Kreativ

ŠTÍTEK: Matěj Stránský

Závod Brno – Velká Bíteš – Brno 2021.

Závod Brno – Velká Bíteš – Brno vyhrál Kukrle, rozhodl sprint na velodromu

Až na posledních 200 metrech se rozhodoval úvodní podnik české cyklistické sezony, silniční klasika Brno - Velká Bíteš – Brno. Do cíle na velodromu vjela společně dvojice Michael Kukrle a Daniel Turek, ve spurtu měl o trochu víc sil první jmenovaný závodník stáje Elkov Kasper. Třetí dorazil do cíle jeho týmový kolega Jakub Otruba.

Hokejisté Mladé Boleslavi srovnali semifinálovou sérii na 2:2. Třinec porazili 3:1.

Semifinále je zase srovnané! Bruslaři otočili a vyhráli 3:1

Urputná přetahovaná pokračuje dál. Boleslav se oklepala po středeční domácí prohře a o den později díky vítězství 3:1 srovnala stav semifinálové série s Třincem na 2:2. I ve druhém duelu na vlastním ledě byli Bruslaři střelecky výrazně aktivnější, na Kacetla ale vyzráli jen dvakrát. Třetí trefu přidal do prázdné Martin Ševc.

Hokejisté Mladé Boleslavi srovnali semifinálovou sérii na 2:2. Třinec porazili 3:1.

Oceláře položil jejich odchovanec! Cienciala vystřelil Boleslavi srovnání série

/FOTOGALERIE/ Jeden získaný zápas si odváží hokejisté Třince ze středu Čech. Svěřenci Václava Varadi ve čtvrtek nenavázali na svůj úspěch o den dřív a ve čtvrtém semifinále extraligového play-off podlehli gólem svého odchovance Davida Ciencialy z 26. minuty Mladé Boleslavi 1:3. Před nedělním pokračováním ve Werk Aréně je tak stav série 2:2 na zápasy.

Mladá Boleslav bude o účast ve finále hokejové extraligy bojovat s Třincem.

Co čeká na Bruslaře? Top přesilovky, produktivní útok i elitní ofenzivní bek

Hokejová Mladá Boleslav prožívá zřejmě nejlepší sezonu ve své historii. V základní části obsadila třetí místo a teprve podruhé postoupila do semifinále play off. V něm narazí na Třinec, druhý tým základní části. Oceláři byli před sezonou pasování na žhavého kandidáta na titul, jaké jsou jejich zbraně?

Hokejisté Komety hostili ve čtvrtém čtvrfinále play-off Třinec.

Oceláři v semifinále! Kometu porazili i počtvrté a jdou na Bruslaře

/FOTOGALERIE/ Hokejisté Třince jsou v semifinále extraligového play-off. Obhájci titulu ukončili čtvrtfinálovou sérii proti Kometě Brno v nejkratším možném čase, když ve čtvrtečním čtvrtém duelu zvítězili na jihu Moravy 4:1 a celkově 4:0 na zápasy. V dalším kole se svěřenci Václava Varadi utkají s Mladou Boleslaví.

Peteru Schneiderovi se zatím v play-off nedaří, už jednou v sezoně ale dokázal vybřednout z krize.

Čas pro muže ve stínu? Kometě může pomoct mistr nebo navrátilec

Ani Peter Mueller, ani Matěj Stránský nebo Martin Růžička. Nejlepším střelcem série čtvrtfinále play-off hokejové extraligy mezi Třincem a Kometou je zatím Michal Kovařčík. Čtyřiadvacetiletý forvard třetí ocelářské formace nasázel ve dvou zápasech tři branky. Ukázal tak, že Třinec může ve vyřazovacích bojích spoléhat na produktivitu hráčů z nižších formací, ne výhradně na elitní.

Utkání čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy - 2. zápas: HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno. 21. března 2021 v Třinci.

Horor Komety v Třinci. Je to úplně v klidu, doma to bude dobré, říká Zámorský

Optimismus z předkola a postupu přes Vítkovice vzal za své. Hokejisté Komety o něj přišli po úvodním hracím víkendu čtvrtfinálové série extraligy na ledě Třince. Nabušení Oceláři ve svém dračím doupěti zhasli Kometu nejprve v sobotu 5:0, o den později 7:2 a demonstrovali svou pověstnou sílu. „Nehráli jsme play-off hokej. S takovou bychom dostali sedmičku i od Vítkovic. Trápilo nás úplně všechno, musíme co nejrychleji zapomenout,“ hořekoval brněnský forvard Petr Holík.

