Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Ilustrační foto

Hasiči v Ústí opravují zbrojnici

Ústí – Hasičská zbrojnice z roku 1923, dostane nový kabát. „Stav, ve kterém se stanice nacházela, nebyl dobrý. Potřebovala celkovou opravu,“ přiblížil starosta ústeckých hasičů Libor Dvořák.

Ilustrační obrázek.

Pacientů s cukrovkou přibývá, padesát tisíc ročně

Každý rok přibývá v Česku kolem 50.000 nových pacientů s cukrovkou, která bez kvalitní léčby zkracuje život. Nyní se dostávají do ČR nové způsoby léčby, které nejen dokážou snížit hladinu cukru v krvi, ale také snižují riziko komplikací cukrovky a jsou šancí na lepší spolupráci pacientů při léčbě.

Záchranka Rakovník

Lékaři s sebou vozí ledničku, pumpu i vrtačku

Rakovník /FOTO/ - Záchranáři se dostanou k pacientům nejen velmi rychle, ale také se špičkovým vybavením, díky kterému dokážou zachránit život dříve v beznadějných ppadech. Dalo by se říci, že lékaři vyjíždějí do terénu s téměř celou ordinací.

Starší pár se uvelebil v blízkosti hlavního vchodu do areálu Barbora v Oldřichově

MÁME FOTO: Žijí v parku nedaleko Barbory, lidem se to nelíbí

Oldřichov /HLASUJTE/ – V parčíku si udělali obývák, kuchyň i ložnici zároveň. Větvě stromů používají jako věšák a z přilehlého plotu mají poličku. Spí ve stanu. Večer se ohřívají u táboráku. Tak vypadá už několik měsíců „obydlí“ staršího bezdomoveckého páru v Oldřichově.

Volby. Ilustrační snímek.

Volební kampaň? I za statisíce

Znojmo - Dohromady několik milionů korun investují jen ve Znojmě do kampaně před komunálními volbami místní buňky stran či politická hnutí. Řada z nich svůj rozpočet tají.

Ilustrační foto

Salaš: Než budou buňky, máme třídu

Zlín – O prodejnu potravin obyvatelé zlínské části Salaš nepřijdou. Přestože dostal provozovatel místní samoobsluhy Josef Ondrašík k poslednímu září výpověď z nájmu, jídlo nakoupí lidé v nově zřízených kontejnerových buňkách. Než se ale vybudují, potrvá minimálně několik měsíců. Do té doby chtějí místní zřídit provizorní prodejnu v prostorách bývalé školy.

Policie ve čtvrtek 9. září prezentovala v areálu školního policejního střediska „Bahno“ případ rozsáhlých krádeží pracovních strojů a dalších věcí za téměř 10 milionů korun.

Policie rozbila gang, který kradl drahé stroje

Frýdek-Místek, Ostrava /FOTOGALERIE/ – Celkovou škodu za šestnáct a půl milionu korun mají na svědomí zloději, kteří ve velkém kradli pracovní stroje, těžkou stavební techniku a nářadí, jež se nacházelo na stavbách na Ostravsku, Opavsku a Novojičínsku.

Policie ve čtvrtek 9. září prezentovala v areálu školního policejního střediska „Bahno“ případ rozsáhlých krádeží pracovních strojů a dalších věcí za téměř 10 milionů korun.

Policie rozbila gang, který kradl drahé stroje

Novojičínsko, Frýdek-Místek /FOTOGALERIE/ - Celkovou škodu za šestnáct a půl milionu korun mají na svědomí zloději, kteří ve velkém kradli pracovní stroje, těžkou stavební techniku a nářadí, jež se nacházelo na stavbách na Ostravsku, Opavsku a Novojičínsku.

Ilustrační fotografie.

Sehnat místo ve školce? Ve městech problém

Hradec Králové/Pardubice – Populační boom posledních několika let zaskočil radnice největších měst v kraji. V Hradci Králové nenašlo umístění pro své předškolní děti 50 matek, pardubický magistrát situaci na poslední chvíli zachraňoval přístavbami z mobilních buněk bez stavebního povolení.

Mikulov láká na Pálavský Gulášfest.

Guláše rozdráždí chuťové buňky

Mikulov - Centrem všech labužníků se v sobotu stane mikulovský Hotel Zámeček. Letos už potřetí se v jeho areálu totiž koná festival honosící se názvem Pálavský Gulášfest.

