Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Koukal

Finalisté kategorie muži A.

Squashový turnaj v Praze vyhráli Ind Mangaonkar a Kubáňová

Praha - Indický squashista Maheš Mangaonkar a Zuzana Kubáňová vyhráli turnaj nejvyšší domácí kategorie v Praze. Ve finále na Strahově porazil 65. hráč světového žebříčku domácí jedničku Jana Koukala 3:0, Kubáňová si stejným poměrem poradila s Terezou Svobodovou.

Brněnský squashista Martin Švec.

Koukal? Jsou z nás rivalové, culí se nová česká jednička ve světovém žebříčku

Brno /ROZHOVOR/ – Revoluce. Po šestnácti letech má český 
squash novou jedničku na světovém žebříčku PSA. Domácího fenoména Jana Koukala vystřídal brněnský hráč Martin Švec. Sedmnáctinásobný český šampion se rozhodl vynechávat zahraniční turnaje a ukončil licenci na PSA. Koukal byl v té době na 151. místě. „Ale myslím, že bych ho postupem času stejně přeskočil," tvrdil Švec z brněnské Viktorie, který ve světě figuruje na 160. příčce.

Squashista Martin Švec.

Koukal? Už jsme rivalové, culí se nová česká jednička ve světovém žebříčku

Brno /ROZHOVOR/ – Revoluce. Po šestnácti letech má český 
squash novou jedničku na světovém žebříčku PSA. Domácího fenoména Jana Koukala vystřídal brněnský hráč Martin Švec. Sedmnáctinásobný český šampion se rozhodl vynechávat zahraniční turnaje a ukončil licenci na PSA. Koukal byl v té době na 151. místě.  

Ladislav Kos.

Válková senátorkou nebude, v Praze 11 ji porazil Kos

Praha - Poslankyně a bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) senátorkou za Prahu 11 nebude. V souboji o křeslo v horní komoře Parlamentu ji porazil dlouholetý zastupitel a spoluzakladatel Hnutí pro Prahu 11 Ladislav Kos, který získal 55,89 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledků na www.volby.cz. Současný senátor Milan Pešák (ODS) mandát neobhajoval.

Helena Válková.

Bývalá ministryně spravedlnosti Válková může být senátorkou

Praha - Poslankyně a bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) se může stát senátorkou v Praze 11. Společně se zastupitelem Prahy 11 Ladislavem Kosem (HPP 11) postupuje do druhého kola. Válková získala 19,23 procenta a Kos 16,67 procenta hlasů. Druhé kolo se uskuteční za týden. Současný senátor Milan Pešák (ODS) mandát neobhajoval.

Ondřej Uherka na evropském šampionátu v Praze.

Squashista Slovácké Slavie Ondřej Uherka zazářil na mistrovství Evropy

Uherské Hradiště – Squashový hráč Slovácké Slavie Uherské Hradiště a český reprezentant Ondřej Uherka obsadil na mistrovství Evropy jednotlivců v Praze krásnou devátou příčku. „Je to moje historicky nejlepší umístění na evropském šampionátu," usmíval se spokojeně čtyřiadvacetiletý hráč. Uherka byl za šestnáctinásobným mistrem ČR Janem Koukalem, který skončil osmý, druhým nejúspěšnějším Čechem na turnaji.

Borja Golán.

Squashoví šampioni: mrštná Camille a dobyvatel Borja

Praha /FOTOGALERIE/ - Atraktivní zápasy plné dynamického pohybu, tvrdých úderů a emocí. Takový byl šampionát, který hostila Praha. Mělo jít o jízdu francouzských favoritů Camille Sermeové a Grégory Gaultiera.

Squashista Jan Koukal.

Squashový titul mistra Evropy získal poprvé Španěl Golán

Praha - Španělský squashista Borja Golán vybojoval poprvé titul mistra Evropy. Ve finále v pražském hotelu Step překvapivě porazil po dramatickém průběhu prvního nasazeného Francouze Grégoryho Gaultiera 3:2 na sety. Vítězkou v soutěži žen se stala popáté za sebou Francouzka Camille Sermeová, která si poradila s belgickou squashistkou Nele Gilisovou 3:1 na sety.

Grégory Gaultier.

