Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Koukal

Squashista Gregory Gaultier.

Squashový Djokovič ukáže své umění v Brně

Brno – Jeden z nejlepších hráčů na světě je hlavní hvězda dvojkola české squashové extraligy, které se odehraje o víkendu ve sportovním Centru Viktoria v brněnském Komárově. „Přirovnám to k příjezdu tenisty Novaka Djokoviče, který by tu hrál proti nejlepšímu Brňanovi," láká hlavní trenér pořádajícího klubu Jan Břeň na světovou dvojku Gregoryho Gaultiera z Francie.

Squashista Jan Koukal.

Koukalovi chutná squash i po třicítce: Chci titul z Afriky a české zlato č.16

Praha /ROZHOVOR/ - Že je třicítka zlom, po kterém následuje let do sportovní penze? Ale kdeže! Cyklokrosařka Kateřina Nash (37) září ve Světovém poháru. Fotbalový kanonýr David Lafata (33) byl loni šestým nejlepším střelcem světa. A fenomén českého squashe Jan Koukal se v jednatřiceti usmívá: „Věk je jen číslo, vážení."

Squashista Jan Koukal.

Squashista Koukal načal čtvrtou desítku titulů na okruhu PSA

Bratislava - Squashista Jan Koukal získal jednatřicátý titul na okruhu PSA. Český hráč se vrátil do hry po tříměsíční pauze zaviněné zraněním a ovládl z pozice nejvýše nasazeného bratislavský turnaj Imet Open. V nedělním finále porazil po skoro hodinovém boji Švýcara Reiko Petera 3:2 na sety.

FRANCOUZ Grégory Gaultier si vybral Prahu za svůj druhý domov. Proto mohou obdivovat jeho hru čeští fanoušci.

Squashista Gaultier: Paříž, Budapešť a Praha jsou nejkrásnější města Evropy

Praha /ROZHOVOR/ - Čeští příznivci squashe mají obrovské štěstí, na domácích kurtech mohou sledovat herní umění jednoho z nejlepších současných světových hráčů Grégory Gaultiera. Manželkou 31letého francouzského hráče je sestra nejlepšího z Čechů Jana Koukala, sama výborná squashová hráčka Veronika Koukalová. Před dvěma lety se tomuto páru narodil syn Nolan a rodina zapustila své kořeny v Praze.

JAKUB SOLNICKÝ se výbornou hrou probojoval do svého prvního finále jednotlivců.

Turnajům squashistů vládli Martin a Kubáňová

Praha – V hlavním městě proběhly třetí mistrovské turnaje nejvyšší domácí soutěže jednotlivců ve squashi. Ve startovním poli scházela část domácí špičky. Lucie Fialová a Anna Klimundová odcestovaly na turnaj do Francie, Daniel Mekbib a Martin Švec se zúčastnili tour v Polsku, chyběli také přední hráči Jan Koukal a Olga Ertlová. Přesto byl k vidění výborný squash, příležitosti zabojovat o tituly se totiž chopili domácí naděje.  

Squashista Jan Koukal.

Squashista Koukal má jasný cíl: Chci získat dvacet českých titulů

Praha /ROZHOVOR/ - Další dvě kola extraligy mužů i žen ve squashi proběhnou tuto sobotu. Také vás zajímá, jak si v soutěži povede klub Buldoci, který má své domovské kurty v hlavním městě, tedy tým, v jehož řadách nastupuje nejlepší český hráč Jan Koukal?

ONDŘEJ UHERKA pomohl Brnu na první příčku extraligy.

Squashisté Strahova nezvládli vstup do nejvyšší soutěže

Praha – Squashisté odehráli první dvě extraligová kola. Již úvod soutěže napověděl, kdo bude letos usilovat o důležitá čtyři místa slibující účast v play-off a kdo zůstane na chvostu tabulky a účastní se pouze baráže o záchranu.

EXTRALIGOVÉ ZLATO obhajují strahovští muži.

Čeští squashisté roztáčejí extraligová kola

Praha – Již o tomto víkendu odstartuje v metropoli první a druhé kolo nejvyšší domácí squashové soutěže extraligy. V mužské i ženské části zabojuje o vítězný pohár šest nejlepších týmů z Prahy, Brna, Ostravy a Hradce Králové.

Ilustrační foto.

Ostrava zase hostí MČR ve squashi. Ztratí Koukal set?

Už potřetí v historii a podruhé za sebou se do Ostravy sjede česká squashová elita. Ve sportovním centru Fajne v Porubě a SBA Squash centru Havránek v Zábřehu se opět uskuteční mistrovství České republiky.

Squashista Jan Koukal.

