Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Vyšetření znamének. Ilustrační foto

Lidé si mohou nechat zkontrolovat znaménka

Ostrava – V šesti mobilních ordinacích, které budou v pátek 13. května postaveny v ostravském Avion Shopping Parku, si mohou zájemci nechat zdarma zkontrolovat kůži. Jde o akci zaměřenou na prevenci vzniku a na včasné odhalení melanomu.

Vyšetření znamének. Ilustrační foto

Slunce pálí už teď. Chraňte se!

Prostějov – „Minulý týden jsem musel řešit nějaké problémy na stavbě našeho rodinného domu. Na sluníčku jsem pobyl zhruba dvě hodiny a spálil obličej i krk,“ popisuje čtyřicetiletý Radek Pokorný z Prostějova. Už čtvrtý den si maže spálená místa krémy po opalování.

Projekt Mládneme s Deníkem

Sun City nabídlo naší výherkyni lifting obličeje

Pardubice – Dalším překvapením pro naši účastnici Renatu Kaufmanovou byla další regenerační ošetření obličeje. Projekt našeho listu Mládneme s Deníkem nabídl naší výherkyni lifting obličeje a dekoltu.

Ilustrační foto

Na kožní ambulanci zdarma vyšetří znaménka

Přerov – Nádory kůže patří k nejzákeřnějším onkologickým onemocněním a počet nemocných stále roste. Pokud i vám dělají starost pigmentová znaménka a nejste si jistí, co s nimi, pak právě pro vás připravila na pondělí devátého května přerovská nemocnice speciální akci, při níž budou lékaři a sestry kožního oddělení ošetřovat a radit zdarma.

Nejhledanější terorista světa - Usáma bin Ládin.

Bin Ládin prý hrál v řízení Al-Káidy větší roli

USA - Z materiálů nalezených v objektu, kde se ukrýval a byl zabit šéf Al-Káidy Usáma bin Ládin, vyplývá, že zakladatel této teroristické sítě hrál významnou roli při plánování a řízení útoků Al-Káidy a jejích odnoží a buněk v Jemenu a Somálsku.

Ve Valticích začaly dvoudenní Vinné trhy. Nabídly před osm set vzorků vín.

Vinařský Wimbledon překvapil

Valtice – Chuťové buňky dostávají zabrat. Jízdárna valtického zámku je plná lidí. Téměř každý má v roce pohárek. Moderátor jmenuje všechny medailemi či diplomy ověnčené vinaře, kteří si přicházejí přebrat ceny. Největší potlesk patří šampionům.

Zdeněk Nejdl

ODS v Rakovníku se zbavila svých kritiků. Jednohlasně

Rakovník – Roky, měsíce a dny strávené v řadách rakovnické občanské demokratické strany (ODS) jsou pro trio rakovnických rebelů sečteny. Místní sněm rakovnické ODS dal jasně najevo, že hlasité kritiky ve svých řadách a nerespektování usnesení rady rakovnické buňky ODS nehodlá v žádném případě tolerovat.

Ilustrační foto

Tipy na zalévání: Jak neplýtvat vodou a zároveň se nevyčerpat

Voda se nachází v každé buňce, tvoří 90 % každé rostliny a spolu se slunečním zářením je odrazovým můstkem pro fotosyntézu. Bez vody se zkrátka přežít nedá, ať už jste jakýkoliv živý tvor na naší planetě. Naše zahradní rostliny se ale v parných dnech nemohou spoléhat na přírodní zdroje vláhy, a proto o jejich „pitný režim“ musíte pečovat sami. Můžeme přitom využít konví, kropicích hadicí, ale také automatických zavlažovacích systémů. Přinášíme vám pár rad, jakým způsobem nespotřebovat příliš velká množství vody a zároveň se při zalévání fyzicky úplně nevyčerpat.

Ašský starosta Dalibor Blažek

Starosta Aše zůstává ve funkci

Aš –Jediné místo pro zástupce KSČM v radě města a spolupráce s ním ovšem zapříčinily, že buňka ODS v Aši přestala počínaje 1. březnem existovat. Rozhodla o tom výkonná rada ODS od stolu a bez znalosti místních poměrů. Nelíbila se jí právě spolupráce s KSČM.

Ilustrační foto

Mikulovu vládla židovská kultura

Mikulov – Dny židovské kultury v Mikulově nabídly zážitky jak pro oči, uši, tak i chuťové buňky. Jejich čtyřdenní program letos zahájil vrchní zemský rabín Karol Sidon.

Kastelánka raduňského zámku Eva Kolářová stojí u záplavy medvědího česneku v zámecké zahradě.

Medvědí česnek láká lidi do Raduně

Raduň – Medvědí česnek, falešný česnek nebo také divoký česnek. Tato nenápadná rostlina roste nyní v zahradě raduňského zámku. Jezdí ji sem trhat lidé z širokého okolí. Účinky medvědího česneku jsou srovnatelné s klasickým česnekem, jen není tak těžce stravitelný.

