Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Stavební buňka, ve které našli hasiči dvě ohořelá těla

Lékaři provedou pitvu uhořelých lidí

Plzeň - V následujících dnech by se mělo vyjasnit, kdo byli lidé, kteří v noci ze soboty na neděli uhořeli ve stavební buňce v areálu hlavního nádraží v Plzni

Stavební buňka, ve které našli hasiči dvě ohořelá těla

Lékaři provedou pitvu uhořelých lidí

Plzeň - V následujících dnech by se mělo vyjasnit, kdo byli lidé, kteří v noci ze soboty na neděli uhořeli ve stavební buňce v areálu hlavního nádraží v Plzni.

Ilustrační foto

Lupič vykrádal chatky

Hranice - Sérii krádeží zaznamenali v průběhu tohoto týdne policisté na Hranicku. Neznámý zloděj vnikl nejprve do stavební buňky v areálu bývalého ČSAD v Hranicích, kde odcizil plastový kufřík se sbíjecím kladivem. Potom se vloupal do chatek za kasárnami Jaslo.

Ilustrační foto

Na obzoru je biologická léčba artrózy

Göttingen - Lékaři z univerzity v německém Göttingenu objevili ve vážně poškozených chrupavkách buňky, které by možná samy mohly nemocnou chrupavčitou tkáň opravit.

Ilustrační foto

Lupič vykrádal chatky

Hranice - Sérii krádeží zaznamenali v průběhu tohoto týdne policisté na Hranicku. Neznámý zloděj vnikl nejprve do stavební buňky v areálu bývalého ČSAD v Hranicích, kde odcizil plastový kufřík se sbíjecím kladivem. Potom se vloupal do chatek za kasárnami Jaslo.

Ilustrační foto

Ze stavební buňky zmizelo nářadí

Kralupy/ Sto šedesáti tisícovou škodu po sobě zanechal dosud neznámý zloděj, který se v noci ze středy na čtvrtek vloupal do stavební buňky v kralupské části Lobeček.

Požár stavební buňky v Pacově.

Tři požáry v jeden den

Pelhřimovsko - Hned u tří požárů museli zasahovat hasiči ve středu na Vysočině. Z toho dva požáry se rozhořely na Pelhřimovsku.

Studie řešení areálu dubického koupaliště.

V Dubici mají být dva bazény

Česká Lípa - Město připravuje celkovou rekonstrukci koupaliště, které je několik let mimo provoz a lidé se tu nesmějí koupat.

Klienti denního stacionáře Cesta. Ilustrační foto.

Klienti Domova na Bělince budou mít kvalitnější bydlení

Kunovice - Investiční záměr na rekonstrukci Domova pro osoby se zdravotním postižením Kunovice Na Bělince v celkových nákladech téměř 27 milionů korun schválila krajská rada. Cílem oprav je zlepšení kvality bydlení pro klienty, kraj bude na opravu domova žádat o státní dotaci.

NA DUKELSKÉ. Dobrovolnice Stanislava Günterová doučuje chomutovské děti už několik let, dochází i do mobilní buňky v Dukelské ulici.

Dobrovolníci doučují děti v sociálně slabých rodinách

Chomutov - Městem už několik týdnů hýbá debata, jejíž hlavním tématem jsou takzvaní nepřizpůsobiví občané. Proti postupu města protestovaly i neziskové organizace, které se v problémových rodinách pohybují a pracují s nimi.

Půjčovna lodí. Ilustrační foto.

V Litoměřicích bude půjčovna loděk

Litoměřice - Půjčovna loděk a šlapadel se stane novinkou letošní turistické sezony v Litoměřicích. Od 1. května ji budou na břehu řeky Labe provozovat Technické služby města Litoměřice.

Požár buňky v Kunětické ulici

Požár stavební buňky

Pardubice - V neděli brzy ráno byli hasiči přivoláni k požáru unimo buňky na pardubickém sídlišti Polabiny – Sever.

V Machové na Zlínsku se soutěžilo o královnu všech domácích klobásek.

VIDEO: Udělat dobrou klobásku je alchymie

Machová - /FOTO, VIDEO/ Vůně kmínu, česneku i dalších ingrediencí přilákala v sobotu do kulturního sálu v Machové na Zlínsku desítky místních i přespolních obyvatel. Volila se tam totiž královna domácích klobásek. A porotou se stali právě samotní návštěvníci.

Nový pohled na hraniční most

Těšínský hraniční most nabízí netradiční pohled

Český Těšín - Pohled, jak jej neznáme. Tak by se dal popsat pohled, který se nově nabízí lidem přecházejícím most Přátelství v Českém Těšíně. Po zrušení hranic zmizelo postupně vybavení bývalé celnice – mobilní buňky, ale i zastřešení prostoru celnice na mostě.

O biologické ruletě a velkorysosti

„Co jsme to jen přivedli na svět?“ Bolestná otázka, nad níž si někteří rodiče mohou po zbytek života ukroutit hlavu, je přitom mnohdy výsledkem nevyzpytatelné biologické rulety.

Pavel Jim Drengubák, Pavel Zajíc, Šárka Benetková a Tonda Hlaváč (na snímku zleva).

Nezmaři zahrají pro Ovečku

České Budějovice - Výročí čtvrtého Světového dne Downova syndromu (21.3.) si připomínáme v pondělí 15. března.

Výstavu semestrálních prací v jablonecké Galerii N studenti textilního a oděvního návrhářství Katedry designu Textilní fakulty Technické univerzity v Liberci slavnostně zahájili úterní módní přehlídkou.

VIDEO: Studenti vystavují své semestrální práce

Jablonec n. N. - Mladí budoucí designéři vystavují své semestrální práce v jablonecké Galerii N až do 3. dubna. V úterý výstavu studenti textilního a oděvního návrhářství Katedry designu Textilní fakulty Technické univerzity v Liberci slavnostně zahájili módní přehlídkou.