Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Na sebemenší detail myslel při své práci i v případě metr a půl vysokého včelího úlu řezbář František Nedomlel.

V Bruntále vznikl mamutí úl

Bruntál, Rokytník /FOTOGALERIE/ – Hned třikrát natřel řezbář František Nedomlel z Bruntálu speciální, německou barvou metr a půl vysoký včelí úl kvůli jeho odolnosti. Tvorbě klátu se věnoval celý měsíc.

Děti z dětského domova  převzaly šek na 7628 korun.

Peníze z Horažďovic už pomáhají

Horažďovice – Peníze vybrané na dobrovolném vstupném a při dražbě škatulí během akce Den pro dětskou knihu, která se konala v Horažďovicích v loňském roce, byly předány Dětskému domovu v Kašperských Horách, buňce v Chanovicích.

Autobusové nádraží v centru Zlína

Styďme se. Za nádraží

Zlín – Vlakové a autobusové nádraží je největší vráskou na tváři krajského města. Rozhodli o tom čtenáři našeho webu v anketě O největší ostudu Zlína. Nelichotivé vítězství získala s přehledem, s 45 procenty hla­sů.

Petr Benda

V Bílině má růst druhá buňka ČSSD

Bílina – Jak se Deník dozvěděl, v šestnáctitisícové Bílině vznikla druhá místní organizace ČSSD a v neděli nabrala najednou hned 36 nových členů. Hromadným náborem se hodlá zabývat vedení ústecké ČSSD a novou organizaci chce zrušit, řekl serveru Novinky.cz krajský předseda ČSSD Arno Fišera. Bývalý místopředseda krajské ČSSD Karel Vrba ČTK řekl, že druhá organizace vznikla proto, že původní buňka nechtěla několik let přijmout žádné nové členy.

Ilustrační foto

Pachatel asi bude domácí kutil

Prachatice – Značkové nářadí v hodnotě bezmála dvacet tisíc korun zmizelo o víkendu ze stavební buňky v Prachaticích.

V sobotu 26. března se v Morkovicích konal čtvrtý ročník koštu ovocných pálenek. Součástí bylo také vaření kotlíkového masa.

Morkovice provonělo maso a pálenky

Morkovice /FOTOGALERIE/ – Jednapadesát vzorků ovocných pálenek nalitých do půllitrových lahví mohli o uplynulém víkendu ochutnávat lidé v Morkovicích.

Zatím je na vlakovém nádraží v Náměšti nad Oslavou pouze nová zámková dlažba. A díky cyklopointu už cestující od loňska nemusejí na záchod do stavební buňky. Letos se uskuteční rekonstrukce nádražní budovy.

Ošklivá nádražní budova se letos dočká opravy

Náměšť nad Oslavou – Ještě loni touto dobou bylo nádraží v Náměšti nad Oslavou jak vystřižené ze žurnálu starého dvacet let. Rok se s rokem sešel a dopravní uzel na první pohled doznal významných změn.

Ilustrační foto.

Muž zahnal útočníka sekáčkem na maso

Brno – Teprve rána sekáčkem na maso zahnala na ústup dvaatřicetiletého muže, který měl útočit na skupinku lidí v zahrádkářské kolonii v brněnské ulici Podhájí. Agresor ji několikrát napadl v noci na čtvrtek.

Práce na Kytici.

"Práce na Kytici nás zcela pohltila," říká Holek

Broumov /ROZHOVOR/FOTO/ - Obrovským diváckým ohlasemse může oprávněně pyšnit hudebně – divadelní projekt Kytice v podání mladého divadelního souboru Hlavy, kterému při premiéře aplaudovalo zaplněné hlediště broumovského Městského divadla.

ŘEDITELKA DĚTSKÉHO DOMOVA v Plané Jitka  Tvarogová  je  sice  velmi energická žena, ale  na své svěřence nedá dopustit. Petrovi rázně vysvětlovala, že když chce do kina, musí si na lístek přispět ze svého kapesného.

