlo světa mohla spatřit už letos v létě.

V Kroměříži zahrál v úterý 14. prosince 2010 při příležitosti prvního ročníku desetidenního vánočního jarmarku Jiří Zonyga, vítěz hudební soutěže X-FAKTOR.

Zazpíval Jiří Zonyga, vítěz X-Faktoru

Kroměříž /FOTOGALERIE/ -Při příležitosti prvního desetidenního vánočního jarmarku v Kroměříži vystoupil v úterý na tamním Velkém náměstí také Jiří Zonyga. Šestačtyřicetiletý řidič kamionu z Břeclavi zvítězil před pár lety v hudební televizní soutěži X-FAKTOR.

Ilustrační foto

Kroměříž chystá první desetidenní vánoční trhy

Kroměříž – Po vzoru větších měst a především pak na přání obyvatel a turistů se kroměřížští zastupitelé rozhodli vylepšit předvánoční atmosféru ve městě. Veřejnost si tak letos bude moci užít poprvé vánočního jarmarku, který potrvá rovných deset dnů.

Avion Swing Band

Avion Swing Band slaví třicátiny

Zlín – No Name, Fleret, Argema, Jiří Zonyga a řada dalších se v pátek večer chystá na velkou narozeninovou party. Oslavencem bude zlínská kapela Avion Swing Band, která už třicet let hraje pro své posluchače. V pátek večer od 19 hodin si zabere jeviště zlínské sportovní haly Euronics.

Oslava 50 let fotbalu v Hřiměždicích.

Hřiměždický fotbal oslavil padesátku

Hřiměždice – Fotbalový klub Vltavan Hřiměždice slavil v neděli 12. září 50 let činnosti. Jako součást oslav proběhl i exhibiční zápas domácí staré gardy proti družstvu známých osobností Amfora Praha.

Metropolitní symfonický orchestr s Jiřím Zonygou.

OBRAZEM: Zonyga zazpíval Brnu. S orchestrem

Brno - Rockové skladby Joe Cockera, Carlose Santany, skupiny Pink Floyd či Rolling Stones, zahrál v pondělí večer na nádvoří brněnského hradu Špilberk Metropolitní symfonický orchestr. Ten pod taktovkou dirigenta Ariella Sharona doprovodil zpěváka a vítěze populární soutěže X Factor Jiřího Zonygu.

Putovní hudební festival na zámku ve Vranově nad Dyjí.

Vranovský zámek se změnil v hudební arénu

Vranov nad Dyjí /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Oslavám založení městyse Vranov nad Dyjí předcházela páteční akce s názvem Hradologie 2010. Je to vůbec poprvé, co sem zavítal putovní hudební festival po hradech a zámcích na jižní Moravě.

Ilustrační.

Víkend nabídne oslavy, hody i mopedy

Znojemsko /KAM O VÍKENDU/ - Tančit, zpívat, ochutnat dobré víno, zavzpomínat si na zážitky, spojené s Vranovem nebo se projet s několika desítkami mopedistů východní částí Znojemska. To vše mohou zájemci o volných dnech tohoto víkendu.

Michal Tučný

Do Stodoly Michala Tučného míří i Petr Kolář

Hoštice u Volyně – Letošní ročník hudebního festivalu Stodola Michala Tučného je v plánu až v druhé polovině srpna, jeho program však už je znám a slibuje zajímavá jména domácí hudební scény.

Michal Tučný

Do Stodoly Michala Tučného míří i Petr Kolář

Hoštice u Volyně – Letošní ročník hudebního festivalu Stodola Michala Tučného je v plánu až v druhé polovině srpna, jeho program však už je znám a slibuje zajímavá jména domácí hudební scény.

Bára Štěpánová.

Bára Štěpánová: Valtice byly nejkrásnější

Valtice /ROZHOVOR/ – Putovní hudební festival po českých hradech a zámcích nazvaný Hradologie zavedl do Valtic už podruhé zpěvačku a herečku Báru Štěpánovou. Ta nejenže uváděla jednotlivé kapely, ale vyplňovala lidem zpěvem a básněmi volný čas mezi jednotlivými vystoupeními.

Festival Rock on Ice 2010.