Kapitán hokejistů Třince Petr Vrána (vpravo) při derby s Vítkovicemi.

Na Kometu i s Vránou. Je to bojovník, ocenil trenér Ocelářů návrat kapitána

Jeden z nejúdernějších útoků hokejové extraligy bude pro čtvrtfinále play-off zase kompletní. Po pauze zapříčiněné osobní tragédií se v sobotním prvním duelu série s Kometou Brno (15 hodin) do sestavy třineckých Ocelářů vrátí kapitán Petr Vrána a zařadí se k parťákům Matěji Stránskému a Martinu Růžičkovi.

Radost hokejistů Třince. Ilustrační foto.

Oceláři uzavřeli základní část jasnou výhrou v Českých Budějovicích

Hokejisté Třince zakončili základní část extraligy vítězstvím. Oceláři po čtyřech předchozích prohrách zabrali, v nedělním duelu 52. kola naplno bodovali na ledě posledních Českých Budějovic, kde triumfovali 4:0, svůj účet tak završili na 106 bodech a v tabulce obsadili druhé místo.

Mladá Boleslav vyzve v předposledním kole základní části Třinec.

Předposlední kolo základní části, Bruslaři proti Třinci potřetí doma

Změna v zápasovém programu Ocelářů přinesla netradiční situaci. Hokejisté Mladé Boleslavi se s Třincem utkají počtvrté v základní části letošního extraligového ročníku, potřetí to potom bude na jejich domovském ledě na boleslavském zimáku. Jako domácí tým je formálně dál udáván Třinec.

Martin Růžička z Třince, brankář Daniel Dolejš a Petr Gewiese z Vítkovic

Čech, nebo Američan? Bitva o hokejový trůn vrcholí, čísla překvapí

Základní část nejvyšší hokejové soutěže míří pomalu, ale jistě do svého konce. Kromě boje o prvenství mezi pražskou Spartou a Třincem se vede také velká bitva na čele kanadského bodování. Letošní ročník vyprofiloval hned dva horké adepty. Tři kola před koncem je ve vedení Američan Peter Mueller, který má na kontě 62 bodů, o pouhý jeden bod za ním je zkušený Martin Růžička. Duel tahounů brněnské Komety a třineckých Ocelářů vrcholí.

Extraligoví hokejisté Zlín (v modrém) v úterní dohrávce 5. kola doma podlehli lídru soutěže Ocelářům Třinec.

Oceláři vyhráli i ve Zlíně a startují do trháku

/FOTOGALERIE/ Že by trhák? Hokejisté Třince v úterní dohrávce 5. kola extraligy splnili předpoklady i roli jasného favorita, když vyhráli ve Zlíně 3:2, o čemž rozhodla trefa Kanaďana Jacka Rodewalda, a pět zápasů před koncem základní části nejvyšší soutěže si už na čele tabulky hýčkají čtyřbodový náskok na druhou Spartu.

Radost hokejistů Třince po výhře v Liberci.

První útok Ocelářů znovu řádil a Třinec vyhrál v Liberci

Zastavit Oceláře bude, zdá se, velký oříšek. Slezané po ukončení krizového období na přelomu roku najeli na vlnu z úvodu ročníku a nebrzdí. V nedělí se o tom přesvědčil Liberec, na jehož ledě zářila první formace (Stránský, Vrána, Růžička) Třince, která zařídila tři branky svého týmu, a favorit především díky tomu utkání 47. kola hokejové extraligy vyhrál 4:0.

Útočník Michael Špaček (v červeném) bude nějakou dobu Třinci chybět.

Útočník Špaček byl pozitivně testován na covid, Ocelářům bude chybět

Hokejistům Třince bude několik utkání chybět Michael Špaček. Třiadvacetiletý útočník, který se během pár týdnů ve slezském klubu zařadil mezi opory, byl pozitivně testován na covid-19, nezasáhne do pátečního klání v Pardubicích a zatím není jasné, kdy se do extraligového kolotoče vrátí.

Hokejisté Třince proti Plzni.

Rozhodl čas 59:58! Oceláři pozdním gólem Marcinka zdolali Plzeň

/FOTOGALERIE/ Obrovsky cenné vítězství urvali ve středečním duelu 45. kola hokejisté Třince. Svěřenci kouče Václava Varadi přetlačili ve vyrovnaném a dramatickém klání silnou Plzeň 3:2, když o triumfu Slezanů rozhodl pouhé dvě vteřiny před koncem základní hrací doby útočník Tomáš Marcinko. Ten v zápase zaznamenal dva góly.