Bojuje s předsudky společnosti a byrokracií

Planá – /EXKLUZIVNĚ/ Dvanáct let dělá ředitelku Dětského domova v Plané na Tachovsku. Ačkoliv už má být pár let v důchodu, neumí si představit, že by odešla od svých dětí. Třikrát se s domovem stěhovala, než všichni zakotvili v opravdu pěkném a důstojném prostředí.

Ilustrační foto

Buňce ODS v Leštině hrozí zánik

Leština u Světlé – Místní sdružení Občanské demokratické strany v malé obci nedaleko Světlé nad Sázavou přišlo o svoji stranickou licenci.

Karel Ulbrich na přednášce pro studenty libereckého gymnázia.

Jak zabít nádorovou buňku?

Liberec – Lék, který cíleně směřuje například do nádorové buňky. K uvolnění potřebných látek dochází díky složitým chemickým procesům až uvnitř ní, takže zdravé orgány nejsou poškozeny vedlejšími účinky, nesnižuje se imunita. Léčba bude účinná a cílená.

Projekt Mládneme s Deníkem

Náš projekt Mládneme s Deníkem odstartoval

Pardubice - Nový projekt Mládneme s Deníkem odstartoval! Z několika desítek zájemců byla vybrána Renata Kaufmanová, která od solária Sun City získala bezplatnou tříměsíční omlazovací kúru prostřednictvím fotoomlazení!

Ilustrační foto

Nenechte se zaskočit nepříjemnostmi u porodu

Každým dnem čekám porod svého prvního dítěte. Slýcháme kolem sebe o novorozenecké žloutence, hubnutí miminka, ublinkávání, trochu mě to zneklidňuje. Jak poznám, že je miminko v pořádku? Olina

Ilustrační foto

Druhý muž Polné opustil ODS, zachránil tak sdružení

Jihlavsko – V pondělí vypršela lhůta, kterou od výkonné rady ODS dostaly místní organizace, aby v obecních a městských zastupitelstvech ukončily koaliční spolupráci s komunisty. Jinak jim hrozilo odejmutí licence.

Ilustrační foto

Místní buňky ODS končí?

Bartošovice, Lichnov /AKTUALIZOVÁNO/ – Spolupracovali s komunisty, jejich místní sdružení končí. Tak rozhodla v pondělí 28. února Výkonná rada ODS o místním sdružení ODS v Bartošovicích, Lichnově a dalších šestnácti městech a obcích.

Ilustrační foto

ČSSD v Ostravě-Jihu se tříští, část lidí odchází

Ostrava -Mladí sociální demokraté z Ostravy, kteří byli ještě donedávna na nebývalém vzestupu a obsadili mnoho významných pozic na radnicích ve městě, začínají být kvůli svým nevybíravým praktikám ve značné nelibosti.

Vstup do jídelny v hotelu Praha.

Odkdy patří do valašské směsi kari s ananasem?

Nový Jičín – „Tak pojďme na oběd do jídelny do Prahy, mají tam na výběr ze šesti menu,“ řekl náš šéf poté, co jsme s neúspěchem obešli tři další restaurační zařízení, kde nám nabídka poledního oběda nevyhovovala nebo byl lokál plný. Kdybych věděl, co mě čeká, raději bych zůstal hladový až do večeře.

Ilustrační foto

Na klíšťata voňavými ponožkami

Ponožky, které voní i po desátém vyprání, podporují tvorbu buněk a ještě odpuzují klíšťata. Úryvek z vědeckofantas­tické knihy? Nikoliv. Právě takové ponožky jsou již k dostání na českém trhu. Vyrábí je česká firma Loana Rožnov, která se vrací na český trh s novou kolekcí určenou speciálně pro české zákazníky.

Jablonec nad Nisou. Eurocentrum, Klub Na Rampě a Letní scéna.

Radní Cikl vyhodil od kulatého stolu učitele

Jablonecko /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ/ - „Prosím všechny, které jsme nepozvali, aby opustili místnost. V opačném případě, pokud tak neučiní, odejdeme my,“ řekl náměstek hejtmana Radek Cikl z ČSSD zhruba čtyřiceti lidem, převážně pedagogům, v Eurocentru.