Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Ilustrační foto.

Policie zasahovala

TACHOVSKO - Z policejní svodky: Vloupání do verandy. Neuposlechnutí výzvy

Petr Jirásek přebral ocenění "nejlepší brigádník roku".

OBRAZEM: Aeroklub se loučil se sezónou

Velké Poříčí - Členové Aeroklubu Hronov sídlící na letišti ve Velkém Poříčí zakončili v sobotu 16. listopadu letošní letovou sezónu a oslavili úspěchy letošního roku.

Ilustrační foto

Výstavba jirkovských sociálních bytů ztroskotává na financích

Jirkov - Nedostatek peněz v městské kase hatí myšlenku jirkovských radních vystavět další sociální byty (viz infobox pod článkem). Obyvatelé Nového Březence, kde měly byty podle původního plánu vyrůst, si na chvíli oddychli. Na rozšiřování a formování myšlenky se ale pracuje dál.

Betonárka u Dobřejovic bude zásobovat stavbu jižního okruhu kolem Prahy

Nedaleko dálnice vyroste betonárka

Dobřejovice/ Dočasné mobilní mísící centrum pro stavbu jižní částí silničního okruhu kolem Prahy vyroste tři sta metrů od Dobřejovic.

Sklepní restaurace a vinárna Amfora.

Amfora jídlem konkuruje luxusní restauraci

Brno - Pivovarští sládci by se před sto lety divili, na jakých dobrotách si lze pochutnat v jejich sklepech. Právě proměnou pivovarských sklepů pod Husovickým tunelem totiž v Brně vznikla stylová sklepní restaurace a vinárna Amfora.

Pro provozovatele Ski klubu Pohoří zimní sezona zřejmě skončila. Někdo jim totiž v neděli zapálil boudy s kompletním vybavením nutným k provozu. Ve spáleništi stojí jeden z provozovatelů Tomáš Hübsch.

Ski areál v Malečově lehl popelem, sezona je v ohrožení

Malečov - Zimní sezona pro malečovský Ski klub Pohoří je v ohrožení. Provozovatelům totiž někdo podpálil dvě boudy s kompletním vybavením nutným k provozu. Lyžovat se v Malečově začne, když se seženou finanční prostředky od sponzorů nebo úřadů.

Ilustrační foto

Město chce nový dětský domov

Liberec - Rodinného prostředí by se v blízké budoucnosti mohly dočkat děti z libereckého dětského domova. Zastupitelé totiž udělali během svého čtvrtečního zasedání první krok k výstavbě nového objektu, který by nahradil v současné době již nevyhovující prostory v ulicích U Sirotčince a Husova.

Ilustrační foto

Čluny pojedou na kvildské sjezdovce

Kvilda - Už jen pár potřebných dokumentů se souhlasným stanoviskem stavebního úřadu na umístění buněk na sjezdovku a jsou sportovci připraveni na letošní zimní sezonu.

radiční  prodejní výstava prací žáků v Horšovském Týně si získala velmi dobrou pověst. Krásné a přitom velmi levné výrobky, se tu dlouho neohřejí.

Dětské výrobky jdou na odbyt

HORŠOVSKÝ TÝN - Prodejní výstavy prací žáků se staly v Horšovském Týně již tradicí. Dušičkovou, vánoční či velikonoční prodejní výstavu spolupořádají Městské kulturní zařízení Horšovský Týn, Základní škola a Odborná škola H. Týn, Výchovný ústav a dětský domov se školou Hostouň a Dětský domov Staňkov

Ilustrační foto

AKTUALIZOVÁNO: Matka se učí starat o své nemluvně

Strakonice - Jak se starat se o dítě a domácnost – to od 10. září učí matky Dětské centrum Jihočeského kraje ve Strakonicích. První maminka využívá se svým miminkem program takzvané sociální rehabilitaci od pondělí.

Slezskoostravský hrad

Na hradě bude hodokvas

Ostrava - Na Slezskoostravském hradě se o víkendu uskuteční dvoudenní akce, která nasytí chuťové buňky návštěvníků.

Ilustrační foto

Poberta se s lupem schovával v křoví

Valašské Meziříčí - Duchapřítomnost obyvatelky Smetanovy ulice ve Valašském Meziříčí přispěla v noci na pátek k dopadení zloděje, který se vloupal do tamní stavební buňky.

Ilustrační foto

Vraťte nám Robousy a Plívala!

Jičínsko - Mám to štěstí, dá–li se to tak nazvat, že během jarní a letní sezony obvykle prožívám dva víkendy měsíčně na trase Mělník – Jičín a ještě kousek dál.

Koupaliště v Dubici

Nejvíc problémů bylo na Českolipsku

Českolipsko - Ohlédnutí za letošní letní sezonou poskytli hygienici, kteří prováděli kontroly na koupalištích. Nejvíce problémů bylo na Českolipsku.

Ilustrační foto

Policisté odhalili fantoma vinných sklípků

Břeclav - Postrach vinařů skončil v rukou policie. Břeclavští kriminalisté odhalili lupiče, který od letošního července řádil ve vinařské oblasti na Mikulovsku. Vyklubal se z něj sotva zletilý mladík.

Sladké pochutiny zaujaly také návštevnice Marianu Gadušovou a Marii Gajdošovou (zleva). Sobotních Slavností jablek se na Krasíkově zúčastnilo téměř dvě stě lidí.

Krasíkovský vrch provoněl burčák a sladké pochutiny

KRASÍKOV - Chuťové a čichové buňky téměř dvou set návštěvníků tradičních Slavností jablek, které se v sobotu konaly na vrchu Krasíkov, dostaly pořádně zabrat. Součástí oslav totiž také byla soutěž o nejhezčí a nejchutnější štrúd

Zlínští včelaři mají prapor.

Zlínští včelaři mají prapor

Zlín - Zlínští včelaři se mohou pochlubit unikátním praporem. Jsou prvním spolkem svého druhu na Moravě, který si nechal ušít standartu.

Pacovský řezník Václav Klátil si z Rakouska přivezl zlatou medaili za klobásů. Certifikát na který je právem pyšný, už zdobí zeď v jeho obchodě.

Pacovská Matoušova klobása v Rakousku chutnala nejvíc

Pacov - Medailemi z mistrovství světa se nepyšní pouze vrcholoví sportovci. Z rakouského Welsu si jednu přivezl i pacovský řezník, a to rovnou zlatou. Tentokrát však byly nejsilnějšími zbraněmi chuťové buňky. Václav Klátil získal zlato za nejlepší klobásu.

Popelem lehly maringotka a obytná buňka pro dělníky.

V lese shořely maringotka a obytná buňka

Trutnov - V pondělí 29. září večer došlo v oblasti Portášek ve Velké Úpě na Trutnovsku k požáru maringotky a obytné buňky, které využívali například dělníci v době těžby dřeva.

Ilustrační foto

Sauna týdně prospěje srdci i plicím

Hlavním cílem saunování je posilování tělesných regulačních mechanismů, otužování a posilování krevního oběhu, dýchacího systému i nervové soustavy. Pobyt v horké potní místnosti působí příznivě na pleť a posiluje psychiku.