Kreativ

ŠTÍTEK: Ivančice

Házenkářky kynžvartského Sokola dosáhly v Hájích na třídenním kvalitně obsazeném turnaji na zlaté medaile.

Žačky Kynžvartu uzmuly v Praze cenné zlato

Husarský kousek se povedl starším žákyním v barvách TJ Sokol Lázně Kynžvart. Své vystoupení na třídenním házenkářském 16. ročníku Memoriálu Jiřího Vápenky, který pořádal tým Praha – Háje, přetavily ve zlatý lesk.  

Farmu Wenet v Broumově obývají už i oblíbení lemuři.

Farmu Wenet v Broumově obývají už i oblíbení lemuři

/FOTO, ROZHOVOR/ Ani chladné podzimní dny neodrazují zájemce od prohlídky farmy Wenet v Broumově. Babí léto přilákalo do této malé zoologické zahrady návštěvníky nejen z Broumovska, ale také z Prahy, Ivančic, Brna a dalších míst. Při nedávné návštěvě farmy spolu s vnuky jsem se zeptal pana Martina Webera, jak se farmě daří.

Pouhé dva kilogramy vážil pes Robin, když se dostal do péče spolku Dočasky.cz.

Pes skončil na kapačkách. Hrozila mu bolestivá smrt

Kostice /FOTO/ - Byl dlouhodobě nekrmený a vážil pouhé dva kilogramy. Zuboženého psa, kterého pojmenovali Robin, přijali pracovnice spolku Dočasky.cz z Lanžhota na Břeclavsku. „Po ostříhání na nás z koberce chlupů vykouklo vyzáblé tělo připomínající mrtvolu králíka. Pes by zemřel, kdyby se k nám nedostal v pravou chvíli a teď neležel na veterině. Zahynul by vyhladověním a velmi bolestnou smrtí,“ řekla ve čtvrtek předsedkyně Andrea Černá.

Generál Emil Boček ve svém milovaném letounu Supermarine Spitfire.

Na křídle spitfiru naservírují hamburgery. Nové Muzeum RAF vzdává hold Bočkovi

Brno – Původní knipl, čili páku, kterou řídil jeden z pilotů britského královského letectva legendární stíhací letoun spitfire, nebo jeden z prvních fotoaparátů s vysokým rozlišením pro vojenské mapování území a cílů k odstřelu, zdobí nové Muzeum RAF v Ivančicích na Brněnsku. Expozice lidem v pátek poprvé otevře.

V Ivančicích v noci ze soboty na neděli hořela skladovací hala v areálu bývalého Ekotexu. Zasahovalo sto hasičů. Foto: HZS JMK

OBRAZEM: V Ivančicích hořel areál bývalého Ekotexu. Zasahovala stovka hasičů

Ivančice - Rozsáhlý požár skladovací haly vypukl v noci ze soboty na neděli v areálu bývalého Ekotextu v Ivančicích na Brněnsku. S ohněm bojuje stovka hasičů, ještě v neděli po osmé hodině ráno dohašovali požářiště. Podle prvních informací se při požáru nikdo nezranil, a rovněž hasiči nezjistili únik škodlivých látek do ovzduší.

Lásky mezi kapkami deště (1979)

Tajemství Vladimíra Menšíka: zfalšoval si datum narození a odmítl Formana

Dvě strohá data – 9. říjen 1929 a 29. květen 1988. Do doby mezi nimi byl doslova vtěsnán život Vladimíra Menšíka, jednoho z našich nejmilovanějších herců. Je úžasné, co stačil za tu dobu prožít i užít, kolik filmových a televizních rolí odehrál, kde všude besedoval a vystupoval. A - jak zdůrazňuje časopis TV Mini – to navzdory dotěrné nemoci, která mu otravovala poslední roky života.

Ilustrační fotografie.

Házenkáři Meziříčí se z Újezdu vrátili s debaklem

Újezd u Brna - Potřetí v tomto ročníku na hřišti soupeře a i potřetí z toho byla vysoká porážka. Házenkáři Velkého Meziříčí ve 4. kole II. ligy zavítali na palubovku Újezdu u Brna, kterému podlehli rozdílem dvou tříd 23:37. V dalším kole má celek z Vysočiny volno, k mistrovským bojům znovu vyběhne až v neděli 3. listopadu, kdy se představí na hřišti rezervy KP Brno.  

Nehoda kamionu zablokovala ve čtvrtek kolem jedné hodiny odpoledne provoz u obce Jamolice na Znojemsku. Nákladní auto převáželo bezmála sedmdesát mladých býků. Několik zvířat nehodu nepřežilo.

Kamion převážející dobytek havaroval. Několik zvířat museli veterináři utratit

Jamolice – Nehoda kamionu zablokovala ve čtvrtek kolem jedné hodiny odpoledne provoz u obce Jamolice na Znojemsku. Nákladní auto převáželo bezmála sedmdesát mladých býků. Několik zvířat nehodu nepřežilo. „Šest býků po nehodě zemřelo a další čtyři zraněné museli veterináři utratit,“ uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

DHC Plzeň - Ivančice

DHC Plzeň jede hájit první místo

V ligové tabulce je oddělují čtyři místa, ale bodově jsou na tom stejně. První házenkářky DHC Plzeň se dnes od 18.30 hodin utkají na jihu Čech s pátým Jindřichovým Hradcem.

