![](https://g.denik.cz/10/72/fastfood_lucany_cervenec_07_prazena-list-l.jpg)
Nabízejí holandské jídlo
LUČANY NAD NISOU - FastFood jinde známý pojem, na Jablonecku však velká neznámá. Jako první ho v Lučanech nad Nisou otevřel holandský podnikatel Klaas Feiken.
LUČANY NAD NISOU - FastFood jinde známý pojem, na Jablonecku však velká neznámá. Jako první ho v Lučanech nad Nisou otevřel holandský podnikatel Klaas Feiken.
BUČOVICE-VÍCEMILICE - Kraj poslal kauzu s nezkolaudovanou myčkou pro kamiony ve Vícemilicích zpět na stůl bučovickým úředníkům. Ti přitom čelí obvinění z podjatosti.
LIBEREC - Už po příchodu do restaurace bylo jasné, že se v Salamandru uprostřed Pražské ulice nebude jednat o vrcholný gurmánský zážitek.
NOVÁ VES - Novovesáci jsou pašáci, vydlabali koryto, Chejnováci jsou vrtáci, nevěděli, co je to.
REGION - Zahrádkářské kolonie ve větších městech postupně mění svou tvář. Místo pěstování ovoce a zeleniny jsou dnes využívány spíše k rekreaci. Rovněž populace zahrádkářů pomalu stárne.
HRADEC KRÁLOVÉ - Většina pěstitelů Hradecka už třetí týden sklízí rané odrůdy brambor. S úrodou jsou zatím spokojeni a podle jejich odhadů by letos brambor mělo být víc než loni.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Zahrádkářské kolonie ve větších městech postupně mění svou tvář. Místo pěstování ovoce a zeleniny jsou dnes využívány spíše k rekreaci. Rovněž populace zahrádkářů pomalu stárne.
OSTRAVA - Zahrádkářské kolonie ve větších městech postupně mění svou tvář. Místo pěstování ovoce a zeleniny jsou dnes využívány spíše k rekreaci. Rovněž populace zahrádkářů pomalu stárne.
BRNO - Jaroslav Vaněk šéfuje pět let brněnským policistům. Nevaří, ale jí všechno. Hotelovou restauraci v centru města má nejraději
VÝCHODNÍ ČECHY - Branou Francie je Alsasko, kde můžete navštívit spoustu restaurací. Typická je alsaská cibulačka nebo pivní smetanová polévka.
VÝCHODNÍ ČECHY - Branou Francie je Alsasko, kde můžete navštívit spoustu restaurací. Typická je alsaská cibulačka nebo pivní smetanová polévka.
Branou Francie je Alsasko, kde můžete navštívit spoustu restaurací. Typická je alsaská cibulačka nebo pivní smetanová polévka. Známá je alsaská úprava hovězího nebo salát připravený z červené řepy a pomerančů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Branou Francie je Alsasko, kde můžete navštívit spoustu restaurací. Typická je alsaská cibulačka nebo pivní smetanová polévka.
Branou Francie je Alsasko, kde můžete navštívit spoustu restaurací. Typická je alsaská cibulačka nebo pivní smetanová polévka. Známá je alsaská úprava hovězího nebo salát připravený z červené řepy a pomerančů.
HAVLÍČKŮV BROD - Čeští zemědělci začali sklízet první letošní brambory. Do polí vyjeli v Polabí a na jižní Moravě, řekl Josef Králíček, tajemník Ústředního bramborářského svazu. Ten sídlí v Havlíčkově Brodě.
VÝCHODNÍ ČECHY - Včera skončil školní rok a začaly prázdniny. A protože i přes léto se jíst musí, nabízíme vám pár receptů od kuchaře Martina Exnera.
VÝCHODNÍ ČECHY - V pátek skončil pro mnoho dětí a studentů školní rok a začaly prázdniny. Pro rodiče hlavní období dovolených. Mnozí z vás dají přednost zahraničí, jiní si zase rádi prohlédnou krásy České republiky, kterých jen ve východních Čechách je spousta.
