Kreativ

ŠTÍTEK: Ivančice

Adam Hložek (Sparta) (6)

Co s ním? Sparťan Adam Hložek je horké zboží

Jeden kompliment za druhým. Od fanoušků, agenta, chválí také trenér reprezentace. Do toho o něm básní fotbalové hvězdy z ciziny. Sparťan Adam Hložek je krátce před svými osmnáctými narozeninami horké zboží.

Adam Hložek (Sparta) (6)

Co s ním? Sparťan Adam Hložek je horké zboží

Jeden kompliment za druhým. Od fanoušků, agenta, chválí také trenér reprezentace. Do toho o něm básní fotbalové hvězdy z ciziny. Sparťan Adam Hložek je krátce před svými osmnáctými narozeninami horké zboží.

Ilustrační foto

Cestování mezi Krumlovem a Brnem zkomplikuje výluka. Vlaky nahradí autobusy

S výlukou na železnici musí počítat cestující na trati mezi Brnem a Moravským Krumlovem. „Ve středu začne desetidenní výluka ve výluce na lince S41, která pojede jen do Ivančic a mezi Brnem a Moravským Krumlovem pojedou náhradní autobusy,“ sdělili zástupci integrovaného dopravního systému.

Výlet na Ptačí hotel.

Adamovští turisté vyšlápli na Ptačí Hotel. Viděli i Stromokruh Evropy

V sobotu 6. června jsme se vypravili na vycházku z Moravských Bránic do Ivančic. Od nádraží jsme nejprve prošli městem a chatovou kolonií, první odpočinek jsme po 4 km udělali pod "Železňákem". Byl postaven v letech 1868–1870 jako spojnice Brna s Vídní. Délka mostu 370,5 m, výška koleje nad hladinou řeky 42 m. V r. 1999 byl demontován, ponechána byla část mostovky s jedním pilířem, je to technická památka.  

Podpořte péči o seniory v domácím prostředí

Podpořte péči o seniory v domácím prostředí

Léčebna dlouhodobě nemocných v Ivančicích poskytuje široké spektrum služeb pro seniory, na kterých se podílejí i blízcí pacientů. Letos chce rozšířit svou službu v nemocnici a postupně ji nabízet i lidem doma. Právě probíhá finálové hlasování jarní části programu ČSOB pomáhá regionům, který podporuje veřejně prospěšné projekty ve všech českých krajích.

Pavel Tacl, majitel Muzea řemesel v Letohradu.

K raritám v Muzeu řemesel patří vrtačka na pařezu

/FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ Na počátku byla poškozená barokní sýpka využívaná jako sklad obilí, dnes je to jeden z nejvyhledávanějších turistických cílů v kraji. Muzeum řemesel v Letohradě, které svou rozlohou, počtem expozic a prezentovaných profesí nemá v Česku obdobu, oslavilo dvacet let existence.

Splutí vodáků pod dolní mohelenskou hrází museli kvůli suchu zrušit.

Dalešickou přehradu trápí sucho. Vodácké akce mají proto stopku

Tak mizernou zimu hrázný na Dalešicích Josef Suchánek snad nepamatuje. „Letos bylo extrémně málo sněhu, na jaře moc neprší. Bohužel máme v horním jezeře, když ho maximálně naplníme, podstav 2,5 metru. Proto se nemůžou v červnu uskutečnit původně plánovaná splutí vodáků pod dolní mohelenskou hrází,“ vysvětlil.

Splutí vodáků pod dolní mohelenskou hrází museli kvůli suchu zrušit.

Dalešickou přehradu trápí sucho, vodácké akce mají proto stopku

Tak mizernou zimu hrázný na Dalešicích Josef Suchánek snad nepamatuje. „Letos bylo extrémně málo sněhu, na jaře moc neprší. Bohužel máme v horním jezeře, když ho maximálně naplníme, podstav 2,5 metru. Proto se nemůžou v červnu uskutečnit původně plánovaná splutí vodáků pod dolní mohelenskou hrází,“ vysvětlil.

Tenistka Barbora Krejčíková se téměř po čtvrt roce představí příští týden na turnaji.