Bohuslav Sobotka v roce 2009

Sobotka: Zpřísníme stanovy, regiony už kontrolujeme

Praha/ROZHOVOR/ - Sociální demokraté bojovali v minulých měsících s tzv. černými dušemi na Litoměřicku. Nyní se podobná kauza objevila na Ostravsku, kde s požehnáním městského výboru ČSSD se podle potřeby stěhují členové strany po různých organizacích a ovlivňují tak složení kandidátek i další hlasování.

Ilustrační foto

ČSSD v Těšíně hledala své voliče u škol

Český Těšín – Neobvyklou společnost měli ve středu prvňáci a jejich rodiče při cestě do školy. Před školní budovou je čekali lidé, kteří dětem dávali pastelky a ženám růži. A teprve poté se představili: „Jsme členové místní sociální demokracie. Volte nás!“

Vítěznou trofej převzal Otto Malčic ve Vizovicích z rukou herce a baviče Bolka Polívky.

Malčic musel pro vítězství svou slivovici zjemnit

Břeclav - Otto Malčic z Břeclavi dosáhl velkého úspěchu. Se svou loňskou slivovicí vyhrál osmý ročník Jelínkova koštu ve Vizovicích. A to se v soutěži objevilo bezmála dvanáct set vzorků nejrůznějších pálenek.

Ilustrační foto.

Lidé ztrácejí sluchové buňky už od mládí

Praha - Lidé ztrácejí sluchové buňky postupně asi od 20 až 25 let věku, někdo více a jiný méně, vědci zatím nevědí proč. Ve věku 60 let mnozí slyší velmi omezeně a potřebují k dorozumívání sluchadla.

Ilustrační foto

Stavba Chovánku už začala

Brno–Bystrc – První zářijové pondělí. To je datum, kdy město položí základní kámen nového zařízení pro děti bez domova. Po letech průtahů začne stavba bystrckého Chovánku.

Ilustrační foto.

Vyšetření sluchu pro kojence

Svitavy – Svitavská nemocnice koupila speciální přístroj. Jako druzí v Pardubickém kraji vyšetří sluch všem miminkům.

Ilustrační foto

Hulín zalije pivo a rozduní rock

Hulín – Spojení rockové muziky a zlatavého moku je ústředním tématem Druhého pivního festivalu, který v sobotu od třinácti hodin rozpumpuje areál Grádo v Hulíně.

Budova na Michálkovické ulici se nyní rekonstruuje a připravuje pro potřeby začínajících podnikatelů.

V Ostravě vyrůstá zcela nový podnikatelský inkubátor

Ostrava – Nový podnikatelský inkubátor ve Slezské Ostravě začne fungovat ještě letos. Objekt, kde najdou začínající podnikatelé zázemí, se nachází ve Slezské Ostravě na Michálkovické ulici. Jde o budovu bývalého Institutu rozvoje podnikání. Právě teď prochází rekonstrukcí.

Budova na Michálkovické ulici se nyní rekonstruuje a připravuje pro potřeby začínajících podnikatelů.

V Ostravě vyrůstá nový podnikatelský inkubátor

Ostrava/DISKUSE/ - Nový podnikatelský inkubátor ve Slezské Ostravě začne fungovat ještě letos. Objekt, kde najdou začínající podnikatelé zázemí, se nachází ve Slezské Ostravě na Michálkovické ulici. Jde o budovu bývalého Institutu rozvoje podnikání. Právě teď prochází rekonstrukcí.

Ilustrační foto

Zásoby krve v nemocnicích v létě dostačovaly

Zlínský kraj – Krev je nejvzácnější tekutina na světě. V lidském těle se jí nachází okolo pěti litrů. Přenáší kyslík z plic do tkání a odtud zpět oxid uhličitý, tedy má důležitou úlohu při dýchání.

Trenér hokejového Vajgaru Miloslav Čech.

Kouč Miloslav Čech věří: Budeme silní

Jindřichův Hradec – Do své třetí sezony v roli kouče druholigového Vajgaru vstoupil Miloslav Čech. A také v letošním ročníku budou chtít jindřichohradečtí hokejisté pod jeho taktovkou atakovat přední příčky tabulky.

Ilustrační foto

O výplaty je obral nezvaný noční host

Babice – Vypáčené dveře od kancelářské buňky přivítaly ve čtvrtek ráno zaměstnance babické pobočky společnosti, která má sídlo ve Zlíně. Přes noc se totiž do objektu vloupal nenechavec, který si domů odnesl vše cenné.

Písník Hradišťko I, 5. srpna 2010

Hygienici k Hradišťku: Zákaz koupání do odvolání!

Hradišťko I – Znečištění v písníku na Hradišťku. Téma, o kterém lidé mluví přes den v práci i večer v hospůdce. Podivné skvrny se vybarvují do různých odstínů a v podstatě každý den je situace jiná.