Kreativ

ŠTÍTEK: buňka

Sinice zbarví hladinu do zelena.

Začali s ošetřováním vody v Máchově jezeře v Doksech

Doksy - Množství sinic v Máchově jezeře překročilo mez čtyřiceti tisíc buněk na mililitr, která byla předem stanovená jako limit, při němž začne aplikace solí hliníku. Ty pomáhají čistit vodu od toxických sinic. Ošetření vody v Máchově jezeře tak mohlo začít.

Požár zničil celý interiér a vybavení mobilní obytné buňky.

AKTUALIZOVÁNO: obytná buňka vzplála od nedopalku cigarety

Bojkovice - (FOTOGALERIE)Vlastní neopatrností se muž připravil o svou provizorní střechu nad hlavou. Přespával v obytné buňce bývalého družstva mezi obcemi Bojkovice a Přečkovice. Tu si však sám zapálil. Buňka vzplála v neděli 27. července odpoledne.

Obal vitaminového salátu...

Názor: Jak chutnají éčka? Kupte si Vitamínový salát

Myšlenek, názorů a rad co se týká stravování bylo sepsáno, vydáno a řečeno mnoho. Tak proč se tím chci zabývat zrovna já? V dnešní uspěchané době, je jednoduché vejít do obchodů a nakoupit spoustu potravin a poživatin, které připravil někdo za nás. Šetří nám to čas. Strhneme obal, sundáme víčko, otevřeme skleničku a můžeme během chviličky uspokojit své chuťové buňky a třeba i hladové bříško.

Plumlovská přehrada.

Plumlovská přehrada: sinice tunám chemikálií odolaly

Plumlov - Jedovaté sinice nezničila v plumlovské přehradě ani sto padesáti tunová dávka chemikálie PAX 18, která se do nádrže aplikovala minulý týden. Podle prostějovských hygieniků je cyanobakterií ve vodě stále tolik, že některým plavcům hrozí i onemocnění.

Plumlovská přehrada.

Plumlovská přehrada: sinice tunám chemikálií odolaly

Plumlov - Jedovaté sinice nezničila v plumlovské přehradě ani sto padesáti tunová dávka chemikálie PAX 18, která se do nádrže aplikovala minulý týden. Podle prostějovských hygieniků je cyanobakterií ve vodě stále tolik, že některým plavcům hrozí i onemocnění.

Ilustrační foto

Zmrzlina už není hrozbou

Děčínsko - Čistota prodejních míst. Na tu mnohde musí ještě prodejci letní pochoutky dbát. Hygienici ale tvrdí, že zmrzlina už není tak častým rizikem jako kdysi při používání surovin podléhajících rychlé zkáze

Jaroslava Teplíková provádí pravidelný odběr vody z jablonecké přehrady pro měření obsahu sinic. Hygienici jej provádí každých čtrnáct dní. Na pohled a první průzkum se zdála voda v pořádku.

Vyléčit přehradu se nepovedlo

Jablonec n. N. - Na vlastní náklady provede další elektrokoagulaci na druhé jablonecké přehradě firma Silfor. Stále zelená barva, která na přehradě i přes elektrolýzu vody zůstala, se vedení radnice nelíbí.

Ilustrační foto

Buňky ve Staré Hlíně se mění

Třeboň, Stará Hlína - Původní náhradní ubytování při povodních z roku 2002 získává novou podobu. Pět mobilních buněk, které byly postaveny v zahradě u bývalé základní školy ve Staré Hlíně, bude mít nově upravenou vnější podobu za 200 tisíc korun z městského rozpočtu.

Havajské tance jsou prý ideálním prostředkem k navození psychické vyrovnanosti.

Havajské tance vyučují také na Slovácku

Uherské Hradiště - Osvojení si základů Havajských tanců, ale i výroba stylových kostýmů, tyto možnosti nabízí akce, která se uskuteční o víkendu 19.-20. července v uherskohradišťském centru Akropolis. Organizátoři upozorňují, že kurzu se mohou zúčastnit malí i velcí zájemci.

Ilustrační foto.

Nemocnice začne zkoušet nadějný lék proti rakovině

Olomouc -Naději pacientům s rakovinou lymfatických uzlin nebo chronickou leukémií by mohl dát unikátní preparát, který za několik týdnů nasadí prvním pacientům lékaři hemato-onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc (FNO).

Nové domky ve Skřivanech

Pro postižené ženy ve Skřivanech se staví další budova

Hradec Králové - Jídelna, kuchyně, hřiště, malý bazén a dalších třicet lůžek pro postižené ženy – to všechno bude součástí centrálního pavilonu, který v současné době vzniká při Domově sociálních služeb ve Skřivanech. (TISKOVÁ ZPRÁVA KRAJE.)

Krnovský přechod do Polska se mění každým dnem. V pátek zmizely buňky pro pohraničníky, dnes se už demontuje celá konstrukce zastřešující odbavovací prostor.

OBRAZEM: Krnovský hraniční přechod se bourá

Krnov - V minulých dnech začaly mizet z krnovského hraničního přechodu buňky, ve kterých kdysi celníci a pasováci odbavovali všechna auta i osoby směřující do Polska nebo z Polska. V Schengenském prostoru už nejsou na hranicích podobná zařízení potřebná, takže podobně rychle zmizí také celnice v Bartultovicích.

