Kreativ

ŠTÍTEK: Matěj Stránský

Hokejisté Třince v utkání 22. kola extraligy proti Hradci Králové.

Návrat do čela zařídily hvězdy. Oceláři si opět poradili s Hradcem

/FOTOGALERIE/ Vítězná série třineckých hokejistů nadále pokračuje. Svěřenci Václava Varadi si i podruhé během jednoho týdne poradili s Hradcem Králové. Po úterní výhře 3:0 zabodovali naplno i v nedělním utkání 22. kola, tentokrát po gólech Matěje Stránského a Filipa Zadiny zvítězili v poměru 2:1, a Oceláři se tak vrátili před Plzeň do čela tabulky.

Třinec, Oceláři, hokej, Bílí Tygři, Liberec, extraliga, 21. kolo

FOTO: V gólové přestřelce byl úspěšnější Třinec

/FOTOGALERIE/ Hokejová Tipsport extraliga pokračovala 21. kolem, v němž na sebe narazily celky Třince a Liberce. Oba soupeři se spolu utkali nedávno a z výhry 3:1 se radoval Třinec. Odveta Bílým Tygrům nakonec nevyšla, když Ocelářům podlehli 4:6.

Hradec Králové - Třinec

Nezastavitelný útok opět udeřil. Oceláři vyhráli v Hradci

/FOTOGALERIE/ Z první porážky v sezoně se rychle vzpamatovali. Třinečtí hokejisté napravili selhání ze závěrečné třetiny nedělní bitvy v Pardubicích (6:7 po prodl.) a v úterní dohrávce 9. kola extraligy porazili 3:0 jiný východočeský celek – královéhradecký Mountfield. O triumfu rozhodly góly členů prvního útoku – Martina Růžičky a Matěje Stránského, vše pak do prádzné branky potvrdil Tomáš Marcinko.

Oceláři Třinec vs. Berani Zlín

Berani v Třinci neuspěli

Ani Beranům se nepodařilo zastavit skvělý vstup třineckých Ocelářů do letošního ročníku extraligy. Hokejisté Zlína v 18. kole na kluzišti favorita prohráli 2:5, o jejich trefy se postarali Antonín Honejsek a Daniel Gazda. Svěřenci Roberta Svobody tak po osmi odehraných zápasech mají na kontě stejný počet bodů.

Útočník Petr Straka (na snímku vpravo) přispěl k výhře nad Pardubicemi dvěma góly.

Šlape celá lajna, prohlašuje Straka

Pro hokejové fanoušky z Plzně a okolí je to pěkný pohled. Škodovka je v extralize první a Indiáni okupují i čelní příčky v tabulce produktivity.

Utkání 14. kola hokejové extraligy Oceláři Třinec - Kometa Brno.

Znovu v akci. Kometa smazala ztrátu třech branek, z Třince veze bod

Těsně po polovině zápasu to vypadalo, že hokejisté Komety schytají v první extraligové partii po téměř měsíční pauze debakl. Po trefě Filipa Zadiny prohrávali ve třiatřicáté minutě na ledě Třince už 0:3. Jenže ještě do konce prostřední části Brňané vybředli ze šlamastyky, dostali se soupeři na dostřel a devět vteřin před koncem normální hrací doby poslal duel do prodloužení svým druhým gólem v utkání Tomáš Vincour. V nastaveném čase vystřelil domácím výhru Matěj Stránský, Kometa si tak ze Slezska odvezla bod.

Utkání 14. kola hokejové extraligy Oceláři Třinec - Kometa Brno.

Pauza je nezastavila, plyšáci pomohli. Oceláři porazili Kometu

/FOTOGALERIE/ Vítězný návrat do extraligového kolotoče zaznamenali hokejisté Třince. Slezané využili proti brněnské Kometě větší praxe na ledě a v dohrávce 14. kola porazili dalšího z favoritů nejvyšší soutěže 4:3 po prodloužení. Vítěznou branku si připsal v 62. minutě útočník Matěj Stránský.