Bez ztráty setu. Squashista Koukal ovládl turnaj PSA v Medicine Hat

Medicine Hat - Squashista Jan Koukal vyhrál turnaj v kanadském Medicine Hat a do sbírky úspěchů přidal osmadvacátý titul na okruhu PSA. Česká jednička v nedělním finále Gas City Open s dotací deset tisíc dolarů porazila nejvýše nasazeného Lea Aua z Hongkongu 3:0 na sety za 48 minut hry.

Nejlepší český squashista Jan Koukal zakončil sezonu porážkou v semifinále bratislavského Imet Open.

Squashista Koukal: Krásná sezona, ale v oblacích mě nenajdete

Bratislava, Praha /ROZHOVOR/ – Má za sebou pohádkový rok. Nejlepší český squashista Jan Koukal se letos na okruhu devětkrát dostal do finále a pětkrát vyhrál. Desátého finále se už nedočkal: v sobotu prohrál na bratislavském Imet Open semifinále s Indem Mangaonkarem 2:3 a sezona pro něj skončila.

Mistrovství ČR ve squashi. Na fotografii Jan Koukal

Nejlepší český squashista: 'Ukázal jsem, že umím vyhrávat'

Východní Čechy, Praha /ROZHOVOR/ – Když loni v prosinci po operaci ramene přemýšlel o roce 2013, řekl si, že by nebylo špatné zopakovat loňskou sezonu a vyhrát tři tituly. Teď má nejlepší český squashista Jan Koukal první, před týdnem vyhrál Gibraltar Open.

Jiří Pospíšil (ODS).

Vítěz kongresu ODS? Jiří Pospíšil

Brno – Na parkovištích se stále najdou auta s prominentními registračními značkami a s koncovkami například 9090, 4477, 3636. Přes šest set delegátů strany, stovky hostů, dvě stě novinářů a asi sto padesát členů ochranky. K výběru dva druhy polévek, řízky, srnčí na smetaně a kuřecí soté. K pití nealko, pivo, víno. Akce, která stála přes čtyři miliony korun. Akce, do jejíhož nitra nešlo proniknout. 
I to byl kongres největší pravicové strany ODS v Brně.

Dánský pokerový profesionál Gus Hansen na squashovém turnaji v Brně.

OBRAZEM: Turnaj s pokerovým mágem patřil Koukalovi

Brno – Dvanáct titulů českého šampiona ho předurčovalo k prvenství a dlouholetá česká squashová jednička Jan Koukal neponechala nic náhodě. Bez zaváhání vyhrál brněnský turnaj nejvyšší kategorie A s názvem Sportprofit Cup.

Ilustrační foto

Pokerový mág Hansen hraje v Brně. Squash

Brno – Přezdívají ho Velký Dán a stal se jednou z nejznámějších tváří profesionálního pokeru. K tomu se Gus Hansen považuje za squashového fanatika a v sobotu se právě při hře tohoto raketového sportu představí v Brně.

Charitativní pokerový turnaj za účasti českých hokejistů ze zámořské NHL se uskutečnil v pražském kasinu Card Casino Prague.

Charitativní poker hvězd NHL vynesl 221 tisíc korun

Praha /FOTO/ - Téměř čtvrt milionu korun na charitativní účely vynesl třetí ročník pokerového turnaje PokerStars NHL Charity 2011, jehož se v Praze zúčastnili přední čeští hokejisté Tomáš Plekanec, Jaroslav Špaček, Michael Frolík a Radek Bonk.

V hornorakouském klášteře Schlägl  se tento týden hovořilo o odpovědnosti, škodách, zasahovačích i nezasahovačích, o pozici nového ředitele šumavského parku, likvidaci kalamity, postojích ekologů i médií. Vše mělo společného jmenovatele - kůrovce.

Šumava: Je suchý les vrchol ochrany nebo tragédie?

Šumava - V hornorakouském klášteře Schlägl se tento týden hovořilo o odpovědnosti, škodách, zasahovačích i nezasahovačích, o pozici nového ředitele šumavského parku, likvidaci kalamity, postojích ekologů i médií. Vše mělo společného jmenovatele - kůrovce.

Kůrovec na Šumavě.

Šumava: Je suchý les vrchol ochrany nebo tragédie?

Praha/Vídeň /FOTOGALERIE/ - V hornorakouském klášteře Schlägl se tento týden hovořilo o odpovědnosti, škodách, zasahovačích i nezasahovačích, o pozici nového ředitele šumavského parku, likvidaci kalamity, postojích ekologů i médií. Vše mělo společného jmenovatele - kůrovce.

Ondřej Uherek

Squashista Uherka pátý na MČR

Uherské Hradiště – Skvělou pátou příčku vybojoval na mistrovství republiky squashista Slovácké Slavie Uherské Hradiště Ondřej Uherka. A to hned při svém prvním startu v mužské kategorii.