Utkání 16. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec, 15. února 2021 v Ostravě. (střed) Tomáš Kundrátek z Třince a Lukáš Krenželok z Vítkovic.

Čtvrté derby patří Ocelářům, ve Vítkovicích rozhodl Růžička

/FOTOGALERIE/ Poslední derby v rámci základní části patří Ocelářům. Třinečtí hokejisté v pondělní dohrávce 16. kola extraligy zvládli lépe zápletku, kterou proťaly dva obraty, a ve Vítkovicích nakonec favorit soutěže zvítězil gólem kanonýra Martina Růžičky 4:3. Slezané tak stále nahání vedoucí Spartu, která ztratila s Karlovými Vary (3:4 SN). Ostravský celek zůstává na jedenácté pozici.

Václav Varaďa.

Na Spartu bez opor? Situace není pro oba týmy stejná, míní kouč Třince Varaďa

/ROZHOVOR/ Pořádnou kupu starostí má před úterním šlágrem na Spartě trenér třineckých hokejistů Václav Varaďa. Místo toho, aby si z kádru podle formy vybíral, kdo do atraktivní dohrávky 10. kola extraligy nastoupí, a kdo bude na něj naopak koukat z tribuny O2 Arény nebo v televizi, ho trápí zcela opačný problém – jak naplnit soupisku a všechny čtyři formace. Důvod?

Hokejisté Třince. Ilustrační foto.

Góly bratrů zvrátily skóre a Třinec vyhrál v Olomouci

Série pokračuje. Hokejisté Třince sice v pátečním duelu 43. kola extraligy odehráli na ledě Olomouce ne úplně vydařené dvě třetiny, ale ve třetí góly bratrů Kovařčíkových zvládli otočit nepříznivé skóre a nakonec na Hané brali tři body za vítězství 3:2. Jde tak o šestý triumf Slezanů v řadě a dál tak stíhají vedoucí pražskou Spartu.

Utkání 42. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera, 2. února 2021 v Třinci. (zleva) Miloš Roman z Třince, Michael Špaček z Třince a Ralfls Freibergs z Třince oslavují gól v pozadí Brankář Daniel Dolejš z Vítkovic.

Znovu o šest! Oceláři derby proti Vítkovicím rozhodli ve druhé třetině

/FOTOGALERIE/ Oceláři rozhodují ve druhých třetinách. Co se povedlo třineckým hokejistům v neděli proti Karlovým Varům, vyšlo i v úterním derby v rámci 42. kola extraligy s Vítkovicemi, v němž sice favorit soutěže po gólu hostujícího Alexandra Malleta prohrával, ale pěti trefami v prostřední části skóre otočil a nasměroval se k jednoznačnému vítězství nad regionálním rivalem v poměru 7:1.

Kometa hostila v dohrávce prvního kola Třinec.

Po posile získali i tři body. Oceláři vyhráli gólem Hrni v Brně

Úspěšné úterý mají za sebou třinečtí Oceláři. Vedení klubu se včera během dne podařilo dotáhnout i ohlásit čerstvou posilu v podobě útočníka Michaela Špačka, i s mladým reprezentantem v sestavě pak svěřenci Václava Varadi zvládli večerní dohrávku 1. kola extraligy na ledě Komety Brno, kde gólem Erika Hrni z přesilové hry 38 vteřin před koncem základní hrací doby vyhráli 3:2.

Lounský cyklokrosař Pavel Jindřich vybojoval na republikovém šampionátu juniorů v Kolíně zlatou medaili.

Cyklokrosař Pavel Jindřich přišel o vrchol sezony. Junioři v Belgii MS nepojedou

Ve výborné formě jezdící juniorský cyklokrosový reprezentant a mistr republiky Pavel Jindřich se na mistrovství světa 2021, které se pojede 30. a 31. ledna v belgickém Ostende, nepodívá. "Stalo se to, čeho jsme se obávali. Šampionát se uskuteční pouze pro elitní kategorie a kategorie U23," informoval Milan Chrobák, šéf lounského Stadionu, za který Jindřich jezdí.

Lounský cyklokrosař Pavel Jindřich vybojoval na republikovém šampionátu juniorů v Kolíně zlatou medaili.