PŘEDÁNÍ ŠEKU rodičům z rukou hokejového útočníka Romana Szturce.

Počasí dobrou věc nezhatilo. Na léčbu Klárky vybral fotbal přes sto tisíc

/FOTOGALERIE/ Šachtar BO Ostrava začal svou činnost úspěchem. Tým složený převážně z hokejových osobností vyhrál na hřišti v Markvartovicích proti místnímu Sokolu 3:0, výsledek však nebyl důležitý. Pomohlo se totiž dobré věci. Charitativní duel vynesl přes sto tisíc korun, celý výtěžek poputuje na konto nemocné čtyřleté holčičky Kláry Černé.

Na dětském hřišti v Pyšelích.

Pyšelskému dětskému hřišti místní pomohli penězi i prací

/FOTOGALERIE/ Když se nápady místních spojí s jejich elánem i ochotou, podaří se tyto plány také uskutečnit. Naznačují to slova regionálního manažera komunikace Skupiny ČEZ Oty Schneppa, který upozornil na to, co se podařilo v Pyšelích na Benešovsku. Od víkendu tam slouží nově vybudované dětské hřiště. „Je společným dílem tamních obyvatel a města,“ připomněl.

Matěj Stránský (u puku) má za sebou první extraligovou sezonu.

Matěj Stránský: Bráchu na dovolenou ještě nepošlu

Matěj Stránský a jeho Oceláři mají za sebou základní část hokejové extraligy. Pro ostravského rodáka to vlastně byla první základní část české nejvyšší soutěže v kariéře, protože v mladém věku odešel do zámoří.

Matěj Stránský (u puku) má za sebou první extraligovou sezonu.

Matěj Stránský: Bráchu na dovolenou ještě nepošlu

Matěj Stránský a jeho Oceláři mají za sebou základní část hokejové extraligy. Pro ostravského rodáka to vlastně byla první základní část české nejvyšší soutěže v kariéře, protože v mladém věku odešel do zámoří.

Střelecky to nešlo. Oceláři proti Pardubicím vyprodukovali toliko dva góly. O jeden se postaral Martin Růžička (v černém).

Další body! Dynamo v Třinci využilo šance

/FOTOGALERIE/ To je boj! Pardubičtí hokejisté po Plzni zdolali i Třinec. Na ledě Ocelářů hráči Dynama vyhráli v 50. kole 3:2 a dvě kola před koncem základní části mají před posledním Kladnem stále tříbodový náskok.

Třinecký Matěj Stránský (vpravo) rozhodl zápase se Zlínem.

Matěj Stránský: Ani jsem nevěděl, jak jsem to dal

V kolonce domácích střelců se po úterním mači se Zlínem (2:1 sn) skvělo jen jedno jméno. Matěj Stránský srovnal v 51. minutě na 1:1, aby pak rozhodl v samostatných nájezdech. Jako jediný se v nich trefil.

Třinec (v bílém) proti Zlínu.

Bod bereme, hlásí Berani po porážce v Třinci

Reálně mohli myslet na tři body, přesto nakonec i bod brali s pokorou. Hokejisté PSG Berani Zlín v Třinci po porážce 1:2 po nájezdech přerušili třízápasovou sérii bez bodu. Přesto ještě deset minut před koncem vedli na ledě úřadujícího mistra 1:0.

Závod mužů na MS cyklokrosařů ve švýcarském Dübendorfu.

Cyklokrosařům opět vládne Van Der Poel, Češi zůstali bez medaile

Nejen bez medaile, ale také bez umístění v nejlepší desítce. Takový je výsledek českých cyklokrosařů na mistrovství světa. Ani druhý den šampionátu se jim nepovedl. Naopak slavil Mathieu Van Der Poel z Nizozemí, fenomén světové cyklistiky bral zlato, stříbrného Pidcocka nechal za sebou téměř o minutu a půl.

