Dolní Němčí / FOTOGALERIE/ - V areálu dolněmčanského muzea bylo v sobotu od časného rána živo. Své pekařské umění tam hodlali předvést členové národopisného krúžku Dolněmčan, kteří uspořádali druhý ročník pečení chleba s jeho ochutnávkou.
Havlíčkův Brod - Plný počet bodů si připsali hokejoví extraligoví dorostenci Havlíčkova Brodu ve víkendových utkáních nejvyšší soutěže. Klíčový byl zejména duel na ledě brněnské Komety. S brněnskými hráči totiž mladí Rebelové svádí přímý souboj o postup mezi elitní šestnáctku soutěže. Brodští hráči dokázali utkání vyhrát, pronásledovateli se tak o něco vzdálili.
Havlíčkův Brod - Hokejoví dorostenci z Havlíčkova Brodu opět dokázali, že můžou konkurovat nejlepším týmům nejvyšší soutěže. Toto pravidlo potvrzují zejména doma, kde získávají většinu bodů. Po úterním vloženém kole, kdy v Kotlině přehráli Vsetín, v sobotu porazili i Mladou Boleslav a vedoucímu Liberci podlehli o den dříve jen o dvě branky.
Nová Paka - Sokolům se daří snaha získat pro sport na hřiště a do tělocvičen ty nejmenší. Svoje úsilí si potvrdili opět v minulých dnech, kdy Letní stadion zaplavily děti, jejich rodiče a prarodiče. Novopačtí zde pořádali další sokolskou olympiádu v atletice.
ROKYCANY - Denně až o sedm tisíc rohlíků víc, stovky bochánků, vek a bagetek upečou teď v rokycanském Pekařství Frídel. Velikonoční svátky jsou totiž pro pekaře druhým nejnáročnějším obdobím hned po Vánocích.
V srdci Českého ráje, v údolí řeky Jizery vyrostla v roce 1716 usedlost Dlaskův statek. Vzácně dochované stavení, obklopené hradbou uchovává nejeden poklad z minulosti.
Břest - Zapečená myš v bochníku chleba šokovala v minulých dnech ženu z Uherského Hradiště. Událost vyšetřují inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) z Brna.
Dolní Němčí - Třináct bochníků čerstvě upečených v domácí peci, stoly plné vánočního cukroví a vykoledovaná slivovice s vínem – to byly pochutiny, které den po Štěpánu provoněly areál starobylého mlýna v Dolním Němčí.
Chrudim, Sobětuchy - Stanislav Pecka, známý pekař ze Sobětuch a odpůrce letního času, v pátekpředal bochník chleba prezidentovi Agrární komory ČR Janu Velebovi.
Chrudim, Sobětuchy - Stanislav Pecka, známý pekař ze Sobětuch a odpůrce letního času, v pátekpředal bochník chleba prezidentovi Agrární komory ČR Janu Velebovi.
Chrudim/Sobětuchy - Stanislav Pecka, známý pekař ze Sobětuch a odpůrce letního času, v pátekpředal bochník chleba prezidentovi Agrární komory ČR Janu Velebovi.
BEROUNSKO, HOŘOVICKO - Světová poptávka po obilovinách žene nákupní ceny mouky nahoru. Pekaři za ni nyní platí o desítky procent více než před měsícem. Stávající ceny chleba a pečiva jsou pro ně neudržitelné.
Český ráj udělil své první ochranné známky. Logem se siluetou Trosek se mohou pyšnit i kozí sýry, tvarohy, žervé a jogurty, které pocházejí z malé kozí farmy, jež se jmenuje Kamínka. V Chuchelně nedaleko Semil ji založila Hanka Maturová. Přes své mládí jedna z nejznámějších chovatelek koz v Česku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.