Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Zloději skončili v poutech. Ilustrační foto.

Chytili zloděje i s věcmi, které ukradli z novostavby

Salaš – Oznámit policistům dvojitou krádež na svém pozemku přišel v pondělí 25. října jednatřicetiletý muž. Ten v obci Salaš staví rodinný dům a na pozemku má sklad materiálu, nářadí a dalších věcí.

Ilustrační foto

Vysoký cholesterol způsobuje infarkt a mrtvivi

Vysoký cholesterol je podle Jana Piťhy z Fóra zdravé výživy jedním z hlavních rizik infarktu a mrtvice. Nic na tom podle něj nemění teorie „velké cholesterolové lži“, která vidí příčinu v zánětu ve stěně cév.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (uprostřed) vystoupil na brífinku k výsledkům komunálních voleb ve volebním štábu TOP 09 v Praze

Schwarzenberg: Český volič ukázal, že je moudrý

Praha /ROZHOVOR/ - Karel Schwarzenberg si pochvaloval výsledky voleb, které ho překvapily, a pak si v Malostranské besedě, kde byl štáb TOP 09, potykal s třináctiletým „politologem“ Mikym Kopasem, respektive tykání nečekaně jako první nabídl mladík.

Ilustrační foto

Nedejte šanci virům, posilujte imunitu

Podzim a nemoci jdou ruku v ruce. Chladné měsíce s sebou totiž nesou daleko větší riziko virových onemocnění. Může za to studené a deštivé počasí, prudké změny teplot, málo slunce, mlha a snadno se množící viry a bakterie.

Volby začaly

Boj o radnice vrcholí, v sobotu večer bude všechno jasné

Nymbursko - Cvaknutí klíčků ve dveřích, zámek se uvolnil a průchod do místnosti je volný. Přesně to se stalo na tisících místech celé republiky včetně Nymburska v páteks úderem druhé odpolední. Do volebních nístností vešli první hlasující a zpravidla se zmateně začali shánět po lístcích, na kterých by se mohli vyřádits křížkováním.

Ilustrační foto

Chybí peníze na léčbu lupénky

Přes 200.000 lidí v Česku trpí lupénkou. Z nich 30.000 má těžkou formu této vážné kožní nemoci. Moderní biologickou léčbu ale dostává jen sedm set.

Holešovští Romové se přestěhovali ze Školní ulice na Bořenovskou

Romům se na Bořenovské moc nelíbí

Holešov /FOTOGALERIE/ – Křik, stížnosti, nespokojenost a nervozita. Tohle všechno je k vidění na Bořenovské ulici, kam byli minulý týden přestěhováni Holešovští Romové.

Ilustrační foto.

V Lubenské ulici šmejdil zloděj

Lubná - Zloděje zaujal areál v Lubenské ulici v Rakovníku, kde má kancelář firma zabývajícíc se prodejem květin, dopravní společnost a stavební firma.

Ilustrační foto.

PORADNA HUBNUTÍ: Neexistují zázračné diety! říká odborník Čejka

Teplice – Chcete zhubnout a cítit se dobře? Nevíte jak správně cvičit? Funguje dělená strava? Na tyto a mnohé další otázky vám rád odpoví trenér fitness a odborník na zdravou výživu Radek Čejka v naší Poradně o hubnutí! První téma, na které jste posílali otázky bylo: Vhodné fyzické aktivity pro snižování hmotnosti. Dnes se dostáváme k nejdiskutovanějšímu tématu a tím je jídelníček.

Věci veřejné

VV podaly trestní oznámení na radu Prahy 5

Praha - Věci veřejné podaly trestní oznámení na radu Prahy 5 kvůli údajně nevýhodnému pronájmu mobilní kanceláře na pražském Andělu. Věci veřejné se domnívají, že mohl být spáchán trestný čin porušení povinností při správě cizího majetku. Novinářům to řekl člen strany a kandidát do zastupitelstva Prahy 5 Jiří Vejmelka.

Mrtvý muž v Plotní ulici v Brně.

U Zvonařky ležel mrtvý bezdomovec. Měl rozbitou hlavu

Brno /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Hrůzný nález čekal ve čtvrtek po osmé hodině ráno kolemjdoucí lidi v Plotní ulici poblíž brněnského autobusového nádraží Zvonařka. V rozbité buňce totiž ležel mrtvý muž, který měl rozbitou hlavu.

Luděk Nečesaný.

Odvolaný lídr TOP 09 podpoří kandidáty ve Vratislavicích

Liberec - TOP 09 v čele s lídrem Luďkem Nečesaným nebude figurovat na kandidátních listinách do nadcházejících komunálních voleb. V pátek o tom rozhodl celorepublikový výkonný výbor TOP 09 v čele s místopředsedou strany Miroslavem Kalouskem.

Místo vraždy, ubytovací buňky v týneckém Náklí.

Hádku mužů v týneckém Náklí ukončila vražda

Týnec nad Sázavou – Hádka dvou opilých mužů přerostla v noci na sobotu 24. září v ozbrojený útok jednoho z nich a těžkým zraněním druhého. Ten atak nožem přežil i přes okamžitou pomoc lékařů a operaci jen několik hodin. Zemřel v sobotu 25. září nad ránem.

Ilustrační foto

Alkohol je zabiják, umíráme na rakovinu jater

Rakovina jater v Česku ročně postihne asi 400 pacientů. Za 30 let se výskyt onemocnění v ČR zvýšil 2,5krát až třikrát. Rakovina jater patří mezi nejčastější nádory na světě.

Tři hasičské jednotky z Břeclavi vyjely v pátek 24. září 2010 k požáru ve výškové budově na břeclavském sídlišti Dukelských hrdinů. Jednalo se o prověřovací cvičení.

Hasičské cvičení zkomplikoval peugeot

Břeclav /FOTOGALERIE/ - K nahlášenému požár výškové budovy v Břeclavi vyjely v pátek dopoledne tři hasičské jednotky. Hořet začalo v jedenáctém patře paneláku na sídliště Dukelských hrdinů. Jak se ukázalo, výjezd nebyl ostrý. Jednalo se o prověřovací cvičení.

Drastické scény a fotky, které snesou jen silnější povahy. Výstava Psychiatrie. Hrozba nebo pomoc? upozorňuje například na nekontrolované užívání nebezpečných psychofarmak

Výstava varuje před praktikami psychiatrie

Plzeň - Tři dny byla nyní 34letá Petra Štěpánová nedobrovolně zavřená na psychiatrii. Svůj příběh přijela do Plzně vyprávět v rámci zahájení výstavy Psychiatrie. Pomoc nebo hrozba?, která je v Alfě na Americké třídě k vidění až do 3. října.

Měření cholesterolu.

Pravda o cholesterolu: Jak to s ním vlastně je?

Když se řekne cholesterol, většina z nás se zděsí. Vždyť je nebezpečný, škodlivý, nežádoucí! Jeho ukládání do stěn tepen skutečně vede k rozvoji aterosklerózy a tím srdečním a cévním chorobám, jako je infarkt či mrtvice. Málokdo ale ví, že cholesterol ve správném množství má pro tělo zcela zásadní význam.

Ilustrační foto

Dožívají se sta let. Jedí totiž meruňková jadérka!

Příslušníci asijského kmene Hunzů se dožívají více než 100 let. Chutnají jim meruňková jadérka. A vědci zabývající se mechanismem nádorového bujení učinili převratný objev. Zjistili, že nejúčinnější zbraní proti rakovině je vitamin B17!