Squashista Gaultier má na dosah jubilejní desátý titul z ME

Praha - Úřadující světový šampion ve squashi Grégory Gaultier se na mistrovství Evropy v Praze dostal do finále a má na dosah jubilejní desátý titul. V semifinále Francouz porazil krajana Lucase Sermeho 3:0 na sety a jeho soupeřem ve sobotním finále, které začne ve 12:00 v pražském hotelu Step, bude Španěl Borja Golán. O titul v ženské soutěži si zahraje Francouzka Camille Sermeová s Belgičankou Nele Gilisovou.

Anna Sermeová

Po Sorbonně zkusí squashistka Sermeová útok na světovou třicítku

Praha - Zatím bere squash jako serióznější koníček, přesto je Anna Sermeová, rozená Klimundová, nejlepší Češkou v žebříčku PSA. Až za dva roky dostuduje na pařížské Sorbonně, zkusí zaútočit na světovou třicítku. Roli české jedničky potvrdila pětadvacetiletá Sermeová na mistrovství Evropy v Praze, kde se jako jediná domácí hráčka dostala do čtvrtfinále. V něm ve čtvrtek nestačila na světovou šestku a svoji švagrovou Camille Sermeovou a prohrála 0:3.

Squashista Martin Švec.

Švec z brněnské Viktorie chce sesadit Koukala z pozice české squashové jedničky

Brno – Mají před sebou životní turnaj, na kterém se chtějí ukázat v plné síle. A určitě si mohou věřit. Brněnské squashisty čeká od středy do soboty mistrovství Evropy, které se uskuteční v Praze. Velkou nadějí je Martin Švec z týmu Viktoria Brno. Sezonu rozjel skvěle, dostal se do finále turnaje PSA v ukrajinské Oděse. Ukázat se může i Daniel Mekbib a další tři brněnští squashisté.

Squash. Ilustrační foto.

Favoritem squashového ME v Praze je mistr světa Gaultier

Praha - Po jedenácti letech se v Praze uskuteční mistrovství Evropy ve squashi. Šampionát se hraje ve skleněném kurtu v Hotelu Step a v malešickém centru Hector a má francouzské favority. Na desátý kontinentální titul bude útočit úřadující mistr světa Grégory Gaultier a na pátý v řadě Camille Sermeová.

Martin Švec.

Musel přeobjednat letenku, aby stihl finále. Švec slaví druhé místo

Brno – Nečekaný úspěch. Brněnský squashista Martin Švec si jako druhý český hráč v historii zahrál finále turnaje PSA, před ním se to podařilo pouze Janu Koukalovi. V posledním zápase v ukrajinské Oděse nestačil na světovou jedničku Matthewa Hopkinse z Austrálie, kterému podlehl 0:3 na sety.

Senát České republiky. Ilustrační foto

O zvolení do Senátu usiluje 233 kandidátů, o šest víc než minule

Praha – O zvolení do Senátu bude v letošních podzimních volbách usilovat 233 kandidátů. Před šesti lety kandidovalo ve stejných 27 obvodech 227 kandidátů. Vyplývá to z údajů jednotlivých registračních úřadů. Úřady měly do dnešního dne čas na to, aby přihlášky do voleb zaregistrovaly, nebo odmítly. Lhůta pro opravu chyb a nedostatků uplynula ve čtvrtek. Lhůta pro podávání přihlášek skončila 2. srpna.

Ilustrační foto.

Cesta na olympiádu je těžká i u méně tradičních sportů

Hradecko - V pořadí jednatřicátá letní olympiáda 
v Brazílii startuje už za tři dny. Nově se na ní představí golfisté a hráči „sedmičkového" ragby, zatímco baseball, softball, kolečkové brusle, squash a karate do rodiny olympijských sportů přijaty nebyly.

Volby. Ilustrační foto.

V Praze 11 chce získat senátorské křeslo 13 kandidátů

Praha /TABULKA/ - V městské části Praha 11 chce získat senátorské křeslo 13 kandidátů. V úterý to řekl mluvčí radnice Miroslav Dvořák. Kandiduje bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) nebo někdejší primátor Jan Koukal (Soukromníci). O Senát usiluje také současný i bývalý místostarosta Prahy 11 a její bývalá starostka. Dosavadní senátor Milan Pešák (ODS) místo v říjnových volbách neobhajuje.

Ilustrační foto.

Cesta na olympiádu je těžká i u méně tradičních sportů

Východní Čechy - V pořadí jednatřicátá letní olympiáda 
v Brazílii startuje už za tři dny. Nově se na ní představí golfisté a hráči „sedmičkového" ragby, zatímco baseball, softball, kolečkové brusle, squash a karate do rodiny olympijských sportů přijaty nebyly.

