Kreativ

ŠTÍTEK: Bochník

Extraligoví dorostenci HC Rebel doma opět dokázali konkurovat nejlepším

Havlíčkův Brod - Hokejoví dorostenci z Havlíčkova Brodu opět dokázali, že můžou konkurovat nejlepším týmům nejvyšší soutěže. Toto pravidlo potvrzují zejména doma, kde získávají většinu bodů. Po úterním vloženém kole, kdy v Kotlině přehráli Vsetín, v sobotu porazili i Mladou Boleslav a vedoucímu Liberci podlehli o den dříve jen o dvě branky.

Malí sokolové bojovali na olympiádě

Nová Paka - Sokolům se daří snaha získat pro sport na hřiště a do tělocvičen ty nejmenší. Svoje úsilí si potvrdili opět v minulých dnech, kdy Letní stadion zaplavily děti, jejich rodiče a prarodiče. Novopačtí zde pořádali další sokolskou olympiádu v atletice.

Pekaři teď mají galeje

ROKYCANY - Denně až o sedm tisíc rohlíků víc, stovky bochánků, vek a bagetek upečou teď v rokycanském Pekařství Frídel. Velikonoční svátky jsou totiž pro pekaře druhým nejnáročnějším obdobím hned po Vánocích.

Ženu vyděsila myš zapečená v chlebu

Břest - Zapečená myš v bochníku chleba šokovala v minulých dnech ženu z Uherského Hradiště. Událost vyšetřují inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) z Brna.

Pekárny na Berounsku dusí drahá mouka a energie

BEROUNSKO, HOŘOVICKO - Světová poptávka po obilovinách žene nákupní ceny mouky nahoru. Pekaři za ni nyní platí o desítky procent více než před měsícem. Stávající ceny chleba a pečiva jsou pro ně neudržitelné.

O dívce, které učarovaly kozy

Český ráj udělil své první ochranné známky. Logem se siluetou Trosek se mohou pyšnit i kozí sýry, tvarohy, žervé a jogurty, které pocházejí z malé kozí farmy, jež se jmenuje Kamínka. V Chuchelně nedaleko Semil ji založila Hanka Maturová. Přes své mládí jedna z nejznámějších chovatelek koz v Česku.

Delikatesy zpod širého nebe lákají

VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.