Dětský domov pro nejmenší děti na Dolní Hejčínské

Vilu v Hejčíně přestaví na moderní dětský domov

Olomouc – Na tři byty s předškoláky se v příštím roce změní vila, v níž sídlí v Hejčíně dětský domov pro nejmenší. Po rozsáhlé rekonstrukci se dočkají lepšího a příjemnějšího zázemí. Děti by tam měly podobně jako v rodině mít prostor, který bude patřit jen jim, kde budou mít uložené své hračky a oblečení.

Ilustrační foto

Na Morkovicku kdosi setrvale krade naftu ze strojů

Morkovicko – Třikrát a dost. Podle tohoto známého hesla se zařídili ve středu ráno zaměstnanci stavební společnosti na Morkovicku. Třikrát jim totiž někdo ukradl naftu ze stavebních strojů, teprve potom všechny případy současně ohlásili na policii.

Vít Fousek a Josef Kučera (vzadu) testují lyže při světovém poháru.

Fousek bude s Bauerem spolupracovat i nadále

Praha – Po devíti letech málem skončila spolupráce běžce na lyžích Lukáše Bauera a jeho servismana. Vít Fousek byl po sezoně rozhodnutý, že už se do mazacích buněk nevrátí, ale své rozhodné ne už přehodnotil a o víkendu by měl s trojnásobným olympijským medailistou dojednat podmínky na další sezony.

Požár sena a slámy někdo založil úmyslně

Požár sena a slámy někdo založil úmyslně

Jívka – Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v pátek po 22. hodině požár skladu sena a slámy v Jívce. Na místo přijeli profesionálové z Trutnova, dobrovolní z Jívky, Radvanic a Adršpachu.

Farmářský trh ve Štípě

Trh ve Štípě: lákal křupavý chléb i čerství kapří

Zlín – Kdo má rád křupavý a čerstvý chléb, domácí uzeniny nebo ovčí sýry, ten možná v sobotu 16. dubna nechyběl na farmářském trhu ve zlínské části Štípa. U místní základní školy se tam konal již třetí ročník farmářského trhu, Na něm se představilo se svými výrobky čtyřicet místních i přespolní farmářů.

Ilustrační foto

KLASA kuřátka jsou nejen předzvěstí jara, ale i krásných cen

Svátky jara se blíží mílovými kroky a již za týden navštíví domácnosti hodovníci s pomlázkami. Přípravy na druhé nejoblíbenější svátky v roce jsou tak v plném proudu. A nezahálí ani KLASA. Se značkou kvality a jejím červeno-modro-bílým logem „a“ se můžete setkat na Velikonočních trzích v Praze na Andělu a ve Zlíně.

Hvězda výčepu 2011 v Krušovicích

Češi mají fortel a pivo

Krušovice /FOTOGALERIE/ - Pak že u nás vymizel řemeslný fortel a um! Ještě naštěstí ne úplně. Pořád jsou mezi námi lidé, kteří svoji práci dokonale ovládají, nebojí se svůj um předvést a hlavně mají svoji práci rádi

Sinice. Ilustrační foto

Nanočástice chtějí využít v boji proti sinicím

Liberec - Využití nanočástic železa v boji proti toxickým sinicím testují vědci Technické univerzity v Liberci v projektu zaměřeném na využití nanomateriálů při ochraně životního prostředí. Železo dokáže velmi efektivně buňky sinic zničit, navíc na sebe umí vázat fosfor, který růst sinic podporuje.

Ilustrační fotografie.

Hronovští "véčkaři": Někdo věří, jiný by zvracel

Hronov – Aktuální vlnobytí v rybníku našich politických špiček se díký své divokosti přenáčí přenáší i do vod politiky na komunální úrovni. Zjišťovali jsme, jaké názory mají na dění v řadách Věcí veřejných v Hronově.

Ilustrační fotka.

Dvojice brala kabely ve velkém

České Budějovice - Dvojici zlodějů, kteří kradli ve velkém měděné kabely, dopadli policisté z oddělení hlídkové služby.

Stopkova pivnice v Brně.

Stopkova pivnice v novém potěší chuťové buňky

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Známá brněnská Stopkova pivnice přednedávnem otevřela. Návštěvníky láká na rekonstruovaný interiér a českou kuchyni. Přestože by restaurace mohla mít podstatně kratší jídelní lístek, určitě potěší každého strávníka.

Petr Koukal - Sokol Jehnice.

Nervozita? Ne, Koukalovi brní nohy z chemoterapií

Brno – Nervozita doplněná o chvění celého těla. Situace, kterou si „užil“ snad každý sportovec. Před víkendovým finále extraligy smíšených družstev zažívá podobné pocity také opora úřadujících šampionů z brněnských Jehnic badmintonista Petr Koukal.