Ilustrační foto.

Petr Martin obhájil republikové stříbro

Pardubice – Squashista pardubického ixi clubu Petr Martin obhájil stříbro z MČR. Ve finále podlehl české jedničce Janu Koukalovi, a to v nádherném utkání plných rychlých a technických výměn.

Z utkání HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice

Pardubice srovnaly krok s Vítkovicemi, vyhrály 3:2

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Hokejisté Vítkovic hrají po víkendu s Pardubicemi 1:1 na zápasy. Úvodní semifinále vyhráli domácí po fantastickém představení gólmana Málka 4:0, v neděli srovnali perníkáři sérii po vítězství 3:2, kdy zářil jejich brankář Růžička.

Z utkání HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice

Pardubice srovnaly s Vítkovicemi krok

Ostrava – Hokejisté Vítkovic hrají po víkendu s Pardubicemi 1:1 na zápasy. Úvodní semifinále vyhráli domácí po fantastickém představení gólmana Málka 4:0, v neděli srovnali perníkáři sérii po vítězství 3:2, kdy zářil jejich brankář Růžička.

Ilustrační foto

V odvetě už byly lepší Hředle

Rynholec – V neděli se na umělém povrchu v Rynholci odehrála přípravná odveta mezi Olympií Rakovník a FK Hředle. V prvním zápase zvítězil rakovnický tým 2:1 a v neděli se pro změnu radovaly Hředle, i když trenér Miroslav Sláma z účasti hráčů nadšen nebyl.

Olympie Rakovník - FK Hředle

Olympie si to rozdala s Hředlemi

Rynholec /FOTOGALERIE/ - Další z přípravných zápasů, na které okresní celky využily umělku v Rynholci, byl duel mezi Olympií Rakovník a FK Hředle.

Amatérští zpěváci a muzikanti ze Šumperska v sobotu 18. prosince koncertovali na českém velvyslanectví ve Vídni. Na programu byla Rybova mše vánoční

OBRAZEM: Šumperští muzikanti nadchnuli Vídeň

Šumperk/Vídeň /FOTOGALERIE/ – Je sobota 18. prosince 5.45 hodin a malý hlouček v mrazivém počasí postává na náměstí Republiky v Šumperku. Před šestou hodinou je prostranství plné. Přijíždějí dva autobusy. Devadesátka zpěváků a muzikantů ze Šumperka a blízkého okolí začíná svou důležitou jednodenní misi. Odjíždí koncertovat na českou ambasádu do Vídně.

Velkému zájmu vídeňských návštěvníků, zejména těch menších, se těší loutky Michala Mikuliče.

Lidé ve Vídni obdivují hustopečskou Mozaiku

Vídeň, Hustopeče - Obrazy, grafiky, fotografie i loutky lákají desítky Vídeňanů do prestižní galerie Palais Kabelwerk v městské části Meindlingu. Koná se tam výstava dvanácti výtvarníků z Hustopečska. Ve Vídni bude k vidění až do konce září.

Tým FK Hředle

Hředle vyjely tradičně na Slovensko

Rakovník – Stalo se již tradicí, že tyto dva kluby vzájemně měří síly. Střídavě se navštěvují a prohánějí fotbalovou mičudu v přátelských utkáních. Letos se tak stalo již potřetí. Po úvodní prohře, kterou zelenobílí utrpěli na půdě Radavy a loňské remíze na domácí půdě, čekal hředelské hráče další pokus o výhru. Nástup k utkání obstaraly státní hymny obou států. A pak se již začalo.

Lubomír Kukla z Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Vědci v Brně sledovali 5000 dětí. Od početí

Brno, Znojmo /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Brněnští vědci představili výsledky dvacetileté studie. Zkoumali v ní pět tisíc dětí od početí až po dospělost. Nejvíc je rodiče ohrozili kouřením.

Squashista Jan Koukal v Hodoníně

Squashista Koukal vyhrál v Brazílii další turnaj PSA

Dourados - Squashista Jan Koukal vyhrál po týdnu další turnaj okruhu PSA. Jedenáctinásobný český šampion zvítězil na Cerdil Open v brazilském Douradosu s dotací 10.000 dolarů. Druhý nasazený Koukal zdolal ve finále turnajovou jedničku Brazilce Rafaela Alarcona 3:1 na sety.

Brněnští squashisté slaví titul. Po roční pauze

Brno - Bez významných zahraničních posil, zato s nejlepším českým hráčem. Brněnští squashisté Viktoria Gamma teamu zvítězili v sobotním finále nejvyšší české soutěže nad Strahovem i díky Janu Koukalovi, 45. hráči světa, a po roce tak vystřídali na trůnu Pražany. Mezi ženami se radoval tým Rudné.