Nejsem v situaci, že nemám co jíst, říká před návratem tenisu Krejčíková

Malé světélko na konci tunelu. Tenistku Barboru Krejčíkovu z Ivančic na Brněnsku čeká od příštího úterý vytržení ze stereotypu. Po téměř čtvrt roce si zahraje tenisový turnaj. I když ne mezinárodní, na ten si ještě musí počkat nejméně další dva měsíce. Půjde o charitativní podnik pořádaný Českým tenisovým svazem O Pohár ČTS, při němž se střetne osm předních českých tenistek v čele s Petrou Kvitovou nebo Barborou Strýcovou na tvrdém povrchu na kurtech Sparty Praha.

Český basketbalový reprezentant Patrik Auda pochází z Ivančic. Foto: ČBF/David Šváb

Francie mi sedla, ale problémy s koronavirem si nepřipouštěli, tvrdí Auda

Místo ostrých soubojů a bitev v prestižní evropské soutěži trénink v brněnských parcích se zdejším klubem mmcité. Český basketbalový reprezentant Patrik Auda zažívá nevšední jaro. Kvůli pozastavení nejvyšší francouzské soutěže, kde nastupuje za Boulazac, je na delší dobu doma na jihu Moravy. „Mám šanci si teď odpočinout a strávit čas se známými a kamarády,“ uvádí k současné situaci třicetiletý pivot z Ivančic.

Před předčasným ukončením ročníku patřilo druholigovým házenkářům Velkého Meziříčí šesté místo.

Technické nedostatky nahrazujeme bojovností, směje se trenér Šidlo

Sezonu doslova jako na horské dráze letos mají za sebou druholigoví házenkáři Velkého Meziříčí. Svěřenci kouče Ladislava Šidla totiž často bohatým brali, ale také chudým dávali. Ještě předtím, než byla sezona předčasně ukončena, patřilo házenkářům Sokola umístění přesně uprostřed jedenáctičlenné tabulky.

Ilustrační foto.

Mladík z Ivančic nadýchal tři promile, trumfla ho žena ze sousedních Oslavan

Dvojice opilých lidí se ve středu pomyslně trumfovala v tom, kdo z nich u dechové zkoušky nadýchá víc. Nejprve měli nad ránem policisté těžké pořízení s hlučným, alkoholem posilněným mladíkem v Ivančicích, který nadýchal 3,16 promile. Později ho dokonce předčila osmatřicetiletá žena, která budila rozruch okolo poledne v blízkých Oslavanech. Dechová zkouška u ní odhalila 3,69 promile.  

Koordinátorka Barbora Leskovjanová z brněnské Masarykovy univerzity organizuje pomoc tisíců dobrovolníků, kteří se přihlásí přes web munipomaha.cz.

Koronavirus jí zničil dětskou univerzitu. Tak koordinuje tisíce dobrovolníků

Už tři týdny v kuse organizuje Barbora Leskovjanová z Masarykovy univerzity v Brně dobrovolníky, kteří chtějí pomáhat se zvládáním krize způsobené koronavirem. „Přes web munipomaha.cz se nám přihlásilo už víc než čtyři tisíce dobrovolníků z řad studentů a zaměstnanců Masarykovy univerzity i široké veřejnosti,“ řekla Leskovjanová.

Zápasy druhého kola Moneta Czech Open 2018 v Prostějově (Václav Šafránek).

Tenisté trpí jako živnostníci. S nadějí hledí na podzim

Tenisový chrám zůstane letos po desetiletích zavřený. Legendární Wimbledon naplánovaný na přelom června a července se kvůli pandemii koronaviru poprvé od druhé světové války neuskuteční. I tato zpráva nejlépe dokládá, jak nevídaný rok prožívají tenisté.

Oslavanský zámecký park ozdobí kaštany a hrušně.

Vstup do zámeckého parku v Oslavanech ozdobí kaštany

/FOTO/ Obyvatelé Oslavan na Brněnsku se mohou těšit na nové stromy. Zahradníci u vstupu do zámeckého parku ze Sportovní ulice a podél parkoviště před protilehlou mateřskou školou v uplynulých dnech vysázeli šest jírovců maďalů a stejný počet hrušní.

Anděla Karlíková z Domova pro seniory v Mostě.