Cyklokrosař Pavel Jindřich přišel o vrchol sezony. Junioři v Belgii MS nepojedou

Ve výborné formě jezdící juniorský cyklokrosový reprezentant a mistr republiky Pavel Jindřich se na mistrovství světa 2021, které se pojede 30. a 31. ledna v belgickém Ostende, nepodívá. "Stalo se to, čeho jsme se obávali. Šampionát se uskuteční pouze pro elitní kategorie a kategorie U23," informoval Milan Chrobák, šéf lounského Stadionu, za který Jindřich jezdí.

Hokejisté Třince proti Spartě.

Třinec ztratil s lídrem náskok dvou gólů, v nájezdech ale Spartu srazil Růžička

Pokud se předpokládá, že by Třinec a Sparta měli být největšími favority na účast ve finále play-off hokejové extraligy, nedělní souboj v rámci 36. kola nejvyšší soutěže ukázal, proč. Bitva do té doby třetího celku tabulky s lídrem nabídla divákům u televize atraktivní souboj, který nakonec v úplném vyvrcholení rozhodl domácí kanonýr Martin Růžička a Oceláři tak vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech.

Hokejisté Třince v duelu 19. kola extraligy proti Plzni.

Ofenzivní zmar završil debakl. Oceláři si vylámali zuby na Pavlátovi

Jestli třinečtí hokejisté po posledních zápasech žehrali na nízkou produktivitu, po pondělní dohrávce 6. kola extraligy v Plzni budou ještě násobně víc. Lídr tabulky zasypal defenzivu soupeře 39 střelami, měl množství velkých šancí, obrana v čele s mladým gólmanem Dominikem Pavlátem však všem úspěšně odolala, naopak Slezané nezvládli dvě oslabením, inkasovali i při vlastní přesilové hře, prohráli na západě Čech vysoko 0:5 a na tříbodovou výhru čekají už sedm zápasů.

Brno 13.12.2020 - domácí HC Kometa Brno (Tomáš Šoustal)v modrém proti HC Oceláři Třinec

Vydřené dva body pro Oceláře trefil v prodloužení kanonýr Stránský

Prohrávali už před polovinou duelu o dva góly, ale nakonec vytěžili cenné vítězství. Hokejisté Třince vydřeli v nedělním utkání 32. kola v Plzni po výsledku 4:3 po prodloužení dva body, o čemž v 64. minutě rozhodl kanonýr Matěj Stránský, který stejně jako jako jeho spoluhráč Michal Kovařčík zaznamenal v utkání dvě trefy.

Dominik Lakatoš a Jan Hruška z Vítkovic a David Musil a Guntis Galvins z Třince - 29. kolo Tipsport Extraligy HC VÍTKOVICE RIDERA - HC Oceláři Třinec, 26. prosince 2020 v Ostravě.

Napínavé derby rozhodly nájezdy. Vítkovice přetlačily Oceláře

/FOTOGALERIE/ Atraktivní ofenzivní hra nahoru dolů, řada šancí, neproměněné trestné střílení, skvělí gólmani, díky nim jen dva góly ze hry a zakončení v podobě dovednostní soutěže. Takové bylo sobotní 120. ocelářské derby v rámci 29. kola hokejové extraligy, v němž měly nakonec více štěstí Vítkovice, které po velké bitvě přetlačily favorizovaný Třinec a gólem útočníka Jana Hrušky vyhrály doma 2:1 po samostatných nájezdech.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc. Ilustrační foto

Mora hraje naposledy v roce 2020 venku. Míří na led Třince

K poslednímu venkovnímu utkání v roce 2020 dnes odjíždí olomoučtí hokejisté. A jedou na led nejlepšího celku soutěže – třineckých Ocelářů. V Třinci Mora hrála už před měsícem a utrpěla porážku 2:5, bude teď úspěšnější?

Utkání 3. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera, 15. prosince 2020 v Třinci. (zleva) Petr Vrána z Třince, Matěj Stránský z Třince a Erik Hrňa z Třince.

Stránskému umřel dědeček, poslal mu gól. Určitě se díval, řekl útočník Ocelářů

Hodně emotivní bylo úterní derby pro útočníka Třince Matěje Stránského. Nejenže je český hokejový reprezentant odchovancem Vítkovic, především však stále vstřebával nepříjemnou rodinnou událost, kvůli níž neodletěl s národním týmem na turnaj Euro Hockey Tour do Ruska. Přesto byl klíčovým mužem sestavy Ocelářů, kterým pomohl gólem k vítězství 6:0.

Finsko - ČR - Hokejové utkání turnaje Karjala v Helsinkách, které se hrálo 7. listopadu 2020, zprava Filip Hronek z ČR a Aleksi Saarela z Finska.