Českou squashovou jedničkou je Jan Koukal.

Prague Open: Boj o světové body a skalp Koukala

Praha – Sportovní areál Hamr hostí až do neděle Prague Open. Jedná se o profesionální squashový turnaj série PSA s dotací 5000 dolarů (přes 120 tisíc korun). Akce se zúčastní hráči z deseti zemí a také kompletní česká špička. „Hlavním cílem je umožnit zejména mladým domácím hráčům kontakt s kvalitní zahraniční konkurencí," uvádí Tomáš Fořter, organizátor a generální sekretář České asociace squashe.

Felix Slováček.

Místo šéfky Kapky naděje bude do Senátu kandidovat Felix Slováček

Praha - Prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová, dříve Svobodová, do boje o Senát nezasáhne. Původně ohlášenou kandidaturu za Stranu soukromníků zrušila, chce se soustředit na nadační činnost, oznámil dnes místopředseda strany Rudolf Baránek. Místo ní soukromníci nasadí v Praze 10 hudebníka Felixe Slováčka.

Hokejista Sparty Martin Procházka vyzval nejlepšího českého squashistu Jana Koukala.

Špičkoví squashisté budou řádit na fontáně

Praha - Na fontáně vyrostl skleněný kurt… Ne, nejedná se o začátek pohádky, ale o pohled v obchodním centru Arkády Pankrác. Přímo na fontáně se totiž postavil squashový kurt, kde se bude od pátku 20. května hrát finále extraligy týmů.

Martin Švec a Daniel Mekbib.

Brněnští squashisté pomohli reprezentaci mezi evropskou elitu

Brno – Takový výsledek nikdo nečekal. Čeští squashisté vyhráli na mistrovství Evropy týmů v Polsku druhou divizi. Ve finálovém utkání porazili Švýcarsko 3:1, čímž se dostali mezi osm nejlepších týmů v Evropě. Výrazným způsobem se na úspěchu podíleli brněnští hráči Daniel Mekbib a Martin Švec. Oba na evropském šampionátu neprohráli ani jeden zápas.

Česká squashová reprezentace.

Squashista Martin poslal Čechy mezi elitu

Praha - Český squash opět patří k tomu nejlepšímu na starém kontinentu. Reprezentanti na mistrovství Evropy týmů vyhráli finále 2. divize, čímž se pro příští rok zařadili mezi osm nejlepších. K hrdinům patřil Petr Martin, který nastupoval do rozhodujících zápasů.

Ilustrační foto

České reprezentační týmy se vrací mezi evropskou squashovou elitu

Varšava - Obě české reprezentace se na mistrovství Evropy ve squashi družstev ve Varšavě dostaly do finále druhé divize a tím si zajistily pro příští rok účast mezi elitou. Muži slavili postup do nejlepší osmičky po výhře nad Walesem 3:1, ženy v rozhodujícím zápase přehrály Maďarky 3:0.

Senomaty - Zavidov B 3:1, OP - jaro 2016

Fotbalisté Janova odolávali osmdesát minut

Senomaty – V duelu mezi Senomaty a Janovem si diváci na branku museli počkat až do 80. minuty, kdy se po závaru odrazil balón od Polcara ke Karnoldovi, který podstřelil padajícího Melče – 1:0. O tři minuty později rozhodl po pěkné individuální akci Katona, který obešel dva obránce včetně gólmana a uklízel do prázdné brány – 2:0.

Z výstavy vozů značky Jaguar v pražském obchodním centru Arkády Pankrác.

Výstava vozů Jaguar je především o emocích

Praha /ROZHOVOR/ - Už dva týdny se přímo v obchodním centru Arkády Pankrác v Praze lidé obdivují luxusním automobilům, které mají ve svém znaku jednu velmi divokou šelmu, konkrétně Jaguára. Vozy jsou tam rozmístěny téměř po všech koutech centra v rámci unikátní výstavy, která mapuje historii těchto sportovních automobilů od těch historických až po absolutní novinky, které mají v České republice premiéru.

Elitní squashista Jan Koukal fandí Slavii od patnácti let.

Slávistický národ má za sebou divoký týden. Dění sledoval i elitní squashista

Praha /ROZHOVOR/ - Fotbal umí být poťouchlý. Fanoušci Sparty po 32 letech hltali svůj tým ve čtvrtfinále Evropské ligy, zato slávistický národ vstřebával převrat: po miliardáři Jiřím Šimáně bude klub řídit exministr obrany Jaroslav Tvrdík. „Nestačím se divit," řekl český squashový fenomén Jan Koukal, jenž Slavii fandí od 15 let.