Nejsme žádný mejdla! vzkazuje z izolace 95letá Mostečanka

Tisíce českých seniorů z domovů sociálních služeb nemohou kvůli pandemii koronaviru vycházet ven a nikdo z příbuzných za nimi nemůže dovnitř. Jak prožívají izolaci? Co dělají? A na co myslí? "Koronavirus není neporazitelný. I jeho dny budou sečteny a vše se vrátí do starých kolejí," zní z mosteckého domova.

Tenistka Barbora Krejčíková.

Tenistky bez příjmu musí sahat do úspor. Existenční problém, přiznává Krejčíková

Bezpredecentní sezonu prožívají kvůli současné pandemii koronaviru také tenistky. Jeden z nejsledovanějších individuálních sportů na světě je od začátku března minimálně na tři měsíce paralyzovaný. Hráčky se na kurty nejdřív dostanou až 8. června, možná však podstatně později. Na novou situaci si zvyká i přední světová deblistka Barbora Krejčíková z Ivančic na Brněnsku, které odstartovala sezonu nadějně i ve dvouhře, kde jí patří 115. příčka.

Požár sedlovny a klubovny v Neslovicích likvidovali v pondělí večer jihomoravští hasiči.

VIDEO: Hodinový boj s plameny. V Neslovicích hořela sedlovna a klubovna

Požár sedlovny a klubovny v areálu statku likvidovali v pondělí večer hasiči v Neslovicích na Brněnsku. „Na místě byly jednotky druhého stupně. Oheň se rozšířil i do střešní konstrukce,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský. U požáru zasahovalo okolo deseti hasičských jednotek.

Žákovská liga starších žákyň v házené.

Úspěšný víkend kynžvartské házené dovršily starší žákyně

Po sobotním úspěšném vystoupení prvoligových žen Házené Kynžvart v naší sportovní hale, které si dokázaly poradit s Vršovicemi, a dorostenek, které ve druhé lize oplatily porážku Turnovu, pokračoval házenkářský víkend v neděli, kdy naše starší žákyně hostily ve čtvrtém kole Žákovské ligy dva týmy z Moravy, a to konkrétně HK Ivančice a SHK Kunovice a dva z Čech DHK Lokomotiva Liberec a Sokol Vršovice.

Házenkářské utkání Strabag Rail Extraligy mezi celky HC Dukla Praha a HC ROBE Zubří  14. října v Praze. Vpravo se raduje Matěj Klíma.

Házenkář pražské Dukly Klíma: Bronz i stříbro už mám. Sbírku chci zkompletovat

/ROZHOVOR/ V Zubří strávil tři krásné roky: nakoukl do extraligy, na hruď si pověsil první seniorskou medaili. Pak však vyrazil do hlavního města za studii i špičkovou házenou. „Rok po přestupu byl pro mě zápas se Zubřím mimořádný, teď už ho beru úplně normálně,“ řekl dvacetiletý Matěj Klíma po výhře Dukly nad celkem z Valašska 24:18. Pražané si po ní upevnili druhou příčku tabulky s náskokem tří bodů na své sobotní soupeře.

Šestatřicetiletý opilý řidič naboural u Ivančic na Brněnsku do svodidel a vjel do příkopu. Místo řešení nehody si ale jel koupit na blízkou benzínku cigaretu. Byl tak opilý, že sotva stál na nohou a nezvládl ani dechovou zkoušku.

Opilý řidič narazil do svodidel. S nabouraným autem si ještě dojel pro cigarety

/FOTOGALERIE/ Řidič směřující z Neslovic do Ivančic na Brněnsku nevěřil svým očím, když před ním jedoucí auto narazilo do svodidel a vjelo do příkopu. Jeho šestatřicetiletý řidič ale nehodu neřešil. Naopak se z příkopu dostal a jel si na blízkou benzínku koupit cigarety. Policie vzápětí zjistila, že je opilý.

Ilustrační foto

Házenkáři Velkého Meziříčí doma podlehli Telnici. Rozhodla první půle

Jaro nezahájili ideálně. Házenkáři Velkého Meziříčí podlehli na úvod druhé poloviny letošního ročníku 2. ligy Telnici 30:35. O osudu zápasu rozhodla už první půle, v níž si hosté vypracovali šestibrankový náskok. Po změně stran si pak své vedení v poklidu kontrolovali. V dalším kole zajíždí svěřenci trenéra Ladislava Šidla na půdu posledního Prostějova.