Obrazce podobné symbolům, které se objevily v červenci 2005 nedaleko Libniče, spatřila včera posádka vyhlídkového letu u Č. Budějovic.

Vyhlídkový let objevil kruhy v obilí

České Budějovice - /FOTOGRAFIE/ Zajímavé obrazce v poli kousek od krajského města směrem na Lišov vyfotografoval během vyhlídkového letu čtenář Deníku Radek Maxa. Podle prvních zjištění expertů na záhady tohoto typu je údajně nemohl vytvořit člověk.

ZATÍM JSOU ZÁSOBY. Už dnes je problém sehnat kvalitní dárce. Za třicet let by to mohlo být zcela nemožné./Ilustrační foto

Dárců spermií a vajíček v regionu neustále ubývá

Olomouc - Často i mnoho měsíců musejí čekat ženy, které kvůli dítěti potřebují darované vajíčko. Přestože Centrum asistované reprodukce Fakultní nemocnice Olomouc (FNO) zvedlo finanční náhrady a dárkyním nabízejí patnáct tisíc korun, je žen ochotných podstoupit terapii a darovat vajíčko stále málo.

Návštěva hejtmana Ivo Tomana v kojeneckém ústavu ve Svitavách

VIDEO/FOTO: Kojenecký ústav přistaví resocializační centrum

Svitavy -Kojenecký ústav a dětský domov ve Svitavách patří v Pardubickém kraji k jednomu z nejdůležitějších zařízení pro děti, které nemohou být z různých důvodů ve vlastní rodině. Podobné zařízení se nachází ve Veské u Pardubic. To svitavské projde brzy zásadní modernizací.

Tábořiště u Kouzelníka.

Tábořiště U Kouzelníka v Kácově

Tábořiště U Kouzelníka se nachází v bezprostřední blízkosti řeky Sázavy na jejím pravém břehu. Prostředí je vhodné pro pěší turistiku, cykloturistiku, ale především pro vodáctví.

Návštěva hejtmana Ivo Tomana v kojeneckém ústavu ve Svitavách

VIDEO/FOTO: Kojenecký ústav přistaví resocializační centrum

Svitavy -Kojenecký ústav a dětský domov ve Svitavách patří v Pardubickém kraji k jednomu z nejdůležitějších zařízení pro děti, které nemohou být z různých důvodů ve vlastní rodině. Podobné zařízení se nachází ve Veské u Pardubic. To svitavské projde brzy zásadní modernizací.

Kosmetika. Ilustrační snímek.

Láká vás kosmetika? Pozor na nebezpečné služby

Olomouc - Poukaz na bezplatné ošetření pleti v těchto dnech v ulicích Olomouce dostávají mnohé ženy a dívky. Pokud jej však využijí, mohou zažít nejedno překvapení. Často se totiž svěří do rukou poradkyň, které nemají ani základní kosmetický kurz.

Hořící buňka u mosteckého nádraží.

V Mostě řádí žháři. V plamenech končí buňky i auta

Mostecko - Několik případů žhářství vyšetřují kriminalisté na Mostecku. V plamenech v těchto dnech skončily například unimobuňky u mosteckého nádraží, dva osobní automobily, část lesa či dokonce rok starý hnůj. Ani v jednom případě policie nezná pachatele.

Ilustrační foto.

V Jirkově budou holobyty projednávat i přes dosavadní občanskou nevoli

Jirkov - Vzrušená diskuze doprovázela jednání zastupitelstva Jirkova nad záměrem vybudování ubytovny pro neplatiče. Vedení města se nakonec rozhodlo, že hlouběji rozpracuje koncepci rozvoje služeb sociální prevence pro město Jirkov. Podle vedení je totiž vybudování dalších holobytů nutností. Přesto město ke spolupráci přizve i zástupce Nového Březence.

Českobudějovická Ovečka připravila výstavu Jiří Šedivého, která se narodil s diagnózou Downův syndrom. V pondělí byla nainstalována ve vimperském kulturáku.

Nebýt na světě zbytečný

Vimperk - Nebýt na světě zbytečný. Tak se jmenuje výstava, kterou je od pondělka 1. července možno shlédnout v přísálí zdejšího kulturního střediska.

Pálení včelstev

Včelaři objevili mor v dalších čtyřech obcích

Prostějovsko - Mimořádná veterinární opatření si vyžádal včelí mor, který byl tento týden zjištěn u včelstvech některých chovatelů ve Stínavě, Ptenském Dvorku, Určicích a Křenůvkách.

Ilustrační foto.

Lidé v Jirkově další holobyty nechtějí. Snahu zastupitelů nazvali čunkiádou

Jirkov, Březenec - Vybudování dalších sociálních bytů v Novém Březenci u Podniku služeb se bude muset odložit. Jirkovští zastupitelé se na svém pondělním zasedání nedokázali shodnout, zda další holobyty postavit nebo ne. Proti vystoupili občané Nového Březence a dali o sobě znatelně vědět. V sále kulturního domu se jich sešlo kolem dvaceti.