VÝCHODNÍ ČECHY - V pátek skončil pro mnoho dětí a studentů školní rok a začaly prázdniny. Pro rodiče hlavní období dovolených. Mnozí z vás dají přednost zahraničí, jiní si zase rádi prohlédnou krásy České republiky, kterých jen ve východních Čechách je spousta.
VÝCHODNÍ ČECHY - V pátek skončil pro mnoho dětí a studentů školní rok a začaly prázdniny. Pro rodiče hlavní období dovolených. Mnozí z vás dají přednost zahraničí, jiní si zase rádi prohlédnou krásy České republiky, kterých jen ve východních Čechách je spousta. A protože i přes léto se jíst musí, nabízíme vám pár nejen letních receptů od kuchaře Martina Exnera.
VÝCHODNÍ ČECHY - Včera skončil školní rok a začaly prázdniny. A protože i přes léto se jíst musí, nabízíme vám pár receptů od kuchaře Martina Exnera.
UHLÍŘSKÉ JANOVICE - Jak dlouho bude ještě stát u příjezdové silnice na okraji Uhlířských Janovic staveniště? Po sedmi letech stále nezbývá než doufat v každé nové řešení.
OTTAWA - Zabalit kufry, nástup do autobusu a jede se.
HAVLÍČKŮV BROD - Čeští zemědělci začali sklízet první letošní brambory. Do polí vyjeli v Polabí a na jižní Moravě, řekl Josef Králíček, tajemník Ústředního bramborářského svazu.
BRNO - Kulinářské umění restaurace v brněnské Pekařské ulici by měl zkusit každý. Pihou na kráse podniku byly vodové brambory
HAVLÍČKOBRODSKO - Zničené střechy, bahno na silnicích, polámané stromy. Obce na Havlíčkobrodsku sčítají škody po středeční velké bouřce. Příroda si zařádila, ale zároveň ukázala svoje neuvěřitelné rozmary.
PACOV - „Úředničina už nás omrzela,“ vtipkoval starosta Pacova Lukáš Vlček ve chvíli, kdy naléval do talíře polévku žákům ve školní jídelně.
HLINSKO - V neděli 17. června skončil další ročník nejvyšší soutěže národní házené žen. Mistryněmi České republiky za sezonu 2006/7 se staly házenkářky Chomutova po zápasech s Dobruškou 24:19 a 11:15. Severočešky tak obhájily loňské prvenství, které minule vybojovaly po finálovém úspěchu s Přešticemi. Hlinecké družstvo v loňském ročníku vyřadil už ve čtvrtfinále stejný tým jako letos - Sokol Tymákov (13:14 a 16:5) s tím rozdílem, že nyní šlo již v semifinále o bronz. Je vidět, že děvčata z Vysočiny to na Západočešky od Plzně neumějí…
JIČÍN - Přinášíme vám cenová srovnání z nákupu potravin ve vybraných prodejnách ve městě.
TŘEBÍČSKO - Díky rostoucímu zájmu spotřebitelů o biopotraviny se zemědělci na Vysočině začínají ve větší míře věnovat ekologickému hospodaření. Počátkem roku 2006 v kraji šetrně hospodařilo 29 farem, nyní to je již 41 podniků. Odbyt biopotravin je v poslední době dobře zajištěn.
Názvy obcí na Bruntálsku, pečetě a erby naznačují, že velký význam v jejich historii měla těžba a zpracování rud, zvláště pak železné rudy. Ta se ve středověku zpracovávala v tzv. hamru (z něm. Hammer = kladivo). Odtud také častý název obcí Hamr.
ˇBENEŠOVSKO - Především odborníky na černá řemesla hledají zaměstnavatelé na Benešovsku. Poptávka je ale také po kuchařích, číšnících nebo cukrářích. Utěsnit díru na trhu práce pomáhají i vyučenci z Vlašimi. Ti nyní mají nejdůležitější období svého dosavadního profesního života – zkoušky. Jaké jsou? Náročné i voňavé
OSTRAVA - Takzvané pojízdné prodejny, které ještě v sedmdesátých a osmdesátých letech zajížděly do odlehlejších vesnic a nabízely tamním lidem potraviny, se v posledních měsících opět objevily. Pohraničí na severovýchodě republiky u hranic s Polskem brázdí několik pojízdných prodejen.
