Mělník /REPORTÁŽ/ -Sněží, sněží a sněží. Teploměr ukazuje něco málo nad nulou a mráz pěkně zalézá za nehty. Radši bych si lebedila ve vyhřáté postýlce, ale dnešní den strávím v terénu s pracovnicemi mělnické pečovatelské služby.
Padají vám vlasy, jsou matné, třepí se? Používáte kvalitní vlasovou kosmetiku a jejich stav se stejně nelepší? Problémy s vlasy mohou být způsobeny nejen nedostatečnou péčí o vlasy samotné, příčinou může být i špatná výživa zevnitř.
Prostějov – Lamy, opice, koně i kačeny se v úterýubytovaly ve stanech Cirkusu Sultán na rozmoklé louce za prostějovskou jízdárnou Cavalo. Jejich ošetřovatelé jim čistili stáje a krmili tím, co kdo rád.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v zimní zahradě nabízí jídelní lístek s italskými specialitami. Testující šéfkuchař kritizuje přílišné používání smetany a vegety.
Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že přesnídávky dětí obsahovaly příliš mnoho sladkostí, paštik či trvanlivých salámů.
Plzeňsko - Deník si zopakoval test, při kterém kontroloval, jak je to s prodejem potravin s prošlou trvanlivostí. Podle potravinářské inspekce se situace lepší, ale bez závad se test neobešel.
Plzeňsko - Prošlý sýr, makrela, mléko nebo lučina. Takové úlovky se nám podařilo najít při testu Deníku na pultech obchodů na Plzeňsku. A to i přesto, že se podle plzeňských inspektorů Státní potravinářské a zemědělské inspekce dodržování předpisů v tomto směru stále zlepšuje.
Ten, kdo chce být zdravý jako řípa, by měl sníst půl kilogramu ovoce a zeleniny denně. V chladných dnech si zeleninu můžete tepelně upravit, z jídelníčku byste ale neměli škrtnout ani tu čerstvou. A nemusí ji přitom reprezentovat jen rajčata a okurky.
Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.
Polévka je grunt, kdo ji nejí, bude špunt! Jen málokdo neslyšel v dětství od babiček či maminek toto rčení. Ti, kdož ho respektovali, vyrostli, ale neztloustli. A svůj organismus pravidelně zásobovali vitaminy, minerály i vlákninou.
Komorní Lhotka – Hotel Godula je situován v centru Komorní Lhotky. Přízemí zaujímá restaurace. Interiér je rozdělen na dvě části, první je hospoda, jejíž stěny zdobí obrazy a fotografie s motivy z minulosti obce. Ve druhé menší je nekuřácká jídelna s několika obrazy s pouštními výjevy, sedí se v několika oddělených boxech.
Janovice -Na venkovní zdi hostince Ondráš v Janovicích je od roku 1965 umístěna pamětní deska. Informuje, že v této budově se v roce 1680 narodil a žil legendární zbojník.
Plzeň /FOTO/ - Se senem ve vlasech, špinavá, poškrábaná a s mletým masem za nehty. Tak jsem se vrátila z cirkusu Jo–Joo, kde jsem si vyzkoušela práci zvířecí ošetřovatelky.
Pro ty, kteří nejedí listovou zeleninu v dostatečné míře a přesto chtějí zůstat zdraví, se na trhu objevila nová možnost – chléb s kyselinou listovou. Vhodný je zejména pro těhotné ženy a ty, které těhotenství plánují.
Potřebujete jídlo, které se bude jednoduše a rychle servírovat? Které můžete ohřát i druhý den a bude možná ještě lepší než čerstvé? Ne, není řeč o guláši. Zkuste zapékání.
Ropice -V řídce obydlené oblasti Ropice se nachází nedávno postavený penzion Mlýn. V rámci zjišťování kvality poskytovaných služeb restauračních zařízení v našem regionu jsme tam nedávno zašli na oběd. Interiér restaurace působí příjemným dojmem, nicméně nijak mimořádně.
Jablonec n. N. - Hotel Břízky v stejnojmenném sportovním areálu v Jablonci je po čtyři dny domovem fotbalové reprezentace České republiky, která v Chance aréně sehraje v pátek 5. června od 17.20 hodin mezinárodní přátelské utkání s Maltou.
Frýdek-Místek - Kavárnu a restauraci Radhošť nalezneme poblíž budovy Magistrátu ve Frýdku-Místku. Po vstupu dovnitř na člověka dýchne atmosféra sklonku období rakousko-uherské monarchie, což je způsobeno zdařilou rekonstrukci secesního interiéru. K navození té správné dobové atmosféry by proto aspoň občas neškodila stylovější hudba – například vídeňské valčíky.
Při eventuálním chladném a deštivém počasí musíme až do rozkvětu broskvoní pokračovat ve čtrnáctidenních intervalech v ochranných postřicích proti kadeřavosti. Z přípravků je možné použít již jen organické fungicidy, například Dithane M45 (DG Neotec) nebo Syllit WP65 či Delan 700 WDG.
Znáte to! Dva lidé se za zvuků Svatebního pochodu vezmou a pak plynou dny, týdny, měsíce a roky, a než se nadějí, zjistí, že jsou spolu půl století. Tedy neskutečných padesát let.
Dobrá - Restaurace Na sýpce v Dobré se nachází v historické budově, jež byla kdysi součástí pánského dvora – takzvaného folvarku. Tomu odpovídá i zachovaný původní strop a stylové prostředí, které působí velice milým dojmem. Na pánské toaletě, jinak zářící čistotou, však chybělo během naší návštěvy mýdlo.
Hodonín - Dnes vaříme Kuře pod peřinkou s hranolky podle Adama Boloma z 3.A. Takové menu čekalo děti ze Základní školy U Červených domků v Hodoníně, když šly v pátek do školní jídelny na oběd.
Komorní Lhotka - Restaurace Koliba vKomorní Lhotce se nachází vsousedství zdejšísauny. Stylový interiér ve dřevě dotváří krb, větší akvárium, několik vycpaných ptáků, zvířecí kůže na stěně, jelení paroží a preparované rybíhlavy.
Hradec Králové - Svátky jsou pryč, ale kilogramy nám zůstaly. Jak si poradit s kuchyní? O spokojené strávníky se umí postarat Oldřich Čížek z piletické firmy Gastrom.
Klatovy - Dvacet tři klientů Domova pokojného stáří Naší Paní v Klatovech trávilo silvestr ve společnosti svých kolegů přímo v domově. I oni se dle svých možností snažili oslavit konec roku.
Strážnice - (FOTOGALERIE) S úsměvem a veselou náladou překročil magickou hranici sta let Antonín Tyrol ze Strážnice. Jubilea se dočkal v pátek. Jak říká, nejkrásnější chvíle prožil se svojí manželkou Věrou, s níž žije už čtyřiašedesát let.
Zlín - Želvám se ve zlínské zoologické zahradě očividně líbí. Od vylíhnutí historicky první želvy na Lešné neuplynul totiž ještě ani jeden rok a od té doby se narodilo deset dalších, z toho čtyři vodní a šest suchozemských.
Zlín - Želvám se ve zlínské zoologické zahradě očividně líbí. Od vylíhnutí historicky první želvy na Lešné neuplynul totiž ještě ani jeden rok a od té doby se narodilo deset dalších, z toho čtyři vodní a šest suchozemských.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v úterý 7. října. Nejlevněji bylo v součtu v Kauflandu.