SK Rakovník B - Janov, OP jaro 2016

SK Rakovník B rozhodl za poločas

Rakovník – Po sobotních výsledcích klesl lídr tabulky – rezerva SK Rakovník až na 4. místo, poněvadž Hředle, Olympie Rakovník i Kněževes své zápasy zvládli. Hosté z Janova byli před utkáním na 5. místě v tabulce, když měli pouze o 5 bodů méně a navíc ve 2. kole v podzimní části na svém hřišti se postarali o jedno z největších překvapení podzimu, když rakovnickou rezervu porazili 1:0. Přesto Rakovničtí unesli tíhu utkání a po jednoznačné výhře se vrátili zpět na první pozici.

Letenská vodárna je pseudorenesanční stavba z roku 1888 od architekta Jindřicha Fialky.

KRÁTCE: Projekt opravy vodárny na Letné se změní

Praha - Smlouvu na rekonstrukci Vodárenské věže na Letné uzavřelo ještě bývalé vedení sedmé městské části. Podle aktuálních posudků vypracovaných Fakultou architektury ČVUT by však realizací stavby došlo k nenávratnému poškození této kulturní památky. Současné vedení radnice se proto s vysoutěženým zhotovitelem stavby dohodlo na ukončení smlouvy.

Squashista Jan Koukal.

Squashový král Koukal po titulu číslo 17: Euforie je dvojnásobná

Praha /ROZHOVOR/ - Kdysi si pinkal s tátou o to, kdo z nich bude mýt nádobí, v sobotu squashista Jan Koukal posedmnácté ovládl mistrovství republiky. „Tohle vítězství mě hřeje dvakrát tolik," pravil Koukal, jenž během šampionátu stíhal hrát i pomáhat s organizací.

Squashista Jan Koukal.

Squashový král Koukal po titulu číslo 17: Euforie je dvojnásobná

Praha /ROZHOVOR/ - Kdysi si pinkal s tátou o to, kdo z nich bude mýt nádobí, v sobotu squashista Jan Koukal posedmnácté ovládl mistrovství republiky. „Tohle vítězství mě hřeje dvakrát tolik," pravil Koukal, jenž během šampionátu stíhal hrát i pomáhat s organizací.

JAKUB SOLNICKÝ se výbornou hrou probojoval do svého prvního finále jednotlivců.

Koukal je pro mě inspirací, prozradil Solnický

Jeho hra je založená na fyzické kondici, soupeře se snaží uběhat. Je to dříč, který zároveň i trénuje. Jakuba Solnického ode dneška čeká v pražském Zličíně mistrovství České republiky ve squashi.

Squashistka Olga Kolářová za svobodna Ertlová.

Metropole Zličín uvidí šampionát squashistů

Praha - Tři místa v hlavním městě hostí od čtvrtka 3. března do neděle 6. března republikový šampionát squashistů. Ústřední stan rozvinuli jeho aktéři v Metropoli Zličín a věří, že včas zacelí čtvrtou stěnu skleněného kurtu. Hrát se bude také ve Squashparku Cibulka a Sport-centru Evropská.

Bohuslav Svoboda

Nejlepší primátor Prahy? Svoboda. Krnáčovou by lidé odvolali

Praha /INFOGRAFIKA/ - Nejlépe hodnoceným primátorem Prahy je Bohuslav Svoboda. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Sanep. V průzkumu se hodnotilo devět pražských primátorů, kteří stáli v čele hlavního města od roku 1990. Nejhůře dopadl Milan Kondr. Zároveň více než polovina Pražanů by odvolala stávající primátorku Adrianu Krnáčovou.

Bohuslav Svoboda

Nejlepší primátor Prahy? Svoboda. Krnáčovou by lidé odvolali

Praha /INFOGRAFIKA/ – Nejlépe hodnoceným primátorem Prahy je Bohuslav Svoboda. Vyplynulo to z průzkumu společnosti SANEP. V průzkumu se hodnotilo devět pražských primátorů, kteří stáli v čele hlavního města od roku 1990. Nejhůře dopadl Milan Kondr. Zároveň více než polovina Pražanů by odvolala stávající primátorku Adrianu Krnáčovou.