Utkání 42. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha, 31. ledna 2020 v Třinci. Brankář Třince Jakub Štěpánek

Odvolání kouče Kruppa Spartě nepomohlo. V Třinci prohrála 1:5

Hokejisté Sparty Praha podlehli ve 42. kole v prvním utkání po odvolání trenéra Uweho Kruppa na ledě Třince 1:5. Pod výhru úřadujícího mistra se podepsali dvěma góly Matěj Stránský a Petr Vrána, který loni v lednu přestoupil do Třince právě z pražského klubu, v který byl kapitánem. Oceláře nasměrovaly k prvnímu vítězství nad Spartou v sezoně i tři branky z přesilových her, ze kterých v předchozích pěti zápasech vůbec neskórovali.

Třinečtí hokejisté (v černém) proti Olomouci

Klimek sekal, pak trnul: Krutých 17 vteřin, nájezdy už byly v klidu

Do konce prodloužení zbývalo jen 17 vteřin, když se zbytečně a možná trochu frustrovaně ohnal po Jiřím Polanském a sudí ho vykázali na trestnou lavici. Potom útočník Olomouce Lukáš Klimek trnul. Oceláři si totiž vzali čas na poradu, a dokonce zariskovali v pěti.

Z cyklokrosového Toi Toi Cupu v Mladé Boleslavi.

Belgická anabáze dopadla nejlépe pro Davida Šulce

Závěr roku? Pohoda, klídek, spousta jídla, pečení cukroví s maminkou, dárky pod stromečkem. To ale zcela naplatilo o šestici mladých závodníků z Ivar CS Author Teamu, která odjela do Belgie, kde se zúčastnila tří cyklokrosových závodů.

Michal Kovařčík (vlevo) zažívá povedenou sezonu.

Michal Kovařčík: Góly v přesilovkách rozhodly

Třinec – Dvěma nedělními zásahy proti Plzni (5:2) se třinecký hokejista Michal Kovařčík dostal na metu jedenácti branek v sezoně a dokazuje svou platnost pro tým. Branka na 1:1 patřila přitom do kategorie vyloženě šťastných.

Matěj Stránský se raduje. Brnu dal dva góly. Gratulovat mu přijíždí spoluhráč Tomáš Kundrátek.

Matěj Stránský: Čtyři body za zápas? To jsem naposledy zažil ještě v Americe

Po čtyřzápasovém bodovém půstu Matěj Stránský opět ukázal, jak skvělou posilu v něm Oceláři před startem získali. Proti brněnské Kometě létal po ledě, nakonec dal dva góly, na další dva nahrál. „Jo, šlo to. Byl jsem teď čtyři zápasy na suchu a bylo už třeba něco dát,“ lapidárně zhodnotil svůj bodový příspěvek.  

Vítězný Brit v cíli závodu U23.

Tábor je dějištěm Světového poháru, Češi mají první medaili

Sobota patří v Táboře pokračování Světového poháru v cyklokrosu. Hned v kategorii juniorů se na stupně vítězů prosadil český závodník. Juniorský mistr republiky Jan Zatloukal vybojoval skvělé třetí místo. vyhrál lídr Světového poháru Belgičan Thibau Nys.  

Toi Toi Cup v Hlinsku

V Hlinsku Hladíková zlatá a Šulc bronzový

Hlinsko přivítalo druhý závod českého poháru v cyklokrosu TOI TOI Cup. A cyklisté z Ivar CS Author Teamu vezou domů do Mladé Boleslavi dvě medaile a dvě čtvrtá místa. Na stupně vítězů se postavili kadetka Kateřina Hladíková a junior David Šulc.

Třinečtí Oceláři si v atraktivním duelu poradili s Hradcem 4:0.

Série skončila, jede se dál

/FOTOGALERIE/ Hradečtí hokejisté se v neděli představili na ledě úřadujícího mistra z Třince. Zápas jim však oproti pátečnímu utkání se Spartou (4:2) nevyšel. Prohráli vysoko 4:0.