Lásky mezi kapkami deště (1979)

Tajemství Vladimíra Menšíka: Zfalšoval si datum narození a odmítl Formana

Dvě strohá data – 9. říjen 1929 a 29. květen 1988. Do doby mezi nimi byl doslova vtěsnán život Vladimíra Menšíka, jednoho z našich nejmilovanějších herců. Je úžasné, co stačil za tu dobu prožít i užít, kolik filmových a televizních rolí odehrál, kde všude besedoval a vystupoval. A - jak zdůrazňuje časopis TV Mini – to navzdory dotěrné nemoci, která mu otravovala poslední roky života.

Vladimír Menšík v osmdesátých letech.

Znát ho bylo lepší než jakýkoli film. Vladimír Menšík by oslavil devadesátku

Brno – Když přijel za rodinou do Ivančic, ten večer se nespalo. „Znal jsem ho osobně opravdu dobře. A to je lepší než jakýkoliv film,“ vzpomíná Antonín Ambrozek z Ivančic na Vladimíra Menšíka. Slavný herec by se ve středu dožil devadesáti let. Rodné město si slavného rodáka letos připomíná promítáním v kině a dvěma pohlednicemi.

DHC Plzeň - Ivančice

DHC Plzeň si poradil s Ivančicemi

Těsný náskok z prvního poločasu (17:14) házenkářky DHC Plzeň uhájily i do závěrečného hvizdu. Utkání 3. kola první ligy doma proti Ivančicím vyhrály 27:24 a v tabulce jsou na prvním místě.

Měla by se u nás jmenovat po slavném umělci třeba ulice?

Gottova ulice? Možná v Ivančicích. Náš kameraman se s ním znal, říká starosta

Jižní Morava – Vzpomínka na Mistra. Po známém zpěvákovi Karlu Gottovi, který v úterý zemřel na leukémii, chtějí pojmenovat v Ivančicích na Brněnsku novou ulici. V Brně ani v jiných městech a obcích na jihu Moravy podle zjištění Deníku Rovnost o podobné připomínce na několikanásobného zlatého slavíka zatím neuvažují.

Házenkáři Velkého Meziříčí (v tmavém), ilustrační foto

Házenkáři si doma poradili

Velké Meziříčí – Ve 2. kole letošního ročníku II. ligy – skupiny jižní Morava se házenkářům Velkého Meziříčí podařil reparát za úvodní prohru. Prostějov doma zdolali rozdílem sedmi branek. V dalším kole zajíždí svěřenci kouče Ladislava Šidla do Ivančic. Velkomeziříčské ženy měly o tomto víkendu volno.  

Ilustrační foto. Rentgen

Ivančická nemocnice dostane půl milionu. Na nový rentgen

Ivančice, Tišnov - Lepší vybavení pomůže léčit pacienty v Ivančicích a Tišnově na Brněnsku. Krajští zastupitelé schválili přispět nad rámec už schválených investic, a to tišnovské nemocnici milion korun a ivančické půl milionu.

Basketbalista Patrik Auda.

Basketbalový hrdina Auda: Lidé mě poznávali na ulici. Úspěch mi stále nedochází

Brno - Kdo předpokládá, že se teď opájí v euforii z historického počinu, je na omylu. Jeden z hrdinů české basketbalové reprezentace na mistrovství světa v Číně Patrik Auda se doma na Brněnsku ukázal pouze na den a od středy už pilně trénuje ve francouzském Boulazacu na nový ročník, který mu začíná v sobotu. Na oslavu šestého místa na světovém šampionátu mnoho prostoru nebylo. „Pořád mi asi úplně nedochází, co jsme dokázali,“ říká v rozhovoru pro Deník Rovnost třicetiletý pivot.

Badmintonisté Kladna: Michal Morávek (vlevo) a jeho spoluhráč z Proseku Václav Palán

Badmintonisté našli recept i na české jedničky

Se začátkem školního roku se opět rozeběhly soutěže badmintonistů. Do rozbouřených turnajových vod vyrazili Michal Morávek, Malvína Skrčená, Jakub Svoboda a Kristián Škvára. A byli většinou úspěšní.

Ilustrační foto.

Milovník vůní. Zloděj ukradl voňavky za dvacet tisíc

Ivančice - Po parfémech za bezmála dvacet tisíc zřejmě zatoužil šestadvacetiletý zloděj v Ivančicích. Z místní drogerie voňavky ukradl ve čtvrtek odpoledne. Policisté jej dopadli ještě odpoledne. Muž se totiž do drogerie vrátil.

Podzim v Oslavanech rozkvetl novými vůněmi. Přibyly květiny na náměstí

Podzim v Oslavanech rozkvetl novými vůněmi. Přibyly květiny na náměstí

Oslavany /FOTOGALERIE/ - Novou podzimní výzdobu mají lidé v Oslavanech u Brna, od čtvrtka tam přibylo několik rozkvetlých květin. „Truhlíky osazujeme třetím rokem. Květiny jsme umístili na náměstí 13. prosince, ale i do jiných částí města, například do Padochova,“ informoval starosta Oslavan Vít Aldorf.

Trenér fotbalistů Moravského Krumlova Bohdan Ryšavý.

Defenzivní styl mění za agresivitu. Budeme víc napadat, popisuje krumlovský kouč

Moravský Krumlov – Loňská sezona nebyla pro fotbalisty Moravského Krumlova příznivá. Tým z města nad řekou Rokytnou těsně nesestoupil z krajského přeboru do nižší soutěže. Trenér celku Bohdan Ryšavý usedl na lavičku hlavního stratéga loni v půlce podzimu. Celek se mu podařilo mezi krajskou elitou udržet. V následujícím ročníku by rád navázal na započatou práci.