Festivalové léto na Břeclavsku láká na různorodost

Břeclavsko /AKTUALIZOVÁNO/ - Festivalová sezona na Břeclavsku odstartovala. O důstojný úvod se postaral na břeclavském zimním stadionu již pátý ročník Rock on Ice. Ten však o letošních prázdninách není i bez Creamfields zdaleka jediným hudebním lákadlem, za kterým není třeba jezdit někam daleko.

Festival Rock on Ice 2010.

Den druhý: na Rock na ledě přibruslily další hvězdy

Břeclav /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE, VIDEO/ - Vyrobená pre mňa, Aby bolo jasné nebo …na tebe závislý. Slovenská kapela Desmod v sobotu večer pořádně rozproudila atmosféru na břeclavském hokejovém stadionu. Když ze sebe zpěvák Kuly vydal první tóny romanticky laděné písně Vyrobená pre mňa, mladé dívky stojící v první řadě se mohly zbláznit.

Zpěvák Petr Kolář s organizátorem Rock on ice Petrem Brantalíkem.

Rock on Ice láká na dvoudenní nášup

Břeclavsko /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí a nabízí se čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer strávit u televizní či počítačové obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a navíc se cítí kulturně nenasycený, tomu je určena tato rubrika. Každý pátek v ní najdete tip na zajímavou kulturní akci na Břeclavsku, která se v započínajícím víkendu uskuteční.

Nightwork. Vojta Dyk a Jakub Prachař.

Hokej vystřídá rocková show

Břeclav /PROGRAM UVNITŘ/ - Jeden z největších živých koncertů, jaký kdy Břeclav zažila. To bude dvoudenní Rock on Ice, který už od tohoto pátku rozduní břeclavský zimní stadion. Slibuje dvanáct špičkových českých a slovenských kapel, obrovskou scénu se světelnými efekty i skvělý zvuk. A hlavně neopakovatelný hudební zážitek na úvod letních prázdnin.

V divadle Kalich se 21. dubna uskutečnila tisková konference k připravovanému muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Robin Hood. Na snímku zpěvák Jiří Zonyga, zpěvačka Leona Machálková a zpěvák Martin Pošta.

Robin Hood se už rodí na jevišti

Praha – Humor a nadhled v textech Gabriely Osvaldové i hudbě Ondřeje Soukupa, skvělé pěvecké i herecké výkony – to všechno, soudě podle prvních „předváděček“, nabídne připravovaný muzikál Robin Hood. V pražském Divadle Kalich bude mít premiéru 1. a 2. září.

Turnaj osobností v Přerově

Na kurtech zazářili i Šíp a Janda. Podívejte se

Přerov /FOTOGALERIE/ – Je už dlouholetou tradicí, že před prázdninami do Přerova přijíždí řada umělců a osobností české populární scény na týdenní tenisové soustředění pod záštitou Tenisového klubu Precolor Přerov. A ne jinak tomu bylo i letos, a to i přes nedávné povodně, které zcela zaplavily zrekonstruované tenisové kurty.

Pohořelické slavnosti.

Pohořelice slavily, tentokrát i za své

Pohořelice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Třídenní slavnosti města přilákaly davy návštěvníků. Bavily je dovozové hvězdy, ale i řada pohořelických souborů.

Na jméno legendárního rockera Ozzyho Osbournea láká Řípfest

Od Marie Rottrové až po Ozzyho Osbournea

Praha – Jana Kirschner, Buty či Jiří Zonyga na hradních ochozech a nádvořích. Tak bude vypadat hudební festival Hradologie, který začíná už zítra a potrvá do 27. srpna. Koná se výhradně na hradech a zámcích a zahrne koncerty ve Veveří, Pernštejně, Valticích či Kunštátu. A odstartuje také letní šňůru hudebních festivalů a přehlídek, jichž je letos víc než padesát. Začíná tak velkolepá série domácích hudebních festivalů. Letos nás jich čeká, jak už bylo řečeno, víc než padesát a budou hostit české i zahraniční hvězdy.

Helena Vondráčková

Hvězdy na kurtech: Vondráčková, Janda či Petr Rychlý

Přerov – Tenisová akademie Petra Huťky, na kterou každoročně zavítají do Přerova osobnosti českého showbyznysu, odstartuje příští víkend. Turnaj v tenisové čtyřhře s názvem Akuna Cup začíná v neděli 20. června a během následujících pěti dní se na kurtech vystřídají hvězdy pop music, moderátoři a baviči.