Průzkum jsme provedli ve čtvrtek odpoledne
Po našem nedělním obědě si bude váš žaludek lebedit. Nebojte se klidně experimentovat s bylinkami a zeleninou – záleží jen na vaší chuti.
JIHLAVA - Letošní suché počasí podle Ústředního bramborářského svazu zatím porostům brambor v Česku neuškodilo.
Zapomeňte na klasiku a zkuste si připravit lahodné, a navíc zdravé králičí maso s omáčkou z vlašských ořechů – takové dobrotě nebudete schopni odolat!
OSEČNÁ - Ve včerejší fotbalové bitvě se určilo, kdo že je vítězem okresního kola fotbalového poháru na Liberecku a kdo bude okres zastupovat v krajském kole. Ano, je to mužstvo Nové Vsi, za něž polovinu gólů nastřílel Ladislav Maier, exmanažer ligového Slovanu Liberec.
OUDOLEŇ - Nánosy bahna, vytopené sklepy, poničený kulturní dům, škody za stovky tisíc korun. Tak vypadá po víkendových dešťových srážkách horní část a střed obce Oudoleň na Chotěbořsku.
BRNO - Pokuty za zkažené nebo špatně označené potraviny nemusí platit jen samotní prodejci a výrobci, ale také ti, kteří zboží jenom dodávají do obchodů - velkoobchodní firmy a sklady.
VYSOČINA/JIHLAVA - Díky rostoucímu zájmu spotřebitelů o biopotraviny se zemědělci na Vysočině začínají ve větší míře věnovat ekologickému hospodaření. Počátkem roku 2006 v kraji šetrně hospodařilo 29 farem, nyní to je již 41 podniků. Odbyt biopotravin je v poslední době dobře zajištěn.
OLOMOUCKÝ KRAJ- Ani po několika bouřkách se znatelně nezvýšily hladiny řek na Olomoucku. Na sucho si stále stěžují také zemědělci a zahrádkáři, řada plodin zpoždění způsobené nedostatkem vláhy nedožene.
OLOMOUCKO - Ani po několika bouřkách se znatelně nezvýšily hladiny řek na Olomoucku. Na sucho si stále stěžují také zemědělci a zahrádkáři, řada plodin zpoždění způsobené nedostatkem vláhy nedožene.
Telecí maso slaví svůj návrat na české stoly. Proto jsme pro vás tentokrát přichystali jídlo, ve kterém se báječně spojuje chuť jemného masa se šťavnatou karotkou a hráškem. Voňavá šalvěj pak dílo skvěle dokončí.
VYSOČINA - Díky rostoucímu zájmu spotřebitelů o biopotraviny se zemědělci na Vysočině začínají ve větší míře věnovat ekologickému hospodaření.
VYSOČINA - Díky rostoucímu zájmu spotřebitelů o biopotraviny se zemědělci na Vysočině začínají ve větší míře věnovat ekologickému hospodaření. Počátkem roku 2006 v kraji šetrně hospodařilo 29 farem, nyní to je již 41 podniků. Odbyt biopotravin je v poslední době dobře zajištěn.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech kuchař – číšník, cukrář, číšník i kuchař.
TŘEBÍČSKO - Letošní suché počasí podle Ústředního bramborářského svazu zatím porostům brambor v Česku neuškodilo. V nižších polohách na Moravě a v Polabí, kde se pěstují rané odrůdy, se dá většina ploch zavlažovat uměle.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech kuchař – číšník, cukrář, číšník i kuchař.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky. Pod vedením učitelek odborného výcviku zúročili nabyté vědomosti a vyzkoušeli si ještě naposledy před praktickými zkouškami své dovednosti. Jejich úkolem bylo samostatně připravit několik minutkových pokrmů. Uvádíme některé z receptů, jež zdárně přetvořili v chutné pokrmy. Suroviny na recepty jsou rozpočítány vždy na jednu porci.
BRNO - Lepšího šéfkuchaře si prezidenti v Brně nemohli přát. Slavnostní společnou večeři jim uvařil kuchař, který má kuchařské umění ve jméně - Jiří Vařílek.