Hokejisté se v Moskvě musejí obejít bez Hronka se Zadinou

S hokejovou reprezentací neodcestují do Moskvy na turnaj Euro Hockey Tour Filipové Hronek a Zadina. Z nominace na Channel One Cup vypadli na základě rozhodnutí jejich zámořského zaměstnavatele Detroitu Red Wings a kvůli možnému dřívějšímu návratu do zámoří. Informoval o tom mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. V šestadvacetičlenném výběru pro druhý turnaj EHT v sezoně je nahradí obránce Jan Košťálek ze Sparty a nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský z Třince.

Finsko - ČR - Hokejové utkání turnaje Karjala v Helsinkách, které se hrálo 7. listopadu 2020, zprava Filip Hronek z ČR a Aleksi Saarela z Finska.

Hokejisté se v Moskvě musejí obejít bez Hronka se Zadinou

S hokejovou reprezentací neodcestují do Moskvy na turnaj Euro Hockey Tour Filipové Hronek a Zadina. Z nominace na Channel One Cup vypadli na základě rozhodnutí jejich zámořského zaměstnavatele Detroitu Red Wings a kvůli možnému dřívějšímu návratu do zámoří. Informoval o tom mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. V šestadvacetičlenném výběru pro druhý turnaj EHT v sezoně je nahradí obránce Jan Košťálek ze Sparty a nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský z Třince.

Finsko - ČR - Hokejové utkání turnaje Karjala v Helsinkách, které se hrálo 7. listopadu 2020, zprava Filip Hronek z ČR a Aleksi Saarela z Finska.

Hokejisté se v Moskvě musejí obejít bez Hronka se Zadinou

S hokejovou reprezentací neodcestují do Moskvy na turnaj Euro Hockey Tour Filipové Hronek a Zadina. Z nominace na Channel One Cup vypadli na základě rozhodnutí jejich zámořského zaměstnavatele Detroitu Red Wings a kvůli možnému dřívějšímu návratu do zámoří. Informoval o tom mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. V šestadvacetičlenném výběru pro druhý turnaj EHT v sezoně je nahradí obránce Jan Košťálek ze Sparty a nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský z Třince.

Matej Paulovič z Pardubic dává gól. Vlevo brankář Třince Josef Kořenář a v popředí zády David Musil z Třince.

Pardubice v Třinci vedly, ale v odvetě bral body lídr

Zápasy Dynama s Třincem nenudí. V prvním utkání na východě Čech padlo třináct branek, když dva body získali hokejisté Pardubic. V úterní dohrávce 7. kola uspěli na svém ledě Oceláři, kteří vyhráli 4:3.

Hokejisté Třince v utkání 22. kola extraligy proti Hradci Králové.

Oceláři zvládli duel plný obratů. Přetlačili Pardubice

Vítězstvím zakončili hokejisté Třince sérii šesti utkání na domácím ledě. Slezané v úterní dohrávce 7. kola extraligy plné obratů udolali Pardubice 4:3 a oplatili tak soupeři nedávnou porážku z východu Čech. Na stranu Ocelářů naklonil duel ve 32. minutě útočník Matěj Stránský, který zaznamenal celkem dva zásahy.

Peter Schneider se nachází na čele tabulky extraligových střelců.

Sociální sítě radši moc nesleduju, říká snajpr v životní formě Schneider

Není obvyklé, aby fanoušci hokejistů brněnské Komety sledovali kromě celkové tabulky také statistiky střelců. V tomto extraligovém ročníku k tomu ovšem mají pádný důvod.Nová rakouská hvězda hrdého klubu Peter Schneider se totiž na českých kolbištích utrhla ze řetězu. Devětadvacetiletý snajpr vstřelil úchvatných čtrnáct branek v šestnácti duelech a dělí se o první příčku tabulky kanonýrů s třineckým Matějem Stránským.

Hokejisté brněnské Komety přivítali na domácím ledě Olomouc.

Peterové nadělili Olomouci bůra a Kometa slaví nejvyšší výhru sezonu

V řadění dvou zahraničních es se změnilo moravské extraligové derby mezi Kometou a Olomoucí. Brňané na domácím ledě zvítězili jasně 5:1 především díky skvostným výkonům Petera Schneidera, jenž zaznamenal hattrick a Petera Muellera, který si připsal dva góly a navrch přidal asistenci. „Jejich výkony pak nakopnou celý tým. Jsme rádi za to, jak se klukům daří. Je to i tím, jak na sobě pracují,“ vyzdvihl tandem kanonýrů asistent trenéra Komety Jiří Horáček.