Kreativ

ŠTÍTEK: brokolice

Silvie Melušová (vlevo), Bára Masopustová, Slezské bylinářství, Na Valech, Opava

Bylinkářky radí: Dezinfikujte dýchací cesty

Začátek týdne je období Blíženců, které ovlivňuje ramena, paže, ruce, ale především plíce a průdušky. V tomto období se může i u zdravých jedinců projevit dušnost, bolest na hrudi, vykašlávání hlenů či astmatické problémy.

Silvie Melušová (vlevo), Bára Masopustová, Slezské bylinářství, Na Valech, Opava

Bylinkářky radí: Dezinfikujte dýchací cesty

Začátek týdne je období Blíženců, které ovlivňuje ramena, paže, ruce, ale především plíce a průdušky. V tomto období se může i u zdravých jedinců projevit dušnost, bolest na hrudi, vykašlávání hlenů či astmatické problémy.

Restovaný filet ze pstruha s rajčatovým krupetem.

Vybrané recepty exkluzivně z festivalu Ryba z Čech

Festival Ryba z Čech je dalším festivalem z dílny společnosti Alakarte.cz. Právě přes její webový portál lze zjistit, ve které restauraci se festivalové menu podává a lze si ho přes portál také objednat.

Nedostatek zeleniny je spojen s infarkty, mrtvicí či rakovinou trávicího systému.

Zelenina? Fuj, to jíst nebudu, míní tři čtvrtiny dětí

Praha - Až 80 procent českých dětí do dvou let věku jí podle průzkumu málo zeleniny. Přes 70 procent dostává do pěti druhů, většinou mrkev, brokolici, petržel, celer, hrášek či květák. Zelenina bývá vařená, zakoupená v obchodě, řekla  Hana Knížková z Poradenského centra Výživa dětí, které v únoru průzkum udělalo.  

Restaurace Staré časy na Praze 1.

Rýžový nákyp pro 600 lidí se prostě nedá

Praha /ROZHOVOR/ - Executive chef restaurantu Staré časy František Šnitr vyprávěl redaktorce Pražského deníku poněkud bláznivé historky z kuchařské branže. A také zážitky z vojny.

V čem najdete vitamin C? Například v šípku, citrusech, rajčatech, květáku nebo špenátu.

Vitamin C: Na jaře se hodí, pomáhá proti chřipce i vráskám

Po dlouhé zimě mají lidé zpravidla nedostatek vitaminů a minerálů. Týká se to především vitaminu C, který má rozhodující vliv na překonání jarní únavy. S příchodem jara se navíc začínají šířit virová onemocnění a naše obranyschopnost je vystavena nadměrné zátěži. Proto je vhodné zvýšit příjem vitamínu C, který náš imunitní systém posílí. Poradíme vám, čemu vitamín C prospívá a jak poznáte, že vašemu tělu chybí.

Nejíte maso? Hlídejte si dostatek zinku, železa i vitaminu D.

Nejíte maso? Dejte si špenát a vitamíny

Vegetariánství je specifický způsob stravování, který vylučuje z jídelníčku konzumaci masa a produktů z něj. Jelikož je však živočišná strava bohatá na mnoho důležitých vitaminů, minerálů a dalších látek, je třeba doplnit je prostřednictvím jiných zdrojů. Poradíme vám, na co dávat pozor, aby vaše tělo nestrádalo.

Brokolice nahrazuje vánoční stromeček

Brokolice nahrazuje vánoční stromeček

Poděšín - Obec Poděšín s přibližně dvěma sty padesáti obyvateli, ležící v polovině cesty mezi Žďárem nad Sázavou a Jihlavou, se může pochlubit neobyčejně zajímavým stromem.

Přehnané množství vitamínů vám může i uškodit.

Z vitamínů můžete i zešedivět

Ledvinové kameny, vyrážka nebo průjem - i tak můžete dopadnout, pokud to přeháníte s vitamíny. A pokud si dopřáváte hodně zinku a vitaminu C, aby vám rostlo víc vlasů, může na vás čekat ještě jedno nepříjemné překvapení. Jejich nadbytek totiž brání vstřebávání mědi, takže budete mít kštici sice bujnou, zato úplně šedivou.

Ilustrační foto

Letní očista organismu podle barvy očí III

V předchozích dvou částech jsme si objasnili a vysvětlili, jak je možné podle barvy očí zlepšit svůj zdravotní stav. Již víme, že jsou jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá.

Ilustrační foto

Chcete poznat svá vnoučata? Jezte hodně kapusty

Nejčastější příčinou ztráty zraku u lidí nad 65 let je věkem podmíněná makulární degenerace. Stárnutí zastavit nelze, ale je možné se o své oči starat a zmírnit tak rizika tohoto vážného onemocnění.

Ilustrační foto

Je čas vysadit ekologickou zeleninu

Pokud si v tomto období v supermarketech kupujete brokolici, květák, zelený salát nebo celer, tak si buďte jistí, že byla vypěstována buď ve sklenících, nebo v lepším případě v jižních zemích. Možná si říkáte, že skleníková zelenina není to pravé, a tak vám doporučujeme, abyste to se zeleninou zkusili na vlastním záhonku. Není to nic složitého.

Josef Štajner

Dopis sporťákovi, dopis Pepovi

Ta slova znějí divně. Cize. Smutně. Nechce se jim věřit. Pepa už nikdy nepřijde mezi nás, zemřel. Zemřel sporťák. Zemřel člověk.

Sedlnické sněženky.

Březnová inventura na zahrádce

Sněženky, první poslové jara, už kvetou, postupně se k nim přidávají také bledule a krokusy. Nedočkaví zahradníci netrpělivě vyhlížejí víkendy, které rozsvítí sluníčko. Na zahradě je totiž čeká práce až nad hlavu.

PATŘÍ K NEJOBLÍBENĚJŠÍM. Kaufland patří v Liberci i Jablonci k obchodům, kde bývá plno od rána do večera.

Špatný kauf v zemi nákupů

Liberec /GLOSA/ - „To si dejte pryč!“ zaútočila podmračeným a hlavně nekompromisním pohledem prodavačka. Nechápal jsem: „Prosím?“

Ilustrační foto.

Nandat šedesát porcí oběda, zatopit, uklidit, nakoupit

Mělník /REPORTÁŽ/ -Sněží, sněží a sněží. Teploměr ukazuje něco málo nad nulou a mráz pěkně zalézá za nehty. Radši bych si lebedila ve vyhřáté postýlce, ale dnešní den strávím v terénu s pracovnicemi mělnické pečovatelské služby.

Ilustrační foto

Jezte játra a řasy, budete mít zdravé vlasy

Padají vám vlasy, jsou matné, třepí se? Používáte kvalitní vlasovou kosmetiku a jejich stav se stejně nelepší? Problémy s vlasy mohou být způsobeny nejen nedostatečnou péčí o vlasy samotné, příčinou může být i špatná výživa zevnitř.

Lamy v cirkusu

FOTO: Cirkus Sultán láká na lamy i krokodýlí show

Prostějov – Lamy, opice, koně i kačeny se v úterýubytovaly ve stanech Cirkusu Sultán na rozmoklé louce za prostějovskou jízdárnou Cavalo. Jejich ošetřovatelé jim čistili stáje a krmili tím, co kdo rád.